arxaggelos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Ετοίμασέ μου μια πιατέλα κι έρχομαι Μπορώ να ζήσω μόνο με πατάτες και μακαρόνια, αρκεί να έχω πολλών ειδών τυριά. 1
traganeus Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μεγάλη επιτυχία το ριζότο. Αν μου το έφερναν σε μαγαζί έδινα άνετα 7€
evabb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Ελληνας ειμαι, οχι ξενος το αποτελεσμα που να δεις!!! και το cheesecake δεν το θυμαμαι για ελληνικο γλυκο.
UpToDate_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Για κανε ενα review για να δεις απο που ειναι οι ριζες του... An ancient form of cheesecake may have been a popular dish in ancient Greece even prior to Romans' adoption of it with the conquest of Greece.[2] The earliest attested mention of a cheesecake is by the Greek physician Aegimus, who wrote a book on the art of making cheesecakes (πλακουντοποιικόν σύγγραμμα—plakountopoiikon suggramma).[3][4] Cato the Elder's De Agri Cultura includes recipes for two cakes for religious uses: libum and placenta.[5][6] Of the two, placenta is most like most modern cheesecakes, having a crust that is separately prepared and baked.[7] It is important to note that though these early forms are called cheese cakes, they differed greatly in taste and consistency from the cheesecake that we know today. https://en.wikipedia.org/wiki/Cheesecake_http://www.cheesecake.com/History-Of-Cheesecake.asp 3
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 ελπιζω να ειναι εδω το σωστο θεμα. Γνωριζει κανεις παραγουμε και διαθετουμε στην εγχωρια αγορα συροπι σφενδαμου (maple syrup) ; Μπορω να βρω μονο εισαγωγης απο τον Καναδα, αλλα σε μαλλον οχι τοσο καλη ποιοτητα και για υπερπολλαπλασια χρηματα απο το μελι.
evabb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 ελπιζω να ειναι εδω το σωστο θεμα. Γνωριζει κανεις παραγουμε και διαθετουμε στην εγχωρια αγορα συροπι σφενδαμου (maple syrup) ; Μπορω να βρω μονο εισαγωγης απο τον Καναδα, αλλα σε μαλλον οχι τοσο καλη ποιοτητα και για υπερπολλαπλασια χρηματα απο το μελι. μονο στον καναδα βγαινει το αυθεντικο. και δεν ειναι μελι 1
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 μονο στον καναδα βγαινει το αυθεντικο. και δεν ειναι μελι Οντως ο Καναδας κατα περιπου ενα 80% εχει την παγκοσμια παραγωγη στο συροπι σφενδαμου, αλλα δεν ειναι οι μονοι. Παραγεται στις ΗΠΑ αλλα και σε αλλες χωρες. Ο Σφενδαμος ευδοκιμει στην Ελλαδα, κριμα που δεν ασχολειται κανεις με την παραγωγη σιροπιου. Το μελι το ανεφερα ως αντιστοιχο προιον, με 8€ βρισκω μια μαλλον οχι τοσο καλη επιλογη για σιροπι σφενδαμου, ενω με τα ιδια χρηματα περνω τουλαχιστον διπλη ποσοτητα μελιου και σαφως ανωτερης ποιοτητας.
evabb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Οντως ο Καναδας κατα περιπου ενα 80% εχει την παγκοσμια παραγωγη στο συροπι σφενδαμου, αλλα δεν ειναι οι μονοι. Παραγεται στις ΗΠΑ αλλα και σε αλλες χωρες. Ο Σφενδαμος ευδοκιμει στην Ελλαδα, κριμα που δεν ασχολειται κανεις με την παραγωγη σιροπιου. Το μελι το ανεφερα ως αντιστοιχο προιον, με 8€ βρισκω μια μαλλον οχι τοσο καλη επιλογη για σιροπι σφενδαμου, ενω με τα ιδια χρηματα περνω τουλαχιστον διπλη ποσοτητα μελιου και σαφως ανωτερης ποιοτητας. δεν υπαρχει καμια αντιστοιχια μεταξυ μελιου και σιροπιου σφενδαμου το ενα βγαινει απο εντομο και το αλλο απο δεντρο.
traganeus Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 δεν υπαρχει καμια αντιστοιχια μεταξυ μελιου και σιροπιου σφενδαμου το ενα βγαινει απο εντομο και το αλλο απο δεντρο. Μια χαρά εξήγησε τι εννοεί. Οτι αν δεν βάλει σιρόπι σφενδάμου, βάζει μέλι. Και προτιμά το μέλι απο το σιρόπι στα λεφτά/ποιότητα που το βρίσκει. Δεν έγραψε πουθενά οτι είναι το ίδιο ή βγαίνουν απο το ίδιο ΠΡΑΓΜΑ 1
evabb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μια χαρά εξήγησε τι εννοεί. Οτι αν δεν βάλει σιρόπι σφενδάμου, βάζει μέλι. Και προτιμά το μέλι απο το σιρόπι στα λεφτά/ποιότητα που το βρίσκει. Δεν έγραψε πουθενά οτι είναι το ίδιο ή βγαίνουν απο το ίδιο ΠΡΑΓΜΑ επειδη ειναι και τα δυο παχυρευστα υγρα και χρησιμοποιουνται με παρομοιο τροπο δεν σημαινει οτι πρεπει να εχουν και την ιδια τιμη. το ενα ειναι μελι και κανει τοσο το αλλο σιροπι και κανει τοσο, αν σε ενδιαφερει να το φας θα το πληρωσεις η οποιαδηποτε συγκριση τιμης ειναι ατοπη εφοσον μιλαμε για δυο ουσιες με διαφορετικη προελευση και γευση.
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 επειδη ειναι και τα δυο παχυρευστα υγρα και χρησιμοποιουνται με παρομοιο τροπο δεν σημαινει οτι πρεπει να εχουν και την ιδια τιμη. το ενα ειναι μελι και κανει τοσο το αλλο σιροπι και κανει τοσο, αν σε ενδιαφερει να το φας θα το πληρωσεις η οποιαδηποτε συγκριση τιμης ειναι ατοπη εφοσον μιλαμε για δυο ουσιες με διαφορετικη προελευση και γευση. Δεν ειναι το προβλημα το γιατι δεν ειμαι σε θεση πχ να αγορασω το σιροπι, αλλα το οτι στην Ελλαδα πωλειται σε υπερπολλαπλασια τιμη απο οσο κοστιζει οσο στη χωρα παρασκευης του, οπου κυριως ειναι ο Καναδας, τοσο ομως και σε αλλες χωρες της Ευρωπης. Εδω ειναι κατα πολυ ακριβοτερο απο αλλες χωρες που το εψαξα. Το αν αξιζει η οχι ειναι επιλογη του καθενος. Δεν πιστευω εγω ομως οτι αξιζει ομως βαση τιμης/αποδοσης. Υπαρχουν τυποι μελιου οπου ειναι πολυ λιγοτερο (φυσικα) παχυρευστα απο καποια αλλα, μοιαζοντας περισσοτερο με σιροπια, και η γευση του μελιου με το σιροπι σφενδαμου δεν θα ελεγα πως ειναι και τοσο πολυ διαφορετικες.
mary Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 σήμερα έκανα το cheesecake που ειχε παραθεσει ο Τουφας. Μολις μπηκε ψυγειο. Για τυρια εβαλα βασιλοτυρι,τριμμα μιζυθρας,φετας(ηταν μια συσκευασια 400g 2€) + λιγο φιλαδελφεια. Με την βαση απο μπραουνις.. Εκανα τα δικα μου εν ολιγοις, πειραξα αρκετα την συνταγη. Περιμενω να δω τι θα βγει, αυριο. Παντως η κρέμα τυριου απο πανω οπως βγηκε μου φάνηκε τρομερή, δοκίμασα και λίγο. To γλυκό βγηκε απιστευτο...!! Και τρεεεεεεεεχουν τα σαααααλια! Please, please, please δωσε τωωωωωρα τη συνταγή του τούφα γιατί απο τη κολούμπρα δε μπορώ να ψάχνω...
alimentas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 πολυ καλο φενεται φιλε UpToDate,μονο κ μονο για τον πειραματισμο κ την επιλογη βασιλοτυριου-φετας-μιζυθρας εγω σε συμπαθησα
Toufas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 σε ενα μαγαζι που ημουν παντως και ΛΑΤΡΕΥΑ το cheesecake βαζανε φετα στο μειγμα... και αντι για μπισκοτο, καταιφι ψημενο με βουτυρο και ζαχαρη, και ενα σιροπι απο ελληνικο μελι, ψημενα αμυγδαλα και φρουτα εποχης ωμα απο πανω οσο για το maple syrup, αν θες για μαγειρικη, βαλε fenugreek/τρυγωνελλα με αυτο φτιαχνουν το τεχνητο maple syrup 1
mary Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Τούφα δώσε σε παρακαλώ λινκ το ποστ σου με τη συνταγή απο το cheescake αν μπορεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα