Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 hours ago, Kwnstantinoc said:

Έχει πολύ καλές τιμές συγκριτικά με τα επώνυμα μαγαζιά που πωλούν καφέ και αναφέρονταν και εδώ στο νήμα. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω!

Προς το παρόν παίρνω τον κλασικό που έχει, αν δοκιμάσεις άλλον, πες εντυπώσεις. Επίσης να ξέρεις, έχει άψογη εξυπηρέτηση. 

• Like 1
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/9/2025 στις 8:36 ΠΜ, oykas2001 είπε

Καλημέρα. Τελευταίους μήνες παίρνω από Ριζόπουλο στην Αθήνα, καλύτερος μου φαίνεται σε σχέση με αυτούς που έπαιρνα από μάρκετ. 

Από 'οσους δοκίμασα τελευταία, αυτός μου άρεσε

https://www.skroutz.gr/s/52094860/Ipanema-Kafes-Espresso-Arabica-Brazil-Alesmenos-250gr.html

Επεξ/σία από gregdel
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gregdel είπε

Από 'οσους δοκίμασα τελευταία, αυτός μου άρεσε

https://www.skroutz.gr/s/52094860/Ipanema-Kafes-Espresso-Arabica-Brazil-Alesmenos-250gr.html

Ipanema καλύτερα να αγοράζεις από Kawa που είναι αυτός που τον ψήνει στην Ελλάδα.

https://kawacom.gr/product/kafes-ipanema-espresso-se-sakoula-250gr-alesmenos/

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμιτες. Έχω εδώ και ένα χρόνο το combo Hibrew H10A + G5. Σκυλι μαύρο ο μύλος με 0,1 γραμμάριο κατακράτηση αν δεν ψεκασω τους κόκκους. Το H10A από την άλλη , έχει κλαταρει το ένα κουμπί (της μονης δόσης) και εξαιτίας αυτού , δεν μπορώ να πειράξω ρυθμίσεις εύκολα. Σκέφτομαι να αλλάξω σε H10 plus ή Η13. Σήμερα είδα και ένα Rohnson Suprema. Φαίνονται τίμια τα specs του αλλά δεν υπάρχουν κριτικές  για αυτή τη μηχανή. Μετά αν δεν πάω σε Hibrew έχω εναλλακτική με παραπάνω χρήματα την Gemilai owl.  Έχει κανείς άποψη για αυτές τις μηχανές ; Ευχαριστώ 

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί δεν κοιτάς το επισκευάσεις το κουμπί; Αν είσαι ευχαριστημένος είναι κρίμα για ένα κουμπί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chios είπε

Γιατί δεν κοιτάς το επισκευάσεις το κουμπί; Αν είσαι ευχαριστημένος είναι κρίμα για ένα κουμπί. 

Αυτό. Την ανοίγεις, φτιάχνεις το κουμπάκι και είσαι έτοιμος. Όταν και αν αποφασίσεις να αναβαθμίσεις, πας σε μύλο με flat burr και μετά αλλάζεις μηχανή.

Σχετικά με τις μηχανές που κοιτάς, θα σου πρότεινα να πας καλύτερα στις γνωστές μάρκες (ECM, Lelit κλπ κλπ) που θα τις έχεις μια 10ετία και όχι κουμπί, ούτε βίδα δε θα σε απασχολήσει με σωστή στοιχειώδη συντήρηση.

Επεξ/σία από drunkdonkey
Δημοσ.

Με ημιαυτόματη μηχανή τύπου Sage Barista Express Impress ή Ninja Luxe Cafe Pro μπορώ να πάρω αποτέλεσμα επαγγελματικής μηχανής ή θα είναι λίγο καλύτερο από κάψουλα;

Δημοσ.

Έχω το ίδιο ακριβώς δίδυμο κι εγω με τον @gkoumas21 , H10A + G5 μύλο.

Μια αναβάθμιση σε DF54 θα άξιζε η με τον G5 είναι σχετικά κοντά ?

Προσοχή, δεν θέλω να ξοδέψω περισσότερα απο 300€.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, nemesi54 είπε

Έχω το ίδιο ακριβώς δίδυμο κι εγω με τον @gkoumas21 , H10A + G5 μύλο.

Μια αναβάθμιση σε DF54 θα άξιζε η με τον G5 είναι σχετικά κοντά ?

Προσοχή, δεν θέλω να ξοδέψω περισσότερα απο 300€.

Έχει flat burrs όποτε βγάζει διαφορετικές γεύσεις. Σε γενικότερες γραμμές θεωρείται καλύτερο το αποτέλεσμα αλλά πιο δύσκολο να πετύχεις το κατάλληλο κόψιμο. (Τα κωνικά μαχαίρια έχουν μεγαλύτερη "ανεκτικότητα" ας πούμε αλλά δε σου δίνουν τοσο καλό αποτέλεσμα)

Θα έλεγα αν μπορείς και θέλεις, να πας στον df64 που θα σου δώσει τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις σε ssp μαχαίρια στο μέλλον. Αν δε σε ενδιαφέρει, ο df54 είναι τρομερός και για τους περισσότερους αρκεί και περισσεύει.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 hours ago, agnostos13 said:

Με ημιαυτόματη μηχανή τύπου Sage Barista Express Impress ή Ninja Luxe Cafe Pro μπορώ να πάρω αποτέλεσμα επαγγελματικής μηχανής ή θα είναι λίγο καλύτερο από κάψουλα;

θα είναι πολύ καλύτερη απο κάψουλα αλλά όχι στα επίπεδα μιας επαγγελματικής. Ο μύλος της Sage δεν είναι τόσο καλός. Καλύτερα πάρε ξεχωριστά. Τέλος να ξέρεις οτι όλες αυτές οι μηχανές είναι στην κατηγορία appliance και μετά απο κάποια χρόνια θα τα φτύσουν (βέβαια η δικιά μου barista express απο το 2017 - με μικρή χρήση πια- ακόμα αντέχει)

Το θέμα για εμενα είναι να τα βάλεις κάτω, να δεις τις ανάγκες σου (τι καφέ πίνεις, πόσους την ημέρα, τι commitment μπορείς να κάνεις) και να δεις πόσα ξοδεύεις τώρα και πόσο καιρό θα σου πάρει να κάνεις απόσβεση 

εγώ π.χ. με 3-4 καφέδες την ημέρα και εξοπλισμό 25000 ευρώ έκανα απόσβεση σε 2-3 χρόνια. Αλλά από τότε φτιάχνω καφέ στο σπίτι και σπάνια θα πάρω απέξω. 

Δημοσ.

Εγώ μύλο πήραν αυτόν, απο το site που είχε προτείνει ένα παλικάρι εδώ στο forum. Δεν είχε το παραμικρό ψεγάδι και ήταν όλα σφραγισμένα. Κάνει καμια βδομάδα να έρθει. Απο τον μύλο είμαι απίστευτα ευχαριστημένος, κατάφερα σε σύντομο διάστημα να τον ρυθμίσω και έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ζήτημα πλέον να πήρα 3 καφέδες απέξω τον προηγούμενο μήνα

SCG600 The Dose Control Pro

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, slaughter είπε

θα είναι πολύ καλύτερη απο κάψουλα αλλά όχι στα επίπεδα μιας επαγγελματικής. Ο μύλος της Sage δεν είναι τόσο καλός. Καλύτερα πάρε ξεχωριστά. Τέλος να ξέρεις οτι όλες αυτές οι μηχανές είναι στην κατηγορία appliance και μετά απο κάποια χρόνια θα τα φτύσουν (βέβαια η δικιά μου barista express απο το 2017 - με μικρή χρήση πια- ακόμα αντέχει)

Το θέμα για εμενα είναι να τα βάλεις κάτω, να δεις τις ανάγκες σου (τι καφέ πίνεις, πόσους την ημέρα, τι commitment μπορείς να κάνεις) και να δεις πόσα ξοδεύεις τώρα και πόσο καιρό θα σου πάρει να κάνεις απόσβεση 

εγώ π.χ. με 3-4 καφέδες την ημέρα και εξοπλισμό 25000 ευρώ έκανα απόσβεση σε 2-3 χρόνια. Αλλά από τότε φτιάχνω καφέ στο σπίτι και σπάνια θα πάρω απέξω. 

25k; Μάλλον 2.5k

Δημοσ.

Παντως κ εγω απο Δεκεμβρίο του 23 εως σήμερα που πηρα σοβαρή μηχανη κ μύλο απο εξω καφε να χω παρει 10 15 φορές κ πολλες μπορει να λεω. Το περίεργο είναι οτι πλεον δε μου αρεσει κ κανενας καφες πλέον απέξω γευστικά. Βασικα δε πίνονται.

Εχει φτασει ( κ περασει πολυ ) και ο καιρός που έπρεπε να τη κανω σέρβιρε κ δε τη παω γτ σκέφτομαι το μαρτύριο 1 βδομαδα να παιρνω χάλια καφέδες 

Ναι οκ κάνεις απόσβεση κάποια στιγμή δε λεω αλλα δε νομίζω το κύριο μέλημα να είναι αυτό. Επίσης αν μπλέξεις με δοκιμες κ ιστοριες οκ υπάρχουν πανάκριβοι καφέδες που ξεπερνάνε το κόστος του καφέ απο έξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...