Kwnstantinoc Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Στις 5/5/2025 στις 1:48 ΜΜ, slaughter είπε εγώ έχω περάσει απο διάφορα στάδια και σε κάθε ένα έβλεπα μεγάλες διαφορές προς το καλύτερο. Αρχικά με υπεραυτόματη, μετά πήρα την barista express, μετά πήρα μύλο (Eureka Mignon Specialita) και είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον embeded μύλο και τέλος πήρα μια dual boiler μηχανή που το απογείωσε. Την μεγάλη διαφορά την κάνει ο μύλος. Αν πάρεις κάποιον του 100ρικου μπορεί κ να μην δεις διαφορά ή να δεις μικρή και θα έχεις πετάξει κ 100 ευρώ. Για εμένα ή πάρε κάτι καλό ή μείνει εκεί που είσαι. Αλλά και μύλο να πάρεις θα πρέπει κανονικά να πάρεις και unpressurized basket για να δεις διαφορά κάτι που δεν ξέρω πόσο παίζει για την μηχανή σου. Επίσης η hibrew ερχεται με unpressurized basket η λύση του έτοιμου αλεσμένου θα σου δώσει χάλια αποτέλεσμα Καλησπέρα φίλε μου! Μέχρι 1.000€ τι setup θα πρότεινες για ένα αξιολογο espresso? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
foreli Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Στις 4/5/2025 στις 3:31 ΜΜ, Silverage είπε Αγοράζω απο internet κυρίως γιατί έχουν μεγάλη ποικιλία και μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικούς κάθε φορά, οπότε παίρνω μικρές συσκευασίες των 250gr για να τελειώνουν γρήγορα. Ψωνίζω απο delmocca, kudu, handpickerscoffee και καμιά φορά πετάγομαι στο Mokka και Λουμίδη κέντρο Αθήνας που είναι κοντά στη δουλειά μου. Έχεις να προτείνεις από αυτά τα μαγαζιά κάποιο πακετάκι των 250gr με κάτω από 10 ευρώ (δηλαδή λιγότερο από 40 το κιλό); Όσους έχω δοκιμάσει από handpickers με πάνω από 10 ήταν πάρα πολύ καλοί. Σουπερμάρκετ έχουν φτάσει κάπου εκεί οι τιμές για τους καφέδες που πίνονται, οπότε με κλειστά μάτια τα καφεκοπτεια που πρότεινες. Οι πιο φτηνοι είναι για πέταμα απευθείας, βλ. L'or passione rossa (intensity 10)
thodoris5321 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 8 λεπτά πριν, foreli είπε Έχεις να προτείνεις από αυτά τα μαγαζιά κάποιο πακετάκι των 250gr με κάτω από 10 ευρώ (δηλαδή λιγότερο από 40 το κιλό); Όσους έχω δοκιμάσει από handpickers με πάνω από 10 ήταν πάρα πολύ καλοί. Σουπερμάρκετ έχουν φτάσει κάπου εκεί οι τιμές για τους καφέδες που πίνονται, οπότε με κλειστά μάτια τα καφεκοπτεια που πρότεινες. Οι πιο φτηνοι είναι για πέταμα απευθείας, βλ. L'or passione rossa (intensity 10) εξαρτάται για τί καφέ σε ενδιαφέρει, blend? Πώς πίνεις τον καφέ σου και αν ξέρεις περίπου τι γεύσεις κτλ σου αρέσει να βγάζει ο καφές...
foreli Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 10 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε εξαρτάται για τί καφέ σε ενδιαφέρει, blend? Πώς πίνεις τον καφέ σου και αν ξέρεις περίπου τι γεύσεις κτλ σου αρέσει να βγάζει ο καφές... Με ενδιαφέρουν όλα τα είδη. Το σπίτι χρειάζεται να έχει καφέ κυρίως με υψηλή οξύτητα, αλλά όχι την μέγιστη, μου άρεσε πολύ από handpickers ο ayele begsaw και ο bildimoo buku Abel. Αλλα χρειαζόμαστε και έναν ωραίο όχι όξινο γι αυτούς που δεν θέλουν αυτές τις νότες. Εγώ προσωπικά πίνω σκέτο και θέλω και ζεστό και freddo.
thodoris5321 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 24 λεπτά πριν, foreli είπε Με ενδιαφέρουν όλα τα είδη. Το σπίτι χρειάζεται να έχει καφέ κυρίως με υψηλή οξύτητα, αλλά όχι την μέγιστη, μου άρεσε πολύ από handpickers ο ayele begsaw και ο bildimoo buku Abel. Αλλα χρειαζόμαστε και έναν ωραίο όχι όξινο γι αυτούς που δεν θέλουν αυτές τις νότες. Εγώ προσωπικά πίνω σκέτο και θέλω και ζεστό και freddo. μπορείς να δοκιμάσεις Αιθιοπίες από taresso και cup10. Με λίγο περισσότερα δοκίμασε από contecafe, sambacafe, roundcup (λίγο πιο dark ψημένοι). Πιο ακριβούς καφέδες θα βρεις σε underdog και kolektiva Για λίγη οξύτητα δες Βραζιλίες από cup10, mokkacoffee.
slaughter Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 8 hours ago, Kwnstantinoc said: Καλησπέρα φίλε μου! Μέχρι 1.000€ τι setup θα πρότεινες για ένα αξιολογο espresso? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Καλημέρα Eureka Mignon ή DF 54 Lelit Pl91T Victoria ή Profitec GO ή έστω κάποια Sage Bambino ή γενικά κάποια με PID Θα χρειαστείς και περιφεριακά (ζυγαριά, καλαθάκια, δοχεία, tamper, cleaning products) οπότε καταλαβαίνεις τα 1.000€ ξεφεύγουν αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι οκ. Βεβαιά έχει να κάνει κ με τι καφέ θες να φτιάχνεις και με το roast level θες...
zio10 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Στις 5/5/2025 στις 2:38 ΠΜ, djnoizeteck είπε 100 ευρώ για χειροκίνητο μύλο? Ε όχι εντάξει, είπαμε... 100 θα έδινα για ηλεκτρικό... Κάτι μέχρι 50 μάξ 60 ευρώ σε χειροκίνητο που να είναι decent δεν παίζει? Κάτι τέτοιο πχ σε σχέση με ηλεκτρικό των 70-100 ευρώ ποιο αξίζει περισσότερο σαν αποτέλεσμα? https://www.skroutz.gr/s/27407322/Helikon-Tex-AC-HCG-SS-15.html?product_id=144601352&sponsored=listing edit: Τωρα βλέπω στο site τις εταιρίες που μου είπες στα refurbished, οι τιμές δεν είναι καθόλου κακές θα έλεγα. Και στα grinder και στις μηχανές. Αξίζουν όμως τα refurbished? Θα σου προτείνω κάτι που λογικά θα πέσει κράξιμο αλλά για μένα αξίζει η δοκιμή. Πάρε έναν φτηνό μήλο τύπου bosch γύρω στα 20€ που έχει κι ας λένε ότι δεν κάνει για καφέ. Θα πιεις καλύτερο καφέ από αυτόν που πίνεις τώρα χωρίς να αλλάξεις τίποτα άλλο. Μπορεί να κάνεις τη δουλειά σου πολύ οικονομικά δηλαδή. Αργότερα αν θες να το εξελίξεις ψάχνεις για μύλους, μηχανές, καφέδες κτλ. 1
slaughter Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 3 minutes ago, zio10 said: Θα σου προτείνω κάτι που λογικά θα πέσει κράξιμο αλλά για μένα αξίζει η δοκιμή. Πάρε έναν φτηνό μήλο τύπου bosch γύρω στα 20€ που έχει κι ας λένε ότι δεν κάνει για καφέ. Θα πιεις καλύτερο καφέ από αυτόν που πίνεις τώρα χωρίς να αλλάξεις τίποτα άλλο. Μπορεί να κάνεις τη δουλειά σου πολύ οικονομικά δηλαδή. Αργότερα αν θες να το εξελίξεις ψάχνεις για μύλους, μηχανές, καφέδες κτλ. Το κλασσικό φαινόμενο της εποχής μας. Πάρε κάτι που ξέρεις οτι δεν είναι καλό και μετά πέτα το και πάρε κάτι καλύτερο. Έτσι γεμίζεις το σπίτι και τις χωματερές. Ο espresso είναι περίεργο φρούτο και πίστεψέ με καλύτερο καφέ θα πιείς αν τον πάρεις φρεσκοκομμένο απο έξω παρά απο τον μύλο των 20 ευρώ για μπαχαρικά 4
zio10 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Μόλις τώρα, slaughter είπε Το κλασσικό φαινόμενο της εποχής μας. Πάρε κάτι που ξέρεις οτι δεν είναι καλό και μετά πέτα το και πάρε κάτι καλύτερο. Έτσι γεμίζεις το σπίτι και τις χωματερές. Ο espresso είναι περίεργο φρούτο και πίστεψέ με καλύτερο καφέ θα πιείς αν τον πάρεις φρεσκοκομμένο απο έξω παρά απο τον μύλο των 20 ευρώ για μπαχαρικά Νομίζω ότι για την περίπτωση κάνει. Είναι ήδη ευχαριστημένος με αυτό που πίνει. Με αυτόν τον μύλο θα πιεί κάτι καλύτερο. Έχω κάνει ακριβώς την ίδια δοκιμή, φτηνή μηχανή με τέτοιο μύλο γι'αυτό το λέω.
majunior Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 5 ώρες πριν, slaughter είπε Καλημέρα Eureka Mignon ή DF 54 Lelit Pl91T Victoria ή Profitec GO ή έστω κάποια Sage Bambino ή γενικά κάποια με PID Θα χρειαστείς και περιφεριακά (ζυγαριά, καλαθάκια, δοχεία, tamper, cleaning products) οπότε καταλαβαίνεις τα 1.000€ ξεφεύγουν αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι οκ. Βεβαιά έχει να κάνει κ με τι καφέ θες να φτιάχνεις και με το roast level θες... H Profitec Go έχει πάνω από 9 κατοστάρικα μόνη της και η Victoria €841 αυτή τη στιγμή, σε προσφορά στον barista. Πως δε θα ξεπεράσει τα €1000 με το μύλο;
slaughter Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 1 minute ago, majunior said: H Profitec Go έχει πάνω από 9 κατοστάρικα μόνη της και η Victoria €841 αυτή τη στιγμή, σε προσφορά στον barista. Πως δε θα ξεπεράσει τα €1000 με το μύλο; Μπορεί να πάει στον DF & Bambino με λιγότερα απο 1000.. το θέμα είναι να πάρεις κάτι που να αξίζει και ναι η profitec & victoria αξίζουν πιο πολύ απο τον Bambino..
majunior Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 13 ώρες πριν, foreli είπε Με ενδιαφέρουν όλα τα είδη. Το σπίτι χρειάζεται να έχει καφέ κυρίως με υψηλή οξύτητα, αλλά όχι την μέγιστη, μου άρεσε πολύ από handpickers ο ayele begsaw και ο bildimoo buku Abel. Αλλα χρειαζόμαστε και έναν ωραίο όχι όξινο γι αυτούς που δεν θέλουν αυτές τις νότες. Εγώ προσωπικά πίνω σκέτο και θέλω και ζεστό και freddo. Έχω ξαναπροτείνει τους καφέδες του The Roosters που εκτός από την Αιθιοπία είναι όλοι γύρω στα €10 (δλδ Κόστα Ρίκα και Κολομβία, δεν έχει και πολλούς). Έχω κανένα δίμηνο να πάρω, αλλά τότε εκεί ήταν οι τιμές.
thodoris5321 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, slaughter είπε Μπορεί να πάει στον DF & Bambino με λιγότερα απο 1000.. το θέμα είναι να πάρεις κάτι που να αξίζει και ναι η profitec & victoria αξίζουν πιο πολύ απο τον Bambino.. Διαφωνώ για τη Victoria, με τη Bambino θα πάρει καλύτερο αποτέλεσμα και user experience. Απλά η Victoria έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και κρατάει καλύτερα αξία μεταπώλησης. Την Profitec δε την είχα ποτέ να έχω άποψη. Επεξ/σία 9 Μαϊου από thodoris5321
starmanwarz Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Και εγω budget entry level μηχανες κοιτουσα αλλα ειμαι και εγω υπερμαχος του buy once cry once οποτε επεσε παραγγελια για Profitec Go και Timemore 078S, μαζι με ενα σκασμο αξεσουαρ... 2
26ska Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου Εγώ πάντως με το setup Bambino plus και Eureka mignion specialita είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που πίνω και να φανταστείς ότι είναι ποικιλία του coffee island Σαν που να κοιταγα για κάνα καλό γλυκοπιοτο χαρμάνι,χωρίς πολλές οξύτητες; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα