Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Υποθέτω ότι την έχεις τη Gaggia για να αναφέρεις τα παραπάνω. Αν δεν το χεις κάνει ήδη, άλλαξε την opv σε ρυθμιζόμενη για να δεις άμεσα τεράστια διαφορά. Επίσης επένδυσε σε pid, όσο και να νομίζεις ότι έχεις σταθερότητα, θα πάθεις πλάκα μετά. 
Αλλά όπως καταλαβαίνεις, αυτά τα πράγματα θα σου κοστίσουν όσο η πιο φθηνή Lelit με pid.

Όλες οι Lelit έχουν φουλ ανταλλακτικά, ακόμα και το barista έχει. 

Επίσης κυκλοφορούν πολλά μεταχειρισμένα, μπορείς να πάρεις τη Lelit Victoria και με 600 ευρώ, και σου φτάνουν τα λεφτά και για καλό μύλο.

Ομως η out of the box experience με μηχανή ρυθμισμένη στα 9bar και με pid, σε σχέση με μια μηχανή 15bar και χωρίς pid είναι χαοτική. 

την ειχα πριν 15 χρονια, αλλα οσους ξερω που την εχουν αγορασει ειναι ευχαριστημενοι

απο κει και περα προταση εκανα, ας παρει οτι θελει, τι σας πιανει το οπαδικο σε ολα

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, alefther είπε

την ειχα πριν 15 χρονια, αλλα οσους ξερω που την εχουν αγορασει ειναι ευχαριστημενοι

απο κει και περα προταση εκανα, ας παρει οτι θελει, τι σας πιανει το οπαδικο σε ολα

Τι οπαδικό ρε φίλε, πως προέκυψε αυτό; Συζήτηση κάνουμε πάνω στη πρόταση, στην οποία διαπιστώνω κάποια ζητήματα. Ο αρχάριος προφανώς και δε δίνει καμία σημασία σε αυτά που αναφέρω, απλά και μόνο γιατί δεν τα γνωρίζει. Αν κάποιος διαθέτει 1000 ευρώ, είναι προτιμότερο να πάρει το καλύτερο δυνατό για τα λεφτά του, με τον λιγότερο κόπο και το πιο εύκολο αποτέλεσμα. Αν πιστεύεις ότι είναι οπαδικό που κάποιος δεν συμφωνεί με τη πρότασή σου, πάω πάσο, προσωπικά δεν το βλέπω. 

Ούτε Gaggia ούτε Lelit ούτε Flair έχω πάντως (αν και έχουν περάσει από τα χέρια μου κατά καιρούς), οπότε οι προτάσεις που κάνω είναι καθαρά για τα πλαίσια του budget, και του μέγιστου value των χρημάτων που θα δώσει κάποιος. Για 500 ευρώ να πάρεις μηχανή που θέλει day 1 μόντες για να βγάλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη μηχανή, όπως και να το κάνουμε δεν είναι value. Καλύτερα να δει κάποιος μεταχειρισμένη Gaggia Classic που να έχει ήδη pid και ρυθμιζόμενη opv, πιο οικονομικά θα βγει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κόσμος τα κατάφερνε να κάνει καφέ και χωρίς το checklist του r/espresso τόσα χρόνια. O τύπος είναι αρχάριος, το τελευταίο που τον νοιάζει είναι η πίεση στην OPV.

Κι εγώ Gaggia θα διάλεγα. Πιο ποιοτική, πιο εύκολο service και αν φτάσει στο σημείο που θα κάνει και τα mods, γίνεται τρομερή μηχανή για τα λεφτά της.

Και btw, ως προς τα οπαδικά, έχω Lelit

Επεξ/σία από majunior
Δημοσ.
13 hours ago, majunior said:

Ο κόσμος τα κατάφερνε να κάνει καφέ και χωρίς το checklist του r/espresso τόσα χρόνια. O τύπος είναι αρχάριος, το τελευταίο που τον νοιάζει είναι η πίεση στην OPV.

Κι εγώ Gaggia θα διάλεγα. Πιο ποιοτική, πιο εύκολο service και αν φτάσει στο σημείο που θα κάνει και τα mods, γίνεται τρομερή μηχανή για τα λεφτά της.

Και btw, ως προς τα οπαδικά, έχω Lelit

Δεν χρειάζεται να σε νοιάζει το opv και το pid για αν δεις τα αποτελέσματα του αλλά ναι η Gaggia classic έχει το τεράστιο θετικό που γι'αυτό πουλάει σαν ζεστό ψωμί ότι είναι θηρίο.... Εγώ την έχω από το 2014 έχει τραβήξει πολλά και οι αλλαγές που έχω κάνει είναι σε αναλώσιμα ή upgrades. Ίσως αλλάξω μετά από τόσα χρόνια  boiler Αλλά δεν είναι απαραίτητο. 

Επίσης αν εσύ εξελιχθεις και θες κάτι παραπάνω την μονταρεις και το έχεις 

Δημοσ.

Μετα απο αρκετο διαβασμα λεω να καταληξω στη delonghi dedica arte λογω μεταλλικου ακροφυσιου. Η μηχανη θα χρησιμοποιηθεί για οικιακη χρηση 1-2 καφεδες ημερησιως . Μυλος κ μπλιμπλικια υπαρχουν. Έχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα.(200-300 μαξ)?

Δημοσ.
1 hour ago, kapakostas35 said:

Μετα απο αρκετο διαβασμα λεω να καταληξω στη delonghi dedica arte λογω μεταλλικου ακροφυσιου. Η μηχανη θα χρησιμοποιηθεί για οικιακη χρηση 1-2 καφεδες ημερησιως . Μυλος κ μπλιμπλικια υπαρχουν. Έχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα.(200-300 μαξ)?

Σε αυτά τα λεφτά πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...