virginkiller Δημοσ. Παρασκευή στις 12:41 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:41 μμ Eurogat εγγύηση. Επίσημος εισαγωγέας της Gaggia και όχι μόνο. Χρόνια στη δουλειά. Έχει και κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης
AntiCambeR Δημοσ. Παρασκευή στις 07:27 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:27 μμ (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω για την Dedica Pump: 1)Το καλαθάκι που έχει, είναι pressurized και χωράει 14g , αλλά δεν χωράει 2 δόσεις καφέ που πρέπει να βγαίνουν 16g;Για 16g, υπάρχει επιλογή είτε για pressured είτε για unpressurized καλαθάκι;Κρατάμε το ίδιο portafilter ανεξάρτητα το καλαθάκι; 2) Διαβάζω στην αρνητική αξιολόγηση στο Σκρούτζ ότι έχει λιγότερες οπές στην βάση και ότι μπουκώνει στην εκχύλιση με καφέ πχ Illy. Επειδή σκεφτόμουν την αγορά της κυρίως για Freddo espresso, αλλά πίνω Illy, Jacobs και κάποιες φορές μπορεί να δοκιμάσω κάποιον αλεσμένο του εμπορίου άλλης εταιρίας.Δηλαδή να μπορώ να έχω αυτή την επιλογή, γιατί δεν έχω ούτε μύλο. Η Dedica Arte τι παραπάνω έχει; Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:35 μμ από AntiCambeR
madnifestah Δημοσ. Παρασκευή στις 09:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:28 μμ (επεξεργασμένο) 12 hours ago, mikele13- said: Επειδή δεν βρίσκω σχετικό νήμα ξέρει κάποιος να μου πει που μπορώ να παω για service/επισκευή μια Gaggia Platinum Event στην Αθήνα? Παλιότερα υπήρχε στην Εθνική οδό στο ύψος της Ιεράς Οδού αλλά πλέον δεν βρίσκω κάτι.... Ευχαριστώ για όσους ασχοληθούν. ventingbar και απο εμένα.. του έχω στείλει 2 φορές την μηχανή μου (gaggia classic) απο Σέρρες στον πειραία για service αλλά και μετατροπές.. εξαιρετικός τεχνικός ο μανώλης Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:29 μμ από madnifestah 1
madnifestah Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 14 hours ago, AntiCambeR said: 1)Το καλαθάκι που έχει, είναι pressurized και χωράει 14g , αλλά δεν χωράει 2 δόσεις καφέ που πρέπει να βγαίνουν 16g;Για 16g, υπάρχει επιλογή είτε για pressured είτε για unpressurized καλαθάκι;Κρατάμε το ίδιο portafilter ανεξάρτητα το καλαθάκι; 2) Διαβάζω στην αρνητική αξιολόγηση στο Σκρούτζ ότι έχει λιγότερες οπές στην βάση και ότι μπουκώνει στην εκχύλιση με καφέ πχ Illy. Επειδή σκεφτόμουν την αγορά της κυρίως για Freddo espresso, αλλά πίνω Illy, Jacobs και κάποιες φορές μπορεί να δοκιμάσω κάποιον αλεσμένο του εμπορίου άλλης εταιρίας.Δηλαδή να μπορώ να έχω αυτή την επιλογή, γιατί δεν έχω ούτε μύλο. Η Dedica Arte τι παραπάνω έχει; 1) το πόσα γραμμάρια χωράει έχει να κάνει και με την άλεση. και η δώση του καφέ είναι σχετική.. 2) Η εκχύλιση μπλοκάρει λόγω λανθασμένης δοσολογίας ή αλέσματος, επειδή κάπου διάβασαν ότι η "σωστή" ποσότητα είναι 16 ή και 18 γραμμάρια. 3) οι μηχανές κάτω τον 350+ ευρό έχουν τον ίδιο τρόπο κατάσκευης. η διαφορά μίας που κάνει 50 ευρό, με αυτή που κάνει 250ευρό είναι στα υλικά κατασκευής πχ πλαστικό αντί για μεταλικό σώμα, κάποιους αυτοματισμούς που θα έχει η ακριβή πχ να σταματάει μόνη της στα Χ δευτερόλεπτα και λοιπά gimmick. απο θέμα αποτελέσματος δηλαδή ΚΑΦΕ θα είναι το ίδιο! το marketplace έχει δεκάδες dedica απο 100 ευρό για κάποιον λόγο η γνώμη μου είναι να μην δώσεις 160 για μια dedica η 200φευγα για την arte. για να κάνεις φρέντο... αλλά να πάρεις αυτή γιατί αν και φθηνή, στο εσωτερικό της έχει boiler Και όχι thermoblock όπως η ec685. οπότε έχει μια ποιο σταθερη θερμοκρασία χωρίς σκαμπανεβάσματα, Και με τα ρέστα, να πάρεις ζυγαρια,ταμπερ,wtd,distributor η και μύλο ακόμη νεράκι κωστιλάτα,θεώνη,britta η zero water Μισο μισο με βρυσης. Και ένα καλό blend απο κάποιον roaster όπως kolektiva,kudu,taf,Mokka,samba,area51,underdog κλπ κλπ γιατί ο illy έχει ξεφυγει στα 40+ το κιλό και με λιγότερα παίρνεις φρεσκοψημμένο και ποιό σωστό καφέ απο αυτόν. και θα έχεις άριστα αποτελέσματα υ.σ για να προλάβω κάποιους. δεν έχω την stilosa, και δεν την προτείνω επειδή και μόνο την έχω αγοράσεί. η dedica δεν είναι κακή σε καμία περιπτωση, αλλά είναι ακριβη για αυτό που είναι ναι υπάρχουν οι hibrew αλλα όχι. δεν θα πάρεις καλυτερο καφέ ούτε εγγυηση ασχολούμε για περίπου 10 χρόνια με το hobby του home espresso/brewing. έχω δοκιμάσει πολλά, και ο εξοπλισμός μου πλέον κοστίζει 4 ψηφία.
majunior Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 1 ώρα πριν, madnifestah είπε 1) το πόσα γραμμάρια χωράει έχει να κάνει και με την άλεση. και η δώση του καφέ είναι σχετική.. 2) Η εκχύλιση μπλοκάρει λόγω λανθασμένης δοσολογίας ή αλέσματος, επειδή κάπου διάβασαν ότι η "σωστή" ποσότητα είναι 16 ή και 18 γραμμάρια. 3) οι μηχανές κάτω τον 350+ ευρό έχουν τον ίδιο τρόπο κατάσκευης. η διαφορά μίας που κάνει 50 ευρό, με αυτή που κάνει 250ευρό είναι στα υλικά κατασκευής πχ πλαστικό αντί για μεταλικό σώμα, κάποιους αυτοματισμούς που θα έχει η ακριβή πχ να σταματάει μόνη της στα Χ δευτερόλεπτα και λοιπά gimmick. απο θέμα αποτελέσματος δηλαδή ΚΑΦΕ θα είναι το ίδιο! το marketplace έχει δεκάδες dedica απο 100 ευρό για κάποιον λόγο η γνώμη μου είναι να μην δώσεις 160 για μια dedica η 200φευγα για την arte. για να κάνεις φρέντο... αλλά να πάρεις αυτή γιατί αν και φθηνή, στο εσωτερικό της έχει boiler Και όχι thermoblock όπως η ec685. οπότε έχει μια ποιο σταθερη θερμοκρασία χωρίς σκαμπανεβάσματα, Και με τα ρέστα, να πάρεις ζυγαρια,ταμπερ,wtd,distributor η και μύλο ακόμη νεράκι κωστιλάτα,θεώνη,britta η zero water Μισο μισο με βρυσης. Και ένα καλό blend απο κάποιον roaster όπως kolektiva,kudu,taf,Mokka,samba,area51,underdog κλπ κλπ γιατί ο illy έχει ξεφυγει στα 40+ το κιλό και με λιγότερα παίρνεις φρεσκοψημμένο και ποιό σωστό καφέ απο αυτόν. και θα έχεις άριστα αποτελέσματα Γενικώς συμφωνώ αλλά σε μηχανή των €90 κινδυνεύεις να πίνεις το boiler σιγά σιγά. Ίσως αν έχει χρόνο για πειραματισμούς να τσεκάρει καμιά Gaggia Classic από τις αγγελίες του forum του «ελληνικού espresso».
madnifestah Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 minutes ago, majunior said: σε μηχανή των €90 κινδυνεύεις να πίνεις το boiler σιγά σιγά. το ίδιο και στις παλιές classic που είναι αλουμινίου το boiler.. Γιαυτό λέω για "καλό" νερό ωστε να μην χρειάζεται να την πλακώνει σε dezcal, ξυδια κλπ με κινδυνο οξειδωθεί, πέρα απο την γεύση. Επισης αυτές οι μηχανές δεν πρέπει να "καίνε" μόνες τους για πολύ ώρα για τον ίδιο λόγο... μετά τον καφέ πρέπει να καθαρίζονται και να κλείνουν, άσχετα αν μετά απο μια ωρα πχ θα ξανακάνεις
AntiCambeR Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 ώρα πριν, madnifestah είπε το ίδιο και στις παλιές classic που είναι αλουμινίου το boiler.. Γιαυτό λέω για "καλό" νερό ωστε να μην χρειάζεται να την πλακώνει σε dezcal, ξυδια κλπ με κινδυνο οξειδωθεί, πέρα απο την γεύση. Επισης αυτές οι μηχανές δεν πρέπει να "καίνε" μόνες τους για πολύ ώρα για τον ίδιο λόγο... μετά τον καφέ πρέπει να καθαρίζονται και να κλείνουν, άσχετα αν μετά απο μια ωρα πχ θα ξανακάνεις Είχα 1 Delonghi EC 155, παλιό μοντέλο.Αντεξε 4-5 χρόνια και σταμάτησε να κάνει εκχύλιση.Την έκανα βίδες, αλλά δεν βρήκα σωληνάκι βουλωμένο.Νομίζω είχε και 1 μικρή αντλία και έδειχνε ότι λειτουργεί.Δεν μπορούσα να ανοίξω το boiler, γιατί ήταν πρεσσαριστό.Της έκανα αφαλάτωση σύμφωνα με το manual με κιτρικό οξύ. Αυτή η Delonghi που έβαλες στο link, τι καθάρισμα θέλει μετά απο 1-2 καφέδες;Να τρέξει σκέτο νερό και μετά καθάρισμα στην βάση που κουμπώνει το portafilter; H Dedica thermoblock έχει; Το μισό-μισό νερό σε τι βοηθάει;Στην σκληρότητα η στην προστασία του boiler;
madnifestah Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 28 minutes ago, AntiCambeR said: δεν μπορούσα να ανοίξω το boiler, γιατί ήταν πρεσσαριστό.Της έκανα αφαλάτωση σύμφωνα με το manual με κιτρικό οξύ. ναι γιατί δεν ήταν boiler αλλα thermoblock. δυστυχός αυτό πάει ολόκληρο για αλλαγή αν χαλάσει. Η κιτρικό είναι καλή προς το αλουμίνιο αλλά αν έχουν μαζευτει αρκετά άλατα μπορεί να φυγουν κομματια και να βουλώσει η αντλία 31 minutes ago, AntiCambeR said: Αυτή η Delonghi που έβαλες στο link, τι καθάρισμα θέλει μετά απο 1-2 καφέδες να τρέξει νερό, καθάρισμα με πανί την σήτα,καθάρισμα με βουρτσάκι πάνω στην φλάτζα που κουμπόνει το πορταφιλτερ και κάθε λίγο καιρό ανάλογα την χρήση (εγώ κάνω κάθε 2 βδομάδες) βγάζεις την σίτα/φλάντζα και τα καθαρίζεις ιδανικά με cafiza για τα ελαια του καφέ (οπως και το καλαθι/πορταφιλτερ φυσικά) 41 minutes ago, AntiCambeR said: H Dedica thermoblock έχει; ναι 41 minutes ago, AntiCambeR said: Το μισό-μισό νερό σε τι βοηθάει;Στην σκληρότητα η στην προστασία του boiler; μισό μισό μονο στην περίπτωση της Zero water η οποία κάνει το νερό, απιονισμένο και χρειάζεται να προσθέσεις εσυ μέταλλα/ιχνοστοιχεία. Mε ένα νεράκι κωστηλάτα η θεώνη που έχουν ~100mg είναι μια χαρά, αν κάνεις μια απαλή αφαλάτωση στους 2-3 μήνες
virginkiller Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες https://www.facebook.com/share/p/1Ag2jHaawQ/ Μεταχειρισμένη Gaggia classic για όποιον ενδιαφέρεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα