Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Καλησπερα σας, Θα ηθελα να μαθω περισσοτερες πληροφοριες, εαν καποιος γνωριζει φυσικα, για την φορολογια των εισοδηματων που μπαινουν στο paypal απο διαφορες πηγες ( πχ Freelance sites - upwork - peopleperhour κτλ ) Τα χρηματα για παραδειγμα που μπαινουν απο upwork ειναι χρηματα που ακομα και το paypal γνωριζει απο που προερχονται ( και οτι δεν ειναι ξεπλυμα κτλ ) - Τι περιπτωσεις υπαρχουν να υπαρξει ''καρφωμα'' του paypal στην ελληνικη εφορια, απο τη στιγμη που τα εισοδηματα ναι μεν δεν δηλωνονται αλλα ουτε μπαινουν σε ελληνικη τραπεζα και ουτε προερχονται απο παρανομη δραστηριοτητα? - Υπαρχει καποιος αλλος τροπος για την δηλωση των συγκεκριμενων εισοδηματων, περα απο την επιπονη διαδικασια του μπλοκακίου? Σας ευχαριστω παρα πολυ
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δεν νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αναφορικά με το αν το PayPal δίνει αναφορά στην εφορία. Θεωρητικά η εφορία έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία. Πρακτικά κανείς δεν γνωρίζει αν και κατά πόσο κάτι τέτοιο ισχύει και σε τι βαθμό. Η εντελώς προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν ελέγχεται το παραμικρό παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όπου γίνεται στοχευμένος έλεγχος για κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Σε γενικές γραμμές καλό είναι για οικονομικά θέματα να ρωτάμε λογιστές κι όχι τον κάθε τυχάρπαστο στο Internet. Γιατί αν εγώ σου πω ότι δεν σε ελέγχουν και τελικά δεν ισχύει θα φας το κεφάλι σου. Τώρα βέβαια το που θα βρεις λογιστή να γνωρίζει τι είναι το PayPal είναι ένα θέμα από μόνο του.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, fisfirikos είπε Τώρα βέβαια το που θα βρεις λογιστή να γνωρίζει τι είναι το PayPal είναι ένα θέμα από μόνο του. Εδω ειναι το θεμα
giorgos_rom Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δήλωση εσόδων χωρίς μπλοκάκι δεν μπορείς να κάνεις, από κει και πέρα ρισκάρεις εκτός από το καρφώματα του paypal που λες πρέπει να έχεις στο νου σου και το κάρφωμα από κάποιο πελάτη η ανταγωνιστή κ.τ.λ. Αν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος με όλα αυτά παίρνεις άπλα τα παραπάνω ρίσκα και βλέπεις, αλλιώς σταματάς η κάνεις έναρξη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Εσθονία) Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Μπορείς να ρωτήσεις και έναν λογιστή να στα πει αναλυτικά (προσπάθησε να βρεις κάποιον σε μικρή ηλικία) Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από giorgos_rom
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, giorgos_rom είπε Δήλωση εσόδων χωρίς μπλοκάκι δεν μπορείς να κάνεις, από κει και πέρα ρισκάρεις εκτός από το καρφώματα του paypal που λες πρέπει να έχεις στο νου σου και το κάρφωμα από κάποιο πελάτη η ανταγωνιστή κ.τ.λ. Αν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος με όλα αυτά παίρνεις άπλα τα παραπάνω ρίσκα και βλέπεις, αλλιώς σταματάς η κάνεις έναρξη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Εσθονία) Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Μπορείς να ρωτήσεις και έναν λογιστή να στα πει αναλυτικά (προσπάθησε να βρεις κάποιον σε μικρή ηλικία) Ευχαριστω για το feedback Ακομα και να φτιαξω εταιρεια πχ Εσθονια ( σε πλατφορμα τυπου Xolo, το εχω τσεκαρει αν και εκει η φορολογια δεν ειναι χαμηλη ), δεν νομιζω οτι γλυτωνω την φορολογηση των εισοδηματων στην Ελλαδα ( θεωρητικα )
giorgos_rom Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Και πάλι οι φόροι δεν είναι τόσο ψηλοί όσο Ελλάδα ακόμα και Ελλάδα να φορολογηθείς , μόνο και μόνο το εφκα που γλιτώνεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 απ οτι βλεπω εδω στο xolo, πληρωνεις 20% φορολογια , και αφορα ολα τα χρηματα που μπαινουν στον xolo λογαριασμο σου
giorgos_rom Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Και είναι πολλά το 20%? Εδώ Ελλάδα φτάνεις 60% - 70% + εφκα και ότι άλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 αμα πληρωνω 20% εκει και μετα πρεπει να πληρωσω και ενα σεβαστο ποσο σε περιπτωση ( λεμε τωρα ) που τα χρηματα ερθουν Ελλαδα, βραστα paypal Και revolut Προς το παρον φαινονται καλες λυσεις
Palikarosss Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, johnpap12345 είπε αμα πληρωνω 20% εκει και μετα πρεπει να πληρωσω και ενα σεβαστο ποσο σε περιπτωση ( λεμε τωρα ) που τα χρηματα ερθουν Ελλαδα, βραστα paypal Και revolut Προς το παρον φαινονται καλες λυσεις Φιλε μου μιας και ειμαι στην ιδια κατασταση με σενα,προς το παρον με paypal και revolut δεν ειχα καποιο θεμα και εχω μεταφερει ενα ποσο γυρω στα 500 ευρω τα οποια εχω βγαλει απο ελληνικη τραπεζα αυτο τον καιρο.Ακομα το ψαχνω για xolo,θα ασχοληθω απο το νεο ετος.Παντως απο την στιγμη που εισαι νομιμος,για να μεταφερεις τα χρηματα στην ελλαδα δεν ξοδευεις κατι,η μεταφορα paypal-revolut δεν κοστιζει κατι και η συναλλαγη στην τραπεζα εχει προμηθεια 2,5-3 ευρω αναλογα που θα πας.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Palikarosss είπε Φιλε μου μιας και ειμαι στην ιδια κατασταση με σενα,προς το παρον με paypal και revolut δεν ειχα καποιο θεμα και εχω μεταφερει ενα ποσο γυρω στα 500 ευρω τα οποια εχω βγαλει απο ελληνικη τραπεζα αυτο τον καιρο.Ακομα το ψαχνω για xolo,θα ασχοληθω απο το νεο ετος.Παντως απο την στιγμη που εισαι νομιμος,για να μεταφερεις τα χρηματα στην ελλαδα δεν ξοδευεις κατι,η μεταφορα paypal-revolut δεν κοστιζει κατι και η συναλλαγη στην τραπεζα εχει προμηθεια 2,5-3 ευρω αναλογα που θα πας. Προσωπικά δε θέλω να μεταφέρω τίποτα στην Ελλάδα ( δλδ σε ελληνική τράπεζα ). Με PayPal και revolut είμαι καλυμμένος . Απλά δεν γνωρίζω κατά πόσον 1) οι συναλλαγές αυτές μπορούν να εντοπισθούν , είτε έχω εταιρεια xolo είτε όχι , και 2) μπορώ να βρω τρόπο να δηλώσω αυτά τα εισοδήματα με τρόπο που να βγάζει νόημα και να μην πληρώνω τα μισά σε φόρους
Vasileios-gr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 a) H Revolut Έχει άδεια από την τράπεζα της Ελλάδος άρα θεωρητικά μπορεί να ελεγχθεί. β ) Τα χρωστούμενα στην εφορία παραγράφονται πλέον σε 20 χρόνια και όχι σε 5 . Άρα ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. 1
digitalbot Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Κανονικά αφού παίρνεις μισθό πρέπει να τα δηλώσεις,κάνε το αυτονόητο.Δεν θέλει σκέψη.
studiokristo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Να συμπληρώσω πως PayPal και Revolut έχουν άδειες τραπεζών. Άρα συμμετέχουν στο αυτόματο σύστημα ανταλλαγής Πληροφοριών μεταξύ των χωρών, είτε έχουν έδρα την Ελλάδα, είτε χώρα του εξωτερικού. Πλέον ελάχιστοι είναι οι φορολογικοί παράδεισοι και ακόμα και για αυτούς τα περιθώρια στενεύουν. Οι έλεγχοι γίνονται τα τελευταία χρόνια και σε μικρότερα ποσά, όχι μόνο για τους μεγαλοκαρχαρίες. Επίσης, με το πόθεν έσχες, ακόμα και αν δε σε πιάσουν, δε θα μπορείς να αγοράσεις ούτε αυτοκινητάκι χωρίς να μπορέσεις να δικαιολογήσεις τα εισοδήματά σου. Για σπίτι δε το συζητάω καν. Μίλα με έναν καλό λογιστή για το πως μπορείς να "φοροαποφύγεις" και ΟΧΙ να φοροδιαφύγεις.
bromiaris Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Στις 5/11/2019 στις 5:13 ΜΜ, johnpap12345 είπε Τα χρηματα για παραδειγμα που μπαινουν απο upwork ειναι χρηματα που ακομα και το paypal γνωριζει απο που προερχονται ( και οτι δεν ειναι ξεπλυμα κτλ ) Αυτό δεν είναι λογική γιατί το paypal πάντα γνωρίζει από πού προέρχονται τα χρήματα και που πηγαίνουν… αυτό δεν τα καθιστά αυτόματα και νόμιμα… 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα