Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, black Friday εφτασε ξανα και αυτη τη φορα εχω φιλαρακι στην Αμερικη που μπορει να μου παρει μερικα καλουδια και να μου τα στειλει. Συγκεκριμενα θα ψαχτω για κανα iPhone μιας και οι τιμες θα παιξουν αρκετα χαμηλα για τα προηγουμενα μοντελα (8 plus, X κλπ). Ωστοσο δεν εχω ιδεα τι θα συμβει στον εκτελωνισμο, ξερουμε μηπως τι παιζει σε αυτη την περιπτωση; (Αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο topic στο οποιο μπορω να βρω λεπτομεριες για την περιπτωση μου παρακαλω δωστε μου το link για να μην σας ταλαιπωρω).

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, jim0912 είπε

Καλησπερα παιδια, black Friday εφτασε ξανα και αυτη τη φορα εχω φιλαρακι στην Αμερικη που μπορει να μου παρει μερικα καλουδια και να μου τα στειλει. Συγκεκριμενα θα ψαχτω για κανα iPhone μιας και οι τιμες θα παιξουν αρκετα χαμηλα για τα προηγουμενα μοντελα (8 plus, X κλπ). Ωστοσο δεν εχω ιδεα τι θα συμβει στον εκτελωνισμο, ξερουμε μηπως τι παιζει σε αυτη την περιπτωση; (Αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο topic στο οποιο μπορω να βρω λεπτομεριες για την περιπτωση μου παρακαλω δωστε μου το link για να μην σας ταλαιπωρω).

Φίλε είμαι σχεδόν στην ίδια κατάσταση…

Θέλω να αγοράσω ορισμένα πράγματα αλλά στην δική μου περίπτωση οι πωλητές του Αμερικανικού Amazon δεν στέλνουν είτε Ελλάδα είτε Ευρώπη…

Οπότε θα τα αγοράσω και θα τα στείλω σε φίλο που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ…

Αυτός ή θα μου τα ταχυδρομήσει (αλλά πρέπει να φαίνονται χρησιμοποιημένα τα προϊόντα) ή θα μου τα φέρει ο ίδιος όταν έρθει Ελλάδα για διακοπές…

Αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι… όταν σου στέλνει ένας ιδιώτης έχεις ατέλεια έως τα 45 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά…

Από τα 45 ευρώ μέχρι και τα 150 χρεώνεσαι κανονικά ΦΠΑ και εκτελωνισμό…

Από  150 και πάνω χρεώνεσαι και δασμούς…

image.png.dfa234f163834db8531b72ed0594be50.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, jim0912 είπε

Το δέμα θα εκτελωνιστεί κανονικά και μαζί με τους φόρους και το κόστος εκτελωνισμού και τα μεταφορικά, θα σου έρθει αρκετά πιο ακριβά απο το να το πάρεις απο εγχώρια αγορά. Αν κάνεις μία αναζήτηση στο forum με τον όρο "τελωνείο" θα σου βγάλει 123.000 topics.

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ.

καλυτερα να στα φερει ο ιδιος οταν ερθει......αν εχει και ξενο διαβατηριο ουτε καν θα ασχοληθει κανεις μαζι του

Δημοσ.
4 hours ago, zx1234r said:

Το δέμα θα εκτελωνιστεί κανονικά και μαζί με τους φόρους και το κόστος εκτελωνισμού και τα μεταφορικά, θα σου έρθει αρκετά πιο ακριβά απο το να το πάρεις απο εγχώρια αγορά. Αν κάνεις μία αναζήτηση στο forum με τον όρο "τελωνείο" θα σου βγάλει 123.000 topics.

Η αληθεια ειναι πως αυτο φοβαμαι, βεβαια δεν ξερω τι γινεται αν το στειλει σαν δωρο. Θεωρητικα μπορει να περασει, βεβαια ολα ειναι θεμα τυχης γιατι Ελλαδα εισαι. Αν αποφυγουμε κουριερ που χρεωνουν τα κερατα τους σε εκτελωνισμους και το παμε με usps δλδ τα αντιστοιχα ελτα και με βαση το μεγεθος τοτε ισως εχω καλες πιθανοτητες να αποφυγω τα 100+ ευρω.

3 hours ago, kostasbm said:

καλυτερα να στα φερει ο ιδιος οταν ερθει......αν εχει και ξενο διαβατηριο ουτε καν θα ασχοληθει κανεις μαζι του

Λιγο δυσκολο αδερφε γιατι ειναι συνεργατης και μονιμος κατοικος αμερικης, οποτε η πιθανοτητα να ερθει ελλαδα ειναι μονο για διακοπες καποια στιγμη στο μελλον :P

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jim0912 είπε

βεβαια δεν ξερω τι γινεται αν το στειλει σαν δωρο. Θεωρητικα μπορει να περασει, βεβαια ολα ειναι θεμα τυχης γιατι Ελλαδα εισαι. Αν αποφυγουμε κουριερ που χρεωνουν τα κερατα τους σε εκτελωνισμους και το παμε με usps δλδ τα αντιστοιχα ελτα και με βαση το μεγεθος τοτε ισως εχω καλες πιθανοτητες να αποφυγω τα 100+ ευρω.

Το «δώρο» δεν ισχύει στον Τελωνειακό κώδικα της ΕΕ…

Είτε δώρο… είτε κερδισμένο σε διαγωνισμό δεν έχει καμία σημασία…

Όλα θα μπουν στο Τελωνείο (ειδικά από ΗΠΑ) και όταν δεν υπάρχουν παραστατικά που να αποδεικνύουν το κόστος, υπολογίζονται αυθαίρετα…

Το μόνο που ίσως συμφέρει είναι αποστολή με USPS και αυτό γιατί έχει φτηνότερο κόστος εκτελωνισμού…

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, bromiaris said:

Το «δώρο» δεν ισχύει στον Τελωνειακό κώδικα της ΕΕ…

Είτε δώρο… είτε κερδισμένο σε διαγωνισμό δεν έχει καμία σημασία…

Όλα θα μπουν στο Τελωνείο (ειδικά από ΗΠΑ) και όταν δεν υπάρχουν παραστατικά που να αποδεικνύουν το κόστος, υπολογίζονται αυθαίρετα…

Το μόνο που ίσως συμφέρει είναι αποστολή με USPS και αυτό γιατί έχει φτηνότερο κόστος εκτελωνισμού…

Kαταλαβα, ζορικα τα πραγματα..Μια τελευταια ερωτηση, αν το shipαρει με priority line υπαρχει περιπτωση να το αποφυγουμε; Γιατι σε πολλες περιπτωσεις απο Κινα ετσι περνανε μεγαλα δεματα. Βεβαια αν τα μπανιζουν τοσο πολύ τα δεματα απο Αμερικη τοτε ζοριζει κιαλλο.

Επεξ/σία από jim0912
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jim0912 είπε

Kαταλαβα, ζορικα τα πραγματα..Μια τελευταια ερωτηση, αν το shipαρει με priority line υπαρχει περιπτωση να το αποφυγουμε; Γιατι σε πολλες περιπτωσεις απο Κινα ετσι περνανε μεγαλα δεματα. Βεβαια αν τα μπανιζουν τοσο πολύ τα δεματα απο Αμερικη τοτε ζοριζει κιαλλο.

Ίσως κανένας να μην μπορεί να πει με σιγουριά γιατί όλοι γνωρίζουν για τις εμπορικού χαρακτήρα αποστολές…

Πιθανών στις αποστολές από ιδιώτη σε ιδιώτη να είναι λίγο πιο χαλαρά…;;;;;;;;

Αλλά παίρνεις το ρίσκο;;;

Είναι να σε θέλει κιόλας… σε καλό μου φίλο που έχει οικογενειακό φίλο που είναι στο Διπλωματικό Σώμα και ζούσε 4 χρόνια στις ΗΠΑ, δεν ξέρεις τι πράγματα έστελνε Ελλάδα σε φίλους του…

Και όλα τα έστελνε με το ταχυδρομείο του Υπουργείου σε Διπλωματικό σάκο…

Χωρίς κανένα Τελωνείο…

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι κινεζοι το γλυτωνουν λογο τριγωνικης αποστολης, το πακετο παει σε αλλη χωρα πρωτα που εχουν κανει συμφωνιες τα κρατη, εκτελωνιζεται εκει με ενα εξευτελιστικο ποσο (ΑΝ πληρωνουν καν κατι) και μετα ερχεται εδω οποτε δεν μπορει να περασει τελωνειο 2η φορα.

Αυτο απο Αμερικη δεν γινεται. Με λιγα λογια απο 45ε και ανω κανονικοτατη φορολογια.

Η καλυτερη επιλογη ειναι καποιος να φερει πραγματα απο Αμερικη, εννοειται χωρις κουτια ωστε να τα δικαιολογησει ως δικα του αν ερωτηθει.

59 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Ίσως κανένας να μην μπορεί να πει με σιγουριά γιατί όλοι γνωρίζουν για τις εμπορικού χαρακτήρα αποστολές…

Πιθανών στις αποστολές από ιδιώτη σε ιδιώτη να είναι λίγο πιο χαλαρά…;;;;;;;;

Αλλά παίρνεις το ρίσκο;;;

Είναι να σε θέλει κιόλας… σε καλό μου φίλο που έχει οικογενειακή φίλη που είναι στο Διπλωματικό Σώμα και ζούσε 4 χρόνια στις ΗΠΑ, δεν ξέρεις τι πράγματα έστελνε Ελλάδα σε φίλους της…

Και όλα τα έστελνε με το ταχυδρομείο του Υπουργείου σε Διπλωματικό σάκο…

Χωρίς κανένα Τελωνείο…

Δεν ηθελε κανεναν κατι, η τυπισσα ειχε διπλωματικο ασυλο γιαυτο εστελνε οτι ηθελε. Το τελωνειο δεν εχει δικαιωμα να ανοιξει καν τον σακο. Εκει βεβαια το πας αλλου (και δεν ξερουμε καν τι θα γινονται αν μαθευτοταν το πως χρησιμοποιει τους διπλωματικους σακους - αμφιβαλλω πως τους εχουν για να στελνουν αφορολογητα πραγματα).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
1 hour ago, Salvation81 said:

Οι κινεζοι το γλυτωνουν λογο τριγωνικης αποστολης, το πακετο παει σε αλλη χωρα πρωτα που εχουν κανει συμφωνιες τα κρατη, εκτελωνιζεται εκει με ενα εξευτελιστικο ποσο (ΑΝ πληρωνουν καν κατι) και μετα ερχεται εδω οποτε δεν μπορει να περασει τελωνειο 2η φορα.

Αυτο απο Αμερικη δεν γινεται. Με λιγα λογια απο 45ε και ανω κανονικοτατη φορολογια.

Η καλυτερη επιλογη ειναι καποιος να φερει πραγματα απο Αμερικη, εννοειται χωρις κουτια ωστε να τα δικαιολογησει ως δικα του αν ερωτηθει.

Δεν ηθελε κανεναν κατι, η τυπισσα ειχε διπλωματικο ασυλο γιαυτο εστελνε οτι ηθελε. Το τελωνειο δεν εχει δικαιωμα να ανοιξει καν τον σακο. Εκει βεβαια το πας αλλου (και δεν ξερουμε καν τι θα γινονται αν μαθευτοταν το πως χρησιμοποιει τους διπλωματικους σακους - αμφιβαλλω πως τους εχουν για να στελνουν αφορολογητα πραγματα).

Μιλοντας υποθετικα σε αυτη την περιπτωση, στελνω τα λεφτα στον συνεργατη μου και μου αγοραζει το κινητο. Το πακεταρει ο ιδιος ωστε να μην φαινεται οτι ειναι iphone και το στελνει με το Αμερικανικο ταχυδρομειο για Ελλαδα με εξοδα αποστολης στα 45 δολλαρια (δλδ 40 ευρω περιπου), τεχνικα δλδ θα περασει απο τελωνειο αλλα δεν θα φορολογιθει γιατι δεν εφτασε ποτε το οριο των 45 ευρω;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jim0912 είπε

Μιλοντας υποθετικα σε αυτη την περιπτωση, στελνω τα λεφτα στον συνεργατη μου και μου αγοραζει το κινητο. Το πακεταρει ο ιδιος ωστε να μην φαινεται οτι ειναι iphone και το στελνει με το Αμερικανικο ταχυδρομειο για Ελλαδα με εξοδα αποστολης στα 45 δολλαρια (δλδ 40 ευρω περιπου), τεχνικα δλδ θα περασει απο τελωνειο αλλα δεν θα φορολογιθει γιατι δεν εφτασε ποτε το οριο των 45 ευρω;

Νομίζεις ότι στα τελωνεία είναι χαζοί;Σε τι θα πακετάρει το κινητό ωστε να μην φαίνεται στις X-rays ?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, jim0912 είπε

Όχι

Θα περάσει στο Τελωνείο… θα ελεγχτεί το δέμα και θα ζητηθούν στοιχεία για το πόσο κοστίζει…

Αν δεν αποσταλούν τα στοιχεία θα υπολογιστεί η τιμή του θεωρητικά (πχ θα μπουν στο google και θα δουν πόσο πωλείτε) και θα βγάλουν το αντίστοιχο κουστούμι…

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Νομίζεις ότι στα τελωνεία είναι χαζοί;Σε τι θα πακετάρει το κινητό ωστε να μην φαίνεται στις X-rays ?

Θα το βάλει σε κουτί με αλουμινόχαρτο 😛

Δημοσ.
5 ώρες πριν, jim0912 είπε

Καποτε το εκανε μια πρωην μου αυτο που ειχε παει Αμερικη με καμερα.....Την εβαλε μεσα σε κατι πετσετες μαζι με 2 κασετες και την εστειλε....Στο τελος το πακετο εφτασε σε εμενα με τις πετσετες και τις κασετες αλλα χωρις την καμερα.....Με λιγα λογια αν και ναι θα περασει απο τελωνειο αν δεν την παθεις οπως την επαθα και εγω να ξερεις πως ολα ειναι πιθανα.....Και φυσικα δεν μπορεις να ασφαλισεις το δεμα για 500ε πχ αν το εχεις δηλωσει για 45ε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...