Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να κάνω μια σύνδεση μεταξύ του σταθερού μου υπολογιστή και του λάπτοπ ώστε να περνάω αρχεία από τον έναν στον άλλον μέσω του κοινού wifi. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Ο σταθερός έχει windows 8.1 που κάνουν αυτήν την δουλεία μέσο Homegroup ενώ το λάπτοπ έχει 10 στο οποίο έχει καταργηθεί το homegroup και έχουν βάλει το share near, το οποίο όμως δεν έχει με την σειρά του ο σταθερός!

Ο σκοπός μου λοιπόν είναι να κάνω share ένα φάκελο που βρίσκετε στον σταθερό (W 8.1) και να το βλέπω στο λάπτοπ (W 10) ώστε να αντιγράφω αρχεία από αυτόν ασύρματα. Μέχρι τώρα έχω κάνει share τον φάκελο, βλέπω τον σταθερό μέσω του δικτύου αλλά όταν πατάω πάνω ζητάει διαπιστευτήρια για τον σταθερό. Βάζω το username και τον κωδικό (το αφήνω κενό γιατί δεν έχω κάποιον όταν κάνω login) και μου πετάει το μήνυμα..

974385192_.PNG.26d6460571a1b0e7720f59298ab8a552.PNG

Κάποια ιδέα τι κάνω λάθος ή κάποιος οδηγός βήμα βήμα για να το πιάσω από την αρχή? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!

Επεξ/σία από plotolp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, plotolp είπε

Βάζω το username και τον κωδικό (το αφήνω κενό γιατί δεν έχω κάποιον όταν κάνω login)

Μάλλον αυτό φταίει...

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μάλλον αυτό φταίει...

spacer.png

Το σκέφτηκα και εγώ. Θα το δοκιμάσω αύριο και θα σου πω αν θα αλλάξει κάτι! Αλλά πιθανολογώ ότι δεν φταίει αυτό. Κανονικά σαν διαπιστευτήρια βάζεις το όνομα χρήστη του profile που θέλεις να συνδεθείς και τον κωδικό του. Ψάχνοντας στο internet είδα να αναφέρουν ότι αν δεν χρησιμοποιείς κωδικό απλά αφήνεις κενό το πεδίο που είναι και λογικό νομίζω. Όμως θα το δοκιμάσω να σου πω με σιγουριά.

Αν δεν είναι αυτό έχεις κάποια άλλη ιδέα τι μπορεί να πάει λάθος ή ποια βήματα να ακολουθήσω ξανά από την αρχή για να πραγματοποιηθεί η σύνδεση?

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, plotolp είπε

Το σκέφτηκα και εγώ. Θα το δοκιμάσω αύριο και θα σου πω αν θα αλλάξει κάτι! Αλλά πιθανολογώ ότι δεν φταίει αυτό. Κανονικά σαν διαπιστευτήρια βάζεις το όνομα χρήστη του profile που θέλεις να συνδεθείς και τον κωδικό του. Ψάχνοντας στο internet είδα να αναφέρουν ότι αν δεν χρησιμοποιείς κωδικό απλά αφήνεις κενό το πεδίο που είναι και λογικό νομίζω. Όμως θα το δοκιμάσω να σου πω με σιγουριά.

Αν δεν είναι αυτό έχεις κάποια άλλη ιδέα τι μπορεί να πάει λάθος ή ποια βήματα να ακολουθήσω ξανά από την αρχή για να πραγματοποιηθεί η σύνδεση?

Καταργείς το homegroup και ότι έχει σχέση με αυτό, και κάνεις κανονική δικτύωση με shared folders και κατά προτίμηση σταθερές ip. Google is your friend, networking Windows.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά λύθηκε το θέμα σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο! Καταρχήν όπως είπε ο φίλος micos ήθελε υποχρεωτικά κωδικό στον χρήστη που σου κάνει share και επίσης ηθελε να τικαρο μια ακόμα επιλογή στο network option που είχα παραλήψει και τώρα τον βλέπει κανονικά.

Δημοσ.

An

12 ώρες πριν, plotolp είπε

Ο σταθερός έχει windows 8.1 που κάνουν αυτήν την δουλεία μέσο Homegroup ενώ το λάπτοπ έχει 10 στο οποίο έχει καταργηθεί το homegroup και έχουν βάλει το share near

Για το συγκεκριμένο, δεν έχει κάτι για να καταργηθεί. Το homegroup το ορίζεις μόνος σου όπως θέλεις.

Δεξί κλικ στο εικονίδιο Υπολογιστής->Ιδιότητες και ακολούθα την παραπάνω εικόνα για να εντάξεις τον υπολογιστή με τα 10 στο homegroup.

spacer.png

Δημοσ.
3 ώρες πριν, micos000 είπε

An

Για το συγκεκριμένο, δεν έχει κάτι για να καταργηθεί. Το homegroup το ορίζεις μόνος σου όπως θέλεις.

Δεξί κλικ στο εικονίδιο Υπολογιστής->Ιδιότητες και ακολούθα την παραπάνω εικόνα για να εντάξεις τον υπολογιστή με τα 10 στο homegroup.

spacer.png

Δεν νομίζω ότι ο φίλος εννοούσε αυτό, αλλά την δικτύωση των win με τα homegroups για τους απολύτως αρχάριους, η οποία ήταν εξόχως προβληματική και δεν δούλευε στην πράξη. Εξ ου και η απάντησή μου.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, plotolp είπε

Ψάχνοντας στο internet είδα να αναφέρουν ότι αν δεν χρησιμοποιείς κωδικό απλά αφήνεις κενό το πεδίο που είναι και λογικό νομίζω.

Blank password is no password. Εκεί ήταν το πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...