Moderators Malthador Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Είχα κάνει και παλιότερα νήμα με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο σπίτι που μισθώνω σχετικά με το σκύλο του από κάτω διαμερίσματος, ο οποίος κυκλοφορεί ασυνόδευτος στον κήπο, στους κοινόχρηστους χώρους κλπ. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί μιας και οι ιδιοκτήτες (του κατοικίδιου) είναι εντελώς στην κοσμάρα τους, το συζήτησα μαζί τους κανά δυο φορές και η απάντηση ήταν εμμέσως πλην σαφώς «deal with it, είναι σπίτι μας και άμα σας αρέσει». Το σκυλάκι δεν είναι επιθετικό, αλλά είναι τεράστιο, μαύρο και γαυγίζει πολύ με αποτέλεσμα σε όποιον ανοίγω από το θυροτηλέφωνο να μην τολμάει να μπει μέσα αν δεν κατέβω κάτω να ανοίξω. Χθες το μεσημέρι έβρεχε ο θεός με το θεό, προσπαθούσα ανοίξω την εξώπορτα με δύο νήπια ανά χείρας να μου λένε ότι φοβούνται και ο σκύλος ήταν από την πίσω μεριά της εξώπορτας να γαυγίζει σαν τρελός. Τι μπορώ να κάνω ρεαλιστικά: 1. Η αστυνομία πρόκειται να ασχοληθεί αν καταγγείλω το περιστατικό; Θα έρθει να καταγράψει το περιστατικό ή ούτε καν, θα μου πει να κάνω μήνυση κοκ; 2. Είναι λόγος μείωσης του ενοικίου ή καταγγελίας του μισθωτηρίου; Δεν θέλω τίποτα από τα δύο, θέλω μόνο να πιέσω τον ιδιοκτήτη για να πιέσει με τη σειρά του τον γείτονα (που είναι συγγενής του α' βάθμου). Δεν θέλω να μπλέξω με αγωγές κλπ γιατί μέχρι να εκδικαστούν θα έχω αλλάξει σπίτι. Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει.
alexb_10 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Νομίζω Deal with it. και μην ξεχνάς ότι ειναι και φύλακας την ίδια ώρα και για εσένα μιας και όποιος έρχεται του γαυγίζει. Με τον καιρό θα ηρεμήσει! 6 2
slk200gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 κατηγγειλετο στην αστυνομια ,θα ασχοληθει και θα καταγραψει το συμβαν,αν δεν συμμορφωθει ξανα καταγγελια ,επισης ζητα απο την αστυνομια να δει αν εχει εμβολια,τσιπακι
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 3 minutes ago, alexb_10 said: Νομίζω Deal with it. και μην ξεχνάς ότι ειναι και φύλακας την ίδια ώρα και για εσένα μιας και όποιος έρχεται του γαυγίζει. Με τον καιρό θα ηρεμήσει! Δεν πρόκειται να ηρεμήσει. Δεν βγαίνει ποτέ βόλτα (κάνει την ανάγκη του στον κήπο) και δεν έχει κοινωνικοποιηθεί. 2 minutes ago, slk200gr said: κατηγγειλετο στην αστυνομια ,θα ασχοληθει και θα καταγραψει το συμβαν,αν δεν συμμορφωθει ξανα καταγγελια ,επισης ζητα απο την αστυνομια να δει αν εχει εμβολια,τσιπακι Σύμφωνοι, καταγγελία στην καταγγελία βγαίνει κάτι ή απλά έρχονται, κάνουν σύσταση και αυτό είναι όλο; Θα κινηθούν κάπως περισσότερο, με κλήση, πρόστιμο or smth;
slk200gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 κατηγγειλετο στην αστυνομια ,θα ασχοληθει και θα καταγραψει το συμβαν,αν δεν συμμορφωθει ξανα καταγγελια ,επισης ζητα απο την αστυνομια να δει αν εχει εμβολια,τσιπακι, Παράλληλα, ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 του Αστικού Κώδικα. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους, γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Για την παραβίαση των διατάξεων έχει προβλεφθεί ένα πλαίσιο ποινικών και διοικητικών κυρώσεων. Για τις ποινικές κυρώσεις δείτε αναλυτικά το άρθρο 20 του Νόμου 4039/2012. Δείτε αναλυτικά το νομικό πλαίσιο και τις κυρώσεις για την κακοποίηση ζώων εδώ. Παράλληλα, ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 του Αστικού Κώδικα. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους, γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του. Για την παραβίαση των διατάξεων έχει προβλεφθεί ένα πλαίσιο ποινικών και διοικητικών κυρώσεων. Για τις ποινικές κυρώσεις δείτε αναλυτικά το άρθρο 20 του Νόμου 4039/2012. Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του Νόμου 4039/2012 επιβάλλονται τα ακόλουθα πρόστιμα: ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ Μη εφαρμογή από τον ιδιοκτήτη, τον κάτοχο ή τον υπεύθυνο των ζώων, των κανόνων προστασίας και καλής μεταχείρισής τους και μη τήρηση, από μέρους τους, των ειδικών απαιτήσεων της περ. β του άρθρου 1, ώστε να εξασφαλίζεται ο σεβασμός της ύπαρξής τους 500 Ευρώ Παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης και καταγραφής του ζώου συντροφιάς ή δήλωσης της απώλειας του ζώου συντροφιάς 300 Ευρώ Παράλειψη τήρησης των κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της κτηνιατρικής εξέτασης του ζώου 500 Ευρώ Μη κατοχή ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας καθώς και μη κατοχή ενημερωμένου διαβατηρίου σε περίπτωση ταξιδιού στο εξωτερικό ή σε κάθε αλλαγή του ιδιοκτήτη ή του προσωρινού του κατόχου 300 Ευρώ Εγκατάλειψη του ζώου χωρίς τήρηση των οριζόμενων στο άρθρο 5 παρ.1 περ. β) και ε) και αποφυγή στείρωσης χωρίς τήρηση των οριζόμενων στο άρθρο 5 παρ. 1 περ. ζ) 300 Ευρώ Απουσία εν ισχύ αντιλυσσικού εμβολιασμού και μη τοποθέτηση της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 Ευρώ Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο Δήμο του αντιγράφου του Πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 Ευρώ Παράλειψη τήρησης των κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου, ή πρόκληση ζημιάς από σκύλο ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου από την ιδιοκτησία του κυρίου/κατόχου/συνοδού/φύλακα 300 Ευρώ Μη κατοχή ενημερωμένου διαβατηρίου/βιβλιαρίου υγείας του κυνηγετικού σκύλου σε οποιαδήποτε μετακίνηση του ζώου 300 Ευρώ Δημοσίευση ή/και τοιχοκόλληση αγγελίας για ζώα συντροφιάς προς υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση ή πώληση σε έντυπο, φυλλάδιο ή ιστοσελίδα χωρίς αναφορά του αριθμού ηλεκτρονικής σήμανσής τους 300 Ευρώ Είσοδος στην ελληνική επικράτεια ζώου συντροφιάς που δεν έχει ηλεκτρονική σήμανση 300 Ευρώ Αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη ή άλλο πρόσωπο ή τον κτηνίατρο 3.000 Ευρώ και αφαίρεση άδειας επαγγέλματος του κτηνιάτρου Εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση ζώων συντροφιάς για εμπορικούς σκοπούς χωρίς άδεια 3.000 Ευρώ Παράλειψη σήμανσης και καταχώρισης των εκτρεφόμενων, αναπαραγόμένων ή προς πώληση σκύλων και γατών 3.000 Ευρώ Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων και πώληση σκύλων και γατών σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών 1.000 Ευρώ ανά ζώο που πωλείται Διαμονή ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση για εμπορικό σκοπό σε ακατάλληλο χώρο, μη τήρηση κανόνων ευζωίας, ασφάλειας και παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης 2.000 Ευρώ Παράλειψη τήρησης ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας/διαβατηρίων ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση για εμπορικό σκοπό 1.000 Ευρώ για το πρώτο ζώο προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε επόμενο Παράλειψη τήρησης μητρώων για κάθε θηλυκό ζώο αναπαραγωγής στις εγκαταστάσεις εκτροφής, διαθέσιμων ανά πάσα στιγμή για έλεγχο 1.000 Ευρώ για το πρώτο ζώο προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε επόμενο Εκτροφή για εμπορικούς σκοπούς, έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 Ευρώ για το πρώτο ζώο προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε επόμενο Γονιμοποίηση θηλυκών σκύλων αναπαραγωγής πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και πάντως πριν από την παρέλευση εννέα μηνών από τον τελευταίο τοκετό 1.000 Ευρώ για το πρώτο ζώο προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε επόμενο Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 Ευρώ ανά ζώο Αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων 1.000 Ευρώ ανά ζώο Διοργάνωση έκθεσης με ζώα συντροφιάς χωρίς άδεια 5.000 Ευρώ ανά ημέρα εκδήλωσης Πρόκληση φόβου ή πόνου σε ζώο συντροφιάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ή παράλειψη άμεσης επίβλεψης ζώου συντροφιάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ή παράλειψη χρήσης φίμωτρου ή απομάκρυνσης από εκδήλωση ζώου συντροφιάς που εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά 1.000 Ευρώ ανά ζώο α) Παράλειψη σήμανσης και καταγραφής ζώου συντροφιάς που συμμετέχει σε έκθεση ή β) προσκόμιση ακρωτηριασμένου ζώου για συμμετοχή του σε έκθεση και αποδοχή του από τον υπεύθυνο που την διοργανώνει 1.000 Ευρώ ανά ζώο Παράλειψη κατοχής ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας/διαβατηρίων ζώων συντροφιάς που συμμετέχουν σε έκθεση 1.000 Ευρώ για το πρώτο ζώο προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε επόμενο α)Παράλειψη τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας για ζώα συντροφιάς που διατηρούνται σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα β)Διατήρηση περισσότερων από 2 ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 Ευρώ ανά ζώο Διατήρηση και παραμονή ζώου σε κοινόχρηστο χώρο ή σε κήπο πολυκατοικίας 300 Ευρώ ανά ζώο Μετακίνηση ή μεταφορά έως 5 ζώων συντροφιάς κατά παράβαση των διατάξεων του Καν 998/2003 και του Καν. 1/2005 500 Ευρώ Μετακίνηση ή μεταφορά άνω των 5 ζώων συντροφιάς κατά παράβαση του Π.Δ. 184/1996 και του Καν. 1/2005 1.000 Ευρώ Μεταφορά ζώου συντροφιάς σε μέσο μαζικής μεταφοράς χωρίς τήρηση των οριζόμενων στο άρθρο 10 παρ.3 300 Ευρώ ανά ζώο Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατηγά πλοία για τη μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς 5.000 Ευρώ Παράλειψη λήψης κατάλληλων μέτρων για την αποτροπή πρόσβασης των αδέσποτων σε απορρίμματα από τους υπευθύνους του άρθρου 11 παρ.1 600 Ευρώ Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο εφόσον χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ή για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά του, πραγματοποιεί παράσταση ή παρελαύνει ή εμφανίζεται σε κοινό 20.000 Ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται Διατήρηση ζώου σε επιχείρηση του άρθρου 12 παρ.2 εφόσον χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ή για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά της 10.000 Ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους 5.000 Ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο Εκτροφή, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση ζώου σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας 10.000 Ευρώ για κάθε ζώο Εκτροφή ή/και χρησιμοποίηση σκύλου ή γάτας για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών 10.000 Ευρώ για κάθε ζώο Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση-διακίνηση μέσω Διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού, στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή την σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. 30.000 Ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ Η καθοιονδήποτε τρόπο άρνηση ή παρακώλυση του ελέγχου που πραγματοποιούν τα αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων κατά την άσκηση των καθηκόντων ελέγχου καθώς και η μη παροχή ή η παροχή ψευδών, ελλιπών ή/και ανακριβών πληροφοριών και στοιχείων 300 Ευρώ Δείτε αναλυτικά τον Νόμο 4039/2012 εδώ. βαζω στοιχημα οτι δεν εχει σημανση και εμβολια το σκυλι οποτε καταλαβαινεις που θα παει το προστιμο 8 3
vasilis1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Τα παραπάνω πρόστιμα για να εφαρμοστούν θα έχει περάσει τόσος καιρός και τόσες διαδικασίες που πιθανόν να έχει τελειώσει αρκετά πιο πριν η υπόθεση.Απλα πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να τους γίνει σύσταση με την υπενθύμιση προς αυτούς των παραπάνω προστίμων και την εμπλοκή υγειονομικού και εισαγγελέα .δεν είναι εύκολη διαδικασία,ιδίως όταν μπλέκεις με ιδιοτροπους ή τελείως γειασου ανθρώπους.Απο κει και μετά κοίτα να βρεις και θετικά στην υπόθεση ( φύλακας,μάθε να τον ταιζεις και θα υπάρχει άλλος ένας φίλος στην γειτονιά κλπ ) γιατί δεν βγαίνει πέρα αλλιώς.
slk200gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, vasilis1 είπε Τα παραπάνω πρόστιμα για να εφαρμοστούν θα έχει περάσει τόσος καιρός και τόσες διαδικασίες που πιθανόν να έχει τελειώσει αρκετά πιο πριν η υπόθεση.Απλα πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να τους γίνει σύσταση με την υπενθύμιση προς αυτούς των παραπάνω προστίμων και την εμπλοκή υγειονομικού και εισαγγελέα .δεν είναι εύκολη διαδικασία,ιδίως όταν μπλέκεις με ιδιοτροπους ή τελείως γειασου ανθρώπους.Απο κει και μετά κοίτα να βρεις και θετικά στην υπόθεση ( φύλακας,μάθε να τον ταιζεις και θα υπάρχει άλλος ένας φίλος στην γειτονιά κλπ ) γιατί δεν βγαίνει πέρα αλλιώς. τα προστιματα βεβαιωνονται επι τοπου 2
vasilis1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δεν στο λέω ως φανταστικό σενάριο,την έχω δει την ιστορία.δεν πάνε κατευθείαν με το πρόστιμο. Δίνουν χρόνο και ευκαιρία
slk200gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, vasilis1 είπε Δεν στο λέω ως φανταστικό σενάριο,την έχω δει την ιστορία.δεν πάνε κατευθείαν με το πρόστιμο. Δίνουν χρόνο και ευκαιρία μαλλον την ειδες παλια αυτην την ιστορια,εδω και 2 χρονια βεβαιωνονται επι τοπου και σε 30 μερες παει στο αφμ σου,δεν σβηνεται με κανεναν τροπο -μεσον 2
vasilis1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δεν μιλάω για σβήσιμο προστίμου ούτε τιποτα.Μιλαω για την ανθρώπινη υπόσταση και στο πώς λειτουργούν ως προειδοποίηση.
slk200gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, vasilis1 είπε Δεν μιλάω για σβήσιμο προστίμου ούτε τιποτα.Μιλαω για την ανθρώπινη υπόσταση και στο πώς λειτουργούν ως προειδοποίηση. και παλι σου λεω,δεν υπαρχει προειδοποιηση αλλα προστιμο επι τοπου
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Ακολουθείστε τις νομιμες διαδικασίες οι οποίες λειτουργούν μια χαρά. Προϋπόθεση όμως είναι να υπάρχει όντως σοβαρό πρόβλημα με το σκύλο είτε ως προς τις συνθήκες στις οποίες μένει, είτε προς τη συμπεριφορά του. Και το πιο βασικό από όλα (το λέω για τους ανεγκέφαλους αυτό) είναι να καταλάβουμε πως δεν φταίει ο σκύλος ούτε και θα παραδειγματιστεί αν "θα δει τι θα πάθει"... Όλες οι ευθύνες αφορούν τον ιδιοκτήτη. 3
DrLo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Malthador είπε Δεν θέλω να μπλέξω με αγωγές κλπ γιατί μέχρι να εκδικαστούν θα έχω αλλάξει σπίτι. Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει. Οι αγωγές, οι μυνήσεις και οι καταγγελίες είναι ο τρόπος που κάποιος υπερασπίζεται τα διακιώματά του. Αν του μίλησες και είναι στη κοσμάρα του και παρόλα αυτά ΔΕ ΘΕΣ να κάνεις αγωγή/μύνηση/καταγγελία σημαίνει ότι δεν είσαι σε θέση να υπερασπιστείς τα δικαιώματά σου, είσαι απλά ένα θύμα , ένας "pushover" και αυτό το έχει καταλάβει ο άλλος και σου λέει "deal with it". Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από DrLo 6
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 minutes ago, billdanos said: Ακολουθείστε τις νομιμες διαδικασίες οι οποίες λειτουργούν μια χαρά. Προϋπόθεση όμως είναι να υπάρχει όντως σοβαρό πρόβλημα με το σκύλο είτε ως προς τις συνθήκες στις οποίες μένει, είτε προς τη συμπεριφορά του. Και το πιο βασικό από όλα (το λέω για τους ανεγκέφαλους αυτό) είναι να καταλάβουμε πως δεν φταίει ο σκύλος ούτε και θα παραδειγματιστεί αν "θα δει τι θα πάθει"... Όλες οι ευθύνες αφορούν τον ιδιοκτήτη. Έχω εξηγήσει στο προηγούμενο νήμα και τις συνθήκες που μένει το ζωντανό (δεν βγαίνει ποτέ βόλτα πχ) και τη συμπεριφορά του (γαυγίζει ακατάπαυστα). Σε κάθε περίπτωση, εννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα με το σκύλο ως οντότητα, έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη που τον αφήνει ασυνόδευτο σε κοινόχρηστους χώρους. Βεβαίως και να τον έχει έξω στον κήπο, αλλά να είναι παρέα και ο ιδιοκτήτης. Δεν νομίζω ότι είμαι παράλογος. 36 minutes ago, DrLo said: Οι αγωγές, οι μυνήσεις και οι καταγγελίες είναι ο τρόπος που κάποιος υπερασπίζεται τα διακιώματά του. Αν του μίλησες και είναι στη κοσμάρα του και παρόλα αυτά ΔΕ ΘΕΣ να κάνεις αγωγή/μύνηση/καταγγελία σημαίνει ότι δεν είσαι σε θέση να υπερασπιστείς τα δικαιώματά σου, είσαι απλά ένα θύμα , ένας "pushover" και αυτό το έχει καταλάβει ο άλλος και σου λέει "deal with it". Όχι, δεν είναι ο τρόπος να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά σου, είναι ένας τρόπος. Υπάρχουν κι άλλοι, ψάχνω τον πιο αποτελεσματικό για την περίπτωσή μου, με το λιγότερο κόστος (ψυχικό και οικονομικό). Ο άλλος λέει deal with it, γιατί είναι ανάγωγος και γύφτος, δεν με ξέρει για να έχει βγάλει συμπέρασμα. Δεν θέλω να κάνω αγωγή (μήνυση κάνω με όλη μου τη διάθεση, δεν βλέπω να γίνεται όμως) γιατί έχω ρωτήσει τους δικηγόρους μου και μου είπαν ότι δεν έχει ουσία. Δεν είναι ότι κολώνω, αν νομίζεις κάτι τέτοιο. 1 hour ago, vasilis1 said: Απο κει και μετά κοίτα να βρεις και θετικά στην υπόθεση ( φύλακας,μάθε να τον ταιζεις και θα υπάρχει άλλος ένας φίλος στην γειτονιά κλπ ) γιατί δεν βγαίνει πέρα αλλιώς. Στην περίπτωση που δεν το λες για πλάκα: αν ήθελα να είχα κατοικίδιο και να αναλάβω την ευθύνη που αναλογεί σε κάτι τέτοιο, θα το είχα κάνει ήδη. Δεν θέλω να έχω και δεν το βρίσκω σοβαρό να μου το επιβάλει κάποιος τρίτος. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από Malthador
Getta Robo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Το ζητημα καλυφθηκε απο τον @slk200gr, επειδη ομως πιθανοτατα δεν εχει τα εμβολεια και το τσιπακι του, μπορεις να κανεις καταγγελια και στο δημαρχειο/κοινοτητα της περιοχης σου. Επωνυμα οφειλουν να το κοιταξουν. Αν επισης δεν καθαριζουν το χωρο απο τις ακαθαρσιες του, υπευθυνο ειναι το υγειονομικο τμημα της περιοχης. Ρωτα επισης στο δημαρχειο/κοινοτητα σου. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα