gatokoritso Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 κατι σαν σπασιμο ειναι λιγο σκουρο και εμοιαζε σαν σκουρια αλλα τελικα ειναι τριπιτσα.ειναι πολυ πολυ μικρη..ναι το ξερω οτι τα ψωμια της ειναι μετρημενα πια. γαμωτο και ειχε μια ωραια το lidl πριν λιγο καιρο ελπιζω να τη ξαναφερουν συντομα.
viper2005 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Παίζει καμία συνταγή για μαύρο ψωμί? έπεσε στα χέρια μου ένας breadmaker
Teisos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 <Αρκετά νουμπάς με μαγειρική, ξέρω κάποια βασικά>Θα κάνω βραστές πατάτες. 2 φορές που έχω κάνει, βγήκαν αδιάφορες τελείως ( την πρώτη φορά που τις έβαλα στη χύτρα μου παραέβρασαν, τη δεύτερη τις έκοψα σε κομματάκια μεγέθους τεράστιας μπουκιάς και τις έκανα στην κατσαρόλα ---> όλα οκ). Όχι ότι δεν τις τρωω, ή ότι ντε και καλά πρέπει να έχουν φανταστική γεύση, αλλά αναρωτήθηκα αν υπάρχει κάποια καλή σχετική ιδέα.Πόσο αλάτι να βάζω; ( προσπαθώ να μη βάζω πολύ) Το 10 γρ ανά λίτρο νερού που λένε οι συσκευασίες των μακαρονιών έχει εφαρμογή εδώ;
Liverpool89 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Πως μπορω να κανω τα κολοκυθακια οπως αυτα που σερβιρουν στις ταβερνες.. Το κουρκουτι εννοω;;;
traganeus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Νομίζω οτι αν βάλεις μπύρα βγαίνει πολύ καλύτερο
arxaggelos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Παιδιά χρειάζομαι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μαρμελάδα βερύκοκο. Με δύο προϋποθέσεις: να είναι idiot-prοof και δοκιμασμένη.
Toufas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 <Αρκετά νουμπάς με μαγειρική, ξέρω κάποια βασικά> Θα κάνω βραστές πατάτες. 2 φορές που έχω κάνει, βγήκαν αδιάφορες τελείως ( την πρώτη φορά που τις έβαλα στη χύτρα μου παραέβρασαν, τη δεύτερη τις έκοψα σε κομματάκια μεγέθους τεράστιας μπουκιάς και τις έκανα στην κατσαρόλα ---> όλα οκ). Όχι ότι δεν τις τρωω, ή ότι ντε και καλά πρέπει να έχουν φανταστική γεύση, αλλά αναρωτήθηκα αν υπάρχει κάποια καλή σχετική ιδέα. Πόσο αλάτι να βάζω; ( προσπαθώ να μη βάζω πολύ) Το 10 γρ ανά λίτρο νερού που λένε οι συσκευασίες των μακαρονιών έχει εφαρμογή εδώ; Δοκιμασε το και δες αν εχει. Οσο για το αν βαζεις πολυ αλατι, δεν σημαινει οτι θα φας αυτα τα 10 γραμμαρια στο τελος. Και επειδη κατι επαθα μολις ειδα τις ανοησιες για το "δεν γινεται να κανεις το ταδε χωρις το ψωμι του τοστ" στο thread του κατσελη: Αλλα που να κοβεις το ψωμι μονος σου... μεγαλος κοπος 1
evabb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 french toast μονο με μπαγιατικο ψωμι και σε χοντρες φετες ξερω οτι γινεται.
