KaraGat Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα. Έμενα σε ένα σπίτι για ένα χρόνο από 7/18 μέχρι 7/19. Ειχα ρεύμα με παροχή βολτον και ήμουν πολύ δυσαρεστημένη γιατί οι λογαριασμοί ήταν τεράστιοι (80 ευρώ έναντι, 150+ εκκαθαριστικος) χωρίς να έχω κουζίνα και ενώ έλειπα όλη μέρα. Πριν φύγω πλήρωσα 170 ευρώ και άφησα 51 να μου έρθουν στον τελικό εκκαθαριστικό όταν θα άλλαζε το όνομα. Του παιδιού που μπήκε στο σπίτι μετά από εμένα του καθυστέρησαν παρα πολύ την αλλαγή και μου ήρθε τώρα τελικός εκκαθαριστικος μέχρι 9/19 350 ευρώ!!! Τους πήρα και μου είπαν ότι το ρεύμα είναι μόνο 51 € που χρωστούσα και 58 € για τους υπόλοιπους μήνες (το σπίτι είναι κλειστό δεν έχει μπει μέσα το παιδί ακόμα λείπει στο εξωτερικό) και τα υπόλοιπα 240 ρυθμιζόμενες χρεώσεις και δημοτικά τέλη. Τους είπα πως είναι παράλογο αλλά παρόλα αυτά να μιλήσουμε για έναν διακανονισμό. Η κοπέλα στο τηλέφωνο ενώ ήμουν αρκετά λογική και ήρεμη προσπαθώντας να καταλάβω τι έγινε, φώναζε αρκετά και μου έλεγε ότι πρέπει να συμφωνήσω δια τηλεφώνου ότι μέσα σε 5 μέρες θα βάλω 70€ και κάθε μήνα 57€ για 5 μήνες για να εξοφλήσω. Της είπα ήρεμα ότι δυστυχώς δεν μπορώ να το συμφωνήσω γιατί δεν θα βγαίνουν τα οικονομικά μου και αν θέλει να κάνουμε έναν πιο βολικό διακανονισμό με λιγότερα λεφτά και περισσότερους μήνες αλλά μου είπε ότι μου κάνουν χάρη με αυτά που χρωστάω και αν δεν συμφωνήσω αύριο κι ολας θα κινηθούν νομικά! Δεν καταλαβαίνω τι άλλο έπρεπε να κάνω ειλικρινά δεν είχα τόσα λεφτά και ήμουν ειλικρινής, θα μπορούσα να εξοφλήσω (αν και το ποσό μου φαίνεται αδιανόητα παράλογο για ένα κλειστό σπίτι) με λιγότερα χρήματα ανα μήνα. Τωρα αναρωτιέμαι αν όντως θα κινηθούν νομικά για 350 ευρώ ή να ξανά καλεσω να μιλησω με κάποιον πιο συζητήσιμο; Έχω κάθε καλή διάθεση να το από πληρώσω αλλά όχι πληρώνοντας 60 ευρώ τον μήνα, δεν είναι καθόλου εφικτό. Τώρα έβγαλα ποσοστό αναπηρίας και ρώτησα αν δικαιούμαι κάποια μείωση λόγω ΑΜΕΑ όπως μπήκα στην ΔΕΗ και μου απάντησαν όχι και ότι έπρεπε να το είχα σκεφτεί νωρίτερα όταν ξεκίνησα το συμβόλαιο μου. Τους είπα το καλοκαίρι αρρώστησα δεν το γνώριζα πιο πριν, και γι αυτό δεν ασχολήθηκα έκτοτε με λογαριασμούς, πέρασα Αύγουστο Σεπτέμβρη στο Ασκληπιειο. Μου έστειλαν ήδη μήνυμα πως θα κινηθουν νομικά παρόλο που δεν έχει λήξει καν ο τελικός εκκαθαριστικος που εκδόθηκε σήμερα.... να βρω δικηγόρο; εχει κάποιος κάποια συμβουλή;
KaraGat Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε έσπασες συμβόλαιο? Όχι το συμβόλαιο δεν έσπασε ήταν για έναν χρόνο και το συνέχισε το παιδί που μπήκε τώρα μέσα, απλώς με αλλαγή ονόματος.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Αν κατάλαβα καλά σου χρέωσαν και τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο που δεν έμενες εκεί και είχε νοικιαστεί σε άλλον, ο οποίος θελησε να συνεχισει το ίδιο πρόγραμμα και απλά άργησε να γυρίσει στο όνομα του η παροχή. Μήπως τοτε το σωστό θα ήταν αυτούς τους δύο μηνες να τους πληρώσει ο νεος ενοικιαστής; Αν το μισθωτηριο του φυσικά ορίζει σα μήνα έναρξης τον Αυγουστο. Δεν έχει σημασια που δεν έμεινε μέσα, από τη στιγμή που δεν έγινε διακοπή, με τη σύμφωνη γνώμη του, θα πλήρωνε κάποιο παγιο όπως και να χει. Και να πληρώσεις εσύ το ποσό που οφειλές και ότι επιπλέον είναι δικό σου μέχρι 31/7. Αν το συμβόλαιο του όμως ξεκινά από Οκτώβριο ή πιο μετά, τότε είναι όλη η οφειλή δική σου. Οποτε ίσως βοηθούσε να πας σε κάποιο κατάστημα,, με αποδεικτικά ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας πρόσφατα, δεν έχεις τη δυνατότητα άμεσης εξοφλησης και μεγάλων δόσεων, να δεις μήπως γίνει κάτι. Από το τηλέφωνο προφανώς θα ακούν κάθε μέρα από κόσμο σα δικαιολογία ότι προέκυψε αρρώστια και δε μπορούν να πληρώσουν, για αυτό δε το λαμβάνουν υπόψη τους.
GREGORYMO Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, KaraGat είπε Καλησπερα. Έμενα σε ένα σπίτι για ένα χρόνο από 7/18 μέχρι 7/19. Ειχα ρεύμα με παροχή βολτον και ήμουν πολύ δυσαρεστημένη γιατί οι λογαριασμοί ήταν τεράστιοι (80 ευρώ έναντι, 150+ εκκαθαριστικος) χωρίς να έχω κουζίνα και ενώ έλειπα όλη μέρα. Πριν φύγω πλήρωσα 170 ευρώ και άφησα 51 να μου έρθουν στον τελικό εκκαθαριστικό όταν θα άλλαζε το όνομα. Του παιδιού που μπήκε στο σπίτι μετά από εμένα του καθυστέρησαν παρα πολύ την αλλαγή και μου ήρθε τώρα τελικός εκκαθαριστικος μέχρι 9/19 350 ευρώ!!! Τους πήρα και μου είπαν ότι το ρεύμα είναι μόνο 51 € που χρωστούσα και 58 € για τους υπόλοιπους μήνες (το σπίτι είναι κλειστό δεν έχει μπει μέσα το παιδί ακόμα λείπει στο εξωτερικό) και τα υπόλοιπα 240 ρυθμιζόμενες χρεώσεις και δημοτικά τέλη. Τους είπα πως είναι παράλογο αλλά παρόλα αυτά να μιλήσουμε για έναν διακανονισμό. Η κοπέλα στο τηλέφωνο ενώ ήμουν αρκετά λογική και ήρεμη προσπαθώντας να καταλάβω τι έγινε, φώναζε αρκετά και μου έλεγε ότι πρέπει να συμφωνήσω δια τηλεφώνου ότι μέσα σε 5 μέρες θα βάλω 70€ και κάθε μήνα 57€ για 5 μήνες για να εξοφλήσω. Της είπα ήρεμα ότι δυστυχώς δεν μπορώ να το συμφωνήσω γιατί δεν θα βγαίνουν τα οικονομικά μου και αν θέλει να κάνουμε έναν πιο βολικό διακανονισμό με λιγότερα λεφτά και περισσότερους μήνες αλλά μου είπε ότι μου κάνουν χάρη με αυτά που χρωστάω και αν δεν συμφωνήσω αύριο κι ολας θα κινηθούν νομικά! Δεν καταλαβαίνω τι άλλο έπρεπε να κάνω ειλικρινά δεν είχα τόσα λεφτά και ήμουν ειλικρινής, θα μπορούσα να εξοφλήσω (αν και το ποσό μου φαίνεται αδιανόητα παράλογο για ένα κλειστό σπίτι) με λιγότερα χρήματα ανα μήνα. Τωρα αναρωτιέμαι αν όντως θα κινηθούν νομικά για 350 ευρώ ή να ξανά καλεσω να μιλησω με κάποιον πιο συζητήσιμο; Έχω κάθε καλή διάθεση να το από πληρώσω αλλά όχι πληρώνοντας 60 ευρώ τον μήνα, δεν είναι καθόλου εφικτό. Τώρα έβγαλα ποσοστό αναπηρίας και ρώτησα αν δικαιούμαι κάποια μείωση λόγω ΑΜΕΑ όπως μπήκα στην ΔΕΗ και μου απάντησαν όχι και ότι έπρεπε να το είχα σκεφτεί νωρίτερα όταν ξεκίνησα το συμβόλαιο μου. Τους είπα το καλοκαίρι αρρώστησα δεν το γνώριζα πιο πριν, και γι αυτό δεν ασχολήθηκα έκτοτε με λογαριασμούς, πέρασα Αύγουστο Σεπτέμβρη στο Ασκληπιειο. Μου έστειλαν ήδη μήνυμα πως θα κινηθουν νομικά παρόλο που δεν έχει λήξει καν ο τελικός εκκαθαριστικος που εκδόθηκε σήμερα.... να βρω δικηγόρο; εχει κάποιος κάποια συμβουλή; Τον 8 και τον 9, ΠΟΙΟΣ έμενε στο σπίτι ??? Αυτός πρέπει να πληρώσει !!!! 2
sphinxgr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Αρχικά, αν δεν πληρώσεις το πιο πιθανό είναι να μην μπορείς να κάνεις σύνδεση σε άλλη εταιρεία με το αφμ σου. Ναι όντως και για 150€ τα στέλνουν για είσπραξη σε δικηγόρο κλπ Το πρόβλημα εξαρχής ξεκινά που πολλοί νομίζουν ότι σε άλλες εταιρίες εκτός ΔΕΗ θα έχουν κάποια διαφορά. Η διαφορά αν όχι 0, πολλές φορές τους βγαίνει πιο ακριβά στο τέλος. Τέλος πάνω στους λογαριασμούς φαίνεται καθαρά τι αφορά η κάθε χρέωση και αν η χρέωση έχει βάση ~ που συνήθως έχει βάση. 3
NikosKallithea Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Αφου λες το συμβόλαιο ηταν ενα χρονο, γιατι τον 7/19 δεν εκανες διακοπή αφού έφυγες
GREGORYMO Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 13 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αφου λες το συμβόλαιο ηταν ενα χρονο, γιατι τον 7/19 δεν εκανες διακοπή αφού έφυγες Μπερδεμένα, μας τα λέει.
KaraGat Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τον 8 και τον 9, ΠΟΙΟΣ έμενε στο σπίτι ??? Αυτός πρέπει να πληρώσει !!!! Έχω συνεννοηθεί με το παιδί που μπήκε στο σπίτι, ζήτησα αναλυτικό γιατί ο εκκαθαριστικος δεν ξεκαθαρίζει για ποιον μήνα είναι τι ποσό και θα μου δώσει το δικό του μερίδιο. Αυτό αφού μου στείλουν τον αναλυτικό εκκαθαριστικό. Μέχρι τότε όμως αυτοί ήδη θέλουν να κινηθούν νομικά και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουμε έναν πιο ήπιο διακανονισμό... 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Αφου λες το συμβόλαιο ηταν ενα χρονο, γιατι τον 7/19 δεν εκανες διακοπή αφού έφυγες Καλησπερα! Δεν έκανα διακοπή γιατί μαζί με το παιδί που μπήκε (και εφόσον ηθελε να συνεχίσει το ίδιο συμβόλαιο) κάναμε αλλαγή ονόματος η οποία θα κρατούσε 7 μέρες αλλά τελικά κράτησε 3 μήνες χωρίς να μας ενημερώσουν. Είναι αρκετά λογικός και προφανώς θα πληρώσει αυτό που του αναλογεί όταν έρθει ο αναλυτικός λογαριασμός. Μεχρι τότε η βολτον δεν συνεργάζεται και επιμένει εγώ να υποσχεθώ δια τηλεφώνου ότι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα τους καταθέσω 70€ και κάθε μήνα ύστερα 57+€.... Τους παρακάλεσα να κάνουμε έναν πιο ήπιο διακανονισμό για περισσότερους μήνες μα μου είπαν πως είναι ότι καλύτερο και πως μου κάνουν χάρη. 54 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Μπερδεμένα, μας τα λέει. Με συγχωρείτε, όντως νόμιζα τα περιέγραφα αναλυτικά. Απαντησα και στο άλλο σχόλιο. Προσπαθω απλά να βρω μια λύση.
NikosKallithea Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, KaraGat είπε Έχω συνεννοηθεί με το παιδί που μπήκε στο σπίτι, ζήτησα αναλυτικό γιατί ο εκκαθαριστικος δεν ξεκαθαρίζει για ποιον μήνα είναι τι ποσό και θα μου δώσει το δικό του μερίδιο. Αυτό αφού μου στείλουν τον αναλυτικό εκκαθαριστικό. Μέχρι τότε όμως αυτοί ήδη θέλουν να κινηθούν νομικά και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουμε έναν πιο ήπιο διακανονισμό... Καλησπερα! Δεν έκανα διακοπή γιατί μαζί με το παιδί που μπήκε (και εφόσον ηθελε να συνεχίσει το ίδιο συμβόλαιο) κάναμε αλλαγή ονόματος η οποία θα κρατούσε 7 μέρες αλλά τελικά κράτησε 3 μήνες χωρίς να μας ενημερώσουν. Είναι αρκετά λογικός και προφανώς θα πληρώσει αυτό που του αναλογεί όταν έρθει ο αναλυτικός λογαριασμός. Μεχρι τότε η βολτον δεν συνεργάζεται και επιμένει εγώ να υποσχεθώ δια τηλεφώνου ότι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα τους καταθέσω 70€ και κάθε μήνα ύστερα 57+€.... Τους παρακάλεσα να κάνουμε έναν πιο ήπιο διακανονισμό για περισσότερους μήνες μα μου είπαν πως είναι ότι καλύτερο και πως μου κάνουν χάρη. κακώς φιλε μου τεσπα επειδή αυτοι ειναι ιδιώτες και οχι η δεη(που δεν την θελει πλεον και κανένας) βρες τροπο να τους πληρώσεις -δανείσου- γιατί αν σε πανε δικαστικώς, που θα σε πανε, θα πληρώσεις τα διπλα αν χάσεις την δικη
KaraGat Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, Curi0us είπε Αν κατάλαβα καλά σου χρέωσαν και τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο που δεν έμενες εκεί και είχε νοικιαστεί σε άλλον, ο οποίος θελησε να συνεχισει το ίδιο πρόγραμμα και απλά άργησε να γυρίσει στο όνομα του η παροχή. Μήπως τοτε το σωστό θα ήταν αυτούς τους δύο μηνες να τους πληρώσει ο νεος ενοικιαστής; Αν το μισθωτηριο του φυσικά ορίζει σα μήνα έναρξης τον Αυγουστο. Δεν έχει σημασια που δεν έμεινε μέσα, από τη στιγμή που δεν έγινε διακοπή, με τη σύμφωνη γνώμη του, θα πλήρωνε κάποιο παγιο όπως και να χει. Και να πληρώσεις εσύ το ποσό που οφειλές και ότι επιπλέον είναι δικό σου μέχρι 31/7. Αν το συμβόλαιο του όμως ξεκινά από Οκτώβριο ή πιο μετά, τότε είναι όλη η οφειλή δική σου. Οποτε ίσως βοηθούσε να πας σε κάποιο κατάστημα,, με αποδεικτικά ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας πρόσφατα, δεν έχεις τη δυνατότητα άμεσης εξοφλησης και μεγάλων δόσεων, να δεις μήπως γίνει κάτι. Από το τηλέφωνο προφανώς θα ακούν κάθε μέρα από κόσμο σα δικαιολογία ότι προέκυψε αρρώστια και δε μπορούν να πληρώσουν, για αυτό δε το λαμβάνουν υπόψη τους. Το σκέφτηκα κι εγώ να πάω σε κατάστημα γιατί με το τηλεφωνικό κέντρο δεν υπήρξε συνεννόηση αλλά προς έκπληξη μου είδα ότι η βολτον ΔΕΝ ΕΧΕΙ καταστήματα καθόλου. Μόνο τα κεντρικά που δεν είναι για εξυπηρέτηση πελατών. Το παιδί που μπήκε μέσα και έκανε συμβόλαιο 1/8 είναι πολύ συνεννοησιμο και θα πληρώσει ότι του αναλογεί εφόσον εκδοθεί αναλυτικός λογαριασμός από την βολτον και όχι απλά εκκαθαριστικος που μιλάει για οφειλές και δικές μου και δίκης του περιόδου. Εγω περίμενα πως θα μου έδιναν κάποιον χρόνο (ο λογαριασμός που εκδόθηκε λήγει τέλη Νοέμβρη) να διευθετηθεί και να βρω κάποια χρήματα και να κάνουμε έναν λογικό διακανονισμό, μα η κοπέλα στο τηλέφωνο μου έλεγε ότι αύριο θα κινηθούν νομικά γιατί χρωστάω πολλά (ειλικρινά δεν περίμενα είναι τόσα πολλά τα 350€) ρωτησα αν μπορώ να κάνω κάποια αίτηση με ποσοστό αναπηρίας >67% αλλά μου είπαν ότι έπρεπε να το είχα κάνει όταν ξεκινούσα το συμβόλαιο μου και όχι να το θυμηθώ στον διακανονισμό.
l337 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε τεσπα επειδή αυτοι ειναι ιδιώτες και οχι η δεη(που δεν την θελει πλεον και κανένας) Και η δεη ιδιωτική είναι.
vasilllis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Λογικο οσοι σου απαντησουν ,να απαντησουν με την ανεση οτι και λαθος απαντηση αλλος πληρωνει την νυφη. Η διαδικασια οπως περιεγραψαν πανω κατω ειναι αυτη.Τα δικαστηρια εξωδικα κλπ ειναι λιγο μακρια ακομα καθως ενα δικαστηριο δεν συμφερει κανεναν οποτε θα το τρεναρουν παρα πολυ.Εσυ να κανεις καταθεση το ποσο που μπορεις να κανεις και ασε τους να κοπανιουνται. 1
KaraGat Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε κακώς φιλε μου τεσπα επειδή αυτοι ειναι ιδιώτες και οχι η δεη(που δεν την θελει πλεον και κανένας) βρες τροπο να τους πληρώσεις -δανείσου- γιατί αν σε πανε δικαστικώς, που θα σε πανε, θα πληρώσεις τα διπλα αν χάσεις την δικη Μα ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, και δικαστικώς να με πάνε τόσο γρήγορα θα οριστεί δικάσιμος και θα γίνουν όλα χωρίς ΚΑΝ να έχει λήξει ο λογαριασμός που λήγει τέλη Νοέμβρη; Εγώ αν μου δώσουν ένα εύλογο περιθώριο ενός μήνα και όχι μιας εβδομάδας θα μπορώ να καταθέσω στον λογαριασμό 40-50 ευρώ. Αλλά το υποσχεθείτε ότι θα βάλετε 70€ την Πέμπτη μπυ φάνηκε κάπως παράλογο.
GREGORYMO Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, l337 είπε Και η δεη ιδιωτική είναι. Στα λόγια, προς το παρόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα