villasg Δημοσ. Κυριακή στις 12:56 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:56 μμ 3 ώρες πριν, mercator84 είπε Πρόταση για απλή καλή και σχετικά οικονομική αφρογαλιερα με ζεστό-κρύο που δεν θα χαλάσει σε 1 χρόνο έχουμε; Οπου ναναι οπως καθε χρονο τετοια εποχη θα βγαλει παλι το Lidl την δικια του που ειναι πολυ τιμια και οικονομικη
logokrimenos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:17 μμ On 18/10/2025 at 00:25, ChristosFis said: παιδια ρυθμισεις για magnifica s αν γινεται , γτ εγω απογοητευτηκα απο την πρωτη μερα Την έχουμε πάρει στην δουλειά. Για αρχή θα δεις βιντεάκι στο youtube πως προγραμματίζεις την θερμοκρασία νερού και θα επιλέξεις το πιο ζεστό, μετά τον μύλο βάλτον στο πιο χαμηλό τέρμα, απο μπροστά τον επιλογέα θα τον βάλεις στο τέρμα πιο δυνατό. Τέλος καλό είναι να κάνεις μια μικρή ρύθμιση στην ποσότητα καφέ που έχει κάθε επιλογή. Εγώ στον διπλό έχω βάλει να βγάζει περίπου 50-60ml καφέ, υπολογισμένο μαζί με την κρέμα που βγάζει. Για να ρυθμίσεις τον χρόνο κρατάς την επιλογή πατημένη (πχ την διπλή δόση) μέχρι να ξεκινήσει να κόβει και να αρχίσει να αναβοσβήνει το λαμπάκι. Μόλις αρχίσει να αναβοσβήνει το αφήνεις και το ξαναπατάς την στιγμή που θέλεις να σταματήσει. 1
Vagosman Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 μμ 37 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Την έχουμε πάρει στην δουλειά. Για αρχή θα δεις βιντεάκι στο youtube πως προγραμματίζεις την θερμοκρασία νερού και θα επιλέξεις το πιο ζεστό, μετά τον μύλο βάλτον στο πιο χαμηλό τέρμα, απο μπροστά τον επιλογέα θα τον βάλεις στο τέρμα πιο δυνατό. Τέλος καλό είναι να κάνεις μια μικρή ρύθμιση στην ποσότητα καφέ που έχει κάθε επιλογή. Εγώ στον διπλό έχω βάλει να βγάζει περίπου 50-60ml καφέ, υπολογισμένο μαζί με την κρέμα που βγάζει. Για να ρυθμίσεις τον χρόνο κρατάς την επιλογή πατημένη (πχ την διπλή δόση) μέχρι να ξεκινήσει να κόβει και να αρχίσει να αναβοσβήνει το λαμπάκι. Μόλις αρχίσει να αναβοσβήνει το αφήνεις και το ξαναπατάς την στιγμή που θέλεις να σταματήσει. Εχει μετρήσει κανεις στον διπλό πόσα γραμμάρια κόβει; Τα 50-60ml με κρέμα τα έχεις ζυγίσει; Χρόνο που την ρυθμίζετε;
logokrimenos Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 μμ 23 minutes ago, Vagosman said: Εχει μετρήσει κανεις στον διπλό πόσα γραμμάρια κόβει; Τα 50-60ml με κρέμα τα έχεις ζυγίσει; Χρόνο που την ρυθμίζετε; Όχι δεν έκατσα να κάνω τοσο ανάλυση. Πήγαμε απο την κάψουλα σε αυτό και είναι όλοι ικανοποιημένη με την πρόχειρη ρύθμιση. Κάπου διάβασα στο ίντερνετ πάντως οτι στο μαξ κόβει περίπου 12-13γρ αλλα δεν είμαι σίγουρος. Επίσης όχι δεν ζύγισα, πήγα απλά με βάση τον ποτηράκι να βγάλει 60ml
26ska Δημοσ. Δευτέρα στις 10:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:49 μμ Ρε παιδιά με 12-13 γρ.καφε να παίρνετε 50-60 ml τι καφε πίνετε;Δεν είναι νερομπλιτσι; Εγώ κόβω 18 και παίρνω 36-40 ml. Άλλο set up βέβαια.Ειμαι με Bambino plus και eurika mignon specialita. 1
dazed Δημοσ. Τρίτη στις 11:45 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:45 πμ 12 ώρες πριν, 26ska είπε Ρε παιδιά με 12-13 γρ.καφε να παίρνετε 50-60 ml τι καφε πίνετε;Δεν είναι νερομπλιτσι; Εγώ κόβω 18 και παίρνω 36-40 ml. Άλλο set up βέβαια.Ειμαι με Bambino plus και eurika mignon specialita. Το ιδιο ηθελα να γραψω και εγω, αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα βγει πουθενα η κουβέντα, οποτε το παρατησα. Ας πινει οτι θελει ο καθενας, και οποιος πραγματικα ενδιαφερεται θα τη βρει την ακρη. Ολη η γνωση της ανθρωπότητας ειναι διαθεσιμη πλεον πολυ ευκολα, αν θελεις μαθαινεις, αν οχι συνεχιζεις αυτο που κανεις, αρκει να μην παιρνεις και αλλους στο λαιμο σου.
logokrimenos Δημοσ. Τρίτη στις 11:46 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:46 πμ 12 hours ago, 26ska said: Ρε παιδιά με 12-13 γρ.καφε να παίρνετε 50-60 ml τι καφε πίνετε;Δεν είναι νερομπλιτσι; Εγώ κόβω 18 και παίρνω 36-40 ml. Άλλο set up βέβαια.Ειμαι με Bambino plus και eurika mignon specialita. Μιλάμε για αυτόματη μηχανή με ενσωματομένο μύλο. Στη μέγιστη δυνατή ρύθμιση δίνει κάπου τόσο. Σε σύγκριση με τις κάψουλες που είχαμε στο γραφείο πριν μιλάμε για μέρα με νύχτα, ακόμα και με 50 ml στα 13γρ. Στο σπίτι πάντως εγω κόβω 15γρ και βγάζω περίπου 50μλ και είναι σπέσιαλ 1 minute ago, dazed said: Το ιδιο ηθελα να γραψω και εγω, αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα βγει πουθενα η κουβέντα, οποτε το παρατησα. Ας πινει οτι θελει ο καθενας, και οποιος πραγματικα ενδιαφερεται θα τη βρει την ακρη. Ολη η γνωση της ανθρωπότητας ειναι διαθεσιμη πλεον πολυ ευκολα, αν θελεις μαθαινεις, αν οχι συνεχιζεις αυτο που κανεις, αρκει να μην παιρνεις και αλλους στο λαιμο σου. ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η MAGNIFICA S. Είναι αυτόματη μηχανή με ενσωματομένο μύλο, είναι μια πολυ καλυτερη εναλλακτική της κάψουλας
thodoris5321 Δημοσ. Τρίτη στις 02:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:21 μμ 15 ώρες πριν, 26ska είπε Ρε παιδιά με 12-13 γρ.καφε να παίρνετε 50-60 ml τι καφε πίνετε;Δεν είναι νερομπλιτσι; Εγώ κόβω 18 και παίρνω 36-40 ml. Άλλο set up βέβαια.Ειμαι με Bambino plus και eurika mignon specialita. Όπως το έγραψες, άλλο set up. Διαφορετικό κόψιμο, διαφορετική πίεση, διαφορετική δοσολογία, διαφορετικός καφές. Με βάση τη γεύση πρέπει να κρίνεις και να αλλάζεις τις παραμέτρους. Επίσης προσπάθησε να το μετράς από γραμμάρια σε γραμμάρια γιατί πχ μία υπεραυτόματη μπορεί να σου βγάλει περισσότερο ψεύτικο καϊμάκι και να βγει περισσότερα ml, αλλά η διαφορά να μην αντιστοιχεί στο βάρος.
thanasis00 Δημοσ. Τρίτη στις 02:29 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:29 μμ Δεν έχω άποψη για τη μηχανή, αλλά μη μετράτε ml, λόγω της κρέμας δε μπορείτε να υπολογίσετε αξιόπιστα το τελικό περιεχόμενο. Βάλτε μια ζυγαριά για να είστε σίγουροι πόσο τελικό καφέ λαμβάνετε. Ένας τρόπος για να βρείτε πόσα γραμμάρια κόβει για κάθε δόση, μετρήστε και βάλτε μέσα πχ 11γρ κόκκους, και βάλτε να φτιάξετε καφέ. Θα ακούσετε λογικά ότι όταν τελειώσουν οι κόκκοι, θα ακούτε τον μύλο να κόβει αέρα. Οπότε ανεβάσετε άλλο 1 γραμμάριο τη δόση κλπ μέχρι να βρείτε πότε σταματάει να κόβει αέρα, και έτσι θα ξέρετε πόσα γραμμάρια κομμένο καφέ βάζει στο portafilter. Εκτός αν υπάρχει η πληροφορία online προφανώς.
DJ_XLR8 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:57 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:57 πμ Καλημέρα! Το θέμα του καφέ στο σπίτι ή τη δουλειά με είχε απασχολήσει πολύ από το μακρινό 2008... Μετά από ψάξιμο (έτσι νόμιζα τουλάχιστον...) αγόρασα τότε με 250,00 € την πολυκαφετιέρα KRUPS XP 2010 (για espresso, cappuccino και φίλτρου). Χάλασε τους πρώτους μήνες η αντλία, φυσικά εντός εγγύησης και να μη τα πολυλογώ μου έδωσαν τότε σύνολο 2 μηχανές αφού εμφάνιζε κάθε φορά διαφορετικό πρόβλημα. Επίσης για αφρόγαλα είχα πάρει συσκευή της Nespresso (άλλα 70,00 €) και νόμιζα ότι έπινα cappuccino.... Μέχρι που το 2010 αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα του καφέ και έκανα ίσως την καλύτερη επένδυση σε καφετιέρα και μύλο ώστε να κόβω ότι καφέ θέλω και σε διαφορετικό κόψιμο ανάλογα την ποικιλία. Αγόρασα λοιπόν την Rancillio Silvia (650,00 €) και μύλο Anfim Best (300,00 €). Τα χρήματα φυσικά και φαίνονται πολλά, ωστόσο η επένδυση και η απόσβεση της αξίας ανεκτίμητη! Ακόμα και σήμερα τα έχω σπίτι και πίνω πραγματικό espresso, cappuccino και κόβω τον καφέ μου μόνος μου ώστε να μένει φρέσκος. Καταλήγω λοιπόν στο ότι οι λύσεις με κάψουλες, δήθεν πολυκαφετιέρες που αλέθουν παράλληλα ή διαφημίζουν για 15 bar πίεσης είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου και προπάντων χρημάτων! Αν δε θέλετε να δαπανήσετε αυτά τα ποσά για έναν καφέ, τότε πάμε στο κλασσικό ιταλικό μπρικάκι και πίνουμε το espressάκι μας κανονικά χωρίς καϊμάκι όμως... Από άποψη συντήρησης χρειάστηκε μόνο αλλαγή σε λαστιχάκι (φυσική φθορά ανάλογα το πόσους καφέδες φτιάχνεις) και 2-3 καθαρισμοί όλα αυτά τα χρόνια από τεχνικό με ελάχιστο κόστος. Ο μύλος θέλει αλλαγή στα μαχαίρια (περίπου 30,00 €) μετά από πολλά χρόνια, πάλι ανάλογα με τη χρήση. Φυσικά ο καθαρισμός αυτών είναι σε εβδομαδιαία βάση ώστε να λειτουργούν άψογα μετά από τόσα χρόνια. Ίσως υπάρχει λύση leasing σε εταιρίες με πολλά γραφεία που αξίζει κάποιος να ψάξει εάν πίνει μόνο στη δουλειά καφέ. 3
Vagosman Δημοσ. Τετάρτη στις 03:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:46 μμ Ορθόν, γιατι οπως λέει κ ο σοφός λαός, η φτήνια τρώνει τον παρά. Ακριβή η αρχική επένδυση, αλλα αν κάποιος γουστάρει σοβαρό καφέ και του αρέσει η διαδικασία παρασκευής του, τότε μονόδρομος όλα στο full manual. 2
nvel Δημοσ. Τετάρτη στις 04:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:22 μμ 33 λεπτά πριν, Vagosman είπε όλα στο full manual. το full manual δεν είναι ημιαυτόματη μηχανή με ηλεκτρικό μύλο αλλά χειροκίνητη μηχανή με χειροκίνητο μύλο. 1
Vagosman Δημοσ. Τετάρτη στις 04:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:58 μμ 36 λεπτά πριν, nvel είπε το full manual δεν είναι ημιαυτόματη μηχανή με ηλεκτρικό μύλο αλλά χειροκίνητη μηχανή με χειροκίνητο μύλο. Eχουμε κ απο αυτά. Οταν πας εκδρομή αξίζεις ενα σωστο εσπρεσσάκι. Flair Go με K Ultra μύλο 1
ChristosFis Δημοσ. χθες στις 01:10 πμ Δημοσ. χθες στις 01:10 πμ επισης παιδια ποση ωρα χτυπατε τον καφε στο μιξερ
knight77 Δημοσ. χθες στις 04:29 πμ Δημοσ. χθες στις 04:29 πμ 3 ώρες πριν, ChristosFis είπε επισης παιδια ποση ωρα χτυπατε τον καφε στο μιξερ Δεν θέλει πολύ. 15-20" είναι αρκετά μαζί με 1-2 παγάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα