Προς το περιεχόμενο

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Clean install Mac OS X σε imac 2008 24'

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω εγκατάσταση λογισμικού σε imac 2008 24' αγορασμένο μεταχειρισμένο.

Ετοίμασα και εγω ένα bootable stickάκι με το τελευταίο λογισμικό που θα μπορούσε να πάρει το μηχάνημα ( El Capitan) και πίστευα πως θα έκανα δουλειά έτσι απλά όπως κάνω στο macbook pro.

Έχουμε και λέμε

1. Δεν μπορώ να κάνω boot από στικάκι (δεν υπήρχε αυτή η επιλογή τότε μάλλον).

2. Δεν μπορώ να κάνω reinstall μέσα από το Mac OS X Utilities γιατί ''ίσως'' όπως διάβασα κάπου θέλει το icloud του αρχικού χρήστη (δεν υπάρχει πλέον) οπότε όταν συνδέομαι με το δικό μου δεν κατεβάζει το Lion και μένω με ένα μήνυμα (This item is temporarily unavailiable . Please try again later).

3. Με cmd+alt+R δεν ανοίγει το mac OS internet Recovery.

Υπάρχει μόνο το imac χωρίς cd ή κάτι άλλο.

'Εχει κανένας λύση για να περάσω λογισμικό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες αυτό:  https://discussions.apple.com/thread/8287410

1.Κανεις επανεκκίνηση και αμέσως  press and hold το Option Key . Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, εμφανίζεται ο Διαχειριστής εκκίνησης και επιλεγεις το USB. (!) Αν δεν έχεις σωστό bootable disk, πιθανόν να μην εμφανιστεί .

2. Μερικές φορές το internet Recovery κολλαει με καποια DNS ή τα Firewalls ορισμενων router. Δοκιμασε σε αλλο δικτυο ή με 4G hotspot για να δεις αρχικα αν σε αφήνει.

2.1 OS X Recovery με  Command and R keys

3. Επικοινώνησε με την Apple 021 0300 996 ή 00800 4414 5417 και πες τους οτι δεν μπορεις να κανεις install και χρειάζεσαι το cd

Επεξ/σία από ignome4
Δημοσ.

Δεν κάνουν τίποτα τα ρημάδια. ;Έχω δοκιμάσει όλες τις επιλογές (COMMAND + R) , (COMMAND + OPTION+R), (SHIFT+OPTION+COMMAND+R) και αυτό που πρότεινε ο φίλος για NVRAMReset. Πιστεύετε πως μπορεί να ξεκινήσει από usb και ρωτάτε για σωστό bootable ? Ναι είναι οκ το στικάκι το δοκίμασα στο mabook pro. Την τηλεφωνική επικοινωνία θα την προσπαθήσω ίσως στο τέλος. Ήρθε το τέλος λέτε?

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, OldBoyPeri είπε

Δεν κάνουν τίποτα τα ρημάδια. ;Έχω δοκιμάσει όλες τις επιλογές (COMMAND + R) , (COMMAND + OPTION+R), (SHIFT+OPTION+COMMAND+R) και αυτό που πρότεινε ο φίλος για NVRAMReset. Πιστεύετε πως μπορεί να ξεκινήσει από usb και ρωτάτε για σωστό bootable ? Ναι είναι οκ το στικάκι το δοκίμασα στο mabook pro. Την τηλεφωνική επικοινωνία θα την προσπαθήσω ίσως στο τέλος. Ήρθε το τέλος λέτε?

Δοκίμασε να κανεις ξανά έναν bootable installer ακολουθώντας τις οδηγιες  https://support.apple.com/en-us/HT201372  αυτη την φορα σε  GUID format .

Επισης αν δοκιμαζες να βαλεις Yosemite η Μaverics και να περασεις μετα απο πανω El Capitan

Δημοσ.

Από εκεί το έκανα. Τώρα που μιλάμε κάνω 2 διαφορετικά. Δοκιμάζω άλλο στικάκι μήπως κ παίζει ρόλο ( αν και το βλέπει το 1ο στο disk utilities) el capitan και φτιάχνω και ένα με mountain lion. Άντε να δούμε ... τα νεύρα μου σήμερα !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, OldBoyPeri είπε

Από εκεί το έκανα. Τώρα που μιλάμε κάνω 2 διαφορετικά. Δοκιμάζω άλλο στικάκι μήπως κ παίζει ρόλο ( αν και το βλέπει το 1ο στο disk utilities) el capitan και φτιάχνω και ένα με mountain lion. Άντε να δούμε ... τα νεύρα μου σήμερα !!!

Το dvd δουλεύει? Αν όχι ή υπολειτουργεί κάνε ένα κόπο και βγάλτο  τελείως. Πολύ φοβάμαι ότι έχει φάει σκάλωμα από το dvd.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Η λύση τελικά ήταν απλή. Ήθελε πληκτρολόγιο USB διότι το bluetooth μπορεί να έπιανε μέσα στις ρυθμίσεις του Mac OS X utilities αλλά δεν έκανε φόρτωση στην αρχή όταν έπρεπε να πιάσει το alt για την επιλογή του bootable USB. Αυτή τη στιγμή μπαίνει το el Capitan με δικό μου icloud account. Έφτιαξα ένα καινούριο λογαριασμό αλλά όπως λέει θα πρέπει να έχει χρησιμοποιήσει το app store οπότε θα τον δουλέψω μετά την εγκατάσταση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιά δίνανε cd μαζί με τα Mac. Πάντως σε iMac του 2009 bootαρει κανονικά πατώντας το option.

εδώ https://discussions.apple.com/thread/8399023 λένε ότι bootarei με usb όπως τα νέα, δηλαδή πατώντας το option/control/alt πατημένο

Στις 16/11/2019 στις 8:01 ΜΜ, atheatos είπε

Η αλήθεια είναι πως ένα usb πληκτρολόγιο χρειάζεται σε όλους τους υπολογιστές , είτε Mac είτε pc ,σε τετοιες περιπτώσεις.

ΥΓ: Tώρα είδα ότι βρήκες τη λύση

Επεξ/σία από medidia
Δημοσ.

Καλημέρα,

στην συνέχεια του θέματος ...

ξεκίνησε να περνάει το El Capitan και μετά από λίγο μου έβγαζε το μήνυμα OS X could not be installed on your computer. No packages were eligible for install.Contact the software manufacturer for assistance .Quit the installer to restart your computer an try again.  

Το πρόβλημα ήταν πως η apple άλλαξε τις οδηγίες πρόσφατα.

Εάν χρειαστεί κάποιος να εγκαταστήσει το El Capitan σε imac 2008 θα πρέπει: 

1. Να βρεί ένα άλλο mac το οποίο θα μπορούσε να πάρει το ίδιο (mac) το συγκεκριμένο λογισμικό. Άρα όπως καταλαβένεις  θα πρέπει να βρεί ένα mac ως το 2015 περίπου και όχι τα καινούρια μοντέλα. Εδώ υπάρχει λίστα mac - λειτουργικά OS X https://eshop.macsales.com/guides/Mac_OS_X_Compatibility  .

2. Κατεβάστε από εδώ το OS X El Capitan  http://updates-http.cdn-apple.com/2019/cert/061-41424-20191024-218af9ec-cf50-4516-9011-228c78eda3d2/InstallMacOSX.dmg.

3. Μετά τη λήψη κάντε διπλό κλικ και next next next. Στο τέλος θα το έχετε στον φάκελο εφαρμογές (applications ). Μην φοβάστε δεν θα κάνει εγκατάσταση. [Στην ουσία κατεβάζουμε το λογισμικό σε .dmg και όχι σε .app. Κάνοντας τα κλίκ που είπαμε ανοίγουμε το .dmg αρχείο και βρίσκουμε μέσα στον φάκελο εφαρμογές το .app για να συνεχίσουμε και να φτιάξουμε το bootable usb].

4. Βρείτε ένα usb 8GB ή μεγαλύτερο, διαγράψτε το σε journaled extended και ονομάστε το MyVolume.

5. Ανοίξτε το τερματικό και πληκτρολογήστε:  sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app

6. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης χρήστη και όταν ζητηθεί πατήστε Y (ναι). Μετά την αντιγραφή 100% αρχείων, το bootable usb με το El Capitan είναι έτοιμο.

7. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan στο mac σας.

8. Ανοίξτε το mac - πατήστε συνεχώς alt - επιλέξτε bootable usb - φόρτωση ... - διαγράψτε το σκληρό που θέλετε να εγκαταστήσετε το OS X σε  journaled extended - επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να εγκαταστήσετε OS X - φόρτωση ... voilà Είστε έτοιμοι !

Στην ουσία οι αλλαγές είναι

α. ότι πρέπει να κατεβάσετε το El Capitan σε .dmg από την σελίδα που σας έδωσα και όχι από το App Store 

β. χρειάζεστε ένα mac που μπορεί να δουλέψει το El Capitan για να φτιάξετε το bootable usb.

Ελπίζω να πιάσουν τόπο οι οδηγίες αυτές και να σωθεί κανένας.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, OldBoyPeri είπε

Καλημέρα,

στην συνέχεια του θέματος ...

ξεκίνησε να περνάει το El Capitan και μετά από λίγο μου έβγαζε το μήνυμα OS X could not be installed on your computer. No packages were eligible for install.Contact the software manufacturer for assistance .Quit the installer to restart your computer an try again.  

Το πρόβλημα ήταν πως η apple άλλαξε τις οδηγίες πρόσφατα.

Εάν χρειαστεί κάποιος να εγκαταστήσει το El Capitan σε imac 2008 θα πρέπει: 

1. Να βρεί ένα άλλο mac το οποίο θα μπορούσε να πάρει το ίδιο (mac) το συγκεκριμένο λογισμικό. Άρα όπως καταλαβένεις  θα πρέπει να βρεί ένα mac ως το 2015 περίπου και όχι τα καινούρια μοντέλα. Εδώ υπάρχει λίστα mac - λειτουργικά OS X https://eshop.macsales.com/guides/Mac_OS_X_Compatibility  .

2. Κατεβάστε από εδώ το OS X El Capitan  http://updates-http.cdn-apple.com/2019/cert/061-41424-20191024-218af9ec-cf50-4516-9011-228c78eda3d2/InstallMacOSX.dmg.

3. Μετά τη λήψη κάντε διπλό κλικ και next next next. Στο τέλος θα το έχετε στον φάκελο εφαρμογές (applications ). Μην φοβάστε δεν θα κάνει εγκατάσταση. [Στην ουσία κατεβάζουμε το λογισμικό σε .dmg και όχι σε .app. Κάνοντας τα κλίκ που είπαμε ανοίγουμε το .dmg αρχείο και βρίσκουμε μέσα στον φάκελο εφαρμογές το .app για να συνεχίσουμε και να φτιάξουμε το bootable usb].

4. Βρείτε ένα usb 8GB ή μεγαλύτερο, διαγράψτε το σε journaled extended και ονομάστε το MyVolume.

5. Ανοίξτε το τερματικό και πληκτρολογήστε:  sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app

6. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης χρήστη και όταν ζητηθεί πατήστε Y (ναι). Μετά την αντιγραφή 100% αρχείων, το bootable usb με το El Capitan είναι έτοιμο.

7. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan στο mac σας.

8. Ανοίξτε το mac - πατήστε συνεχώς alt - επιλέξτε bootable usb - φόρτωση ... - διαγράψτε το σκληρό που θέλετε να εγκαταστήσετε το OS X σε  journaled extended - επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να εγκαταστήσετε OS X - φόρτωση ... voilà Είστε έτοιμοι !

Στην ουσία οι αλλαγές είναι

α. ότι πρέπει να κατεβάσετε το El Capitan σε .dmg από την σελίδα που σας έδωσα και όχι από το App Store 

β. χρειάζεστε ένα mac που μπορεί να δουλέψει το El Capitan για να φτιάξετε το bootable usb.

Ελπίζω να πιάσουν τόπο οι οδηγίες αυτές και να σωθεί κανένας.

Δηλαδή θέλει το συγκεκριμένο image? Αν χρησιμοποιούσουμε κάποιο από τα προγράμματα όπως το diskmaker X για το συγκεκριμένο λειτουργικό με έναν οποιοδήποτε Mac και φτιάξει το bootable usb με το συγκεκριμένο image δεν θα δουλέψει? Δηλαδή δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι συγκεκριμένοι  υπολογιστές. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, atheatos είπε

Δηλαδή θέλει το συγκεκριμένο image? Αν χρησιμοποιούσουμε κάποιο από τα προγράμματα όπως το diskmaker X για το συγκεκριμένο λειτουργικό με έναν οποιοδήποτε Mac και φτιάξει το bootable usb με το συγκεκριμένο image δεν θα δουλέψει? Δηλαδή δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι συγκεκριμένοι  υπολογιστές. 

Σίγουρα θέλει το συγκεκριμένο image. Όπως είπα και πιο πάνω είχα κατεβάσει πρώτα μέσω του App Store από macbook pro 2010 το image και δεν γινόταν η δουλειά. Δεν γνωρίζω αν με το diskmaker X έχουμε αποτελέσματα αφού δεν το χρειάστηκα (έχω παλιό macbook pro), αλλά όποιος δοκιμάσει ας το αναφέρει και εδώ να μάθουμε τα αποτελέσματα.

Καθώς έγραφα τα παρακάτω ...  { Λογικά θέλει παλιό mac για να ανοίξει το image διότι αν είναι καινούριος δεν δέχεται να το ανοίξει (λόγω παλαιότητας λογισμικού δεν περνάει σε νέο mac). Άρα αν αποφύγουμε αυτή την διαδικασία και δουλέψουμε το image με το diskmaker X για να κάνουμε το usb μας bootable λογικά θα δουλέψει }   ...   και πρίν κάνω υποβολή τα παραπάνω σχόλια σκέφτηκα να δοκιμάσω το πρόγραμμα diskmaker X αφού δεν το είχα δουλέψει ποτέ.

Εκεί κατάλαβα πως εγώ δεν θα μπορούσα να έχω αποτέλεσμα γιατί το πρόγραμμα θέλει .app για να φορτώσει και όχι .dmg που μας δίνει το link   http://updates-http.cdn-apple.com/2019/cert/061-41424-20191024-218af9ec-cf50-4516-9011-228c78eda3d2/InstallMacOSX.dmg. . Αν έχουμε τρόπο να εξάγουμε από το InstallMacOSX.dmg το Εγκατάσταση OS X El Capitan.app για να το φορτώσουμε στο diskmaker X θα γίνει και η δουλειά μας. Με το παλιό mac κλικάρουμε 2 φορές πάνω στο InstallMacOSX.dmg και εξάγει το Εγκατάσταση OS X El Capitan.app στον φάκελο με τις εφαρμογές μας και από εκεί κάνουμε το USB.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το macbook early 2009. Είχα πάντα ένα στικακι έτοιμο με το el capitan οπότε το πείραζα με διάφορες εκδόσεις Linux και προχθές πήγα να το περάσω και μου έβγαλε αυτό το μηνυμα:OS X could not be installed on your computer. No packages were eligible for install.Contact the software manufacturer for assistance .Quit the installer to restart your computer an try again

Υπάρχει καμία σωτηρία? Υπόψη δεν έχω άλλο μακ προσβάσιμο αφού ο σταθερός υπολογιστής μου έχει Windows 10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...