Kwnstantinoc Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου Στις 9/5/2025 στις 9:53 ΠΜ, slaughter είπε Καλημέρα Eureka Mignon ή DF 54 Lelit Pl91T Victoria ή Profitec GO ή έστω κάποια Sage Bambino ή γενικά κάποια με PID Θα χρειαστείς και περιφεριακά (ζυγαριά, καλαθάκια, δοχεία, tamper, cleaning products) οπότε καταλαβαίνεις τα 1.000€ ξεφεύγουν αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι οκ. Βεβαιά έχει να κάνει κ με τι καφέ θες να φτιάχνεις και με το roast level θες... Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση, είμαι σε έρευνα για να δω και τις τιμές.
tonyz21 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω μια υπεραυτόματη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρασκευή φρέντο, μια και πίνω κατα κύριο λόγο κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Έχω ένα μπάτζετ μέχρι ~350€. Τώρα έχω καψουλομηχανή. Δουλεύω ήδη μεταλλικό σέικερ και πάγο σακούλα για βέλτιστα αποτελέσματα αλλά φαντάζομαι απο μηχανή σε μηχανή θα έχει διαφορά το πως βγαίνει ο καφές. Επεξ/σία 21 Μαϊου από tonyz21 1
Stratosnis Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 12 minutes ago, tonyz21 said: Καλησπέρα στην παρέα, σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω μια υπεραυτόματη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρασκευή φρέντο, μια και πίνω κατα κύριο λόγο κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Έχω ένα μπάτζετ μέχρι ~350€. Τώρα έχω καψουλομηχανή. Δουλεύω ήδη μεταλλικό σέικερ και πάγο σακούλα για βέλτιστα αποτελέσματα αλλά φαντάζομαι απο μηχανή σε μηχανή θα έχει διαφορά το πως βγαίνει ο καφές. Με την κάψουλα σε τι κατάσταση τον βγάζεις; Δεν αλλάζει σε κάτι η διαδικασία, ίσα ίσα θα ανέβεις ποιοτικά.
majunior Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 1 ώρα πριν, tonyz21 είπε Καλησπέρα στην παρέα, σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω μια υπεραυτόματη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρασκευή φρέντο, μια και πίνω κατα κύριο λόγο κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Έχω ένα μπάτζετ μέχρι ~350€. Τώρα έχω καψουλομηχανή. Δουλεύω ήδη μεταλλικό σέικερ και πάγο σακούλα για βέλτιστα αποτελέσματα αλλά φαντάζομαι απο μηχανή σε μηχανή θα έχει διαφορά το πως βγαίνει ο καφές. Το μεταλλικό σέικερ και ο πάγος σακούλα που βοηθούν;
tonyz21 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 5 ώρες πριν, Stratosnis είπε Με την κάψουλα σε τι κατάσταση τον βγάζεις; Δεν αλλάζει σε κάτι η διαδικασία, ίσα ίσα θα ανέβεις ποιοτικά. Σε καλή κατάσταση τον βγαζω αλλά ο καφές λόγω κάψουλας δεν είναι τόσο γευστικός. Απλά έβλεπα κάποια βίντεο που λέγανε ότι και αυτός ο καφές ενώ είναι πολύ κοντά δεν είναι ακριβώς εσπρέσσο όπως από καλή χειροκίνητη και ήθελα να μάθω πόσο κοντά είμαστε😛 4 ώρες πριν, majunior είπε Το μεταλλικό σέικερ και ο πάγος σακούλα που βοηθούν; Μεταλλικό σέικερ για να κρυώνει πιο γρήγορα ο καφές και μεγάλο παγκάκι από σακούλα για να μη λιώνει μόλις πέσει στον καφέ όπως κάνουν τα μικρά από την παγοκυστη του ψυγείου. Χωρίς αυτά και το πιο ακριβό μηχάνημα να έχεις φρεντο δε βγάζεις
majunior Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 52 λεπτά πριν, tonyz21 είπε Μεταλλικό σέικερ για να κρυώνει πιο γρήγορα ο καφές και μεγάλο παγκάκι από σακούλα για να μη λιώνει μόλις πέσει στον καφέ όπως κάνουν τα μικρά από την παγοκυστη του ψυγείου. Χωρίς αυτά και το πιο ακριβό μηχάνημα να έχεις φρεντο δε βγάζεις Με το χέρι στην καρδιά, σε πόση ώρα τον τελειώνεις το freddo; 2
tzagaritos Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 1 ώρα πριν, tonyz21 είπε Μεταλλικό σέικερ για να κρυώνει πιο γρήγορα ο καφές και μεγάλο παγκάκι από σακούλα για να μη λιώνει μόλις πέσει στον καφέ όπως κάνουν τα μικρά από την παγοκυστη του ψυγείου. Χωρίς αυτά και το πιο ακριβό μηχάνημα να έχεις φρεντο δε βγάζεις Βγαίνουμε off topic αλλά σε ότι αφορά τον πάγο και το γρήγορο λιώσιμο/νερομα προτείνω το εξής: 1) πάρε ποτήρι θερμός, έχει κάτι πολύ ωραία η estia 2) το μεγαλο παγάκι όντως βοηθάει αλλά δεν χρειάζεσαι σακούλα.παρε απλά πάγο κύστες με μεγάλα τετράγωνα παγάκια (έχει κάποιες σιλικόνης η Nespresso)
tonyz21 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Βγαίνουμε off topic αλλά σε ότι αφορά τον πάγο και το γρήγορο λιώσιμο/νερομα προτείνω το εξής: 1) πάρε ποτήρι θερμός, έχει κάτι πολύ ωραία η estia 2) το μεγαλο παγάκι όντως βοηθάει αλλά δεν χρειάζεσαι σακούλα.παρε απλά πάγο κύστες με μεγάλα τετράγωνα παγάκια (έχει κάποιες σιλικόνης η Nespresso) Μιλάω καθαρά για την παρασκευή. Για την κατανάλωση έχω αρκετά θερμός για να ανοίξω μαγαζί Για τα παγάκια προφανώς μπορείς και με μεγάλες παγοκύστες. Η σακούλα είναι για ευκολία. 36 λεπτά πριν, majunior είπε Με το χέρι στην καρδιά, σε πόση ώρα τον τελειώνεις το freddo; Ανάλογα τι θα ακούσω στο πρωϊνό standup Επεξ/σία 21 Μαϊου από tonyz21 2
Stratosnis Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 10 hours ago, tonyz21 said: Μιλάω καθαρά για την παρασκευή. Για την κατανάλωση έχω αρκετά θερμός για να ανοίξω μαγαζί Για τα παγάκια προφανώς μπορείς και με μεγάλες παγοκύστες. Η σακούλα είναι για ευκολία. Ανάλογα τι θα ακούσω στο πρωϊνό standup Ίδια ακριβώς διαδικασία που κάνεις και με κάψουλα. Για να μην βγούμε off topic μπορώ να σου στείλω την διαδικασία ακριβώς που κάνω εγώ και τι σκεύη έχω πάρει. Πέρα από αυτό και στις 2 περιπτώσεις έχεις να δουλέψεις ~60ml espresso. Στην περίπτωση του φρέσκου καφέ η ποιότητα της πρώτης ύλης δεν συγκρίνεται με αυτή της κάψουλας. Τώρα αν μιλάς για το πως θα βγάλεις αυτά τα 60ml ή όσα χρειάζεσαι, είναι διαφορετική ερώτηση. Μην περιμένεις να βάλεις καφέ και να βγει ο καφές που ονειρεύεσαι. Σίγουρα θα χάσεις από την ευκολία της κάψουλας.
slaughter Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Να ξέρεις οτι οι υπεραυτόματες βάζουν βια 10γρ δόση. Έτσι αν θες freddo πρέπει σίγουρα να βγάλεις 2 δόσεις για να έχει νόημα.. όπως υποθέτω οτι τώρα βάζεις 2 κάψουλες. Μπορείς να πας σε μια χειροκίνητη αλλά εκεί θέλει κ δουλειά απο εσένα. Αν δεν θες να ξεφύγεις πολύ μπορείς να πάρεις μια 2σε1 με μύλο όπως η Sage Barista Express ή κάτι σαν αυτή. Σίγουρα θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα τόσο απο τις κάψουλες όσο και απο την υπεραυτόματη και θα μπορείς να βάζεις και 17-18γρ δόση.
thermaikos4 Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου https://www.delonghi.com/el-gr/proϊόnta/events/campaigns/agόrase-perissόtero-exoikonόmīse-perissόtero!/c/spend-and-save Dinamica ECAM350.15.B και Magnifica EvoECAM290.21.B ειναι στα ιδια λεφτα, και λιγο παραπανω Magnifica S Smart ECAM250.23.SB. Ποια αξίζει σε αυτα τα λεφτα; δε βλεπω διαφορες εκτος απο την εμφανιση
petran1790 Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 17 ώρες πριν, tzagaritos είπε Βγαίνουμε off topic αλλά σε ότι αφορά τον πάγο και το γρήγορο λιώσιμο/νερομα προτείνω το εξής: 1) πάρε ποτήρι θερμός, έχει κάτι πολύ ωραία η estia 2) το μεγαλο παγάκι όντως βοηθάει αλλά δεν χρειάζεσαι σακούλα.παρε απλά πάγο κύστες με μεγάλα τετράγωνα παγάκια (έχει κάποιες σιλικόνης η Nespresso) Αυτο το διαβαζα και δεν το πιστευα μεχρι που πηρα ενα τετοιο θερμο Estia και επαθα σοκ... Με παγακια μικροτερα και απο τα μικρα που λετε, μετα απο 4-5 ωρες περιπου που γυριζω σπιτι και το πλενω, το 60-70% του παγου ειναι ακομα εκει... Πραγματικα πινω καφε πλεον και οχι αραιωμενο καφε. στο 2-3ωρο τον εχω πιει, οπου μετα την ωρα εκεινη το 80-90% δεν εχει λιωσει ακομα... 1
achilles_g_ Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου Στις 21/5/2025 στις 2:46 ΜΜ, tonyz21 είπε Καλησπέρα στην παρέα, σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω μια υπεραυτόματη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρασκευή φρέντο, μια και πίνω κατα κύριο λόγο κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Έχω ένα μπάτζετ μέχρι ~350€. Τώρα έχω καψουλομηχανή. Δουλεύω ήδη μεταλλικό σέικερ και πάγο σακούλα για βέλτιστα αποτελέσματα αλλά φαντάζομαι απο μηχανή σε μηχανή θα έχει διαφορά το πως βγαίνει ο καφές. Δες στο amazon της Γερμανίας την ninja luxe cafe
villasg Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 4 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Δες στο amazon της Γερμανίας την ninja luxe cafe πιο φτηνα Ελλαδα https://www.digiexpert.gr/oikiakes-syskeyes/mikrosyskeyes/mikrosyskeyes-koyzinas/mechanes-espresso/ninja-es501eu-luxe-essential-product-5359
achilles_g_ Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, villasg είπε πιο φτηνα Ελλαδα https://www.digiexpert.gr/oikiakes-syskeyes/mikrosyskeyes/mikrosyskeyes-koyzinas/mechanes-espresso/ninja-es501eu-luxe-essential-product-5359 Να διασταυρώνετε αυτά που γράφετε. 100 ευρώ πάνω.... https://www.amazon.de/dp/B0DFWRHZ7L/ref=twister_B0DKXSZSMV?_encoding=UTF8&th=1 Επεξ/σία 24 Μαϊου από achilles_g_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα