kwnssk Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Panagioths94 είπε Αυτες τις εκφρασεις "σαπιος" οταν μιλαμε για ενα πανίσχυρο τσιπ δεν τις μπορω. Σιγά τη συνταρακτική διαφορά. Πραγματικά βλέπετε τα τεστ που πχ ο sd ανοίγει εφαρμογές μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα και το κάνετε θέμα. Επειδή είχα κινητό με sd 845 και τώρα είμαι με note 9 δεν έχω καταλάβει διαφορά στην ταχύτητα. Έλεος πια με την καραμέλα με τα exynos. Όπως επίσης δεν βλέπεις διαφορά στην καθημερινή χρήση μεταξύ SD835 και SD845. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο SD845 δεν ειναι πιο γρήγορος 5
Finalpanais Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 και εγω χάρηκα νόμιζα θα σταματούσαν και ολα τα samsung θα ειχανε snapdragon να βαζουμε custom rom τακα τακα μονο κατι σαπια εχει για exynos 3
gthe Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Razor333 είπε Κανονικα ως premium brand που ζηταει 1000αρικα, θα επρεπε να παρει αλλα 300 ατομα και ακομα περισσοτερα και να κανει ενα custom design οπως η apple, που ειναι μπροστα απο τον ανταγωνισμο και δεν περιμενει την arm ωστε να το παρει ετοιμο και να το κανει μετα semi-custom, τωρα η samsung δεν θα προσπαθει να βελτιωσει καν οτι θα βρισκει ετοιμο απο την arm. Μη μπερδεύουμε τι κάνει η κάθε εταιρία και τι χαρακτηριστικά έχει. Η Apple φτιάχνει και το λειτουργικό, δεν το παίρνεί έτοιμο, επομένως είναι πιο λογικό να μπορεί να κάνει optimization σε custom CPUs για πολύ βαθύ pipelining και Out-of-Order execution εκεί που πρέπει για να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Η Samsung από την άλλη παίρνει έτοιμο το λειτουργικό και μετά καταπιάστηκε να φτίαξει λίγο από όλα, πήρε μισά SoC από την Qualcomm πήγε να φτιάξει τα υπόλοιπα (εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβε γιατί) ... και φύσικά τα "θαλάσσωσε" (οκ μια χαρά είναι και οι exynos, αλλά στη σύγκρισή χάσανε). Και βασικά στα τελευταία SοC δεν έβαζε καν μόνο Mongoose, είχε και Cortex μέσα H Qualcomm από την άλλη σαν μια κλασική παραδοσιακή εταιρία SoC design έφτιαξε τους Kryo και τα SoC της με αυτούς και είναι προφανώς ότι καλύτερο μπορεί να φτιάχτεί χωρίς να πατάς σε δικό σου λειτουργικό. Οι Κινέζοι με τους Kirin δεν τα πάνε άσχημα, αλλά δεν νομίζω να πιάσουν τους Kryo ποτέ σε απόδοση. Η Arm πουλάει σε όλους την αρχιτεκτονική και μαγκία της για αυτό. Από αυτό ξεκίνησε εξάλλου. Και παράλληλα φυσικά εφόσον έχει την αρχιτεκτονική, φτιάχνει και τους Cortex που χτυπάνε σχεδόν στα ίσα τους Kryo (αλλά χάνουν λίγο) Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από gthe
Drunkard Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, yianom είπε Γιατί οι Exynos είναι σάπιοι. Μονίμως στην Ευρώπη τρώμε τον μάπα exynos και στην Αμερική απολαμβάνουν για τα ίδια χρήματα καλύτερη ταχύτητα και καλύτερη μπαταρία με τους snapdragon. Έλεος ποια με την παρωδία του exynos. 2 ώρες πριν, pacahontas III milagros είπε ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΌ!!!! τοσα χρονια τρώγαμε μόνο φόλα Σάπιος ο ένας , φόλα ο άλλος ……. Υπερβολές , παραπληροφόρηση και ανακρίβειες. Δηλαδή κάτι τσιπάκια All Winner και MediaTek πως θα τα χαρακτηρίζατε ? Κουρ@’δες ? Μιλάμε για μια πανίσχυρη οικογένεια SOC η οποία είναι στην αιχμή της τεχνολογίας , στο TOP 3 μαζί με Snapdragon και σειρά A της Apple , σχεδόν πανομοιότυπη στις καθημερινές διαδικασίες και χαμηλότερη έως ελαφρά χαμηλότερη σε ορισμένες βαριές εφαρμογές, καμία σχέση με σαπίλες και φόλες που γράφετε. Το πρόβλημα δεν είναι στον Exynos , αλλά στην πολιτική της Samsung , όπου ενώ βγάζει το ίδιο κινητό με 2 διαφορετικούς επεξεργαστές δεν σου δίνει επιλογή να διαλέξεις ελευθέρα αυτό που θέλεις . Παράδειγμα θα μπορούσε να πουλάει το S10 με Snapdragon στα 800 και για οποίον θέλει κάτι πιο οικονομικό με ελαφρά χαμηλότερες επιδόσεις Exynos στα 700 . Να το θέσω και αλλιώς . Σύμφωνα με την λογική σας η Mercedes A Class με τον 1600αρη κινητήρα κατασκευής Mercedes είναι κορυφή , ενώ το ίδιο αμάξι εάν το αγοράσεις με τον 1400 κινητήρα της Renault που πωλείται είναι σάπιο και φόλα . i9 κορυφή i7 σάπιος 2080 ti Κορυφή 2070 σάπια κλπ Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από Drunkard 6 1
oceanborngr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Razor333 είπε Κανονικα ως premium brand που ζηταει 1000αρικα, θα επρεπε να παρει αλλα 300 ατομα και ακομα περισσοτερα και να κανει ενα custom design οπως η apple, που ειναι μπροστα απο τον ανταγωνισμο και δεν περιμενει την arm ωστε να το παρει ετοιμο και να το κανει μετα semi-custom, τωρα η samsung δεν θα προσπαθει να βελτιωσει καν οτι θα βρισκει ετοιμο απο την arm. Μπορω να κρατησω screenshot απο αυτο το σχολιο για 2-3 χρονια αργοτερα που και η Apple θα χρησιμοποιει ARM στις συσκευες της? Αυτος που πραγματικα ειναι μπροστα απο τον ανταγωνισμο θα ειναι..η ARM
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, pacahontas III milagros είπε ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΌ!!!! τοσα χρονια τρώγαμε μόνο φόλα Ευλόγησον
Razor333 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, oceanborngr είπε Μπορω να κρατησω screenshot απο αυτο το σχολιο για 2-3 χρονια αργοτερα που και η Apple θα χρησιμοποιει ARM στις συσκευες της? Αυτος που πραγματικα ειναι μπροστα απο τον ανταγωνισμο θα ειναι..η ARM Τι 2-3 χρονια, εχει μια δεκαετια και βαλε που χρησιμοποιει arm στα iOS devices (και πιθανοτατα πιο πριν στα ipod), αρχικα επαιρνε τους cortex απευθειας απο την arm και powervr igpu, πλεον ναι μεν ειναι arm based αλλα ειναι δικο της design, με δικο της igpu και εχει πιο καινουριο arm instruction set απο αυτο που θα βρεις στο τελευταιο exynos/snapdragon/kirin κτλ. H αληθεια ειναι οτι exynos και kirin στο cpu/gpu κομματι δεν εχουν και καποιο customization, cortex/mali φορανε οποτε ειναι απευθειας SIP απο την arm, η qualcomm χρησιμοποιει δικο της igpu, αλλα το cpu κομματι ειναι σχεδον ιδιο με cortex, κοινως ολοι τους περιμενους κατι ετοιμο απο την arm να το κοπιαρουν η να το αλλαξουν ελαχιστα, οποτε ειναι λογικο να μενουν πισω απο την apple που δεν περιμενει το νεο cortex, αλλα κανει κατι δικο της, κομμενο και ραμμενο και για το iOS φυσικα.
devanir Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Η Samsung έχει deal με την Qualcomm που την υποχρεώνει να βάζει Snapdragon στα μοντέλα S που διατίθενται στις αμερικανικές αγορές. Πρόκειται για συμφωνία με διάρκεια πολλών χρόνων και βασίζεται εν μέρει στον τρόπο που λειτουργεί η αμερικανική αγορά. Η πρακτική αυτή όμως έχει και την λογική πως σε περίπτωση που κάποιο τσιπ βγει σκάρτο τη συγκεκριμένη γενιά, η εταιρεία παραγωγής θα έχει κάτι δικό της για να το αντικαταστήσει αντί να βασίζεται εξ ολοκλήρου στα Snapdragon. Ούτε βέβαια μπορεί η Samsung να υψώσει το δάχτυλο στην Qualcomm και να κόψει εντελώς τις γέφυρες μαζί της, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Έτσι κάνουν οι μεγάλες και σοβαρές εταιρείες. Τώρα όσον αφορά τη διαφορά στην απόδοση των Exynos, και παρότι οι διάφοροι βαρεμένοι με τα benchmarks έχουν ξεφύγει τελείως στα πράγματα που λένε, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη πως το να αναγκάζεσαι να αγοράζεις με τα ίδια χρήματα κάτι που είναι έστω και αμελητέα χειρότερο από την έτερη έκδοση είναι απαράδεκτο για τον οποιοδήποτε καταναλωτή.
Arkin Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φερτε μονο SD στην Ευρωπη. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από Arkin 1
Fulgore Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, JcD είπε Λες να γυρίσει ο τροχός και να κλαίνε οι υπόλοιποι που δεν έχουν exynos απ'εδώ και μπρος? Ο τροχος θα σταματησει να γυριζει οταν η Samsung κανει το αυτονοητο και κυκλοφορει τα κινητα της με 1 μονο τσιπακι. Αυτη η τμηματοποιηση των αγορων για ιδια προιοντα που στα χρεωνει το ιδιο δεν το καταλαβαινω. Ειδατε πχ αλλες εταιρειες(ακομα και η Huawei με τους Kirin)να πουλανε διαφορετικα τσιπακια στις ακριβοτερες ναυαρχιδες τους? Το αλλο κουλο ειναι στην τελευταια τους ναυαρχιδα οι εταιρειες να μην βαζουν τα πιο προσφατα τσιπακια. Τι και αν κυκλοφορησε ο Snap855+,το note10 και το Pixel βγηκαν με τον απλο Snap855. 2 ώρες πριν, Drunkard είπε Σάπιος ο ένας , φόλα ο άλλος ……. Υπερβολές , παραπληροφόρηση και ανακρίβειες. Δηλαδή κάτι τσιπάκια All Winner και MediaTek πως θα τα χαρακτηρίζατε ? Κουρ@’δες ? Εχεις δει εσυ πολλες ναυαρχιδες των 1000+ευρω να κυκλοφορουν με Mediatek τσιπακια?Γιατι εγω δεν εχω δει ολως τυχαιως ουτε μια ως τωρα. κατα τα αλλα τι ακριβως ακρη περιμενετε να βγαλετε με την Samsung. Που παει και μου βγαζει Premium mid range προιοντα οπως το A90 με snap855 και σε τιμες ναυαρχιδων? Και βεβαια η Samsung και σε Software υποστηριξη(updates)δεν τα παει καλυτερα. Ακομα μια ναυαρχιδα της δεν εχει παρει την τελευταια εκδοση του Android που εχει βγει εδω και 2μηνες . Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από Fulgore 1
Marduk1 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 καιρος ηταν..μονοδρομος με snapdragon ολα τα μοντελα της!!!
ROG-X Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, insomnianoex είπε Γιατί είναι πλήρως ασύμβατος με Google camera, Είναι πολύ εργονοβορος, κακή διαχείριση και 20 δευτερόλεπτα πιο αργός απο Snapdragon. κ άλλους λόγους που δεν γνωρίζεις + επισης η adreno gpu ειναι 20% ταχυτερη απο την Mali του exynos. Ο λογος που δεν εχω αγορασει S10 ακομα ειναι ο exynos. Με βλεπω με xiaomi mi 9 Pro με 855+ και 5G... Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από ROG-X 2
pacahontas III milagros Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε ξερω τι ειναι πιο σαπιλα περισσότερο, το σαπιο android, το σαπιο one ui, τα σαπακια τα exynos η ΟΛΑ ΜΑΖΙ?? αυτο που ξερω ειναι οτι εχω το κινητο εντελως αδρανη το βράδυ στο 100% και παω να το παρω το πρωι να παω στη δουλειά με 88%.... Σαπιλα!!!! Ξεπεσμος. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από pacahontas III milagros 2 1
iwnas28 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Fulgore είπε Ο τροχος θα σταματησει να γυριζει οταν η Samsung κανει το αυτονοητο και κυκλοφορει τα κινητα της με 1 μονο τσιπακι. Αυτη η τμηματοποιηση των αγορων για ιδια προιοντα που στα χρεωνει το ιδιο δεν το καταλαβαινω. Ειδατε πχ αλλες εταιρειες(ακομα και η Huawei με τους Kirin)να πουλανε διαφορετικα τσιπακια στις ακριβοτερες ναυαρχιδες τους? Το αλλο κουλο ειναι στην τελευταια τους ναυαρχιδα οι εταιρειες να μην βαζουν τα πιο προσφατα τσιπακια. Τι και αν κυκλοφορησε ο Snap855+,το note10 και το Pixel βγηκαν με τον απλο Snap855. Εχεις δει εσυ πολλες ναυαρχιδες των 1000+ευρω να κυκλοφορουν με Mediatek τσιπακια?Γιατι εγω δεν εχω δει ολως τυχαιως ουτε μια ως τωρα. κατα τα αλλα τι ακριβως ακρη περιμενετε να βγαλετε με την Samsung. Που παει και μου βγαζει Premium mid range προιοντα οπως το A90 με snap855 και σε τιμες ναυαρχιδων? Και βεβαια η Samsung και σε Software υποστηριξη(updates)δεν τα παει καλυτερα. Ακομα μια ναυαρχιδα της δεν εχει παρει την τελευταια εκδοση του Android που εχει βγει εδω και 2μηνες . Επειδή το βλέπω συνέχεια μπροστά μου αυτο(!) η μόνη διαφορά του 855+ με τον 855 είναι μια μικρή αύξηση στα mhz της cpu κ της gpu ΤΟΥ SoC. Κοινω ςειν; Ι το ίδιο τσιπ με λίγο διαφορετικά ρολόγια που λέμε.
ROG-X Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, iwnas28 είπε Επειδή το βλέπω συνέχεια μπροστά μου αυτο(!) η μόνη διαφορά του 855+ με τον 855 είναι μια μικρή αύξηση στα mhz της cpu κ της gpu ΤΟΥ SoC. Κοινω ςειν; Ι το ίδιο τσιπ με λίγο διαφορετικά ρολόγια που λέμε. Του 855+ το gpu ειναι +15% ταχύτερο απο του 855 και 35% απο του Exynos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα