George.Ember Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας. Πριν σας αναλυσω το προβλημα μου, να αναφερω πως ειμαι 10 χρονια χρηστης Unix συστηματων. Αυτο σημαινει πως εχω αρκετη γνωση υπολογιστων (Ενταξει δεν γραφω και κωδικα να βαλλω διαστημοπλοιο σε τροχια αλλα δεν ειναι οτι ειμαι και νουμπας). Πριν 1 χρονο αποφασισα να αλλαξω επιτελους υπολογιστη. Εφτιαξα ενα ωραιο build και αγορασα ολα τα κομματια. Στην συναρμολογηση επειδη ειμαι και αμπαλος, μου επεσε ο επεξεργαστης πανω στο socket και στραβωσα καποια πινακια. Ναι ντρεπομαι που το λεω αλλα τοσο γκασμας. Τελος παντων καπως τα μαγειρεψα με το μαγαζι και μου εβγαλαν οτι η μητρικη ηρθε ετσι από το εργοστασιο και δεχτηκαν να μου την επισκευασουν δωρεαν. Οταν την πηρα, παρατηρησα οτι ολες οι ακιδες οντως ηρθαν σε ευθεια. Μαλιστα το μαγαζι μου ειπε πως ο ανθρωπος που την επισκευασε οτι εφαγε κανονικα ενα 8ωρο για να τα φερει ολα ευθυγραμισμενα. Και οντως. Από οπου και αν την κοιταξα εδειχνει πενα. Τα πινακια ηταν ολα σωστα στην ευθεια τους! Επισεις μου ειπε οτι στο διαγνωστικο του περασε ολα τα test και δεν δειχνει καπου προβλημα! Επισεις η μητρικη ειναι η ASUS P10S-I και επειδη ειναι server μητρικη εχει led οπου αν δει οτι το συστημα εχει σοβαρο η καταστροφικο hardware error βαραει! Τωρα το προβλημα! Η οθονη μου μαυριζει για 1-2 δευτερολεπτα και μετα ξαναεπανερχεται η εικονα! Η οθονη. Οχι το led της οθονης! Επισεις σπανια μου βγαζει error οτι το frequency της οθονης ειναι εκτος range (Αλλα παρα πολυ σπανια. 2 φορες σε αυτο τον ενα χρονο). Επισεις να αναφερω οτι το κανει εντελως random. Αλλα παλαβα random. Εννοω οτι μπορει να το κανει τωρα, να μην το ξανακανει 10 μερες και ξαφνικα να το κανει 40 φορες σε 5 λεπτα και μετα απλα να σταματησει και να το ξανακανει το βραδυ ξερω γω αλλες 2 - 3 - 5 φορες! Η και μια. Η και καμια. Δεν εχει μια συγκεκριμενη συχνοτητα η αποσταση μεταξυ των φορων που συμβαινει! Επισεις και ειναι SOS το εχει κανει και ενω επαιζα με τα settings των Bios! Αυτα που δοκιμασα. Αλλαξα οθονη με καινουργια. Εκανα Bios update την μητρικη Εγκατεστησα Windows 10 με ολους τους drivers και ολα τα updates. Βλεπει μεχρι και το τελευταιο τσιπακι και τα βγαζει ολα σωστα! Εκανα stress test τον επεξεργαστη Εκανα stress test την καρτα γραφικων Aλλαξα καλωδιο HDMI Αλλαξα θυρα HDMI στην καρτα γραφικων To Νvdia-Settings τα βλεπει ολα γαμω στο Linux και τον driver κομπλε! Επαιξα με τα Settings στα Bios Στο Linux, στα Windows, στα Bios και παντου αναφερει και δειχνει να διαβαζει σωστα ολο το hardware! Το οτι το εκανε και στα BIOS μαλλον δειχνει Hardware προβλημα. Δεν εχω δοκιμασει αλλη καρτα γραφικων αλλα ειναι καινουργια. Ποσες πιθανοτητες εχει να ερθει με προβλημα! Kαι στο stress test οσο και αν την πιεσα δεν εδειξε να εχει θεμα! Από την αλλη αν ηταν η μητρικη, θα βαραγε το led της μητρικης, θα κολλαγε το pc, δεν θα εκανε BIOS update, δεν θα εμπαινε στα BIOS, δεν θα αναγνωριζαν κατι τα Windows, το Linux, θα freezαρε, θα εβγαζε το διαγνωστικο του ανθρωπου που την επισκευασε ενα λαθος! Γενικα θα μου εδινε ενα σημαδι οτι φταιει αυτο! Παρολο ομως την ατσουμπαλια που εκανα, δεν δειχνει να φταινε τα πινακια της μητρικης! Ασε που τα ειδα και ηταν σαν να μην εγινε ποτε ζημια! Eιμαι 1 χρονο πανω στον υπολογιστη μου και ειναι η μονη φορα στους τοσους υπολογιστες που εχω φτιαξει στην ζωη μου που σκιζω τα πτυχια μου και οτι troubleshooting και αν εχω κανει, ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι φταιει! Και η οθονη απλα μαυριζει και ξαναπεπανερχεται ετσι random! Υπαρχει κατι που μου διαφευγει? Να δω μηπως αλλαξω και την καρτα γραφικων στην εγγυηση? Λετε να φταιει αυτο? Τι αλλο μπορει να ειναι? UPDATE: Κατι που παρατηρησα τωρα. Καθε φορα που κουναω το pc και κουνιεται το HDMI, η οθονη αναβοσβηνει! Την μια φορα εβγαλε No signal! Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από George.Ember
tz_aristotelis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Για βαλε την οθονη στην εσωτερικη καρτα γραφικων....
IT chef Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Συμβαίνει και με τα δύο λειτουργικά; Επίσης,έχει έξοδο εικόνας η μητρική,να δοκιμάσεις αυτή;
George.Ember Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε 4k οθονη? Δεν θα μπορεσει καν να σηκωσει την αναλυση! Βασικα η οθονη μου δεν εχει καν VGA! Αλλα ειναι μια ιδεα! 1 λεπτό πριν, IT chef είπε Συμβαίνει και με τα δύο λειτουργικά; Επίσης,έχει έξοδο εικόνας η μητρική,να δοκιμάσεις αυτή; Συμβαινει και στα BIOS οποτε δεν εχει να κανει με το λειτουργικο! Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από George.Ember
IT chef Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Είπες άλλαξες οθόνη,Ήταν και η προηγούμενη 4Κ ίδιας μάρκας;
George.Ember Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, IT chef είπε Είπες άλλαξες οθόνη,Ήταν και η προηγούμενη 4Κ ίδιας μάρκας; Full HD αλλα για να ειμαι ειλικρεινης, πρεπει να την ξηλωσω απο της κοπελας μου, να ξηλωσω την καινουργια απο το pc μου, να συνδεσω την παλια, να αφαιρεσω την καρτα γραφικων, να αλλαξω τα settings στα Bios, δεν ξερω καν τι θα γινει που ολα ειναι σε UEFI και φυσικα να σεταρω Aspeed στο Debian αφου πρωτα ξηλωσω Nvidia απο Debian! Και δεν εχω Windows. Τα ειχα βαλλει προσωρινα για το Troubleshooting αλλα δεν ειναι οτι τα εχω σε 2ο δισκο και τα τρεχω παραλληλα. Δεν υπαρχει κατι με λιγοτερο πονο? Eν το μεταξυ δεν ξερω αν η Aspeed μπορει να δωσει εικονα. Εννοω οτι μπορει να δινει μονο κονσολα! Ειναι server μητρικη. Δεν ξερω καν αν μπορει να δωσει γραφικα. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από George.Ember
IT chef Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Ναι,αλλά θα μας έδινε μια ιδέα για driver ,αν δεν συνέβαινε σε λινουξ π.χ. Θεωρώ επιβεβλημένο να δοκιμάσεις τα ενσωματωμένα γραφικά,αν έχει,αφού θα περιορίσει τους πιθανούς ενόχους. 1
George.Ember Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Οκ. Θα το δοκιμασω και αυτο γιατι οντως ειναι κατι που δεν εχω δοκιμασει!
IT chef Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και ,κάνε την πάπια.. Βγάλε το hdmi από τη κάρτα και βαλ το στη μητρική.Αν δεν έχεις εικόνα,άλλαξε στο bios τη ρύθμιση,και αν πάλι δεν.. ξηλώνεις κάρτα. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από IT chef
George.Ember Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, IT chef είπε Ναι,αλλά θα μας έδινε μια ιδέα για driver ,αν δεν συνέβαινε σε λινουξ π.χ. Θεωρώ επιβεβλημένο να δοκιμάσεις τα ενσωματωμένα γραφικά,αν έχει,αφού θα περιορίσει τους πιθανούς ενόχους. Driver δεν ειναι γιατι συμβαινει και στα Βios. Απλα αν οντως δεν το κανει με την Aspeed μαλλον ειναι καρτα γραφικων! Θα βολευε βεβαια αν απλα δανειζομουν μια αλλη το οποιο και αυτο θα ηταν μια λυση με λιγοτερο πονο και ποιο λογικη. Αλλα σκαω γιατι και η καρτα γραφικων δεν δειχνει να εχει προβλημα! Εννοω οτι στα Windows, στο Linux, σε stress test, σε games παιζει παντου κομπλε! Πως? Απο την αλλη τρεμοπαιγμα στα Bios, Frequency out of range. Δεν ξερω. Εχω μπλεχτει τοσο πολυ! Μακαρι να ειχε Hdmi η μητρικη. Η Aspeed ειναι serverοκαρτα. Εχει μνημη 32mb. Ειναι για να παρω console mode. Τerminal. Μαλλον θα ηταν λογικο να δανειστω μια αλλη nvidia που αν την βαλλω στο Debian στην χειροτερη να αλλαξω εκδοση driver! Mε την Aspeed πρεπει να τα ξηλωσω ολα και αν παρω αναλυση 800x600! To θεμα ειναι ομως πως πρεπει ειτε ετσι ειτε γιουβετσι να ελεγξω τα γραφικα! Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από George.Ember
George.Ember Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Mαλλον επιτελους το βρηκα. Η καρτα γραφικων ειναι. Μολις κουνησεις απειροελαχιστα το HDMI χανει την εικονα. Αλλαξα HDMI και μετα και στις 2 ελεγε No Signal! Μετα η μια ξαναλειτουργησε η μια! Κανει κουλα! Και μολις ακουμπαω το HDMI χανει την εικονα η το σημα! Ελπιζω να μπορεσει να με καλυψει η εγγυηση. Εχει περασει 1 χρονος αλλα εχω την αποδειξη αγορας! Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από George.Ember 1
IT chef Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Εκ των πραγμάτων, θα την επιστρέψεις για έλεγχο,γιατί και ένα πίνακι να μην κάνει πάντα επαφη,μελλοντικά μπορεί να σημαίνει πως θα την πάρεις στο χερι. Λογικά,έχεις εγγύηση δύο ετών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα