Προς το περιεχόμενο

ανατομική καρέκλα -no budget


jorgeM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι μήνες που έχω ξεκινήσει σταυροφορία για καλή ανατομική καρέκλα που θα κρατήσω πολλά χρόνια αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα.

Χάζευα παλιότερα topic εδώ και σκέφτηκα μήπως έχετε κάποια ιδέα. Budget αν το βρω το τέλειο το πληρώνω, ειδάλλως πάμε πιο συντηρητικά από κόστος και εξηγώ από κάτω.

Επειδή δοκίμασα ότι βρήκα, γράφω εντυπώσεις συν κάποιες επιλογές που θα ενδιέφεραν άλλους βασει budget με σειρά τιμής. Είμαι 189, 98 κιλά.

 

1. Ikea marcus  (~200)    -Την έχω χρόνια στο σπίτι, και δεν είναι ανατομική καρέκλα κατά βάση. Αν είσαι ψηλός το ξεχνάς, δεν κάθεσαι καλά σε βάθος, σε μεσαίο ανάστημα όλα καλά και αν είσαι μικρόσωμος η πλάτη είναι υπερβολικά ψηλή. Τα μπράτσα είναι αντοχής.

 

2. Δρομέας Reflex D  (~350). Μια πάρα πολύ καλή περίπτωση ανατομικής καρέκλας στα λεφτά της από εταιρία που υποστηρίζει τα προϊόντα της σε ανταλλακτικά.

 

3. Topstar openart 2010 (350). Best seller σε Amazon, εισάγεται και Ελλάδα. Τυχαίνει να την έχω χρόνια στο σπίτι, είναι για άτομα κάτω του 180.

 

4. Ergohuman (~650). Είναι πάρα πολύ ανατομική και ένοιωσα εξαιρετική στήριξη για το σωματότυπο μου. Δεν μου κάνει το mesh της (σε σύντομο χρόνο ένιωσα δυσφορία στην αιμάτωση όπου καθόμουν) και δεν βρήκα το δερμάτινο μοντέλο κάπου να το δοκιμάσω. Το μεγάλο dealbreaker για μένα είναι στα μπράτσα που ξερυθμίζονται πολύ εύκολα και σε ύψος και σε πλευρική κινηση. Το μεγάλο της ατού η τιμή.

 

5. Actiu TNK Flex (600-900 ανάλογα τύπο επένδυσης). ΠΟΛΥ καλή περίπτωση, τη δοκίμασα στο Green office που τις φέρνουν. Ενώ δέχεται το σώμα μου πολύ καλά, τα μπράτσα ήταν 3 πόντους πιο κοντά σε πλήρη έκταση απ ότι ήθελα και την απέρριψα.

 

6. Okamura contessa (~900 από internet). Από της πολύ ουάου καρέκλες την περασμένη δεκαετία που τις προωθούσε η SATO. Την ξαναδοκίμασα πρόσφατα και απογοητεύτηκα. Πολύ στενή και χαμηλή πλάτη για το σώμα μου. Δυστυχώς είναι το μοναδικό μοντέλο της Ιαπωνικής εταιρίας που έρχεται στην Ελλάδα. Θεωρώ από τις καλύτερες επιλογές για ανθρωπους κάτω του 180, φοβερή ρυθμισιμότητα..

 

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.

 

7. Wagner Alumedic Ltd. (1000 από internet). Τη δοκίμασα πρόσφατα Γερμανία. Εξαιρετική επιλογή ανατομικής καρέκλας που έχει και εμφάνιση. Δεν είμαι 100% σίγουρος για την mesh πλάτη αλλιώς θα την είχα πάρει ήδη. Προσκέφαλο πολύ καλό, μπράτσα απλώς καλά.

 

8. Steelcase Gesture (900-1800).  Μόνο μέσω Ελληνικής αντιπροσωπείας και 6 εβδομάδες παραγγελία. Απίθανη καρέκλα. Τα καλύτερα μπράτσα και το καλύτερο προσκέφαλο που έχω δοκιμάσει. Η πλάτη της  στο ύψος μου κάθεται κουτί. Αν θες φουλ δέρμα είναι πανακριβη. Οπτικά είναι αρκετά πλαστικούρα ακόμα και με δέρμα. Πολύ πιο μουράτη η leap v2 αλλά ήταν χειρότερη σε όλα από τη gesture εκτός απ την ανάκληση (πιο διευθυντική).

 

9. Humanscale Freedom (???). Η επόμενη που θα δοκιμάσω και θα σας πω. Με προβληματίζει πολύ που δεν κλειδώνει στην ανάκληση.

 

10. Herman Miller   -----> sky is the limit από Ελλάδα. Στο internet πολύ καλύτερες τιμές αλλά δεν έχεις τοπική εγγύηση. Επίσης θα τις δοκιμάσω.  Τις άφησα στο τέλος λόγω κόστους και απουσίας προσκέφαλου. Θέλω όμως πολύ να δοκιμάσω την embody και θα το κάνω σύντομα.

 

Από γερμανία μεριά έχει πολλές καλές μάρκες που δεν βρήκα Ελλάδα.

Κάποια καλή πρόταση από Ελλάδα σε μάρκα που δεν αναφέρω? Σε ανατομικές καρέκλες με προσκέφαλα.

Επεξ/σία από jorgeM
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...