Προς το περιεχόμενο

Asus z370-g bios update και "απώλεια" Fan


panosp1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

 είχα αγοράσει την Asus Rog Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC) τον Νοέμβριο του 2017 όταν είχαν βγει οι CoffeeLake. Νομίζω ότι από τότε δεν είχα κάνει κάποιο bios update ή σίγουρα από το 2018 δεν έχει γίνει κάτι.

Πάνω της είχα συνδέσει 3πινα και 4πινα, στις αντίστοιχες θέσεις ένα Case fan, το CPU φαν πιν από την υδρόψυξη και το PWM για τους ανεμιστήρες στο ψυγείο, σύνολο 3 συνδέσεις - 3 φαν. 

Όλα αυτά τα αναγνώριζε το BIOS Q-Fan Control της Asus, μια χαρά. Είχα φτιάξει και τα fan curves όπως ήθελα. Όλα κομπλέ κανένα πρόβλημα. Για λόγους μα@#!#ίας μου ήρθε ένα βράδυ πρόσφατα να κάνω BIOS update.

To BIOS το πήρε οκ αλλά δεν "αναγνωρίζει" πλέον "αυτόματα" το Case fan και το PWM για τα φαν του ψυγείου. Με το "αναγνωρίζει αυτόματα" εννοώ ότι στο ΒΙΟS δεν δείχνει RPM ενώ τα φαν δουλευουν κανονικά. Αλλάζω PWM σε DC σε Auto και πίσω αλλά δεν δείχνει τα RPM των fan. Μπορώ να κάνω custom fan curve και το κρατάει αλλά δεν δείχνει τα RPM (που έχει ως συνέπεια πχ. HW-Monitor να μην δείχνει τίποτα). Είναι σαν να μην είναι συνδεδεμένο το φαν (αλλά αυτό είναι και δουλεύει κανονικά)

Δεν έχω λειτουργικό πρόβλημα για να καταφύγω σε rollback του BIOS απλά με ξενίζει το γεγονός. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι αντίστοιχο ή έχει κάποια πρόταση ;

Επεξ/σία από panosp1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Της Asus το πρόγραμμα (ez-tune πως λέγεται) πάλι δεν βλέπει τα RPM στο W_Pump αλλά αν ορίσω Manual fan curve, την εφαρμόζει.

Clear cmos, όχι δεν έκανα. Δεν το σκέφτηκα να είμαι ειλικρινής, θα το δοκιμάσω πάντως από περιέργεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...