Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 hours ago, Vagosman said:

25k; Μάλλον 2.5k

Ναι sorry 2,5k αλλά αν βάλεις και τα γύρω γύρω πήγε στα 3κ. Την έχω απο τον 5/2021 και ο counter λέει πάνω απο 5000 καφέδες.. με κόστος καφέ λίγο κάτω απο το 1 ευρώ με όλα μέσα (νερό, γάλα, καφέ, ρεύμα , καθαριστικά, αναλώσιμα).. αν βάλεις οτι για να πάρεις τον ίδιο καφέ απο έξω θες 2+ καταλαβαίνεις για τι ποσά μιλάμε..και ο καφές ίδιος ή και καλύτερος απο μιας καλή καφετέρια έξω.

Αν είχα κάνει εκπτώσεις στον εξοπλισμό (όπως είχα κάνει στην αρχή - βλέπε barista express) θα είχα κάνει πιο νωρίς απόσβεση αλλά ο καφές (θα) ήταν λίγο χειρότερος απο μια καλή καφετέρια έξω..

• Like 1
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, slaughter είπε

Ναι sorry 2,5k αλλά αν βάλεις και τα γύρω γύρω πήγε στα 3κ. Την έχω απο τον 5/2021 και ο counter λέει πάνω απο 5000 καφέδες.. με κόστος καφέ λίγο κάτω απο το 1 ευρώ με όλα μέσα (νερό, γάλα, καφέ, ρεύμα , καθαριστικά, αναλώσιμα).. αν βάλεις οτι για να πάρεις τον ίδιο καφέ απο έξω θες 2+ καταλαβαίνεις για τι ποσά μιλάμε..και ο καφές ίδιος ή και καλύτερος απο μιας καλή καφετέρια έξω.

Αν είχα κάνει εκπτώσεις στον εξοπλισμό (όπως είχα κάνει στην αρχή - βλέπε barista express) θα είχα κάνει πιο νωρίς απόσβεση αλλά ο καφές (θα) ήταν λίγο χειρότερος απο μια καλή καφετέρια έξω..

Συμφωνω στα περισσότερα, και εχω ξεκινήσει και εγω με την (υπερτιμια) Barista Express, αρχικά με το μυλο της και στη συνέχεια με Eureka Mignon Specialita, οπου και εντυπωσιάστηκα απο τη διαφορά που κανει ο μυλος.Τα λεγανε στα fora, αλλα δεν το πίστευα. Πλέον, με Dual Boiler, πινω καλύτερο καφε απο το 99% των καφετεριων εκει εξω, με εξαιρεση λιγα - καλα specialty coffee shops, και το κοστος μου ειναι πολυ χαμηλα, ακομα και με εξαιρετικα καλους κόκκους απο γνωστα roasteries ανα την Ευρώπη.

Η μονη, ας πουμε, αντίρρηση, ειναι οτι δεν θελεις 2+ ευρω για τον αντίστοιχο καφε πλεον, αλλα κοντα ή και πανω απο 4€ 😏🤑

Δημοσ.
7 minutes ago, dazed said:

Συμφωνω στα περισσότερα, και εχω ξεκινήσει και εγω με την (υπερτιμια) Barista Express, αρχικά με το μυλο της και στη συνέχεια με Eureka Mignon Specialita, οπου και εντυπωσιάστηκα απο τη διαφορά που κανει ο μυλος.Τα λεγανε στα fora, αλλα δεν το πίστευα. Πλέον, με Dual Boiler, πινω καλύτερο καφε απο το 99% των καφετεριων εκει εξω, με εξαιρεση λιγα - καλα specialty coffee shops, και το κοστος μου ειναι πολυ χαμηλα, ακομα και με εξαιρετικα καλους κόκκους απο γνωστα roasteries ανα την Ευρώπη.

Η μονη, ας πουμε, αντίρρηση, ειναι οτι δεν θελεις 2+ ευρω για τον αντίστοιχο καφε πλεον, αλλα κοντα ή και πανω απο 4€ 😏🤑

καλά το τι θεωρεί ο καθένας καλό καφέ διαφέρει.. έχω δει άτομα να λένε πόσο τέλειος είναι ο καφές απο ένα μαγαζί και εγώ να μην μπορώ καν να το πιώ.

Για αυτό λέω σκέψου τι καφέδες θες να φτιάχνεις για να δεις και τι μηχανή θες.. π.χ. αν φτιάχνεις πάντα μόνο espresso δεν θες dual boiler ή HX και το κόστος πέφτει...

Σκέψου πόσα λεφτά θα είχες γλυτώσει αν αντί για την Barista Express είχες πάρει απο την αρχή τον Specialita και μια ΟΚ μηχανή... μια απο τα ίδια έκανα και εγώ κ έχω την Barista Express στο χωρίο για τα καλοκαίρια ;)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, slaughter είπε

καλά το τι θεωρεί ο καθένας καλό καφέ διαφέρει.. έχω δει άτομα να λένε πόσο τέλειος είναι ο καφές απο ένα μαγαζί και εγώ να μην μπορώ καν να το πιώ.

Για αυτό λέω σκέψου τι καφέδες θες να φτιάχνεις για να δεις και τι μηχανή θες.. π.χ. αν φτιάχνεις πάντα μόνο espresso δεν θες dual boiler ή HX και το κόστος πέφτει...

Σκέψου πόσα λεφτά θα είχες γλυτώσει αν αντί για την Barista Express είχες πάρει απο την αρχή τον Specialita και μια ΟΚ μηχανή... μια απο τα ίδια έκανα και εγώ κ έχω την Barista Express στο χωρίο για τα καλοκαίρια ;)

Ακριβως τον ιδιο ρολο εχει και η Barista Express μου ☺️

Αλήθεια, μιας και ειμαστε σπάνια περίπτωση, πως τη διαχειρίζεσαι τη Barista Express? Την εχεις αφησει στο εξοχικο και την καθαριζεις οταν πας π.χ.? Εγω την εχω στο σπιτι σα δευτερη/backup μηχανη και φτιαχνω κανενα καφεδακι καθε 15-20 μερες για να μην καθεται το νερο στο boiler. Μεχρι στιγμης παντως, πρεπει να ειναι στα 6-7 χρονια going strong. 

Ο λόγος που οι περισσότεροι δεν πανε απευθείας σε μια high end μηχανη, ειναι αφενός το learning curve και αφετέρου το κοστος, που απαιτει συνειδητή αποφαση και δεσμευση, και ειναι μαλλον πιο ευκολο να ξεκινησεις με κατι πιο προσιτο και να δεις αν οντως εισαι ετοιμος να επενδυσεις το χρόνο και το χρημα που απαιτείται.

Οπως ειπες και εσύ, ο καθένας εχει τα δικα του γουστα (ή οπως προτιμω να λεω, αλλοι εχουν γουστο και αλλοι οχι 😏😎) οποτε μπορει να διαπιστώσεις οτι εχεις δωσει πολλα λεφτα για κατι που δεν σου αρεσει. 

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, dazed said:

Ακριβως τον ιδιο ρολο εχει και η Barista Express μου ☺️

Αλήθεια, μιας και ειμαστε σπάνια περίπτωση, πως τη διαχειρίζεσαι τη Barista Express? Την εχεις αφησει στο εξοχικο και την καθαριζεις οταν πας π.χ.? Εγω την εχω στο σπιτι σα δευτερη/backup μηχανη και φτιαχνω κανενα καφεδακι καθε 15-20 μερες για να μην καθεται το νερο στο boiler. Μεχρι στιγμης παντως, πρεπει να ειναι στα 6-7 χρονια going strong. 

Ο λόγος που οι περισσότεροι δεν πανε απευθείας σε μια high end μηχανη, ειναι αφενός το learning curve και αφετέρου το κοστος, που απαιτει συνειδητή αποφαση και δεσμευση, και ειναι μαλλον πιο ευκολο να ξεκινησεις με κατι πιο προσιτο και να δεις αν οντως εισαι ετοιμος να επενδυσεις το χρόνο και το χρημα που απαιτείται.

Οπως ειπες και εσύ, ο καθένας εχει τα δικα του γουστα (ή οπως προτιμω να λεω, αλλοι εχουν γουστο και αλλοι οχι 😏😎) οποτε μπορει να διαπιστώσεις οτι εχεις δωσει πολλα λεφτα για κατι που δεν σου αρεσει. 

Εμένα είναι σε χειρότερη φάση. Την δουλεύω ουσιαστικά 10 μέρες το καλοκαίρι. Τον χειμώνα όταν πάω σκ προτιμώ να πίνω καφέ απο έξω (έχει ένα πολύ καλό καφέ η περιοχή απο τον οποίο αγοράζω κ κόκκους) απο το να την βάζω μπροστά (νερα, ζυγαριές, καφέδες, γάλατα κλπ). Σε κάθε περίπτωση πριν φύγω κάνω άδειασμα, καθάρισμα, κλπ.. το νερό ΟΚ λόγο του thermoject δεν έχει ιδιαίτερο νερό μέσα οπότε πριν την πρώτη χρήση κάνω μερικά φλασαρίσματα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/8/2025 στις 12:49 ΜΜ, oykas2001 είπε

Για την ninja 601 έχει κανείς άποψη;  την σκέφτομαι για τις γιορτές 

Εγώ πήρα την απόφαση να πάω στην 701.  Από τις αυτόματες μηχανές θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα με την ninja. Μπορείς να δεις και την 501 αν δεν σε απασχολεί το cold brew. Τσέκαρε και τις τιμές στο amazon.de.  Δωρεάν αποστολή για Ελλάδα. 

Δημοσ.

γεια σας παιδια τωρα με την εκτπωση της delonghi παει η magnifica s στα 251 μαζι με το 10% κοπυονι αξιζει? Υπαρχει καλυτερη επιλογη λιγο πιο πανω ? Θελω μονο αυτομάτη μηχανη και τα λεφτα για sage μου φαινεται απαγορευτικα...

Δημοσ.
1 hour ago, achilles_g_ said:

Εγώ πήρα την απόφαση να πάω στην 701.  Από τις αυτόματες μηχανές θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα με την ninja. Μπορείς να δεις και την 501 αν δεν σε απασχολεί το cold brew. Τσέκαρε και τις τιμές στο amazon.de.  Δωρεάν αποστολή για Ελλάδα. 

Η διαφορά της 501 με την 601 είναι μόνο στο cold brew; Είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

Σκεφτομαι για μεταβαση απο nespresso σε delonghi.

Ποια ειναι πιο vfm? Magnifica S/Magnifica S Smart/ Magnifica Start/Magnifica EVO?

Απο οτι βλεπω δεν αξιζει η διαφορα για την evo, αλλα θα εδινα κατι παραπανω για καλυτερο design απο την απλη S

Δημοσ.

Τελικα πηρα μια Dinamica βγαινει στα 341 με την εκπτωση.

Απο οσο εψαξα εσωτερικα εχουν ολες ιδιο μηχανισμο, η Magnifica S στα 250, τρομερη τιμη με χαλαγε ο σχεδιασμος με τα κουμπια. Οποτε θα πηγαινα στα 287 για την start

Ε μετα σκεφτηκα οτι την παιρνω για 5 χρονια οποτε με 54 παραπανω παω στην Dinamica. 

Δημοσ.

πηρα την magnifica s εγω τελικα στα 251 διαφορες δεν ειδα οποτε προτιμησα να κρατησω τα 60 ευρω για την τεσπη μου? Εχετε να πειτε δυμοβουλες οπως τι κοψιμο στο καφε να εχω θερμορκασιες κτλπ?

Δημοσ.

Μια μεσοβεζικη λύση είναι μηχανή τύπου ninja. Οι υπεραυτοματες απλά είναι λίγο καλύτερες από κάψουλες. 

Βγάζουν ανεκτά γαλατοκαφεδες βέβαια. 

Σχετικά με τις ερωτήσεις περι κοψιματος κ θερμοκρασιών έχεις περιορισμένες επιλογές, οπότε trial and error

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...