Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Lasombra είπε Προφανώς ο ελληνάρας υπάλληλος του το έδωσε ανυπόγραφο. Δεν είναι ο μόνος, έχω κι εγώ ανυπόγραφο διαβατήριο... Για το γεγονός ότι ο ελληνάρας υπάλληλος δεν έκανε ορθά τη δουλειά του, υπεύθυνος είναι ο πολίτης που τώρα βρέθηκε στη Φρανκφούρτη; Την ανευθυνότητα του ελληνάρα υπαλλήλου θα την πληρώσει ο πολίτης που τώρα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη; Αν ο γερμανός υπάλληλος θέλει να είναι σωστός, ας τον κρατήσει στο σεροδρόμιο να πλακώσουν πρεσβείες και προξενεία και να πάρουν τηλέφωνα μέχρι να λυθεί το ζήτημα ή ας τον βάλει στην επόμενη πτήση για Ελλάδα και τέλος με χαρτί υπογεγραμμένο ότι του αρνήθηκε η είσοδος στη χώρα (inadmissible). Τα υπόλοιπα του τύπου "δεν έχετε σωστά χαρτιά" ή "λείπει μια υπογραφή" ή άλλα παραμφερή παραπέμπουν σε χώρες όπου το λάδωμα είναι προαπαιτούμενο... Δίκαιο έχεις ότι ο γερμανός υπάλληλος θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του αλλά δεν είναι άμεμπτοι οι ευρωπαίοι ούτε πάνε πάντα by the book... Και μόνο το γεγονός ότι σταμάτησαν επιβάτη σε άφιξη intra schengen λέει πολλά... Δεν υπάρχει διαβατηριακός έλεγχος. Απαγορεύεται. Στη Φρανκφούρτη (όπως και στη Βιέννη και φαντάζομαι κι αλλού) ελέγχουν διαβατήρια ή ταυτότητες ανεπίσημα παραβιάζοντας τη συνθήκη. Εκμεταλλεύινται το γεγονός ότι ο άλλος πάει εκεί είτε για διακοπές είτε για δουλειά και δεν έχει καμία διάθεση για μπλεξίματα ή να χάσει τον χρόνο του με τις τυπικότητες... Εχεις καταλάβει ότι πρέπει ο ΚΑΤΟΧΟΣ να υπογραψει το διαβατηριο του;Οπως γίνεται και με τις τραπεζικές κάρτες; Ποιος σου είπε ότι απαγορευεται ο έλεγχος λόγω Σεγνγκεν; If you are an EU national(or a national of Iceland, Liechtenstein or Norway) , you do not need to show your national ID card or passport when you are travelling from one border-free Schengen EU country to another. Even if you don't need a passport for border checks within the Schengen area , it is still always highly recommended to take a passport or ID card with you, so you can prove your identity if needed (if stopped by police, boarding a plane, etc.). Schengen EU countries have the possibility of adopting national rules obliging you to hold or carry papers and documents when you are present on their territory. Driving licences, post, bank or tax cards are not accepted as valid travel documents or proof of identity. https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/eu-citizen/index_en.htm
Babis_allos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, cumulus είπε Παιδες ειμαι Φρανκουφουρτη ,ηρθα το πρωι και γινοταν ελεγχος στην πτηση οταν φτασαμε και μου ρκαναν θεμα γιατι δεν ειχα βαλει υπογραφη στο διαβατηριο !!! Σις ηπα δεν ειχα κανενα προβλημα και εδω μου τα επρηξαν .Αν πεσεις λοιπον σε ενα τετοιο τι κανεις ; 31 λεπτά πριν, Lasombra είπε Και μόνο το γεγονός ότι σταμάτησαν επιβάτη σε άφιξη intra schengen λέει πολλά... Δεν υπάρχει διαβατηριακός έλεγχος. Απαγορεύεται. Στη Φρανκφούρτη (όπως και στη Βιέννη και φαντάζομαι κι αλλού) ελέγχουν διαβατήρια ή ταυτότητες ανεπίσημα παραβιάζοντας τη συνθήκη. Εκμεταλλεύινται το γεγονός ότι ο άλλος πάει εκεί είτε για διακοπές είτε για δουλειά και δεν έχει καμία διάθεση για μπλεξίματα ή να χάσει τον χρόνο του με τις τυπικότητες... Φρανκφουρτη ελέγχουν γιατί πριν 1μιση-2 χρόνια ήρθαν εδώ κάποιοι από Ελλάδα με λαθρά διαβατήρια. Όταν πρωτοέγινε αυτό άρχισαν για κάποιους μήνες (κανα 6μηνο, δε θυμαμαι) να αποβιβάζουν τις πτήσεις από Αθήνα στις εκτός Σένγκεν (περνάγαμε δηλαδή οι Έλληνες κανονικότατα από έλεγχο διαβατηρίων όπως περνάει πχ ο Κινέζος). Απ' όταν το σταμάτησαν αυτό, έχουν πάντα αστυνόμους που περιμένουν έξω από τις πτήσεις από Αθήνα και ψιλοτσεκάρουν στα αρπαχτά και επιλεκτικά τα διαβατήρια/ταυτότητες. Στην αρχή τσέκαραν στα γρήγορα όλους, πλέον επιλεκτικά. Σίγουρα υπάρχουν παραθυράκια στους νόμους για να κάνεις κάτι τέτοιο εφόσον υπάρχουν βάσιμες υποψίες για λαθραίους.
sndev Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απόλυτος σε τουριστικό γραφειο ειμαι βγάζω πολλα εισητηρια τη ήμερα έχω κανει πολλά τετοια χαζά λαθοι είτε καταλαθος είτε μου δίνουν λάθος ονόματα. στην ευρωπη μπορείς να έχεις μέχρι 3 γράμματα λάθος φτάνει να μην ειναι το πρώτο του επιθέτου. το καλυτερο λαθος που χω κανει μακραν ειναι το μικρο λεγοτανε axel τον εγραψα alex .. γιαννης γιωργος ενα πραγμα ουτε καν λαθος ενα γραμμα. πεταξε εππαγελματικο Μαδρίτη ρωμη αθηνα κωνσταντινουπολη φρανκφουρτη μαδριτη (3ς διαφορετικές εταιρίες όλες alex) 1
Otter Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 1) https://el.aegeanair.com/epikoinonia/?rdr=a_id%2F9 και 2) https://el.aegeanair.com/organoste/plhrofories-krathshs/changes-cancellations/ Το σίγουρο είναι πως πρέπει να το αλλάξεις, ειδικά αν πρόκειται για εξωτερικό. Από τη στιγμή που διαφέρει το όνομα από αυτό που αναγράφει στην ταυτότητα ενδέχομενος να θεωρηθεί πως πρόκειται για άλλο άτομο και να μην την αφήσουν να μπει στην πτήση. Τώρα εξαρτάται αν το εντάξουν στην περίπτωση 1) που είναι δωρεάν πράγμα απίθανο ή στην περίπτωση 2) που θα χρεωθείς.
Zerg13 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μεχρι 2 γραμματα λαθος συνολικα σε ονομα και και επωνυμο επιτρεπονται. 3ος χαρακτηρας λαθος οχι. Αν καταλαβα καλα εκανες ενα μονο γραμμα λαθος. Αν οντως ειναι ΜΟΝΟ ενα ή 2, μην πληρωνεις οφειλω να αναφερω και την περιπτωση να πεσεις σε μαλακα υπαληλλο. Δυστυχως υπαρχουν. Στην θεση σου δεν θα εδινα το 20€ Παρα πολλα αστοχα σχολια, παιδες γραφετε οτι να ναι. Του απαντατε οτι να ναι του ανθρωπου 26 λεπτά πριν, sndev είπε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απόλυτος σε τουριστικό γραφειο ειμαι βγάζω πολλα εισητηρια τη ήμερα έχω κανει πολλά τετοια χαζά λαθοι είτε καταλαθος είτε μου δίνουν λάθος ονόματα. στην ευρωπη μπορείς να έχεις μέχρι 3 γράμματα λάθος φτάνει να μην ειναι το πρώτο του επιθέτου. το καλυτερο λαθος που χω κανει μακραν ειναι το μικρο λεγοτανε axel τον εγραψα alex .. γιαννης γιωργος ενα πραγμα ουτε καν λαθος ενα γραμμα. πεταξε εππαγελματικο Μαδρίτη ρωμη αθηνα κωνσταντινουπολη φρανκφουρτη μαδριτη (3ς διαφορετικές εταιρίες όλες alex) 3ο ψηφιο λαθος οχι. Μεχρι 2. και μεσα και εξω απο Ευρωπη, παιρνεις like μονο και μονο γιατι σε σχεση με τους αλλους εισαι χαωδης πιο σωστος. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από Zerg13
sndev Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Μεχρι 2 γραμματα λαθος συνολικα σε ονομα και και επωνυμο επιτρεπονται. 3ος χαρακτηρας λαθος οχι. Αν καταλαβα καλα εκανες ενα μονο γραμμα λαθος. Αν οντως ειναι ΜΟΝΟ ενα ή 2, μην πληρωνεις Παρα πολλα αστοχα σχολια, παιδες γραφετε οτι να ναι. Του απαντατε οτι να ναι του ανθρωπου 3ο ψηφιο λαθος οχι. Μεχρι 2. και μεσα και εξω απο Ευρωπη, παιρνεις like μονο και μονο γιατι σε σχεση με τους αλλους εισαι πιο σωστος. 2 είναι Αμερική
pOLoS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 εμένα πάλι σε πρόσφατη πτήση απο Βιέννη και Dusseldorf ούτε ταυτότητα ζήτησαν ούτε διαβατήριο, μόνο με το εισιτήριο πέρασα από όλους τους ελέγχους 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Κάνε ένα donation 50c έκαστος και καθάρισες
papoys1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Παιδιά μη μπερδεύουμε τις χώρες που συνορεύουν μόνο με χώρες shengen όπως π.χ . Γερμανία Ολανδία Βέλγιο Γαλία με τις χώρες που έχουν κοινά σύνορα με άλλες χώρες όπως εμείς ειδικά με Τουρκία που καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες λαθραίοι οι περισσότεροι με μοναδικό σκοπό να ταξιδέψουν Ευρώπη με οποιοδήποτε μέσο. Έτσι μπορεί να φύγεις για Γερμανία και να μη σου πουν τίποτε μπορεί όμως να σε κάνουν φύλλο και φτερό γιατί το καλοκαίρι έκανες πολύ ηλιοθεραπεία.
garfield39gr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Μόνο για us θα ειχες τετοιο θεμα στο λεω και παιρνω την ευθυνη αυτου που λεω εχω πανω απο 3000 ωρες πτησεις λογω εργασιας και πολλα παρομοια χαζα λαθακια 2
Lasombra Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 @Ukforthemoment Προφανώς και πρέπει να είναι υπογεγραμμένο το διαβατήριο. Αυτό που λέω είναι ότι ούτε εγώ το ήξερα (και δεν είμαι υποχρεωμένος να το ξέρω) ούτε ο TS κι απ'ότι φαίνεται ούτε ο @Talepwros... Εδώ λοιπόν υπεισέρχεται ο ελληνάρας δημόσιος υπάλληλος να μας υποδείξει τι πρέπει να κάνουμε. Όσο για το link που παρέθεσες, δεν ισχύει ακριβώς. Διασυνοριακός διαβατηριακός έλεγχος σε έναν δρόμο που ενώνει δυο χώρες γίνεται σε ένα μόνο σημείο. Στο αεροδρόμιο όμως καλείσαι να περπατήσεις από το αεροπλάνο (το οποίο νοείται έδαφος της χώρας στην οποία είναι νηολογημένο) μέχρι το σημείο διαβατηριακού ελέγχου του αεροδρομίου. Σε αυτήν τη διαδρομή το όργανο της τάξης της χώρας δε δικαιούται να σου κάνει κανέναν έλεγχο ταυτότητας ή διαβατηρίου είτε έρχεσαι από χώρα intra είτε από χώρα extra schengen. Δικαιούται να σε μαζέψει αν διαταράξεις την τάξη ή την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου. Εφόσον λοιπόν ο Έλληνας πολίτης στη Φρανκφούρτη μπαίνει στη Γερμανία από Ελλάδα, ο γερμανός υπάλληλος καλά θα κάνει να τον αφήσει στην ησυχία του. Έξω από το αεροδρόμιο μπορεί να τον γδύσει αν θέλει αλλά μέσα στο αεροδρόμιο κι εφόσον δεν έχει βγει από τον χώρο παραλαβής αποσκευών, μόνο το τελωνείο δικαιούται να τον ψάξει. Αφού περάσει τις πύλες της μη επιστροφής, τότε πλέον θεωρείται ότι πατά σε γερμανικό έδαφος και το κάθε όργανο δικαιούται να του ζητήσει στοιχεία ταυτοποίησης. 1
clevercitizen Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Ryanair, εσωτερική πτήση (Ισπανία). Αγαπημένο autofill στον browser, αντί για τo επώνυμο (>10 γράμματα) βάζει τα πρώτα 2 Όταν το παίρνω χαμπάρι (μετά από μέρες), μιλάω με στο chat μαζί τους και μου λένε ότι θα ειδοποιηθεί το γραφείο στο αεροδρόμιο και θα παραλάβω κάρτα επίβίβασης από εκεί, χωρίς χρέωση, με το σωστό επώνυμο. Ζητάω επιβεβαιωτικό email ή κάτι και μου λένε δε γίνεται 😕 Πάω στο γραφείο, η υπάλληλος εδάφους της ryanair μου λέει ότι δεν μπορεί να εκδώσει άλλη κάρτα αλλά ειδοποίησε την πύλη και δε θα έχω πρόβλημα. Και έτσι έγινε. Χωρίς χρέωση. Από τη ryanair 😅
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή βγαίνει πάλι εκτός θέματος το νήμα,μπλεχτηκαμε με διαβατήρια, όπως είπα το πρωί που ξαναμιλήσα με την Aegean,δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετάξει.Μου ειπαν το πιο πιθανόν είναι να μην το καταλαβουν καν ή να μην δώσουν καν σημασία,επειδή είναι μόνο ένα γράμμα,αλλά ακόμα και αν κάνουν μανούρα μπορώ να πληρώσω εκεί επί τόπου το 20αρικο και τελειώνει το θέμα.Θα υπάρχει κάρτα επιβίβασης,Έχουμε μόνο χειραποσκευες,δεν πάμε στο γκισέ ,όποτε θα δωσει τη κάρτα επιβίβασης της μαζί με τη δικιά μου και της μικρής μας και με 2 διαβατήρια και την ταυτότητα της,όλα μαζί στην υπάλληλο πριν την επιβίβαση στο λεωφορείο.Μια φορά.Στην επιστροφή όπως είπα δεν υπάρχει θέμα επειδη θα γυρίσουμε οδικώς. Οπότε το να πετάξω μόνος δεν παίζει😥 Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από jmmys
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, pOLoS είπε εμένα πάλι σε πρόσφατη πτήση απο Βιέννη και Dusseldorf ούτε ταυτότητα ζήτησαν ούτε διαβατήριο, μόνο με το εισιτήριο πέρασα από όλους τους ελέγχους Πολύ συνηθισμένο σε Γερμανικά αεροδρόμια. Ειδικά αν πετάς με ενδιάμεσο Γερμανια-Γερμανία-Ελλάδα, ή Γερμανια-Αυστρια-Ελλάδα, δε σε ελέγχουν στην πρώτη πτήση ("εσωτερικού) και στη δεύτερη σε θεωρούν ελεγμένο οπότε πάλι μόνο το boarding pass χρειάζεσαι
pOLoS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 13 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Πολύ συνηθισμένο σε Γερμανικά αεροδρόμια. Ειδικά αν πετάς με ενδιάμεσο Γερμανια-Γερμανία-Ελλάδα, ή Γερμανια-Αυστρια-Ελλάδα, δε σε ελέγχουν στην πρώτη πτήση ("εσωτερικού) και στη δεύτερη σε θεωρούν ελεγμένο οπότε πάλι μόνο το boarding pass χρειάζεσαι Έτσι έγινε, ήταν ενδιάμεσος σταθμός η Γερμανία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα