Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Δες στο amazon της Γερμανίας την ninja luxe  cafe

Υπεραυτοματη δε τη λες 😛

Δημοσ.

ούτε αυτόματη είναι όπως γράφει το ελληνικό site, είναι ημιαυτόματη με ενσωματωμένο μύλο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nvel είπε

ούτε αυτόματη είναι όπως γράφει το ελληνικό site, είναι ημιαυτόματη με ενσωματωμένο μύλο

Συνδυάζει τα καλα της αυτόματης με τα καλα της κλασσικής.  Για να πιεις Φρέντο θελεις γραμμάρια, μια αυτόματη ποτέ δεν θα στα δώσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αγοράσει μια ζυγαριά από Amazon, όταν τη χρησιμοποιώ στο πάγκο όλα καλά μετράει σωστά κλπ. Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να την βάλω στη μηχανή για να μετρήσω πόσα γραμμάρια καφέ κάνω και σε πόση ώρα. Στην De'Longhi dedica είναι κάπως μικρή η επιφάνεια οπότε η ζυγαριά δεν πατάει καλά και σε συνδιασμό με τους κραδασμούς δεν έχω ακριβή μετρήσεις(λόγω δονήσεων αρχίζει να μετακινείτα). Έχετε καμία ιδέα/tip ? Στο YouTube είδα ένα βίντεο που κάποιος είχε φτιάξει μια μικρή ξύλινη επιφάνεια με 4 ποδαράκια οπότε πρακτικά αυτό έμπαινε κάτω από τη μηχανή αλλά πατούσε στον πάγκο και ήταν σταθερό.

IMG_20250525_120625.jpg

Επεξ/σία από tzagaritos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, tzagaritos said:

Έχω αγοράσει μια ζυγαριά από Amazon, όταν τη χρησιμοποιώ στο πάγκο όλα καλά μετράει σωστά κλπ. Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να την βάλω στη μηχανή για να μετρήσω πόσα γραμμάρια καφέ κάνω και σε πόση ώρα. Στην De'Longhi dedica είναι κάπως μικρή η επιφάνεια οπότε η ζυγαριά δεν πατάει καλά και σε συνδιασμό με τους κραδασμούς δεν έχω ακριβή μετρήσεις(λόγω δονήσεων αρχίζει να μετακινείτα). Έχετε καμία ιδέα/tip ? Στο YouTube είδα ένα βίντεο που κάποιος είχε φτιάξει μια μικρή ξύλινη επιφάνεια με 4 ποδαράκια οπότε πρακτικά αυτό έμπαινε κάτω από τη μηχανή αλλά πατούσε στον πάγκο και ήταν σταθερό.

IMG_20250525_120625.jpg

Δοκίμασε να βάλεις ένα ξύλο κοπής ή κάτι αντίστοιχο με μεγαλύτερη επιφάνεια απο τη βάση της μηχανής και πάνω σε αυτό τη ζυγαριά. Απλά δεν ξέρω αν θα παίρνει μετά το ποτήρι από κάτω σε περίπτωση που ανυψωθεί πολύ

Spoiler

IMG_20250525_133249.jpg

Επεξ/σία από alxandros_gr
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε

Δοκίμασε να βάλεις ένα ξύλο κοπής ή κάτι αντίστοιχο με μεγαλύτερη επιφάνεια απο τη βάση της μηχανής και πάνω σε αυτό τη ζυγαριά. Απλά δεν ξέρω αν θα παίρνει μετά το ποτήρι από κάτω σε περίπτωση που ανυψωθεί πολύ

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_20250525_133249.jpg

Thanks θα το δοκιμάσω. Έκανα μια δοκιμή με αυτό το στρογγυλό από τα ΙΚΕΑ που είναι για τα ζεστά σκεύη. Θα δοκιμάσω και ξύλο κόπης

Δημοσ.

Έχω μια καφετιέρα της BlitzWolf τύπου DeLonghi. Αν και ο καφές που φτιάχνει είναι πολύ καλός, παρατηρώ ότι στην έξοδο του καφέ μαζεύονται υπολείμματα, τα οποία πρέπει κάθε φορά να καθαρίζω με χαρτί και να αφήνω να τρέξει νερό για να ξεπλυθεί το σημείο που έρχεται σε επαφή με τον καφέ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφευχθεί αυτό; Σε μια παλαιότερη μηχανή που είχα, δεν γινόταν αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, glib είπε

Έχω μια καφετιέρα της BlitzWolf τύπου DeLonghi. Αν και ο καφές που φτιάχνει είναι πολύ καλός, παρατηρώ ότι στην έξοδο του καφέ μαζεύονται υπολείμματα, τα οποία πρέπει κάθε φορά να καθαρίζω με χαρτί και να αφήνω να τρέξει νερό για να ξεπλυθεί το σημείο που έρχεται σε επαφή με τον καφέ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφευχθεί αυτό; Σε μια παλαιότερη μηχανή που είχα, δεν γινόταν αυτό.

Αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλές μηχανές.

Η λύση είναι να βάζεις από πάνω ένα puck screen. Απλά πρέπει να δεις τις διαστάσεις για το δικό σου.

Άκυρο, μάλλον κατάλαβα λάθος. Λες από πάνω απο την μηχανή που τρέχει το νερό ή από κάτω που τρέχει ο καφές;

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Silverage είπε

Αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλές μηχανές.

Η λύση είναι να βάζεις από πάνω ένα puck screen. Απλά πρέπει να δεις τις διαστάσεις για το δικό σου.

Άκυρο, μάλλον κατάλαβα λάθος. Λες από πάνω απο την μηχανή που τρέχει το νερό ή από κάτω που τρέχει ο καφές;

Από εκεί που βγαίνει ο καφές! Αυτό που είπες νομίζω θα μου κάνει!

Ευχαριστώ πολύ!

Μετράω τη διάμετρο του καλαθιου που μπαινει ο καφες για να βρω μέγεθος? 

Δημοσ.

Ανάμεσα σε dolce gusto mini me και genius s εκτός από τη διαφορα των διακοπτών της μιας και των κουμπιών της άλλης υπάρχει κάποια ουσιώδης διαφορά στην ποιότητα του καφέ;

https://www.skroutz.gr/s/48120514/Krups-Genio-S-Kafetiera-gia-Kapsoules-Dolce-Gusto-Piesis-15bar-Gri.html

https://www.skroutz.gr/s/19911598/Krups-Mini-Me-Kafetiera-gia-Kapsoules-Dolce-Gusto-Piesis-15bar-Grey.html

Δημοσ.
4 ώρες πριν, glib είπε

Κάνει αναρρόφηση κατά το σταμάτημα κ ρίχνει στο ταψακι;

Αυτό είναι καλό. Για το λερωμα λύση είναι βούρτσα αντίστοιχη η και puck screen όπως ειπώθηκε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, glib είπε

Από εκεί που βγαίνει ο καφές! Αυτό που είπες νομίζω θα μου κάνει!

Ευχαριστώ πολύ!

Μετράω τη διάμετρο του καλαθιου που μπαινει ο καφες για να βρω μέγεθος? 

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που θες, δες το και σε βίντεο για να είσαι σίγουρος ότι σου κάνει. Το puck screen μπαίνει μέσα στο καλάθι πάνω απο τον αλεσμένο καφέ για να μην πάνε τα υπολείμματα του καφέ στις τρύπες που βγαίνει το νερό και υποτίθεται κάνει και πιο καλή κατανομή της πίεσης του νερού.

Για το μέγεθος, μετράς τη διάμετρο απο την μέσα μεριά που μπαίνει ο καφές αλλά λογικά θα το γράφει και στα χαρακτηριστικά της μηχανής.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vagosman είπε

Κάνει αναρρόφηση κατά το σταμάτημα κ ρίχνει στο ταψακι;

Αυτό είναι καλό. Για το λερωμα λύση είναι βούρτσα αντίστοιχη η και puck screen όπως ειπώθηκε.

Κάνει και απ αυτό αλλά δε με ενοχλεί. Το κύριο θέμα μου είναι ότι λερώνεται το σημειο που τρεχει ο καφές με υπολείμματα καφέ. Θα δοκιμάσω και τα 2 που είπατε. Ευχαριστώ και πάλι!

2 ώρες πριν, Silverage είπε

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που θες, δες το και σε βίντεο για να είσαι σίγουρος ότι σου κάνει. Το puck screen μπαίνει μέσα στο καλάθι πάνω απο τον αλεσμένο καφέ για να μην πάνε τα υπολείμματα του καφέ στις τρύπες που βγαίνει το νερό και υποτίθεται κάνει και πιο καλή κατανομή της πίεσης του νερού.

Για το μέγεθος, μετράς τη διάμετρο απο την μέσα μεριά που μπαίνει ο καφές αλλά λογικά θα το γράφει και στα χαρακτηριστικά της μηχανής.

Για το μέγεθος, επειδή δε βρίσκω τα χαρακτηριστικά, ποιο είναι το πιο συχνο απο τις απλές μηχανές? 4 που έχω χρησιμοποιήσει έχουν το ίδιο μέγεθος.  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, glib είπε

Για το μέγεθος, επειδή δε βρίσκω τα χαρακτηριστικά, ποιο είναι το πιο συχνο απο τις απλές μηχανές? 4 που έχω χρησιμοποιήσει έχουν το ίδιο μέγεθος.  

Δεν είναι στάνταρ. Μπορεί να είναι 51mm, 53mm, 54mm, 57mm, 58mm (αν και τα 58mm τα έχουν οι ακριβές καφετιέρες).

Λογικά ή 51 ή 54 θα είναι γιατί τόσο συνήθως είναι σε μηχανές αυτής της κατηγορίας. Μέτρα με ένα μέτρο ή έναν χαρακα να δέις τί σου βγάζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...