Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός Macbook pro ή air και θα ήθελα την γνώμη σας. Είμαι φοιτήτρια οπότε ασχολούμαι αρκετά με εργασίες τύπου Word Office,PowerPoint κτλ. Ένα macbook θα με βόλευε υπο αυτές τις συνθήκες και αν ναι μου προτείνετε το pro ή το air; 

Δημοσ.

Ναι, θα σε βόλευε. Η σουίτα iWork (αντίστοιχη του Microsoft Office) πέραν του ότι είναι συμβατή με το Microsoft Office, είναι απίστευτα πιο εύχρηστη, λιγότερο μπελαλίδικη, ενώ παράγεις ευπαρουσίαστα έγγραφα και παρουσιάσεις πολύ πιο εύκολα. Φυσικά, δεν έχει την πληθώρα δυνατοτήτων του Microsoft Office, αλλά αν χρειάζεσαι κάποια απ' αυτές, το εγκαθιστάς κι αυτό (κυκλοφορεί κανονικά και για macOS).

Εφόσον μπορείς να πας σε MacBook Pro 13", εννοείται πας σ' αυτό. Εάν όχι και το Air είναι καλή επιλογή (υποδεέστερη όμως).

Δημοσ.
20 ώρες πριν, marvel1 είπε

Είμαι φοιτήτρια οπότε ασχολούμαι αρκετά με εργασίες τύπου Word Office,PowerPoint κτλ. Ένα macbook θα με βόλευε υπο αυτές τις συνθήκες και αν ναι μου προτείνετε το pro ή το air

Το Pro, κατ' ελάχιστον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/10/2019 στις 7:19 ΜΜ, marvel1 είπε

Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός Macbook pro ή air και θα ήθελα την γνώμη σας. Είμαι φοιτήτρια οπότε ασχολούμαι αρκετά με εργασίες τύπου Word Office,PowerPoint κτλ. Ένα macbook θα με βόλευε υπο αυτές τις συνθήκες και αν ναι μου προτείνετε το pro ή το air; 

Για τη δουλειά που θες ένα air 2018/2019 (έτσι ώστε να έχει retina οθόνη) θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια (σίγουρα τα ν της σχολής). Δεν είναι απαραίτητο να πας σε pro. Όπως είπε και ο @onelonelystar πάρε τουλάχιστον 256GB δίσκο, δεν αξίζει να κάνεις οικονομία σε αυτόν τον τομέα (τα πρόσφατα macbook δεν παίρνουν κάρτες μνήμης).

Επεξ/σία από paniti
Δημοσ.

Από τη στιγμή που δίνεις χρήματα για MacBook Air  (δηλαδή 1-2 χιλιάρικα) θα έλεγα να πας σε κάποιο Windows ultrabook κατεβαίνοντας λίγο στο budget. Εντάξει, δεν είναι MacBook, εάν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις σε Mac OS, τα Windows θα σου σπάσουν τα νεύρα.

Αλλά... όλο και κάποιο στικάκι θα χρειαστεί να βάλεις. Με το MacBook Air θα θέλεις dock. Ή όλο και κάποιο Windows-only πρόγραμμα θα χρειαστεί να τρέξεις. Γίνεται και στο Mac OS, αλλά είναι παραπάνω διαδικασία.

Εάν, φυσικά, είσαι αποφασισμένος/η για Apple, προχώρα άφοβα. Πιθανότατα θα τ' αγαπήσεις (και μετά κάθε φορά που θα καθεσαι σε Windows θα νευριάζεις).

38 λεπτά πριν, paniti είπε

Για τη δουλειά που θες ένα air 2018/2019 (έτσι ώστε να έχει retina οθόνη) θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια (σίγουρα τα ν της σχολής). Δεν είναι απαραίτητο να πας σε pro. Όπως είπε και ο @onelonelystar πάρε τουλάχιστον 256GB δίσκο, δεν αξίζει να κάνεις οικονομία σε αυτόν τον τομέα (τα πρόσφατα macbook δεν παίρνουν κάρτες μνήμης).

Εδώ και 4 χρόνια συγκεκριμένα. Το τελευταίο MacBook Pro με... θύρες (και υποδοχή κάρτας μνήμης ) ήταν το 2015.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Από τη στιγμή που δίνεις χρήματα για MacBook Air  (δηλαδή 1-2 χιλιάρικα) θα έλεγα να πας σε κάποιο Windows ultrabook κατεβαίνοντας λίγο στο budget. Εντάξει, δεν είναι MacBook, εάν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις σε Mac OS, τα Windows θα σου σπάσουν τα νεύρα.

Αλλά... όλο και κάποιο στικάκι θα χρειαστεί να βάλεις. Με το MacBook Air θα θέλεις dock. Ή όλο και κάποιο Windows-only πρόγραμμα θα χρειαστεί να τρέξεις. Γίνεται και στο Mac OS, αλλά είναι παραπάνω διαδικασία.

Εάν, φυσικά, είσαι αποφασισμένος/η για Apple, προχώρα άφοβα. Πιθανότατα θα τ' αγαπήσεις (και μετά κάθε φορά που θα καθεσαι σε Windows θα νευριάζεις).

Εδώ και 4 χρόνια συγκεκριμένα. Το τελευταίο MacBook Pro με... θύρες (και υποδοχή κάρτας μνήμης ) ήταν το 2015.

Με το air δεν θες απαραίτητα dock. Υπάρχουν πολλά στικάκια που έχουν usb-A/sub-c θύρες 2-σε-1.

προσωπικη μου γνώμη πάντα και ειδικα μετά την ανανεωση του ms office για macOS θα είναι μια χαρά με mac ειδικά αν της προσφέρει και η σχολή της δωρεάν ms office. Δύσκολα βρίσκεις παρομοιο συνδυασμό βάρος-αυτονομία-οθόνη-trackpad σε Windows στα ίδια λεφτά του air.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, paniti είπε

Με το air δεν θες απαραίτητα dock. Υπάρχουν πολλά στικάκια που έχουν usb-A/sub-c θύρες 2-σε-1.

Το πρόβλημα δεν είναι τι στικάκι θα έχεις εσύ, αλλά τι θα σου φέρει ο άλλος. Οι περισσότεροι έχουν τα απλά (USB Type-A).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Haldol είπε

Το πρόβλημα δεν είναι τι στικάκι θα έχεις εσύ, αλλά τι θα σου φέρει ο άλλος. Οι περισσότεροι έχουν τα απλά (USB Type-A).

Εδώ παω Πάσο, εξαρτάται το τι δουλεύεις εσυ και ο κύκλος σου/συνεργάτες/πελάτες σου. 
Παντως εγώ προσωπικά δεν βάζω σε κανέναν υπολογιστη μου στικάκι από τρίτους (δεν το πολύ απαιτεί και το επάγγελμα μου αλλά και δεν το διαπραγματεύομαι καν). 
Για φοιτήτρια δεν ξέρω που θα της χρειαστεί, μόνο η marvel1 ξέρει τις ανάγκες της. 

Επεξ/σία από paniti
  • Like 1
Δημοσ.

Φίλε @paniti έχεις απόλυτο δίκιο. Οποιοδήποτε αρχείο αν θέλει κάποιος να σου δώσει μπορεί άνετα να το κάνει share μόνο για σένα στο cloud και να το κατεβάσεις.  Δόξα τον Θεό και η Apple δίνει δωρεάν το icloud αλλά και η Microsot το onedrive. 

Ζούμε στο 2019. Είναι κωμικό να ανεβάζεις κάθε μέρα μεγάλης ανάλυσης φωτογραφίες και βίντεο στα social media αλλά για να μεταφέρεις ένα αρχείο doc ή xls κάποιων mb σε φίλο ή συνεργάτη να ψάχνεις στικάκι.  🙄  

@marvel1 όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, όποιο MacBook και να πάρεις με retina οθόνη θα το ευχαριστηθείς. Μιας και μιλάμε για οθόνη, θα σε συμβούλευα να την καθαρίζεις με κάποιο μαλακό πανάκι με λίγο νερό κι όχι με κάτι άλλο. Έχουν ελαιοφοβική, ελαιοαπωθητική επίστρωση για προστασία από δαχτυλιές. Τα καθαριστικά προϊόντα και τα λειαντικά μέσα θα προκαλέσουν φθορά στην επίστρωση και ενδέχεται να την χαράξουν.  

Αν σε ενδιαφέρει το backup πάρε έναν φορητό δίσκο με καλώδιο ucb-c . Στο macOS το backup - restore γίνεται πανεύκολα με το time machine. 

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, kriosgr είπε

Ζούμε στο 2019. Είναι κωμικό να ανεβάζεις κάθε μέρα μεγάλης ανάλυσης φωτογραφίες και βίντεο στα social media αλλά για να μεταφέρεις ένα αρχείο doc ή xls κάποιων mb σε φίλο ή συνεργάτη να ψάχνεις στικάκι.  🙄  

offtopic αλλά, πες τα χρυσόστομε!! μόνο like ξέρουν να κάνουν στο facebook...

Δημοσ.

κι εγώ σκέφτομαι για macbook pro, τι γινεται τελικά με το keyboard butterfly? Εξακολουθούν τα προβλήματα;
Διάβασα πως θα το αντικαταστήσουν, γνωρίζουμε ποιά μοντέλα θα έχουν την υλοποίηση με razor και πότε;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

κι εγώ σκέφτομαι για macbook pro, τι γινεται τελικά με το keyboard butterfly? Εξακολουθούν τα προβλήματα;
Διάβασα πως θα το αντικαταστήσουν, γνωρίζουμε ποιά μοντέλα θα έχουν την υλοποίηση με razor και πότε;

Τα επόμενα λένε οι φήμες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...