REDODIN7 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Είναι το μεγάλο ταψί που έχει η κουζίνα (δεν είναι αντικολλητικό..). Οκ, λαδόκολλα next time. Λαδοκολα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και εχω αυτο κανω και βγαινει μια χαρα η πιτσα 1
lewnidas_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Το χρόνο μου τον σκοτώνω γιατί αποφεύγω τις εργασίες μου λέω, οπότε χαρά μου Τη συνταγή θα τη βρεις εδώ αναλυτικά. Είναι πραγματικά πολύ εύκολα να τα φτιάξεις μόνο που θέλει προσοχή σε κάποια σημεία. Ως προς τα υλικά: βούτυρο και αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, σημαντικό. Επειδή έβαλα bitter (70% κακάο) και λευκή σοκολάτα μέσα, μείωσα τη ζάχαρη στα 250g και θα άντεχα και 50g λιγότερα πολύ άνετα, επομένως ανάλογα με τη σοκολάτα που θα βάλεις, πρόσεξε τη ζάχαρη για να μη λιγωθείτε. Επίσης προσοχή στο κακάο, θέλουμε πικρό κακάο, το κλασικό δηλαδή. Τώρα για το ψήσιμο... Ζύγισα κάθε cookie στα 55g πριν του βάλω τα κομμάτια της σοκολάτας και η ποσότητα της ζύμης μού έβγαλε 15 κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα αν και μπορείς και στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Κάτω δεν έβαλα αλουμινόχαρτο όπως προτείνεται, αλλά αντικολλητικό χαρτί. Δεν απλώνουν πολύ, επομένως δε χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις ανάμεσά τους, άσε όμως ένα κενό μην γίνουν όλα ένα. Τελευταίο και πιο σημαντικό, μην τα ψήσεις πολύ γιατί θα χάσουν τη χάρη τους. 9-10 λετπά είναι μια χαρά. Όταν βγουν από το φούρνο θέλουν λίγη ώρα να σταθούν πριν μεταφερθούν από το ταψί και καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια σπάτουλα για να τα πάρεις. Καλή επιτυχία. Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή και τις παρατηρήσεις σου. Αυτή την εβδομάδα θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία. Καλημέρα και καλή εβδομάδα....!!!!!!! 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Και συνεχίζουμε με αυτοσχέδια σοκολατάκια. Έφτασα σε μια φάση να θυμίζω συντριβάνι σοκολάτας έτσι όπως έγινα, αλλά τα χάρηκα γιατί είναι γλυκούλια. ^^ Είναι γεμιστά με τα υλικά που φαίνονται. Οι σταγονίτσες στην επιφάνεια σχηματίστηκαν γιατί μόλις τα είχα βγάλει από την κατάψυξη. 2
evabb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 ρε τοξο κουλαρε, θα γινεις διακοσια κιλα ασε που δεν λυπασε κι εμας που κανουμε διαιτα 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Ε δε νομίζω ότι θέλει συνταγή να φτιάξει κανείς σοκολατάκια, παραείναι εύκολο. Ανακάτεψα πραλίνα φουντουκιού με αμύγδαλα και σπασμένα (με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια) oreo, τα έβαλα μισή ώρα στο ψυγείο να δέσουν λίγο και μετά έντυσα μικρά καραμελόχαρτα με σοκολάτα, έβαλα λίγο από το μίγμα μέσα και το κάλυψα με σοκολάτα. Μια ώρα στην κατάψυξη να δέσουν και βουαλά!evabb, δεν κινδυνεύω! Δεν τα τρώω εγώ τα περισσότερα από αυτά. Μοιράζονται σε φίλους! Παχαίνουν οι άλλοι, χαχα. 2
SpirtouLisS Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 μολις πριν 1 ωρα ξεφουρνισα σπιτικα κρουασαν. ακολουθησα αυτη την τηλεοπτικη συνταγη κλεβοντας λιγο μονο λιγουλακι στις αναμονες στο ψυγειο αλλιως ακομα δε θα ειχα τελειωσει. τα ξεκινησα κατα τις 3 το μεσημερι και μου πηρε κανα 7ωρο η προετοιμασια. φουσκωσαν παρα πολυ στο φουρνο και εμφανισιακα βγηκαν υπεροχα οπως ακριβως τα βλεπετε στην αρχικη εικονα του βιντεο παραπανω. γευστικα ενα κλασσικο κρουασαν βουτυρου. δεν βγηκαν οσο αφρατα τα περιμενα. ενταξει δε περιμενα να βγουν και σαν molto κρουασαν αλλα σιγουρα τα περιμενα πιο ελαφρυα και σφουγγαρατα ενω βγηκαν πιο αφροκριτσινατα...(καλα μη τις ψαξετε αυτες τις λεξεις στο λεξικο ) οταν τα ξανακανω θα βαλω και κουβερτουρα γεμιση σε μερικα. σημερα δεν ειχα δυστυχως και ομολογω οτι μου λειπει γευστικα θα δοκιμασω τη συνταγη και με αλευρι για τσουρεκι ή robin hood (εγγυηση...αλλα φωτια 3.5ευρω και ειναι λιγοτερο απο κιλο ) μηπως γινουν πιο μαλακα και λιγοτερο κριτσανιστα. σημερα χρησιμοποιησα σκληρο μύλων κρητης. ειχα κανει παλαιοτερα και τη συνταγη του παρλιαρου απο τις γλυκες αλχημειες και μαλιστα αυτην κατα γραμμα χωρις να κλεψω πουθενα και ηταν παταγωδης αποτυχια. δε φουσκωσαν στο τελικο φουσκωμα πριν το φουρνο και αντ'αυτου το βουτυρο ελιωσε και τα εκανε ολα ''πισινο''. πεταχτηκαν πριν ψηθουν 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Μεγάλο απωθημένο τα κρουασάν, αλλά ποτέ δεν τα δοκίμασα. Χαρά στην υπομονή σου.
SpirtouLisS Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Μεγάλο απωθημένο τα κρουασάν, αλλά ποτέ δεν τα δοκίμασα. Χαρά στην υπομονή σου. τα κρουασαν ειναι ιδανικα και για να ξεκολλησεις το μυαλο σου απο κατι που σε απασχολει. ξεχνιεσαι σαν ενα φυσικο αντιαγχωτικο η διαδικασια να τα παρασκευασεις αλλα εχει επισης 2 μεγαλα αρνητικα το να φτιαχνεις κρουασαν. αλληλοεξαρτωμενα 1. μετα απο τοσο κοπο δε σου κανει καρδια να τα αφησεις να μπαγατεψουν (μπαγατευουν πολυ ευκολα σε ενα 12ωρο) οποτε πεφτεις με τα μουτρα 2. εχουν 30000 θερμιδες το κομματι+ (1)... 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Γενικά ό,τι κι αν αρχίσεις να φτιάχνεις, αγχολυτικό είναι. Ειδικά αν είναι ζυμάρι, λειτουργεί σαν anti-stress ball. Οι θερμίδες και η περιεκτικότητά τους σε λίπος είναι όντως ένα θέμα. Σκέφτομαι πόσο χαλαρά τρώγαμε κρουασάν βουτύρου στο δημοτικό κάθε μέρα και τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ καν πότε έφαγα τελευταία φορά. Ωραίες εποχές...
Toxo <3 lover Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δεν είναι εύκολο να κάψεις μαζί 3000 θερμίδες (μόνο από τα κρουασάν) όμως σε μια μέρα με μεταβολισμό που καίει στα φυσιολογικά του 1600, άρα ναι, το τόσο λίπος θα σου κάνει κακό. Εκτός κι αν έχεις πολλή όρεξη για γυμναστική. Και φυσικά δεν κάνουν κακό από μόνα τους, αρκεί ο οργανισμός σου να τα χρειάζεται και να μην έχει πλεόνασμα κάθε φορά που κλείνει ταμείο.
Toufas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δεν είναι εύκολο να κάψεις μαζί 3000 θερμίδες (μόνο από τα κρουασάν) όμως σε μια μέρα με μεταβολισμό που καίει στα φυσιολογικά του 1600, άρα ναι, το τόσο λίπος θα σου κάνει κακό. Εκτός κι αν έχεις πολλή όρεξη για γυμναστική. Και φυσικά δεν κάνουν κακό από μόνα τους, αρκεί ο οργανισμός σου να τα χρειάζεται και να μην έχει πλεόνασμα κάθε φορά που κλείνει ταμείο. http://authoritynutrition.com/11-biggest-lies-of-mainstream-nutrition/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα