Προς το περιεχόμενο

Note 9 - Samsung Dex


lawabiding

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερίζω την ομάδα!

Είμαι κάτοχος Samsung Galaxy Note 9 και ένας από τους βασικούς λόγους που το απέκτησα ήταν επειδή σκόπευα να το χρησιμοποιήσω στις διαλέξεις μου ως αντικατάσταση του laptop μου. Δεν θα πλατιάσω αναφέροντας τις δυνατότητες του Samsung Dex και του πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το bluetooth s-pen στην όλη διαδικασία - θεωρώ ότι όποιος μπορεί να βοηθήσει ή έστω μπορεί να με παραπέμψει σε κάποιο σχετικό νήμα (ελληνικό ή του εξωτερικού) θα είναι γνώστης των δεδομένων.

Το καλώδιο που αγόρασα προκειμένου να συνδέσω το κινητό μου με το monitor είναι αυτό: https://www.amazon.com/uni-Thunderbolt-Compatible-MacBook-Surface/dp/B075V5JK36/ref=pd_cp_147_2/131-3196378-0644349?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B075V5JK36&pd_rd_r=cde7fadb-3628-40dc-b412-c521d8b7ae08&pd_rd_w=uyFRC&pd_rd_wg=MiWEx&pf_rd_p=0e5324e1-c848-4872-bbd5-5be6baedf80e&pf_rd_r=FM3X4ZWKNWP4SR530ZVP&psc=1&refRID=FM3X4ZWKNWP4SR530ZVP

Σήμερα, πρώτη ημέρα που επιχείρησα να χρησιμοποιήσω το κινητό για αυτόν τον σκοπό - και ενώ ΟΛΑ δούλευαν ρολόι - κάποια στιγμή (μετά από σχεδόν 45 λεπτά χρήσης) το s-pen σταμάτησε να αποκρίνεται στο πάτημα του κουμπιού για εναλλαγή μεταξύ των διαφανειών του power point που παρουσίαζα στον μαθητή μου. Ήμουν βέβαιος ότι δεν είχε εξαντληθεί η μπαταρία του, ωστόσο το έβαλα πίσω στο κινητό για 1-2 λεπτά προληπτικά. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε. 

Δεδομένης της στενότητας του χρόνου (δεν μπορούσα να προβώ σε πειραματισμούς εκείνη την ώρα) απλά αποσύνδεσα το κινητό από το monitor και συνέχισα το μάθημα με την χρήση του laptop μου (το οποίο και είχα μαζί μου για προληπτικούς λόγους - ευτυχώς!!!). Παρόλα αυτά, δοκίμασα το πενάκι με το κινητό μου σε μεταγενέστερη στιγμή, ανοίγοντας (δίχως να είναι συνδεδεμένο το κινητό με το monitor) ένα powerpoint presentation και όλα λειτουργούσαν κανονικά.

Αύριο το πρωί, με την ησυχία μου, θα δοκιμάσω να προσομοιώσω το ίδιο σενάριο προκειμένου να ελέγξω εάν επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Ωστόσο θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων εάν κάποιος/α γνωρίζει ή έχει ακούσει για κάποιο αντίστοιχο περιστατικό. Ήταν απλά κάποιο κόλλημα του dex; Ήταν κάποιος "κόφτης" του λογισμικού (χαζό και μόνο που το ρωτάω αλλά δεν το κρύβω ότι σκέφτηκα μέχρι κι αυτό :();

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, saruman123 είπε

Δίχως παρεξήγηση παλικάρι μου αλλά αυτό το νήμα που παραθέτεις δεν λέει και τίποτα το ουσιώδες. Καταρχάς δεν χρησιμοποιώ καν το εξωτερικό dex station. Με ένα καλώδιο usb-c to hdmi γίνεται μια χαρά η δουλειά. Επιπροσθέτως, γνωρίζω προκαταβολικά ότι ρωτάω κάτι ιδιαίτερα εξειδικευμένο και που πιθανότατα κανείς να μην έχει και κάποια τεκμηριωμένη απάντηση. Για να προλάβω και τις όποιες παρανοήσεις, γνωρίζω το κινητό από μέσα κι απ' έξω - ένα τυπικό e-manual δεν μου λέει απολύτως τίποτα.

Προφανώς και έχω τεστάρει αρκετά το samsung dex σε δικά μου monitor πριν το χρησιμοποιήσω στο monitor του φροντιστηρίου, ωστόσο ομολογώ ότι ποτέ δεν τέσταρα το power point για πάρα πολύ ώρα. Αξίζει επίσης να σημειώσω ότι λίγη ώρα πριν σταματήσει να αποκρίνεται το s-pen μου (περί τα 10 λεπτά περίπου) παρατήρησα ότι δεν αποκρίνονταν άμεσα με το πρώτο κλικ - με άλλα λόγια, όταν έκανα περίπου 1-2 λεπτά να επεξηγήσω μια διαφάνεια και ήθελα να πάω στην επόμενη, το πρώτο κλικ δεν "έπιανε άμεσα". Δεν ξέρω αν αυτό λέει και πολλά, πάντως μου έκανε εντύπωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν ρωτάς την Samsung?

Ενδέχεται να ζεστάθηκε ή να κόλλησε όπως λες.

 

Επεξ/σία από saruman123
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Πιστευω πως απλα κολλησε. Ειδικα αν ειχες πολυ καιρο να κανεις επανεκινηση της συσκευης ειναι πολυ πιθανο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...