Physics_Rulez Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Θελω μοσχαρισιο κιμά με οσο το δυνατόν λιγότερο λίπος, τι μέρος ζητάω; Μπουτι; Θα έλεγα ελιά. Αντιγραφή από vita.gr Μοσχαρίσιος Από μοσχάρι μέχρι 25-30 μηνών. Ποιο κομμάτι; Κατάλληλα κομμάτια για κιμά είναι το καπάκι και η λάπα, αλλά και η σπάλα και η ελιά, αν έχουν καθαριστεί καλά. Για κιμά με μέτριο λίπος μπορείτε να επιλέξετε κιλότο ή στρογγυλό, ενώ για άπαχο κιμά ζητήστε τρανς, ουρά ή νουά. μπας και κλείνεις τα 30;
Chrisxxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Πριν 1 μηνα περιπου. Καπάκι, λάπα δεν εχω ιδεα τι ειναι, ελπιζω να ξέρει ο χασάπης. Τα αλλα τα ξέρω.
Toufas Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Θελω μοσχαρισιο κιμά με οσο το δυνατόν λιγότερο λίπος, τι μέρος ζητάω; Μπουτι; Πρεπει να χασω λιπος στην κοιλια, ξερεις εσυ. Αλλα νταξει το δεχομαι το ρηπορτ. Κοψε τους υδατανθρακες, μιας και αυτοι κανουν το σωμα σου να αποθηκευει λιπος. Το λιπος ειναι τρομερη πηγη αργης ενεργειας, και σε κραταει χορτατο κατα την διαρκεια της μερας.
Chrisxxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Κοψε τους υδατανθρακες, μιας και αυτοι κανουν το σωμα σου να αποθηκευει λιπος. Το λιπος ειναι τρομερη πηγη αργης ενεργειας, και σε κραταει χορτατο κατα την διαρκεια της μερας. Ναι οκ αυτα τα εχω βρει αλλα προτιμώ να εχει 20% λιπος ο κιμας παρά 30-40%.
Toufas Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Τι θες να φτιαξεις? Δεν ειναι ο ιδιος κιμας για μπιφτεκια και αυτος για μακαρονια
evabb Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Τι θες να φτιαξεις? Δεν ειναι ο ιδιος κιμας για μπιφτεκια και αυτος για μακαρονια elaborate please
alimentas Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Νομίζω το έχουμε ξαναπεί αλλά δεν μπορώ να το βρω. Ζύμη πίτσας (λεπτή και τραγανή πάντα, οι υπόλοιπες είναι για ...ψωμί)? Εγώ μέχρι τώρα κάνω το εξής: Υπάρχει κάτι άλλο πιο original ή "ψαγμένο"? επειδη εχω τρελα με την πιτσα κ εχω δοκιμασει για χρονια ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Η καλυτερη συνταγη ΜΑΚΡΑΑΑΑΑΑΑΝ ειναι αυτη(με αποκλιση 1-2 κουταλιες αλευρι,μερικες φορες χρειαζεται) -500γρ αλευρι '00' -325γρ. νερο χλιαρο προς ζεστο -10γρ αλατι -2 με 3 γρ. ξερη μαγια -ελαχιστο ελαιολαδο για μεγιστο αποτελεσμα κανεις με το 1/3 των υλικων προζυμη το αφηνεις 1 μερα για ξεκουραση κ ενωνεις στην κυρια ζυμη. Επισης η χρηση μιξερ για μενα ειναι υπεραπαραιτητη,οσο κ να το χεις με το δουλεμα με τα χερια το αποτελεσμα του μιξερ δεν πλησιαζεται,το καταλαβαινεις με το που πιασεις την ετοιμη μπαλα απ τον καδο το φουσκωμα κ η ξεκουραση παιζει τον πιο καθοριστικο ρολο στην επιτυχια την ζυμης,ειναι λαθος να την αφηνεις για 5-10 λεπτα μονο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Εχω την εντύπωση όμως πως λίγο ξύδι ή κρασί στη ζύμη βοηθάει στο να γινει πιο τραγανή εξωτερικά (εκτός αν είναι η ιδέα μου). Επίσης η αναλογία των υλικών που λες για πόσες πίτσες είναι για 10?
alimentas Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 2 με 3 μεγαλες.γιατι??? 500γρ αλευρι λεει η συνταγη οχι 5 κιλα.Ξυδι κ κρασι σε πιτσα δεν προσφερει απολυτως τιποτα(σε φυλλο πιτας ναι).Μου φερνει πολυ σε μαμαδιστικες-γιαγιαδισιτικες επιροες αυτο,μεχρι αβγο κ γαλα εχω ακουσει να βαζουν διαφοροι σε ζυμαρι πιτσας
Toufas Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 elaborate please Οτι για τα μακαρονια μπορεις να βαλεις λιπος με αλλο τροπο και επειδη βραζει σε ζουμι δεν θα ειναι στεγνο. Η ωμοπλατη ειναι νομιζω το πιο καλο κομματι για αυτη την δουλεια. Και φυσικα ζηταμε να το κοψει εκεινη την στιγμη μπροστα μας μιας και θελουμε ωμοπλατη, οχι οτι περισεψε απο πριν. Και βραζουμε για πολυ ωρα για να γινει ο συνδετικος ιστος => κολλαγονο Στα μπιφτεκια θες λιπος (30% ειναι το νορμαλ) για να μην στεγνωσουν Νομίζω το έχουμε ξαναπεί αλλά δεν μπορώ να το βρω. Ζύμη πίτσας (λεπτή και τραγανή πάντα, οι υπόλοιπες είναι για ...ψωμί)? Εγώ μέχρι τώρα κάνω το εξής: Αλεύρι σκληρό Νωπή μαγιά Χλιαρό νερό Λίγο αλάτι Λίγη ζάχαρη 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κουταλιά ξύδι Ζύμωμα, μισή ώρα να φουσκώσει (αν την αφήσω φουσκώνει κι άλλο αλλά δεν το θέλω) και άνοιγμα σε λεπτή ζύμη 2-3mm Υπάρχει κάτι άλλο πιο original ή "ψαγμένο"? http://www.youtube.com/user/foodwishes/search?query=pizza 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 2 με 3 μεγαλες.γιατι??? 500γρ αλευρι λεει η συνταγη οχι 5 κιλα.Ξυδι κ κρασι σε πιτσα δεν προσφερει απολυτως τιποτα(σε φυλλο πιτας ναι).Μου φερνει πολυ σε μαμαδιστικες-γιαγιαδισιτικες επιροες αυτο,μεχρι αβγο κ γαλα εχω ακουσει να βαζουν διαφοροι σε ζυμαρι πιτσας Απλά μου έκανε εντύπωση η ποσότητα! Ντάξει γάλα και αυγό δεν έβαλα ακόμη αλλά πειραματίζομαι γενικώς. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάτι και σε χυλό!
IOSTEFO Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Σε λίγο θα τηγανίσω δυο χοίρινες μπριζόλες φιλέτο χωρίς κόκαλο,και δεν θέλω να γίνουν σκληρές και στεγνές τις θέλω μαλακές, πως πρέπει να τις τηγανίσω; και τι προετοιμασία να τις κάνω; για να γίνουν νόστιμες;
Toufas Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Εχεις θερμομετρο? Λογικα οχι, αρα απλα δινεις χρωμα στο τηγανι και τελειωνεις το μαγειρεμα στον φουρνο για μερικα λεπτα, και μετα αφηνεις το κρεας να ξεκουραστει για κανα 5λεπτο και μετα το κοβεις και τρως, Την επομενη φορα:
IOSTEFO Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Με λίγο βούτυρο η σκέτο; Με λίγο βούτυρο η σκέτο; Το είδα τώρα πάω να βάλω μπρος,ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα