Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχω το εξής case:
- στο χώρο Α υπάρχει η γραμμή τηλεφώνου και μπριζάκι UTP (καλωδίωση ηλεκτρολογου)
- στο χώρο Β (διαφορετικός όροφος) δεν υπάρχει γραμμή τηλεφώνου , υπάρχει μπριζάκι UTP όπου συνδέεται με το χώρο Α
- Αρχικά, έγινε η σύνδεση με τον πάροχο , συνδεθηκε το router στο χώρο Α και με ένα WiFi extender στο χώρο Β υπέθεσα πως θα ήμουν εντάξει σχετικά με το σήμα στο χώρο Β
- Δυστυχώς δεν είναι τόσο αξιόπιστη λύση όσο περίμενα (φυσιολογικό από τη μία πλευρά μιας και υπάρχει διαφορά ενός ορόφου)
- Προχώρησα με το utp : σύνδεσα το router με τη γραμμή τηλ,  σύνδεσα επίσης το utp με το router και έπειτα πήγα με το λαπτοπ  κ ένα καλώδιο ethernet να δοκιμάσω το UTP του χώρου B ώστε να δω αν έχω σύνδεση, αλλά είχα πρόσβαση στο internet.
λαθος συνδεσμολογία καλωδίου utp? κάτι άλλο?
Τι θέλω να κάνω?
από το χώρο Α, μέσω utp να στέλνω ενσύρματα δεδομένα στο χώρο Β, και απο εκεί ίσως με κάποιο AccessPoint ή ότι, να έχει και ο χώρος Β ασύρματο δίκτυο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αυτος που σου εκανε την εγκατασταση δεν ηξερε την σωστη συνδεσμολογια; Κανονικα θα επρεπε να εχεις ιντερνετ, ποσα μετρα λες να ειναι το καλωδιο και ξερεις τι CAT ειναι;

Δημοσ.

Πιθανολογώ πως δεν ήξερε αλλα κακώς που δεν το δοκίμασα απ' ευθείας και γω όταν έπρεπε και πέρασε καιρός.

Υπολογίζω 10-12 μέτρα καλώδιο. Cat5 αν θυμάμαι καλά απο μια συζύτηση που είχα εκείνο το διάστημα με τον ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

10 μετρα cat μηδεν απώλειες

Τα cat το βαζεις.σε μια θεση του ρουτερ σου κάτω και επάνω βάζεις ενα αλλο ρουτερ σαν access point, οποτε πανω εχεις και wifi και πόρτες Ethernet για να συνδεσεις καλώδια

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panosbiz είπε

Πιθανολογώ πως δεν ήξερε αλλα κακώς που δεν το δοκίμασα απ' ευθείας και γω όταν έπρεπε και πέρασε καιρός.

Υπολογίζω 10-12 μέτρα καλώδιο. Cat5 αν θυμάμαι καλά απο μια συζύτηση που είχα εκείνο το διάστημα με τον ηλεκτρολόγο.

Λιγο απιθανο να ειναι 10-12 μετρα μονο, θα επρεπε να μην κανει καθολου κυκλους ετσι, δλδ να πηγαινε σχεδον καρφωτα εκει που εχεις τις πριζες και αυτο ειναι πραγματικα σπανιο. To θεμα ειναι πως και 30 μετρα εχω χρησιμοποιησει χωρις θεμα (και συμφωνα με τα χαρακτηριστικα του καλωδιου μεχρι 100 δεν θα ειχες θεμα, οχι σοβαρο εστω).

Συνδεσμολογια κοιτα και αν και αυτη ειναι οκ τοτε μαλλον το καλωδιο καπουτ.

Δημοσ.

@Salvation81 παραπάνω από 12 μέτρα δεν είναι.. ένα Z ουσιαστικά κανει.. όπως και να χει δεν ειναι στο μήκος του καλωδίου το θέμα. Θα ανοίξω τα μπριζάκια των utp μπας και βγάλω άκρη.

@NikosKallithea θα δοκιμάσω το AccessPoint στο 2ο σημείο εφόσον η συνδεσμολογία είναι οκ

Ευχαριστώ. Καλημέρα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosbiz είπε

@Salvation81 παραπάνω από 12 μέτρα δεν είναι.. ένα Z ουσιαστικά κανει.. όπως και να χει δεν ειναι στο μήκος του καλωδίου το θέμα. Θα ανοίξω τα μπριζάκια των utp μπας και βγάλω άκρη.

@NikosKallithea θα δοκιμάσω το AccessPoint στο 2ο σημείο εφόσον η συνδεσμολογία είναι οκ

Ευχαριστώ. Καλημέρα

Γιατί δεν κοιτάς κάποια καλωδίωση ανωτέρου επιπέδου; Να πας σε CAT6 για παραδειγμα. 

Οχι οτι θα αναβαθμίσει το δίκτυο σου σε cat6  αλλά τη κάνεις που τη κάνεις τη δουλεία, να τη κάνεις από τώρα σωστά ωστε αργότερα να μην έχεις να αλλάξεις και αυτό.

Σημείωση : Cat καλώδια όχι πάνω απο 90 μέτρα, γιατί με τις εσωτερικές συστροφές του βγαίνει παραπάνω απόσταση από το εξωτερικό μέτρημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...