Ihavetheanswers Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Malthador είπε Μα αφού έχει φύγει, θα της κόψουν το ρεύμα σε άλλο ρολόι; Από πότε γίνεται αυτό; Δεν έχει σχέση το ρολόι. Αν έχεις χρέη στον προηγούμενο πάροχο σου λένε να κάνεις διακανονισμό και σου ζητάνε και το έγγραφο του διακανονισμού... Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία γνωστών μου που έφυγαν από ΔΕΗ για να πάνε σε ιδιώτη πάροχο. Πιθανώς να έχει σχέση με το ότι μέρος του λογαριασμού πάει σε τρίτους (ΑΔΜΗΕ κλπ).
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, Ihavetheanswers said: Δεν έχει σχέση το ρολόι. Αν έχεις χρέη στον προηγούμενο πάροχο σου λένε να κάνεις διακανονισμό και σου ζητάνε και το έγγραφο του διακανονισμού... Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία γνωστών μου που έφυγαν από ΔΕΗ για να πάνε σε ιδιώτη πάροχο. Πιθανώς να έχει σχέση με το ότι μέρος του λογαριασμού πάει σε τρίτους (ΑΔΜΗΕ κλπ). Η OP είπε ότι έχει φύγει από το σπίτι (με το συγκεκριμένο ρολόι), οπότε γιατί την ρωτάνε αν έχει ρολόι σε άλλη εταιρεία ρεύματος; Εν ολίγοις, έχω πέντε ρολόγια στο ΑΦΜ μου, σε πέντε διαφορετικές εταιρείες. Χρωστάω στα δύο, μπορούν να μου αποκόψουν το ρεύμα και στα άλλα τρία; Εάν ναι, πως ακριβώς, αφού είναι σε άλλες εταιρείες από αυτές που χρωστάω. Δεν μιλάμε για νέα σύνδεση στο ίδιο ρολόι αυτή τη στιγμή. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από Malthador
sphinxgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Malthador είπε Η OP είπε ότι έχει φύγει από το σπίτι (με το συγκεκριμένο ρολόι), οπότε γιατί την ρωτάνε αν έχει ρολόι σε άλλη εταιρεία ρεύματος; Εν ολίγοις, έχω πέντε ρολόγια στο ΑΦΜ μου, σε πέντε διαφορετικές εταιρείες. Χρωστάω στα δύο, μπορούν να μου αποκόψουν το ρεύμα και στα άλλα τρία; Εάν ναι, πως ακριβώς, αφού είναι σε άλλες εταιρείες από αυτές που χρωστάω. Δεν μιλάμε για νέα σύνδεση στο ίδιο ρολόι αυτή τη στιγμή. Ναι στο κόβουν. Πλέον αν χρωστάς σε ένα ρολόι , στατιστικά θα αρχίσεις να χρωστάς και στα άλλα. Για να προστατευθούν όλοι οι πάροχοι όμως, κόβεται το σε κάθε πάροχο βάσει του ΑΦΜ σου , αν χρωστάς. Δεν πάει με το ρολόι δηλαδή, πάει με το ΑΦΜ. Γιατί? Γιατί κάποιοι θεώρησαν γ@μ@το να χρεώνουν κάθε πάροχο και μετά να πηγαίνουν να χρεώσουν άλλον πάροχο και έτσι να τη βγάζουν τσαμπέ for ever! Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από sphinxgr
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Ακριβώς όπως τα λένε είναι τώρα αυτό που ισχύει σήμερα είναι το χρέος ακολουθεί το ΑΦΜ. Η ΔΕΗ έχει ζητήσει να αλλάξει αυτό και από ΑΦΜ να γίνει ΑΡΙΘΜΌΣ ΠΑΡΟΧΗΣ Πιστεύω και εγώ ότι είναι καλύτερη λύση γιατί αν δεν εξοφληθεί το χρέος ρεύμα δεν θα μπορείς να έχεις.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 20 minutes ago, sphinxgr said: Ναι στο κόβουν. Πλέον αν χρωστάς σε ένα ρολόι , στατιστικά θα αρχίσεις να χρωστάς και στα άλλα. Για να προστατευθούν όλοι οι πάροχοι όμως, κόβεται το σε κάθε πάροχο βάσει του ΑΦΜ σου , αν χρωστάς. Δεν πάει με το ρολόι δηλαδή, πάει με το ΑΦΜ. Γιατί? Γιατί κάποιοι θεώρησαν γ@μ@το να χρεώνουν κάθε πάροχο και μετά να πηγαίνουν να χρεώσουν άλλον πάροχο και έτσι να τη βγάζουν τσαμπέ for ever! Περίμενε, την εντολή διακοπής την βγάζει ο πάροχος και την αναθέτει στο ΔΕΔΔΗΕ. Πού ξέρει ο πάροχος αν έχεις άλλο ρολόι σε άλλη εταιρεία στο όνομά σου; Τι λέει στον ΔΕΔΔΗΕ «στείλε να αποκόψουν όλα τα ρολόγια που έχει, ακόμα κι αν δεν χρωστάνε τα άλλα»; Το έχεις διαβάσει κάπου αυτό ή απλά το υποθέτεις; 16 minutes ago, ikorolis said: Ακριβώς όπως τα λένε είναι τώρα αυτό που ισχύει σήμερα είναι το χρέος ακολουθεί το ΑΦΜ. Η ΔΕΗ έχει ζητήσει να αλλάξει αυτό και από ΑΦΜ να γίνει ΑΡΙΘΜΌΣ ΠΑΡΟΧΗΣ Πιστεύω και εγώ ότι είναι καλύτερη λύση γιατί αν δεν εξοφληθεί το χρέος ρεύμα δεν θα μπορείς να έχεις. Δηλαδή αν εκμισθώνω ένα ακίνητο το χρέος του μισθωτή να ακολουθεί το ρολόι του ακινήτου μου ώστε να μην μπορώ να το ξανανοικιάσω. Λαμπρή λογική!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Περίμενε, την εντολή διακοπής την βγάζει ο πάροχος και την αναθέτει στο ΔΕΔΔΗΕ. Πού ξέρει ο πάροχος αν έχεις άλλο ρολόι σε άλλη εταιρεία στο όνομά σου; Τι λέει στον ΔΕΔΔΗΕ «στείλε να αποκόψουν όλα τα ρολόγια που έχει, ακόμα κι αν δεν χρωστάνε τα άλλα»; Το έχεις διαβάσει κάπου αυτό ή απλά το υποθέτεις; Δηλαδή αν εκμισθώνω ένα ακίνητο το χρέος του μισθωτή να ακολουθεί το ρολόι του ακινήτου μου ώστε να μην μπορώ να το ξανανοικιάσω. Λαμπρή λογική! Συγνώμη αλλά βρίσκω πολύ πιο σωστή λογική τον ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ από ότι το ΑΦΜ γιατί με το ισχύον καθεστώς άνετα μια οικογένεια (τσαμπατζήδων) χρεώνει με φέσια τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες Αν έχει περισσότερους συγγενείς. ακόμα περισσότερα φέσια στην αγορά... 10 λεπτά πριν, Malthador είπε Περίμενε, την εντολή διακοπής την βγάζει ο πάροχος και την αναθέτει στο ΔΕΔΔΗΕ. Πού ξέρει ο πάροχος αν έχεις άλλο ρολόι σε άλλη εταιρεία στο όνομά σου; Τι λέει στον ΔΕΔΔΗΕ «στείλε να αποκόψουν όλα τα ρολόγια που έχει, ακόμα κι αν δεν χρωστάνε τα άλλα»; Το έχεις διαβάσει κάπου αυτό ή απλά το υποθέτεις; Δηλαδή αν εκμισθώνω ένα ακίνητο το χρέος του μισθωτή να ακολουθεί το ρολόι του ακινήτου μου ώστε να μην μπορώ να το ξανανοικιάσω. Λαμπρή λογική! Για το πρώτο σκέλος θα σου απαντήσω επειδή το γνωρίζω Έχεις (μικρό) χρέος στην ΔΕΗ αλλάζεις πάροχο και πας στην VOLTON η ΔΕΗ στην οποία χρωστάς ενημερώνει το ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή λόγω οφειλής. Το ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει την VOLTON και αυτή εσένα για την διακοπή λόγω χρέους.
Ihavetheanswers Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ikorolis είπε Συγνώμη αλλά βρίσκω πολύ πιο σωστή λογική τον ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ από ότι το ΑΦΜ γιατί με το ισχύον καθεστώς άνετα μια οικογένεια (τσαμπατζήδων) χρεώνει με φέσια τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες Αν έχει περισσότερους συγγενείς. ακόμα περισσότερα φέσια στην αγορά... Αφού οι ίδιες οι εταιρείες λένε ότι δεν τους πειράζει, έτσι και αλλιώς πλέον μόλις σταματάς να πληρώνεις στο κόβουν. Μόνο η ΔΕΗ φωνάζει που αργεί και να στο κόψει (με υπαιτιότητα ΔΕΔΔΗΕ...της 100% θυγατρικής της!!!) οπότε δημιουργούνται και τα μεγάλα χρέη προς αυτήν.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ihavetheanswers είπε Αφού οι ίδιες οι εταιρείες λένε ότι δεν τους πειράζει, έτσι και αλλιώς πλέον μόλις σταματάς να πληρώνεις στο κόβουν. Μόνο η ΔΕΗ φωνάζει που αργεί και να στο κόψει (με υπαιτιότητα ΔΕΔΔΗΕ...της 100% θυγατρικής της!!!) οπότε δημιουργούνται και τα μεγάλα χρέη προς αυτήν. Είναι πολύ πιο βαθύ το πράγμα Χρέη - οφειλές υπάρχουν και σε άλλους δεν χρωστάνε μόνο στην ΔΕΗ.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 8 minutes ago, ikorolis said: Για το πρώτο σκέλος θα σου απαντήσω επειδή το γνωρίζω Έχεις (μικρό) χρέος στην ΔΕΗ αλλάζεις πάροχο και πας στην VOLTON η ΔΕΗ στην οποία χρωστάς ενημερώνει το ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή λόγω οφειλής. Το ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει την VOLTON και αυτή εσένα για την διακοπή λόγω χρέους. Μιλάς για το ίδιο ρολόι αδερφέ. Εχουμε δύο ρολόγια στο ίδιο ΑΦΜ, το ένα χρωστάει τα κέρατά του στην ΔΕΗ, το άλλο ούτε ένα ευρώ στην Volton. Γιατί να σε αποκόψει η Volton;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, Malthador είπε Μιλάς για το ίδιο ρολόι αδερφέ. Εχουμε δύο ρολόγια στο ίδιο ΑΦΜ, το ένα χρωστάει τα κέρατά του στην ΔΕΗ, το άλλο ούτε ένα ευρώ στην Volton. Γιατί να σε αποκόψει η Volton; Αυτή την στιγμή που μιλάμε Το χρέος είναι στο ΑΦΜ Στο ΑΦΜ έχεις δύο παροχές Στην μια χρωστάς στην άλλη όχι Η εντολή θα έρθει από το ΔΕΔΔΗΕ αφού την ειδοποιήσει ο πάροχος που χρωστάς. Υπάρχει μια πιθανότητα να σου κόψουν το ρεύμα στην άλλη παροχή αν δεν ξοφλήσεις την οφειλή σου.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 5 minutes ago, ikorolis said: Η εντολή θα έρθει από το ΔΕΔΔΗΕ αφού την ειδοποιήσει ο πάροχος που χρωστάς. Λάθος. Η εντολή βγαίνει από τον πάροχο. Λέει ο πάροχος στον ΔΕΔΔΗΕ "πήγαινε κόψε το τάδε ρολόι αυτού του ΑΦΜ γιατί μου χρωστάει" και ο διαχειριστής εκτελεί την εντολή. Δεν μπορεί να του πει "πήγαινε κόψε όλα τα ρολόγια αυτού του ΑΦΜ" αν δεν είναι σε αυτόν τον πάροχο.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Malthador είπε Λάθος. Η εντολή βγαίνει από τον πάροχο. Λέει ο πάροχος στον ΔΕΔΔΗΕ "πήγαινε κόψε το τάδε ρολόι αυτού του ΑΦΜ γιατί μου χρωστάει" και ο διαχειριστής εκτελεί την εντολή. Δεν μπορεί να του πει "πήγαινε κόψε όλα τα ρολόγια αυτού του ΑΦΜ" αν δεν είναι σε αυτόν τον πάροχο. και όμως μπορεί να το κάνει Αναφέρομαι στον ΔΕΔΔΗΕ Είτε οι δύο παροχές που έχεις στο ίδιο ΑΦΜ είναι στον ίδιο Πάροχο είτε σε διαφορετικό Πάροχο. Το ξέρω καθώς στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε πάνω από 1000+ παροχές στο ίδιο ΑΦΜ σε διαφορετικούς παρόχους έτσι αν υπάρξει οφειλή σε κάποια τότε υπάρχει πρόβλημα...
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, ikorolis said: και όμως μπορεί να το κάνει Αναφέρομαι στον ΔΕΔΔΗΕ Είτε οι δύο παροχές που έχεις στο ίδιο ΑΦΜ είναι στον ίδιο Πάροχο είτε σε διαφορετικό Πάροχο. Το ξέρω καθώς στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε πάνω από 1000+ παροχές στο ίδιο ΑΦΜ σε διαφορετικούς παρόχους έτσι αν υπάρξει οφειλή σε κάποια τότε υπάρχει πρόβλημα... Δηλαδή σας έχουν αποκόψει μια παροχή, επειδή χρωστάει μία άλλη διαφορετικού παρόχου; Δεν το κατανοώ πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με νόμιμο τρόπο, αν το έχεις βρει αυτό κάπου γραμμένο θα το ήθελα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από Malthador
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Δηλαδή σας έχουν αποκόψει μια παροχή, επειδή χρωστάει μία άλλη διαφορετικού παρόχου; Δεν το κατανοώ πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με νόμιμο τρόπο, αν το έχεις βρει αυτό κάπου γραμμένο θα το ήθελα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. Ναι Δεν το έχω βρει κάπου όσο και να το έψαξα Όταν ξαναπάω αυτή την εβδομάδα στο ΔΕΔΔΗΕ θα ρωτήσω την πηγή μου εκεί περισσότερα.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 48 minutes ago, ikorolis said: Ναι Εντυπωσιάζομαι πως γίνεται να είναι νόμιμο και συνταγματικό κάτι τέτοιο, ίσως ο @Γιάννης Platano να μπορεί να μας κατευθύνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα