rafinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Επίσης το ότι δεν υπάρχουν online δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και καθόλου. Εγώ μιλάω συγκεκριμένα για τα online. Θα συμφωνήσω στο ότι μπορεί να υπάρχει ένα μαγαζάκι που να πουλάει κάτι ή ακόμα και μια μαγαζάρα, απλά σε αυτό δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό οι πάντες. 35 λεπτά πριν, nvel είπε ο σκοπός των επιχειρήσεων είναι το κέρδος και όχι η ικανοποίηση του χόμπι ενός. Όταν γίνουν πολλοί αυτοί που έχουν το ίδιο χόμπι τότε και οι επιχειρήσεις θα καλύψουν το κενό της αγοράς. Μέχρι τότε ο ένας μπορεί να απευθύνεται σε καταστήματα που έχουν ως επαγγελματικό αντικείμενο το χόμπι του και όχι την προμήθεια αναλωσίμων και να προμηθευτεί το κομμάτι υλικοί που θέλει. Φυσικά υπάρχει πάντα και το ηλεκτρονικό εμπόριο με το εξωτερικό. Με λίγα λόγια έρχεσαι στα λόγια μου. Ηλεκτρονικό εμπόριο με το εξωτερικό και όταν φτάσεις σε φάση να θες μεγαλύτερη ποσότητα, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πας και πάλι στο εξωτερικό γιατί πολύ απλά αυτός που αρχικά σε είχε «χεσμένο» ίσως δεν αξίζει να πάρει τα λεφτά σου. Αν όλοι θέλουν να πουλάνε μόνο μεγάλες ποσότητες σε επαγγελματίες, μήπως κάποια στιγμή θα ξεμείνουν από επαγγελματίες; Δεν μιλάμε φυσικά για κλάδους που απαιτούν πτυχία, πιστοποιήσεις κτλ. Παιδιά δεν είναι ότι έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα με όλο αυτό, απλά το θεωρώ λίγο παράλογο για αυτό και το συζητάω μαζί σας. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από rafinos
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, Alxnks είπε Δεν ειναι και τοσο ευκολο να το σκεφτεις....σου λεει οτι δεν πουλαει λιανικη, αλλα θα σου προτεινει να το παρεις (προφανως σε τιμη λιανικης) αλλα χωρις αποδειξη. Για διευκολυνση σου το κανει ντε, για να μπορεσεις τελικα να παρεις αυτο που θες! Ωπ εχει μια βάση. Αλλα αν σταματούσαν όντως τη λιανική επειδη δεν τους συμφερει πια, τι θα έπρεπε να πουν για να μη μας κάνουν να ειμαστε επιφυλακτικοί?
Alxnks Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, stormrain είπε Ωπ εχει μια βάση. Αλλα αν σταματούσαν όντως τη λιανική επειδη δεν τους συμφερει πια, τι θα έπρεπε να πουν για να μη μας κάνουν να ειμαστε επιφυλακτικοί? Φυσικά και δικαίωμα τους να σταματήσουν τη λιανική αν δεν τους συμφέρει. Και φυσικά θα έπρεπε να μην δώσουν ποτέ σε τιμη λιανικής χωρίς απόδειξη. Ας ανακατευθυνουν σε κατάστημα λιανικής που προμηθεύεται από εκείνους. Και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη....δεν γίνεται. 1
rafinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Alxnks είπε Φυσικά και δικαίωμα τους να σταματήσουν τη λιανική αν δεν τους συμφέρει. Και φυσικά θα έπρεπε να μην δώσουν ποτέ σε τιμη λιανικής χωρίς απόδειξη. Ας ανακατευθυνουν σε κατάστημα λιανικής που προμηθεύεται από εκείνους. Και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη....δεν γίνεται. Να τονίσω εδώ ότι ζήτησα αν γίνεται να συνεχίσω να παίρνω από εκεί χωρίς απόδειξη με αντικαταβολή (με κάρτα ήμουν σίγουρος ότι δεν γίνεται) και μου είπαν ξεκάθαρα πως δεν γίνεται γιατί τα λεφτά της αντικαταβολής μπαίνουν απευθείας στον λογαριασμό της εταιρείας πράγμα που θα τους δημιουργούσε πρόβλημα. Δεν μου είπαν ποτέ από το συγκεκριμένο κατάστημα να μου πουλήσουν σε ίδια τιμή χωρίς παραστατικό. Έτσι για να μην τους κατηγορώ μόνο.
Alxnks Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, rafinos είπε Να τονίσω εδώ ότι ζήτησα αν γίνεται να συνεχίσω να παίρνω από εκεί χωρίς απόδειξη με αντικαταβολή (με κάρτα ήμουν σίγουρος ότι δεν γίνεται) και μου είπαν ξεκάθαρα πως δεν γίνεται γιατί τα λεφτά της αντικαταβολής μπαίνουν απευθείας στον λογαριασμό της εταιρείας πράγμα που θα τους δημιουργούσε πρόβλημα. Δεν μου είπαν ποτέ από το συγκεκριμένο κατάστημα να μου πουλήσουν σε ίδια τιμή χωρίς παραστατικό. Έτσι για να μην τους κατηγορώ μόνο. Αν ήσουν εκεί άρα και έδινες ζεστό ζωντανό χρηματακι....μια χαρά θα σου έδιναν. Η αντικαταβολή τους χαλούσε τη σούπα. Τέλος πάντων, εγώ γενικά μιλούσα για αντίστοιχες περιπτώσεις που σε όλους μας έχουν προταθεί, προσωπικά έχω κάμποσα τέτοια παραδείγματα. 1
sphinxgr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, rafinos είπε Εγώ μιλάω συγκεκριμένα για τα online. Θα συμφωνήσω στο ότι μπορεί να υπάρχει ένα μαγαζάκι που να πουλάει κάτι ή ακόμα και μια μαγαζάρα, απλά σε αυτό δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό οι πάντες. Με λίγα λόγια έρχεσαι στα λόγια μου. Ηλεκτρονικό εμπόριο με το εξωτερικό και όταν φτάσεις σε φάση να θες μεγαλύτερη ποσότητα, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πας και πάλι στο εξωτερικό γιατί πολύ απλά αυτός που αρχικά σε είχε «χεσμένο» ίσως δεν αξίζει να πάρει τα λεφτά σου. Αν όλοι θέλουν να πουλάνε μόνο μεγάλες ποσότητες σε επαγγελματίες, μήπως κάποια στιγμή θα ξεμείνουν από επαγγελματίες; Δεν μιλάμε φυσικά για κλάδους που απαιτούν πτυχία, πιστοποιήσεις κτλ. Παιδιά δεν είναι ότι έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα με όλο αυτό, απλά το θεωρώ λίγο παράλογο για αυτό και το συζητάω μαζί σας. To παίρνεις προσωπικά. Τα μαγαζιά λειτουργούν για να επιβιώσουν και βγάλουν χρήματα. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Δεν σε έχουν χεσμένο. Απλά εφόσον δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος για ένα προιον, τότε απλά δεν το πουλάνε . Τόσο απλό. Προσφορά και ζήτηση. Απλά μαθηματικά. Επίσης αν τελικά σου έκαναν τη χάρη και πούλαγαν λιανική με την 3πλάσια τιμή της χονδρικής για καλύψουν τα επιπλέον έξοδα / εργατοώρες της λιανικής, θα άνοιγες θέμα για το τι κλέφτες είναι. Είναι απλούστατα τα πράγματα. Δεν γίνεται κάθε χώρα να πουλάει λιανική ότι υπάρχει στο παγκόσμιο εμπόριο και πόσο μάλλον σε τιμές λιανικής. Είναι αδύνατον και απολύτως παράλογο οικονομικά. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από sphinxgr 2 1
DrLo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, rafinos είπε Με λίγα λόγια έρχεσαι στα λόγια μου. Ηλεκτρονικό εμπόριο με το εξωτερικό και όταν φτάσεις σε φάση να θες μεγαλύτερη ποσότητα, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πας και πάλι στο εξωτερικό γιατί πολύ απλά αυτός που αρχικά σε είχε «χεσμένο» ίσως δεν αξίζει να πάρει τα λεφτά σου. Αν όλοι θέλουν να πουλάνε μόνο μεγάλες ποσότητες σε επαγγελματίες, μήπως κάποια στιγμή θα ξεμείνουν από επαγγελματίες; Δεν μιλάμε φυσικά για κλάδους που απαιτούν πτυχία, πιστοποιήσεις κτλ. Παιδιά δεν είναι ότι έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα με όλο αυτό, απλά το θεωρώ λίγο παράλογο για αυτό και το συζητάω μαζί σας. Καλά τα λες. Και εμένα μου αρέσει το Haggis αλλά όλα τα εστιατόρια στην Ελλάδα με έχουν χεσμένο και κανένα δε φτιάχνει. Είναι χώρα αυτή που ζούμε; Τι κάνει η αστυνομία; Στα σοβαρά τώρα. Τα μαγαζιά ή οι εταιρείες δεν είναι ούτε μαμά σου ούτε μπαμπάς σου ούτε γονέας 1 σου ούτε γονέας 2 να έχουν καμία υποχρέωση απέναντί σου. Όπως και εσύ δεν έχεις καμία υποχρέωση σε αυτά. Πέρα από αυτό, μη ξεχνάς ότι πλέον είμαστε ΜΙΑ αγορά στην ΕΕ άρα και "φιλοσοφικά" αν θες το ότι κάτι δεν υπάρχει στην Ελλάδα δε λέει τίποτα αν υπάρχει στη Γαλλία πχ. Όπως το μαγαζί του κυρ Μπάμπη στην Ιγουμενίτσα, αν δεν έχει κάτι που έχει το μαγαζί του Κυρ Τάκη στην Αθήνα δε σημαίνει ότι ο κυρ Μπάμπης έχει χεσμένους τους Ιγουμενιτσιώτες (ή όπως αλλιώς λέγονται) έτσι και τα ελληνικά μαγαζιά δε σε έχουν "χεσμένο" αν αυτό που ψάχνεις υπάρχει στην Γαλλία ... η οποία είναι η ΜΕΣΑ στην "αγορά σου" Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από DrLo 1
rafinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε To παίρνεις προσωπικά. Τα μαγαζιά λειτουργούν για να επιβιώσουν και βγάλουν χρήματα. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Δεν σε έχουν χεσμένο. Απλά εφόσον δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος για ένα προιον, τότε απλά δεν το πουλάνε . Τόσο απλό. Προσφορά και ζήτηση. Απλά μαθηματικά. Επίσης αν τελικά σου έκαναν τη χάρη και πούλαγαν λιανική με την 3πλάσια τιμή της χονδρικής για καλύψουν τα επιπλέον έξοδα / εργατοώρες της λιανικής, θα άνοιγες θέμα για το τι κλέφτες είναι. Είναι απλούστατα τα πράγματα. Δεν γίνεται κάθε χώρα να πουλάει λιανική ότι υπάρχει στο παγκόσμιο εμπόριο και πόσο μάλλον σε τιμές λιανικής. Είναι αδύνατον και απολύτως παράλογο οικονομικά. Αυτό που λες για την λιανική ως έξοδα και εργατοώρες θέλεις να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα; Γιατί σε λογιστή που ρώτησα μου είπε ότι δεν επιφέρει κανένα έξτρα κόστος (πέραν αυτού της ταμειακής) σε ένα κατάστημα που πουλάει χονδρική ώστε να πουλάει λιανική. Εκτός και αν μου απάντησε κάπως γενικευμένα. 2 ώρες πριν, DrLo είπε Καλά τα λες. Και εμένα μου αρέσει το Haggis αλλά όλα τα εστιατόρια στην Ελλάδα με έχουν χεσμένο και κανένα δε φτιάχνει. Είναι χώρα αυτή που ζούμε; Τι κάνει η αστυνομία; Στα σοβαρά τώρα. Τα μαγαζιά ή οι εταιρείες δεν είναι ούτε μαμά σου ούτε μπαμπάς σου ούτε γονέας 1 σου ούτε γονέας 2 να έχουν καμία υποχρέωση απέναντί σου. Όπως και εσύ δεν έχεις καμία υποχρέωση σε αυτά. Πέρα από αυτό, μη ξεχνάς ότι πλέον είμαστε ΜΙΑ αγορά στην ΕΕ άρα και "φιλοσοφικά" αν θες το ότι κάτι δεν υπάρχει στην Ελλάδα δε λέει τίποτα αν υπάρχει στη Γαλλία πχ. Όπως το μαγαζί του κυρ Μπάμπη στην Ιγουμενίτσα, αν δεν έχει κάτι που έχει το μαγαζί του Κυρ Τάκη στην Αθήνα δε σημαίνει ότι ο κυρ Μπάμπης έχει χεσμένους τους Ιγουμενιτσιώτες (ή όπως αλλιώς λέγονται) έτσι και τα ελληνικά μαγαζιά δε σε έχουν "χεσμένο" αν αυτό που ψάχνεις υπάρχει στην Γαλλία ... η οποία είναι η ΜΕΣΑ στην "αγορά σου" To «χεσμένος» το χρησιμοποιήσα ως σχήμα λόγου. Φυσικά και κανένας δεν έχει υποχρέωση να κάνει κάτι που δεν θέλει. Ωστόσο, όπως μου λες ότι μπορώ να προμηθευτώ κάτι από Γαλλία στη λιανική, γιατί να μην το κάνω και στη χονδρική; Γιατί να πάρω από τον χονδρέμπορο της Ελλάδας, μιας που όταν εγώ ήθελα να μου παρέχει κάτι, αυτός με τον τρόπο του με «έστειλε» στην «αγορά της περιοχής μου»; Μήπως εκτός από όλα τα «καλά» της χώρας μας που δυσκολεύουν τη ζωή μας, αυτό το σκεπτικό είναι ένας ακόμα παράγοντας για να μην γινόμαστε ανταγωνιστικοί στους περισσότερους τομείς με βάση τα υπόλοιπα κράτη; Το να πουλάω μόνο χονδρική σε συγκεκριμένους επαγγελματίες (που χρησιμοποιούν τα προϊόντα ως εργαλείο και δεν τα μεταπωλούν, καθώς δεν υπάρχουν καταστήματα λιανικής όπως προκύπτει), δεν νομίζω ότι είναι η πιο σωστή πρακτική. Επίσης, αν κατάλαβα καλά το κόστος του να έχεις και λιανική παράλληλα με την χονδρική είναι τόσο μικρό (αυτό το λέω με βάση κάποιες συζητήσεις που έκανα με λογιστή, αν δεν μου τα εξήγησε καλά πραγματικά θα ήθελα να μου το διευκρινίσετε με κάποιο παράδειγμα αν γίνεται) που δεν χρειάζεσαι και τόσο τεράστια διαφορά στη «ζήτηση» που είχες με τους υπάρχοντες πελάτες. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από rafinos
DrLo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, rafinos είπε Ωστόσο, όπως μου λες ότι μπορώ να προμηθευτώ κάτι από Γαλλία στη λιανική, γιατί να μην το κάνω και στη χονδρική; Γιατί να πάρω από τον χονδρέμπορο της Ελλάδας, μιας που όταν εγώ ήθελα να μου παρέχει κάτι, αυτός με τον τρόπο του με «έστειλε» στην «αγορά της περιοχής μου»; Δεν είπα πουθενά να μη το πάρεις από το Γάλλο. Πάρε το από τον Γάλλο. Το "επιχείρημά" σου αυτό ακυρώνει ακριβώς αυτό που λες. Όπως είπες δεν έχεις καμία υποχρέωση εναντι του Ελληνα χονδρέμπορα. Δε σου είπε κανείς να το πάρεις από τον έλληνα για να αναρωτιέσαι "γιατί να το πάρω από τον Έλληνα". Ο μόνος που διαφοροποιεί στο μυαλό του τον Έλληνα από τον Γάλλο έμπορο είσαι εσύ. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από DrLo
rafinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, DrLo είπε Δεν είπα πουθενά να μη το πάρεις από το Γάλλο. Πάρε το από τον Γάλλο. Δε καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό. Έχει σχέση με τον τίτλο του θέματος "Τελικά πουλάνε τίποτα σε αυτή τη χώρα;"... Με βάση τα όσα είπαμε αν είσαι ιδιώτης, εκτός από τα βασικά δύσκολα να βρεις κάτι πιο εξειδικευμένο. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από rafinos
DrLo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, rafinos είπε Με βάση τα όσα είπαμε αν είσαι ιδιώτης, είναι ότι εκτός από τα βασικά δύσκολα να βρεις κάτι πιο εξειδικευμένο. Εξαρτάται τι εννοείς ότι είναι τα "βασικά". και ναι κάτι εδειδικευμένο είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει εκεί που έχει νόημα αυτή η εξειδίκευση. Αν ζητάς πχ να αγοράσεις windsurf board στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία ή στη Μογγολία πιθανότατα θα δυσκολευτείς. Το Haggis που σου είπα παραπάνω είναι ας συμφωνήσουμε έξω από τα "βασικά" και παρόλα αυτά θα ήταν εντελώς ανόητο να ανρωτιέται κανείς γιατί δε μπορεί να βρει Haggis σε κάποια ψυσταριά της Αθήνας. Παρόλα αυτά, είμαι αρκετά σίγουρος, ότι αν πας σε έναν εισαγωγέα κρεάτων και του ζητήσεις 10.000 κατεψυγμένες μερίδες Haggis και τα βρείτε στην τιμή κάπως θα σε βολέψει. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από DrLo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα