SpirtouLisS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Καλημέρα, σχετικά με τη ζύμη για pizza. Έκανα το ζυμάρι, όλα καλά, όλα ωραία. Τώρα είμαι έτοιμος να χωρίσω σε "μπαλίτσες" τη ζύμη και κάθε μπαλίτσα θα γίνει μία pizza. Επειδή τελικά μου βγαίνουν περισσότερες από όσες θέλω, υπάρχει κάποιος τρόπος να τις διατηρήσω ; Για άλλη μέρα ξερω γω... Σημείωση: η ζύμη μου έχει, αλεύρι, μαγιά, νερό, αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη και λάδι, όχι αυγά, όχι γάλα! στην καταψυξη θα πρεπει να τις βαλεις απλωμενες και φουσκωμενες οποτε να θελουν μονο ξεπαγωμα. μετα το ξεπαγωμα η ζυμη σου θα εχει ελαχιστες δυνατοτητες φουσκωματος. αν την ταλαιπωρησεις κιολας θα βγει ταρτα οχι πιτσα. αυτο βεβαια καμια φορα σαν αποτελεσμα ειναι πιο νοστιμο και πιο ''ιταλικο'' κατα το ξεπαγωμα δε θα αγγιξεις το ζυμαρι μεχρι να ερθει τελειως σε θερμοκρασια περιβαλλοντος. οι κατεψυγμενες πιτσες που αγοραζουμε φουσκωνουν και παγωμενες γιατι εχουν διογκωτικα περαν της μαγιας που δεν επηρεαζονται στη καταψυξη στο ψυγειο το ζυμαρι σου μπορει να παλαιωσει εως 2-3 μερες στη συντηρησε οχι κατ αναγκη μορφοποιημενο. αλλα θα πρεπει να προβλεπεις οταν ειναι να παλαιωσεις το ζυμαρι σου στο ψυγειο να βαλεις λιγοτερη αναλογια ζαχαρης και μαγιας γιατι αν παραφουσκωσει στο ψυγειο το ζυμαρι χανει τη συνοχη του και ξυνιζει πιο ευκολα. επισης αν παραφουσκωσει θα παρατηρησεις οτι δεν θα σου κοκκινησει στο φουρνο επειδη θα εχει εξαντληθει το ζαχαρο απο τη μαγια. ιδανικο ζυμαρι για πιτσα ειναι το σκληρο- τυπου φ-90 για φρυγανια ή λιγοτερο δυνατο για τσουρεκι. το 2ο το βρισκουμε λιανικη. το πρωτο το φ-90 (ή αριστον φ) το βρισκουμε μονο σε φουρνο ή αν εχουμε προσβαση σε αποθηκη με επαγγελματικα αλευρα. καλως δεν εβαλες γαλα στη πιτσα δε προβλεπεται. το αυγο ειναι θεμα γουστου
traganeus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 γράψτε καμια συνταγή για κοτόπουλο θέλω να είναι απλή (σαν να λέμε έχω μόνο κοτόπουλο και μυρωδικά/μπαχαρικά ) αλλα θέλω τον τρόπο μαγειρέματος Τι θα έκανα εγώ... Βούτηγμα στην βρύση και ξέπλυμα. Λάδωμα λίγο το ταψί και πασάλημα και το κοτόπουλο με λίγο λάδι απο πριν. Πέταμα στο ταψί, πασάλημα με μπαχάρια αλατο πίπερα, 2 σκελίδες σκόρδο, μπόλικο λαδάκι να βουτάω το ψωμί μετά και μισό ποτήρι νεράκι. Πέταμα σε προθερμασμένο φούρνο και περίμενε.... Κανα τέταρτο πριν το τέλος θα πέταγα και χυμό απο ένα λεμόνι γιατί μαρέσει πολύ. Αν είχα βάλει και καμια πατάτα θα το τύληγα και με αλουμινόχαρτο στην αρχή και μετά απο κανα μισάωρο θα το έβγαζα. Και αν χρειαζόταν θα έβαζα και λίγο νεράκι ακόμα. (δεν ξέρω αν είναι σωστός τρόπος) Αν μπορεί κάποιος ας γράψει συνταγή για ζυμάρι πίτσας
nicoc89 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Τι θα έκανα εγώ... Βούτηγμα στην βρύση και ξέπλυμα. Λάδωμα λίγο το ταψί και πασάλημα και το κοτόπουλο με λίγο λάδι απο πριν. Πέταμα στο ταψί, πασάλημα με μπαχάρια αλατο πίπερα, 2 σκελίδες σκόρδο, μπόλικο λαδάκι να βουτάω το ψωμί μετά και μισό ποτήρι νεράκι. Πέταμα σε προθερμασμένο φούρνο και περίμενε.... Κανα τέταρτο πριν το τέλος θα πέταγα και χυμό απο ένα λεμόνι γιατί μαρέσει πολύ. Αν είχα βάλει και καμια πατάτα θα το τύληγα και με αλουμινόχαρτο στην αρχή και μετά απο κανα μισάωρο θα το έβγαζα. Και αν χρειαζόταν θα έβαζα και λίγο νεράκι ακόμα. (δεν ξέρω αν είναι σωστός τρόπος) Αν μπορεί κάποιος ας γράψει συνταγή για ζυμάρι πίτσας καλή ιδέα αλλα δεν τρώω ψημένα λάδια
Andre85 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Γιατί η πατάτες που τηγανίζω δεν γίνονται τραγανές όπως στις φώτο κάτω, εγώ όταν τηγανίζω πατάτες γίνονται μαλακές και ποτισμένες μες στο λάδι. https://www.google.nl/search?q=frites&client=firefox-a&hs=mR7&rls=org.mozilla:nl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=nbioUbqdO8mF4ASL6IGwDQ&ved=0CEQQsAQ&biw=1024&bih=684#imgrc=_ εγώ όταν θέλω τραγανές τις πατάτες κάνω το εξής απλό.. όταν τις καθαρίζω τις βάζω σε πολύ παγωμένο νερό... και όπως είναι παγωμένες τις ρίχνω σε καυτό λάδι και γίνονται μπάμικες!
nicoc89 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Βράστη τότε κάρβουνα-φούρνο φτιάχνω βραστά δεν τρώω
traganeus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Ε πρέπει να της βάλεις λίγο λαδάκι να βασανιστεί. Μην το φας εσύ μετά σκούπησέ την
Toufas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 κάρβουνα-φούρνο φτιάχνω βραστά δεν τρώω Τοτε τι συνταγη να σου βαλουμε ρε μαστορα?
lewnidas_ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Εξεταστική, μια περίοδος αμφιλεγόμενη. Το deadline για την κατάθεση της πτυχιακής μου με καταδιώκει, αλλάααααα.... Τι να σου πει το διάβασμα μπροστά στην κουζίνα. Ψάχνω δικαιολογίες να μην κάνω δουλειά κι εθελοντές να καταναλώσουν τα κάτωθι καλούδια. Επάνω: το βρήκα ως τυρόψωμο Πηλίου, εμένα μου άρεσε το σχήμα και επίσης ότι είναι φουλ στη φέτα μέσα! Κάτω: άκυρη συνταγή φίλης (αγαπημένης), υποτίθεται είναι κούκιζ, αλλά θυμίζουν μπράουνι. DSC_3190.jpg Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου δώσεις την συνταγή των cookies/brownies. Και εάν σου είναι εύκολο πάντα,πες μου χρόνο και θερμοκρασία ψησίματος της δικής σου παρασκευής... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου...!!!
*nenya* Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Συμβουλή για να μην κολλάει η πίτσα στο ταψί; Έβαλα λαδάκι αλλά και πάλι κόλλησε λίγο.
Toxo <3 lover Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου δώσεις την συνταγή των cookies/brownies. Και εάν σου είναι εύκολο πάντα,πες μου χρόνο και θερμοκρασία ψησίματος της δικής σου παρασκευής... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου...!!! Το χρόνο μου τον σκοτώνω γιατί αποφεύγω τις εργασίες μου λέω, οπότε χαρά μου Τη συνταγή θα τη βρεις εδώ αναλυτικά. Είναι πραγματικά πολύ εύκολα να τα φτιάξεις μόνο που θέλει προσοχή σε κάποια σημεία. Ως προς τα υλικά: βούτυρο και αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, σημαντικό. Επειδή έβαλα bitter (70% κακάο) και λευκή σοκολάτα μέσα, μείωσα τη ζάχαρη στα 250g και θα άντεχα και 50g λιγότερα πολύ άνετα, επομένως ανάλογα με τη σοκολάτα που θα βάλεις, πρόσεξε τη ζάχαρη για να μη λιγωθείτε. Επίσης προσοχή στο κακάο, θέλουμε πικρό κακάο, το κλασικό δηλαδή. Τώρα για το ψήσιμο... Ζύγισα κάθε cookie στα 55g πριν του βάλω τα κομμάτια της σοκολάτας και η ποσότητα της ζύμης μού έβγαλε 15 κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα αν και μπορείς και στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Κάτω δεν έβαλα αλουμινόχαρτο όπως προτείνεται, αλλά αντικολλητικό χαρτί. Δεν απλώνουν πολύ, επομένως δε χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις ανάμεσά τους, άσε όμως ένα κενό μην γίνουν όλα ένα. Τελευταίο και πιο σημαντικό, μην τα ψήσεις πολύ γιατί θα χάσουν τη χάρη τους. 9-10 λετπά είναι μια χαρά. Όταν βγουν από το φούρνο θέλουν λίγη ώρα να σταθούν πριν μεταφερθούν από το ταψί και καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια σπάτουλα για να τα πάρεις. Καλή επιτυχία. 2
Toufas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Συμβουλή για να μην κολλάει η πίτσα στο ταψί; Έβαλα λαδάκι αλλά και πάλι κόλλησε λίγο. τι ταψι ειναι? αν δεν μπορεις να παρεις αλλο, βαλε λαδοκολλα 1
*nenya* Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Είναι το μεγάλο ταψί που έχει η κουζίνα (δεν είναι αντικολλητικό..). Οκ, λαδόκολλα next time.
alimentas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 επισης για την πιτσα βοηθαει πολυ κ το σιμιγλαδι.Πασπαλισε μια ψιλη στρωση το ταψι σου,θα βοηθησει και στην κρουστα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα