arxaggelos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Πριν λίγο καιρό είχε στο Lidl στα "έκτακτα" τρία διαφορετικά είδη τσένταρ, και πήρα τα δύο να τα δοκιμάσω, από αυτά Το ένα ήταν το μεσαίο το πορτοκαλί, κλασική όψη τσένταρ, (Σκωτίας και καλά), αλλά το άλλο το άκρη δεξιά ήταν πραγματική αμαρτία. Πολύ έντονη και πικάντικη γεύση, χρώμα σαν της παρμεζάνας και ο τρόπος που έσπαγε επίσης, αλλά πολύ πιό εύθραυστο, σχεδόν αδύνατο να βγει φέτα αν κόψεις κάτω από 2mm, έσπαγε από το βάρος της. Μπόλικα λιπαρά, αλλά τυρί είναι, πρέπει να παχαίνει αλλιώς δεν έχει γεύση. Μιλάμε για κόλαση. Το πακετάκι γράφει πάνω Isle of Man Vintage Reserve, αλλά με το Lidl κρατάς μικρό καλάθι αν είναι πράγματι από το Isle of Man. Το θέμα είναι ότι το τυρί έσπαγε κόκκαλα, και δεν υπάρχει πιά γιατί όπως είπα δεν είναι στη "σταθερή" ποικιλία του Lidl. Το κακό είναι ότι και να ξαναφέρουν δεν μπορώ να πάρω ποσότητα γιατί δίνει κανένα δίμηνο ημερομηνία λήξης. Πώς θα γίνει να ξαναβρούμε; Σε κανένα Βασιλόπουλο θα παίζει κάτι ανάλογο;
Sellers Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 H κλασική αμερικάνικη μπριζόλα, το steak που λένε, τι ακριβως ειναι? Αν θελω να το ζητησω στον χασάπη πως το ζητάω? Και επίσης έχετε κατα νου κάποιο καλισκό τρόπο μαγειρέματος? Τούφα?
kuzko21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Λάδι αλάτι πιπέρι τηγάνι / ΒΒQ λίγο βούτυρο από πάνω στο τέλος και ξεκούραση. Κλασσικά πράματα. Τώρα τα κομμάτια κάπου εκεί κοντά στη σπαλα ειναι η μοσχαρισιες μπριΤΖολες που θες ,ας στα πει κανένας άλλος όμως που τα ξερει καλύτερα. Εγώ το ribeye παίρνω οπότε θέλω να φάω τέτοιου είδους κρέας το οποίο λεγεται σπαλομπριζολα μοσχαρισια χωρίς κόκαλο.
kuzko21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι καμία σχέση , αυτο έχει και το κόκαλο νομίζω... Επίσης μπορείς να ψάξεις και σε e χασαπικα τα τbone η ribeye εγώ από εκεί βρήκα και πήγα και πηρα αφού άμα έλεγα στο χασαπακλα ribeye θα μου άνοιγε το κεφάλι με το μπαλτά. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2013 από kuzko21 1
alimentas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 το t-bone ειναι η δευτερη μεγαλυτερη μπριζολα που υπαρχει κ απ την μια εχει το μεγαλυτερο κομματι απ το κοντρα κ απ την αλλη την καρδια του φιλετου.Συνηθως οταν την ζητας στον συνικιακο χασαπη της γειτονιας σε κοιταει με ενα βλεμα τρομου κ αγνιας λες κ του ζητησες συκωταρια απο δεινοσαυρο.Η κλασικη μπριζολα(steak) ειναι η λεγομενη αντρεκοτ,την ζητας ως μοσχαρισια χωρις κοκκαλο(ειναι αυτες που βλεπουμε καμια σε συσκευασμενα πλαστικα στο σουπερ μαρκετ)
Toufas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 H κλασική αμερικάνικη μπριζόλα, το steak που λένε, τι ακριβως ειναι? Αν θελω να το ζητησω στον χασάπη πως το ζητάω? Και επίσης έχετε κατα νου κάποιο καλισκό τρόπο μαγειρέματος? Τούφα? ενα μικρο δειγμα vs Πολλα μπορουν να γινουν μπριζολες. Αυτο που ακους πιο πολυ, ειναι το sirloin και το ribeye μαζι με το fillet (απο την πανω φωτο, μιας και το φιλετο δεν ειναι ακριβως εκει που το εχουν στην κατω ουτε ειναι τοσο μεγαλο) Το θεμα ειναι να ξερει ο χασαπης πως να κοψει σωστα το κρεας μιας και δεν ειναι ολα μπαμ και κατω. Φυσικα οι ελληνες χασαπηδες για μενα ειναι απλα απαραδεκτοι στην πλειοψηφια τους. Νομιζουν οτι τα ξερουν ολα και δεν εχουν επαγγελματισμο. 2
evabb Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 σήμερα έκανα το cheesecake που ειχε παραθεσει ο Τουφας. Μολις μπηκε ψυγειο. Για τυρια εβαλα βασιλοτυρι,τριμμα μιζυθρας,φετας(ηταν μια συσκευασια 400g 2€) + λιγο φιλαδελφεια. Με την βαση απο μπραουνις.. Εκανα τα δικα μου εν ολιγοις, πειραξα αρκετα την συνταγη. Περιμενω να δω τι θα βγει, αυριο. Παντως η κρέμα τυριου απο πανω οπως βγηκε μου φάνηκε τρομερή, δοκίμασα και λίγο. sorry 1
UpToDate_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 sorry Ελληνας ειμαι, οχι ξενος το αποτελεσμα που να δεις!!! 1
arxaggelos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Σιγή ιχθύος για το cheddar...Μάλλον καλό ήταν όσο κράτησε και τώρα όποτε μας φέρει το Lidl πάλι.
Toufas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 αν ησουν αγγλια θα σου ελεγα τι να παρεις... θες mature/extra mature/vintage τυρι. Τωρα για ελλαδα δεν ξερω, μαλλον θα μπορουσα να σου πω τι θα παρεις αν θα ζητησεις κατι τετοιο Τυρι του τοστ, χοιρινο για τηγανι, ντοματες για φαγητο και ενα σωρο αλλες τρελλες ονομασιες... 2
arxaggelos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μα τον Τουτάτι. αν ανέβω Αγγλία θα σου στείλω πμ να μου πεις για να φορτώσω στοκ. Το τυρί αυτό απλά σκίζει γάτες.
Toufas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 που να δοκιμασεις τυρια "μικρης" παραγωγης σαν αυτο που εφαγες αλλα με μη παστεριωμενο γαλα... εκει να δεις γευση montgomery's, isle of mull, westcombe, keens κλπ κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα