Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνα με την IBM οι χρήστες Mac είναι πιο παραγωγικοί από τους χρήστες PC


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
3 minutes ago, mourouzis2005 said:

Συμφορουμιτες, πού διαβασατε εσεις οτι η παραγωγικοτητα των υπαλληλων αυξηθηκε? Των μηχανικων μπορει, των 400 000 υπαλληλων οχι. 

Μετράς και τις καθαρίστριες; 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην σκοτώνεστε. Τα μεγεθη αναφορας εχουν σημασια.

Για την IBM μιλαμε για 200+200=400.000 ατομα προσωπικο.

Και 2-3% καλύτερη απόδοση να εχουν με οποιονδηποτε τροπο αυτοι ολοι το τελικό σύνολο κέρδους είναι τεράστιο για την εταιρεια και σιγουρα αξίζει την επενδυση, ποσο μαλλον εαν το βαλεις και σε βαθος χρονου Εστω μολις 4 ετων που υποστηριζει η εταιρεια. 
 

Υπολογιστε επισης για μια συμφωνια που κλεινει (οπως αναφερει η IBM) το κέρδος απο καθε ποσοστιαια μοναδα ειναι μεγαλο. 
 

Οποτε δεν εχει νοημα να υπολογιζουμε κερδη και επενδυσεις σε αναλογια με το μισθολογιο.

Αλλο να εχεις +10% στην αποδοση καποιου που σου κλεινει συμφωνιες κυκλου εργασιων 1 εκατομμύριο ανα ετος και αλλο καποιου που σου παραγει για 100 χιλιαδες ανα ετος!

Το παραπανω αρθρακι φυσικα δεν λεει απαραιτητα οτι τα Apple ειναι πιο αποδοτικα απο τα PC. Λεει οτι οι χρηστες τους για καποιο λογο αποδιδουν καλυτερα. Μπορει να ειναι και μονο γιατι απλα τους αρεσει να εχουν Apple για μούρη! Οπως θα μπορουσαν ισως να αποδιδουν καλυτερα εαν απλα τα εταιρικα αυτοκινητα που νοικιαζουν δεν ειναι Toyota και ειναι Mercedes. 
 

Στην ουσια την ιδια την εταιρεια δεν την ενδιαφερει η βαθυτερη προσωπικη αιτια/κινητρο αλλα το τελικο αποτελεσμα.

 

Το ιδιο ισχυει και για τις εταιρειες που ξεκινησαν και εφαρμοζουν 4ημερη εργασια με ρεπο την Τεταρτη. Για καποιες λειτουργει εξαιρετικα με αυξηση της αποδοσης και για αλλες ειναι εντελως αποτυχια.

 

Φυσικα τα παραπανω δεν εχουν εφαρμογη σε μικρου μεγεθους εταιρειες ή ακομη χειροτερα για προσωπικες επιχειρησεις.

 

Οσον αφορα το διαθεσιμο software για Apple και PC δεν νομιζω οτι η IBM ή οποιαδηποτε μεγαλη εταιρεια αντιμετωπιζει τετοια θεματα. Εχει ακομη και custom made οτι χρειαζεται. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, pmike είπε

Άγνοια...

Γελάνε και οι αρκούδες με τις business πρακτικές 1997. Σε λίγο οι "τίμιοι", εργατικοί,  άριστοι απόφοιτοι της δεκαετίας 1975-1989 φεύγουν.... αυτοί ντε που "αξιοκρατικά" έβαζαν συστήματα με τα πιο τρέλα vendor lock in. Να δω τώρα πως θα πάνε στη millenial γενιά των manager να κάμνουν " business" με το "σωστό" τρόπο. 

Οι auditors προς το παρόν τους βυθίζουν,  κάτι θα ξέρουν....

Και θα ακολουθήσουν και άλλοι...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ υποστηρίζω 2 χρήστες mac και οι δύο τρέχουν windows στο mac τους και είμαι (σχεδόν) σίγουρος οτι μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να ψήσουν ούτε αυγό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 hour ago, kanagias13 said:

πριν κάποια χρόνια το mac os είχε 15%. Τώρα εχει 5%. Αυτό το ποσοστό (εκατομμύρια) έγινε λιγότερο παραγωγικό ? 

Ότι να ναι. ...

Ποιος αναφέρθηκε στο ποσοστό του mac os στο σύνολο των χρηστών? Δηλαδή αν εγώ κάνω καλύτερα τη δουλειά μου με αυτό και βγάζω λεφτά, θα δω ξαφνικά τα ποσοστά των λειτουργικών και θα πω "πω πωωωωω γρήγορα να βάλω windows γιατί τα έχουν περισσότεροι"? :ph34r:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, pmike είπε

Η IBM πάντοτε ήταν ανταγωνιστής της Microsoft. Όταν η Microsoft ιδρύθηκε η IBM είχε ήδη 80 χρόνια ιστορία. Τις τεχνολογίες που έχει η IBM πολλά χρόνια πίσω είναι όνειρα άπιαστα από την Microsoft.

Να αναφέρω μόνο λειτουργικά συστήματα όπως zOS/AIX/AS400 με σταθερότητα και ασφάλεια που δεν έχει φανταστεί καμία Microsoft.
Κανε ένα κόπο να διαβάσεις την ιστορία της IBM (εταιρία που έχει βγάλει νομπελίστες ) και μετά κάνε την ανάλυση με το σκ... 

 

Είναι σοβαρό σχόλιο τώρα αυτό; μιλάμε για το σήμερα η για πριν 30χρόνια; είναι σαν να μας πεις ότι η Nokia είναι η νούμερο ένα εταιρία τώρα και η Apple τρώει τη σκόνη της

Επεξ/σία από Nspider
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι φυσικά, αφού θέλει πολλή δουλειά να σταματήσεις τις ειδοποιήσεις για itunes, πιστωτικές και διάφορα αχρείαστα πράγματα. Είπαμε. τα mac είναι κλειδωμένα linux. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Όποιος ψάχνει βρίσκει,δείτε εδώ και τι λέει σχετικά με το ίδιο άρθρο , ο επίλογος σκοτώνει  " Yes, they may be more productive. But what if it's only fear that's making them so? ".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Apple κατά τη γνώμη μου φτιάχνει τα καλύτερα ολοκληρωμένα PC και την εμπιστεύομαι περισσότερο από HP / Lenovo / Dell. Από την άλλη το custom made PC μου έχει πολύ ανώτερη ποιότητα γιατί έχω διαλέξει τα καλύτερα εξαρτήματα από διαφορετικές εταιρείες, το κόστος με αυτό τον τρόπο δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα Apple γιατί γλιτώνεις το premium που θα πλήρωνες για το brand και το ολοκληρωμένο σύστημα.

Αν ήμουν γραφίστας θα χρησιμοποιούσα Mac γιατί από τη μία κάνει καλά την δουλειά του (καλή calibrated οθόνη) και από την άλλη όλοι οι creative αυτό έχουν οπότε κάνει την συνεργασία πιο εύκολη. Επίσης τα iMac είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο creative που έχει τη δυνατότητα να κάνει network render και σώζει στο cloud, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αφού ο creative θέλει ξεχωριστή οθόνη και όχι laptop όμως δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα κουτί.

Όσο αφορά το λειτουργικό ποτέ δεν συμπάθησα το MacOS, το θεωρώ σαν μία διανομή linux με πολλά καλούδια και λίγη ασφάλεια. Ούτε τα Windows συμπαθώ ιδιαίτερα αλλά από τότε που βγήκαν τα 7 τα θεωρώ καλύτερα / πιο ασφαλή από το MacOS και μονόδρομο για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιεί το PC του για εργασία και ψυχαγωγία. Πέρα από αυτό σε ένα υπολογιστή όταν θέλεις να κάνεις την δουλειά σου πατάς αριστερό click και ανοίγει το πρόγραμμα που δουλεύεις, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα αλλάξει η παραγωγικότητα σου ανάλογα με το OS στο οποίο τρέχει το πρόγραμμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...