Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 9/5/2025 στις 9:53 ΠΜ, slaughter είπε

Καλημέρα

Θα χρειαστείς και περιφεριακά (ζυγαριά, καλαθάκια, δοχεία, tamper, cleaning products) οπότε καταλαβαίνεις τα 1.000€ ξεφεύγουν αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι οκ.

Βεβαιά έχει να κάνει κ με τι καφέ θες να φτιάχνεις και με το roast level θες...

Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση, είμαι σε έρευνα για να δω και τις τιμές. 

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα,

σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω μια υπεραυτόματη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρασκευή φρέντο, μια και πίνω κατα κύριο λόγο κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Έχω ένα μπάτζετ μέχρι ~350€. Τώρα έχω καψουλομηχανή.

Δουλεύω ήδη μεταλλικό σέικερ και πάγο σακούλα για βέλτιστα αποτελέσματα αλλά φαντάζομαι απο μηχανή σε μηχανή θα έχει διαφορά το πως βγαίνει ο καφές. 

Επεξ/σία από tonyz21
  • Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, tonyz21 said:

Καλησπέρα στην παρέα,

σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω μια υπεραυτόματη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρασκευή φρέντο, μια και πίνω κατα κύριο λόγο κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Έχω ένα μπάτζετ μέχρι ~350€. Τώρα έχω καψουλομηχανή.

Δουλεύω ήδη μεταλλικό σέικερ και πάγο σακούλα για βέλτιστα αποτελέσματα αλλά φαντάζομαι απο μηχανή σε μηχανή θα έχει διαφορά το πως βγαίνει ο καφές. 

Με την κάψουλα σε τι κατάσταση τον βγάζεις;
Δεν αλλάζει σε κάτι η διαδικασία, ίσα ίσα θα ανέβεις ποιοτικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tonyz21 είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω μια υπεραυτόματη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρασκευή φρέντο, μια και πίνω κατα κύριο λόγο κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Έχω ένα μπάτζετ μέχρι ~350€. Τώρα έχω καψουλομηχανή.

Δουλεύω ήδη μεταλλικό σέικερ και πάγο σακούλα για βέλτιστα αποτελέσματα αλλά φαντάζομαι απο μηχανή σε μηχανή θα έχει διαφορά το πως βγαίνει ο καφές. 

Το μεταλλικό σέικερ και ο πάγος σακούλα που βοηθούν;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Με την κάψουλα σε τι κατάσταση τον βγάζεις;
Δεν αλλάζει σε κάτι η διαδικασία, ίσα ίσα θα ανέβεις ποιοτικά.

Σε καλή κατάσταση τον βγαζω αλλά ο καφές λόγω κάψουλας δεν είναι τόσο γευστικός. Απλά έβλεπα κάποια βίντεο που λέγανε ότι και αυτός ο καφές ενώ είναι πολύ κοντά δεν είναι ακριβώς εσπρέσσο όπως από καλή χειροκίνητη και ήθελα να μάθω πόσο κοντά είμαστε😛

4 ώρες πριν, majunior είπε

Το μεταλλικό σέικερ και ο πάγος σακούλα που βοηθούν;

Μεταλλικό σέικερ για να κρυώνει πιο γρήγορα ο καφές και μεγάλο παγκάκι από σακούλα για να μη λιώνει μόλις πέσει στον καφέ όπως κάνουν τα μικρά από την παγοκυστη του ψυγείου. Χωρίς αυτά και το πιο ακριβό μηχάνημα να έχεις φρεντο δε βγάζεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, tonyz21 είπε

Μεταλλικό σέικερ για να κρυώνει πιο γρήγορα ο καφές και μεγάλο παγκάκι από σακούλα για να μη λιώνει μόλις πέσει στον καφέ όπως κάνουν τα μικρά από την παγοκυστη του ψυγείου. Χωρίς αυτά και το πιο ακριβό μηχάνημα να έχεις φρεντο δε βγάζεις

Με το χέρι στην καρδιά, σε πόση ώρα τον τελειώνεις το freddo;

  • Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tonyz21 είπε

Μεταλλικό σέικερ για να κρυώνει πιο γρήγορα ο καφές και μεγάλο παγκάκι από σακούλα για να μη λιώνει μόλις πέσει στον καφέ όπως κάνουν τα μικρά από την παγοκυστη του ψυγείου. Χωρίς αυτά και το πιο ακριβό μηχάνημα να έχεις φρεντο δε βγάζεις

Βγαίνουμε off topic αλλά σε ότι αφορά τον πάγο και το γρήγορο λιώσιμο/νερομα προτείνω το εξής:

1) πάρε ποτήρι θερμός, έχει κάτι πολύ ωραία η estia

2) το μεγαλο παγάκι όντως βοηθάει αλλά δεν χρειάζεσαι σακούλα.παρε απλά πάγο κύστες με μεγάλα τετράγωνα παγάκια (έχει κάποιες σιλικόνης η Nespresso)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Βγαίνουμε off topic αλλά σε ότι αφορά τον πάγο και το γρήγορο λιώσιμο/νερομα προτείνω το εξής:

1) πάρε ποτήρι θερμός, έχει κάτι πολύ ωραία η estia

2) το μεγαλο παγάκι όντως βοηθάει αλλά δεν χρειάζεσαι σακούλα.παρε απλά πάγο κύστες με μεγάλα τετράγωνα παγάκια (έχει κάποιες σιλικόνης η Nespresso)

Μιλάω καθαρά για την παρασκευή. Για την κατανάλωση έχω αρκετά θερμός για να ανοίξω μαγαζί :P Για τα παγάκια προφανώς μπορείς και με μεγάλες παγοκύστες. Η σακούλα είναι για ευκολία.

36 λεπτά πριν, majunior είπε

Με το χέρι στην καρδιά, σε πόση ώρα τον τελειώνεις το freddo;

Ανάλογα τι θα ακούσω στο πρωϊνό standup

Επεξ/σία από tonyz21
  • Haha 2
Δημοσ.
10 hours ago, tonyz21 said:

Μιλάω καθαρά για την παρασκευή. Για την κατανάλωση έχω αρκετά θερμός για να ανοίξω μαγαζί :P Για τα παγάκια προφανώς μπορείς και με μεγάλες παγοκύστες. Η σακούλα είναι για ευκολία.

Ανάλογα τι θα ακούσω στο πρωϊνό standup

Ίδια ακριβώς διαδικασία που κάνεις και με κάψουλα. Για να μην βγούμε off topic μπορώ να σου στείλω την διαδικασία ακριβώς που κάνω εγώ και τι σκεύη έχω πάρει.

Πέρα από αυτό και στις 2 περιπτώσεις έχεις να δουλέψεις ~60ml espresso. Στην περίπτωση του φρέσκου καφέ η ποιότητα της πρώτης ύλης δεν συγκρίνεται με αυτή της κάψουλας.

Τώρα αν μιλάς για το πως θα βγάλεις αυτά τα 60ml ή όσα χρειάζεσαι, είναι διαφορετική ερώτηση. Μην περιμένεις να βάλεις καφέ και να βγει ο καφές που ονειρεύεσαι. Σίγουρα θα χάσεις από την ευκολία της κάψουλας.

Δημοσ.

Να ξέρεις οτι οι υπεραυτόματες βάζουν βια 10γρ δόση. Έτσι αν θες freddo πρέπει σίγουρα να βγάλεις 2 δόσεις για να έχει νόημα.. όπως υποθέτω οτι τώρα βάζεις 2 κάψουλες. 

Μπορείς να πας σε μια χειροκίνητη αλλά εκεί θέλει κ δουλειά απο εσένα. Αν δεν θες να ξεφύγεις πολύ μπορείς να πάρεις μια 2σε1 με μύλο όπως η Sage Barista Express ή κάτι σαν αυτή. Σίγουρα θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα τόσο απο τις κάψουλες όσο και απο την υπεραυτόματη και θα μπορείς να βάζεις και 17-18γρ δόση. 

Δημοσ.

https://www.delonghi.com/el-gr/proϊόnta/events/campaigns/agόrase-perissόtero-exoikonόmīse-perissόtero!/c/spend-and-save

Dinamica ECAM350.15.B και Magnifica EvoECAM290.21.B ειναι στα ιδια λεφτα, και λιγο παραπανω Magnifica S Smart ECAM250.23.SB. Ποια αξίζει σε αυτα τα λεφτα; δε βλεπω διαφορες εκτος απο την εμφανιση

Δημοσ.
17 ώρες πριν, tzagaritos είπε

Βγαίνουμε off topic αλλά σε ότι αφορά τον πάγο και το γρήγορο λιώσιμο/νερομα προτείνω το εξής:

1) πάρε ποτήρι θερμός, έχει κάτι πολύ ωραία η estia

2) το μεγαλο παγάκι όντως βοηθάει αλλά δεν χρειάζεσαι σακούλα.παρε απλά πάγο κύστες με μεγάλα τετράγωνα παγάκια (έχει κάποιες σιλικόνης η Nespresso)

Αυτο το διαβαζα και δεν το πιστευα μεχρι που πηρα ενα τετοιο θερμο Estia και επαθα σοκ... Με παγακια μικροτερα και απο τα μικρα που λετε, μετα απο 4-5 ωρες περιπου που γυριζω σπιτι και το πλενω, το 60-70% του παγου ειναι ακομα εκει... Πραγματικα πινω καφε πλεον και οχι αραιωμενο καφε. στο 2-3ωρο τον εχω πιει, οπου μετα την ωρα εκεινη το 80-90% δεν εχει λιωσει ακομα...

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 21/5/2025 στις 2:46 ΜΜ, tonyz21 είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω μια υπεραυτόματη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρασκευή φρέντο, μια και πίνω κατα κύριο λόγο κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Έχω ένα μπάτζετ μέχρι ~350€. Τώρα έχω καψουλομηχανή.

Δουλεύω ήδη μεταλλικό σέικερ και πάγο σακούλα για βέλτιστα αποτελέσματα αλλά φαντάζομαι απο μηχανή σε μηχανή θα έχει διαφορά το πως βγαίνει ο καφές. 

Δες στο amazon της Γερμανίας την ninja luxe  cafe

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, villasg είπε

Να διασταυρώνετε αυτά που γράφετε. 100 ευρώ πάνω....

https://www.amazon.de/dp/B0DFWRHZ7L/ref=twister_B0DKXSZSMV?_encoding=UTF8&th=1

Επεξ/σία από achilles_g_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...