Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

360 υπάρχουν , αν τα θεωρείς τόσο σημαντικά πήγαινε 1080p 360hz master race . 

Τα παιχνίδια που παίζω δεν πιάνουν 360 οτι hw και να έχεις. Επίσης προφανώς θέλω uw / suw και υψηλή ανάλυση. Το μονάδικο monitor που τα είχε αυτά είναι αυτό που έχω και βγάζει 120hz. Τώρα βγήκε ο αντικαταστάσης που βγάζει 240 (g9 odyssey) και το γλυκοκοιτάζω.

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Crus είπε

Το οτι ο 10900κ είναι το καλύτερο gaming CPU ειναι γνωστό και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ειδικα με καρτα 2080ti και πάνω. 

Μου κάνει ομως εντύπωση οτι παρολο που η 3080 ειναι 30% περισσότερα FPS αυτο δεν ειχε αποτέλεσμα να αυξηθεί η ψαλιδα της διαφοράς οπως περίμενα, ακομα και στα 1080p.. Μιλάμε για 1% διαφορα! 

Μοναχα 3 παιχνιδια δείχνουν διαφορετική εικονα εκ των οποιων το 1 (fs) είναι dx11 και αναμένεται ηδη το dx12 που θα κάνει utilise πιο πολλούς πυρήνες. Εδω υπάρχουν games που το ρυζι ειναι μπροστά στα 1080, ειτε στα lows ειτς στα avg. 

Και μιλάμε για μη fully optimized ρυζια με 3200 xmp settings που δεν παίζει κανένας με Zen2. 

Απο ότι φαίνεται αυτό που περιμέναμε πολλοί οτι η ψαλιδα με τις RTX 3000/RX 6000 θα ανοιγε όχι απλα δεν ισχύει αλλά μαλλον το αντίθετο θα έχουμε οσο βγαίνουν περισσότερα dx12, vulkan και platform optimized (για Ryzen) games. 

Έτσι είναι.αν παρατηρήσεις τα γραφήματα προσεκτικά αυτό ακριβώς το συμπέρασμα αναγεται

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billeiros είπε

Παίρνουν αλλά το latency των ιντελ είναι ήδη χαμηλό.δλδ πολυνκροτερα gains έχεις.στους amd αν δεν βάλεις καλές ραμ κ δεν τις σφιξειςνη διάφορα είναι χαοτική.

Δεν νομίζω. 3200c16 έχουν πάνω από 50 latency σε Intel, και με σφίξιμο φτάνεις κάτω από 40 και με διπλάσιο memory bandwidth. Παραπάνω παίρνουν τα Intel από ram. Αφού έχουν και υψηλότερο ταβάνι. 

Δημοσ.

Ο amd μπορείς από τα 90 φεύγα να φτάσεις στα 61.αλλα για κάποιο λόγο εκτός από αυτό παίρνει περισσότερο boost.δεν πάει απλά αναλογικά.αυτο επισημανα

Δημοσ.

8 minutes ago, Herald said:

Δεν νομίζω. 3200c16 έχουν πάνω από 50 latency σε Intel, και με σφίξιμο φτάνεις κάτω από 40 και με διπλάσιο memory bandwidth. Παραπάνω παίρνουν τα Intel από ram. Αφού έχουν και υψηλότερο ταβάνι. 

Όχι. Εδώ εγώ με 3066 MHz έχω 50 ms latency.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Crus είπε

Το οτι ο 10900κ είναι το καλύτερο gaming CPU ειναι γνωστό και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ειδικα με καρτα 2080ti και πάνω. 

Μου κάνει ομως εντύπωση οτι παρολο που η 3080 ειναι 30% περισσότερα FPS αυτο δεν ειχε αποτέλεσμα να αυξηθεί η ψαλιδα της διαφοράς οπως περίμενα, ακομα και στα 1080p.. Μιλάμε για 1% διαφορα! 

Μοναχα 3 παιχνιδια δείχνουν διαφορετική εικονα εκ των οποιων το 1 (fs) είναι dx11 και αναμένεται ηδη το dx12 που θα κάνει utilise πιο πολλούς πυρήνες. Εδω υπάρχουν games που το ρυζι ειναι μπροστά στα 1080, ειτε στα lows ειτε στα avg. 

Και μιλάμε για μη fully optimized ρυζια με 3200 xmp settings που δεν παίζει κανένας με Zen2. 

Απο ότι φαίνεται αυτό που περιμέναμε πολλοί οτι η ψαλιδα με τις RTX 3000/RX 6000 θα ανοιγε όχι απλα δεν ισχύει αλλά μαλλον το αντίθετο θα έχουμε. Ειδικά οσο βγαίνουν περισσότερα dx12, vulkan και platform optimized (για Ryzen) games. 

Επειδή κοιτάς across X games average. Επίσης, να ξαναπώ ότι έχει σημασία ΠΟΥ τεστάρι? Ο ίδιος ο steve είπε οτι μέχρι τώρα έτρεχε το metro exodus σε μια περιοχή που και τα 2 CPU βγάζαν τα ίδια fps. Τώρα άλλαξε περιοχή και....+50 fps το Intel. 

7 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Όχι. Εδώ εγώ με 3066 MHz έχω 50 ms latency.

Ε τα 3066 από τα 3200 τι απόσταση έχουν? Αυτό σου λέω, βγάζεις 50+ με μνήμες του συρμου. 

6 λεπτά πριν, billeiros είπε

Ποιο εννοείς ως διπλάσιο memory bandwitch? Το read? Πόσο έχεις δλδ.120000???

67.000 έχω. Με 3200 βγάζεις 40.000 νομίζω. 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Κατάλαβα ότι εννοείς διπλάσιο από amd.60 κάτι χιλιάδες βγάζω εγω

Όχι εννοώ από μνήμες 3200

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και επειδή τωρα ειδα καποια σχόλια και των υπολοίπων για το video του HU. Καλα ρε παίδες, το ίδιο βίντεο είδαμε ή μήπως δεν το είδατε όλο;

Εκτός εάν θεωρείτε λογικό να παίρνεις το metro exodus η το gears 5 ως μοναδικό συμπέρασμα απο το ολο video. Σαν να παρω δηλαδή εγω το result απο το world war z και shadow of the tomb raider που το ρύζι ρίχνει και στα avg και στα lows και να πω να δείτε καλύτερα τα ρύζια στα 1080p gaming να γελαει ο κόσμος.😂 

Τεσπα, δεν έχω καμία καψούρα να το γυρίσουμε παλι σε vs, σκοπός του προηγούμενου post ηταν απλα να εκφράσω την εντύπωση μου πως η πιο δυνατή RTX 3080 που θα ερχόταν θα ανοιγε την ψαλιδα ειδικα στα 1080p αλλα τελικά δεν ισχύει σε καμια περίπτωση. 

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Επειδή κοιτάς across X games average. Επίσης, να ξαναπώ ότι έχει σημασία ΠΟΥ τεστάρι? Ο ίδιος ο steve είπε οτι μέχρι τώρα έτρεχε το metro exodus σε μια περιοχή που και τα 2 CPU βγάζαν τα ίδια fps. Τώρα άλλαξε περιοχή και....+50 fps το Intel. 

Ε τα 3066 από τα 3200 τι απόσταση έχουν? Αυτό σου λέω, βγάζεις 50+ με μνήμες του συρμου. 

67.000 έχω. Με 3200 βγάζεις 40.000 νομίζω. 

Επειδή το στυλακι που γράφεις κάτι μου θυμίζει. Μήπως είσαι ο χιλιομπαναρισμενος cometryzenlake και παει λέγοντας; Να ξέρω αν χρειάζεται δηλαδή το ignore button οπως στα αλλα 4 accounts πριν γίνουν ban. 

Επεξ/σία από Crus
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Διότι τα 60 είναι το βέλτιστο. Από εκεί και πάνω το ανθρώπινο μάτι δεν ξεχωρίζει διαφορές.

Δεκτό να είναι για σένα το βέλτιστο τα 60fps, ο καθένας έχει ένα target ανάλογα το hardware/monitor/game που παίζει κλπ, αλλά ότι το ανθρώπινο μάτι δεν ξεχωρίζει διαφορές πάνω απο τα 60fps είναι απλά παραπληροφόρηση. Δεν ξέρω αν έχεις δεί απο κοντά 144 ή 240Hz monitor, καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις και κυρίως να παίξεις σε αυτά.

Επεξ/σία από FeelsBadMan
Δημοσ.
Μόλις τώρα, FeelsBadMan είπε

Δεκτό να είναι για σένα το βέλτιστο τα 60fps, ο καθένας έχει ένα target ανάλογα το hardware/monitor/game που παίζει κλπ, αλλά ότι το ανθρώπινο μάτι δεν ξεχρίζει διαφορές πάνω απο τα 60fps είναι απλά παραπληροφόρηση. Δεν ξέρω αν έχεις δεί απο κοντά 144 ή 240Hz monitor, καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις και κυρίως να παίξεις σε αυτά.

Από 60 σε 90 μόνο με κάποιο free sync θα δεις διαφορά δλδ το ποντίκι θα πηγαίνει πιο ομαλά στο μάτι στα 90 παρά στα 60 επίσης 60 με 144 είναι η μέρα με την νύχτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100+ για bdie για 16αρες ενώ της προκοπής 3000-3200 32αρες παίζουν στα ίδια λεφτά. 

Επίσης το μάτι δε βλέπει καρέ, ακόμα δεν κατασκευάστηκε ανδροειδή ρομπότ άνθρωπος, βλέπει απόκριση, σπιρτάδα , ομαλότητα στη κίνηση. Τεντώστε τις ματαρες σας

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Από 60 σε 90 μόνο με κάποιο free sync θα δεις διαφορά δλδ το ποντίκι θα πηγαίνει πιο ομαλά στο μάτι στα 90 παρά στα 60 επίσης 60 με 144 είναι η μέρα με την νύχτα...

Είτε έχεις VRR είτε όχι η διαφορά στο input lag ακόμα και στα 90Ηz είναι μεγάλη, πόσο μάλλον 144, εγώ στέκομαι κυρίως στον ισχυρισμό πως το ανθρώπινο μάτι δε μπορεί να δει πάνω απο 60fps, που ανέφερε ο συμφορουμίτης, το οποίο είναι προφανώς παντέλως λάθος.

Επεξ/σία από FeelsBadMan
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FeelsBadMan είπε

Είτε έχεις VRR είτε όχι η διαφορά στο input lag ακόμα και στα 90Ηz είναι μεγάλη, πόσο μάλλον 144, εγώ στέκομαι κυρίως στον ισχυρισμό πως το ανθρώπινο μάτι δε μπορεί να δει πάνω απο 60fps, που ανέφερε ο συμφορουμίτης, το οποίο είναι προφανώς παντέλως λάθος.

Ένα περίεργο πράγμα όμως,το ανθρώπινο μάτι καταλαβαίνει αμέσως την διαφορά οταν για κάποιο λόγο bug-αρει ο driver και γυρίσεις πάλι στα 60hz @desktop.

Κακό πράγμα η συνήθεια (και η ξεροκεφαλιά).

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...