Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Θέλω να τρέξω linux mint σε ένα παλιό λάπτοπ με 2πυρηνο i-5, κατέβασα το iso (έκδοση 19.2) έφτιαξα bootable usb και bootαρα απο εκεί, μόλις όμως πατάω την επιλογή install δέν γίνεται τίποτα, από ότι κατάλαβα θέλει ιντερνετ για να κατεβάσει οδηγούς,όμως μέσα στους οδηγούς που χρειάζονται είναι και αυτοί του ethernet και του wifi!!!, είναι το κλασικό παράδοξο θέλω wifi και ethernet drivers για να μπώ στο ιντερνετ αλλά αυτοί πρέπει να κατέβουν απο εκεί!!!, έχει κανείς αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα? και αν ναι ποιά η λύση?.

Δημοσ.

Αν κατεβασες κάποια minimal διανομή έιναι για install μεσω internet. Ψάξε για κάποια πλήρη έκδοση που το iso να είναι 900mb ή μεγαλύτερο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Καλημέρα

Θέλω να τρέξω linux mint σε ένα παλιό λάπτοπ με 2πυρηνο i-5, κατέβασα το iso (έκδοση 19.2) έφτιαξα bootable usb και bootαρα απο εκεί, μόλις όμως πατάω την επιλογή install δέν γίνεται τίποτα, από ότι κατάλαβα θέλει ιντερνετ για να κατεβάσει οδηγούς,όμως μέσα στους οδηγούς που χρειάζονται είναι και αυτοί του ethernet και του wifi!!!, είναι το κλασικό παράδοξο θέλω wifi και ethernet drivers για να μπώ στο ιντερνετ αλλά αυτοί πρέπει να κατέβουν απο εκεί!!!, έχει κανείς αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα? και αν ναι ποιά η λύση?.

Το τα linux είναι live . Και αυτόματα  από το usb στίκ φορτώνουν. Δεν χρειάζεται να έχει internet για τα κάνεις εγκαταστήσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, doctor2014 είπε

Αν κατεβασες κάποια minimal διανομή έιναι για install μεσω internet. Ψάξε για κάποια πλήρη έκδοση που το iso να είναι 900mb ή μεγαλύτερο

Είναι κανονική διανομή πάνω από 1 gb.

38 λεπτά πριν, Sange είπε

Το τα linux είναι live . Και αυτόματα  από το usb στίκ φορτώνουν. Δεν χρειάζεται να έχει internet για τα κάνεις εγκαταστήσει. 

δεν είπα ότι δεν φόρτωσε η διανομή απο το usb,  έχω 2 ssd στο λαπτοπ, ο ένας θέλω να είναι για linux mint δέν με αφήνει να εγκαταστήσω εκεί, πατάω το install και δέν γίνεται τίποτα.

6 λεπτά πριν, jim_p είπε

Τι specs εχει το λαπτοπ? Να υποθεσω καρτα της nvidia?

Όχι, ενσωματωμένα intel graphics, διάβασα πως από την διανομή 1,7 τα mint απαιτούν ίντερνετ, δεν ξέρω αν είναι μούφα, απο software δέν σκαμπάζω πολλά, έχω να γράψω πρόγραμμα απο την εποχή της gw basic.

Επεξ/σία από cpc464
Δημοσ.

Ναι, λαθος εκανα στην ερωτηση, νομιζα οτι δεν φορτωσε καν το γραφικο περιβαλλον γιαυτο ρωτησα για την καρτα.

Καμια διανομη δεν απαιτει ιντερνετ για να εγκατασταθει, εκτος αν μιλαμε για network installation που κανει εγκατασταση τα βασικα απο ενα μικρο iso των ~400mb και οτι επιπλεον βαζει το κατεβαζει εκεινη τη στιγμη απο το ιντερνετ, κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης παντα. Αλλα αυτη ειναι πολυ προχωρημενη περιπτωση και το ιδιο το mint δεν δινει καν τετοιο τροπο εγκαταστασης.

Το μονο πραγμα που μπορω να σκεφτω ειναι να μην κατεβηκε ολοκληρο το iso. Για το πως θα τσεκαρεις αν κατεβηκε ολοκληρο, εχει γραφτει αυτο εδω πριν κατι χρονια (εκει που λεω εγω για το md5sum)
https://www.insomnia.gr/wiki/linux/πριν-την-εγκατάσταση-r177/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jim_p είπε

ο μονο πραγμα που μπορω να σκεφτω ειναι να μην κατεβηκε ολοκληρο το iso.

Το iso κατέβηκε με το balenaEtcher που κάνει και verify μετά, τελικά ήταν το ίντερνετ όντως, Εβαλα το καλώδιο ethernet με usb αντάπτορα στο laptop και προχώρησε, μάλλον το στικάκι δέν είχε τους σωστούς οδηγούς, ευχαριστώ όσους απάντησαν.

ΥΣ

Τζιτζί παίζει το λαπτοπάκι, θές windows η mint? f12 και διαλέγεις δίσκο με το αντίστοιχο λειτουργικό.

Επεξ/σία από cpc464

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...