leftermann Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Πως μπορω να κανω τα κολοκυθακια οπως αυτα που σερβιρουν στις ταβερνες.. Το κουρκουτι εννοω;;; αλεύρι και μπύρα λάγκερ, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Χτυπάς γερά με σύρμα, να γίνει χυλός ολίγον πηχτός. Πολύ λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια, αλατίζεις, αλευρώνεις, βουτάς στο κουρκούτι και τηγανίζεις. Καλή υπομονή... Παιδιά χρειάζομαι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μαρμελάδα βερύκοκο. Με δύο προϋποθέσεις: να είναι idiot-prοof και δοκιμασμένη. για 1 κιλό βερίκοκα βάζεις 750 γρ ζάχαρη. Αυτό αν τα βερίκοκα είναι γλυκά. Αν είναι ψιλοξινά, παραπάνω. Κόβεις τα φρούτα σε μέτρια κομάτια (ας πούμε στα 4 αν είναι μικρά), βγάζεις κουκούτσια εννοείται, και βάζεις σε μια λεκανίτσα ή τάπερ κομμάτια φρούτου και ζάχαρη σε στρώσεις. Σκεπάζεις και βάζεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, κατά την διάρκεια του οποίου ανακατεύεις 2-3 φορές. Την άλλη μέρα τα βάζεις σε καλή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βράζεις, αρχικά δυνατά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, μετά χαμηλώνεις την φωτιά και ξαφρίζεις. Ανακατεύεις σχεδόν συνέχεια. Θέλει περίπου 25 λεπτά για να σφίξει. Τα φρούτα θα λιώσουν από μόνα τους με το βράσιμο και ανακάτεμα, δεν χρειάζεται να τα λιώσεις εσύ, εκτός αν το θες εντελώς πουρέ. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνεις χυμό από μισό λεμόνι (ανά κιλό φρούτου ασπούμε) και βράζεις για αλλα 2-3 λεπτά. Υπόψιν ότι όταν κρυώσει θα σφίξει κι άλλο, οπότε μην την αφήσεις να γίνει στόκος. Έχεις ξεπλύνει με καυτό νερό τα βαζάκια σου (1 κιλό φρούτο + 750 γρ ζάχαρη θα δώσει λίγο λιγότερο από 1 κιλό μαρμελάδα, οπότε υπολόγισε), τα έχεις αφήσει να στεγνώσουν καλά, βάζεις μέσα την μαρμελάδα καυτή μέχρι περίπου μισό εκατοστό πριν ξεχειλίσει, κλείνεις σφιχτά το καπάκι και γυρνάς το βάζο ανάποδα για κάνα 10λεπτο. Όταν τα ξαναγυρίσεις θα πρέπει το καπάκι να έχει κυρτώσει προς τα μέσα, οπότε το βάζο έχει σφραγίσει και μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι για 1 χρόνο και βάλε. Αν ανοίξεις το βάζο, στο ψυγείο. Δοκιμασμένη συνταγή, μόλις προχθές έφτιαξα. 1
Toufas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 french toast μονο με μπαγιατικο ψωμι και σε χοντρες φετες ξερω οτι γινεται. μα τι λες, μονο με πλαστικουρα ψωμι του "τοστ" γινεται. Γιατι να παρω κατι με προζυμι που θα μοσχοβολαει, που και σκετο με λιγο καλο λαδι για βουτηγμα και μια ντοματα ζουμπηγμενη μεσα στο λαδι ειναι ανετα ενα τελειο βραδυνο, και δεν θα παρω ψωμι του τοστ που θα το βαλω και στο ψυγειο μιας και η θεση του ψωμιου ειναι εκει για να ειναι "φρεσκο" (lol!) για να φαω μαζι με τυρι του τοστ και παριζα. Αφου δεν μπορω να κοψω το ψωμι φετες και να το βαλω στην καταψυξη και οποτε θελω ζεστο ψωμι θα το βαλω σε μια φρυγανιερα 2
evabb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 μα τι λες, μονο με πλαστικουρα ψωμι του "τοστ" γινεται. Γιατι να παρω κατι με προζυμι που θα μοσχοβολαει, που και σκετο με λιγο καλο λαδι για βουτηγμα και μια ντοματα ζουμπηγμενη μεσα στο λαδι ειναι ανετα ενα τελειο βραδυνο, και δεν θα παρω ψωμι του τοστ που θα το βαλω και στο ψυγειο μιας και η θεση του ψωμιου ειναι εκει για να ειναι "φρεσκο" (lol!) για να φαω μαζι με τυρι του τοστ και παριζα. Αφου δεν μπορω να κοψω το ψωμι φετες και να το βαλω στην καταψυξη και οποτε θελω ζεστο ψωμι θα το βαλω σε μια φρυγανιερα αυτες οι λεξεις ειναι ταμπου μπροστα μου. θα ξερασωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
arxaggelos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 για 1 κιλό βερίκοκα βάζεις 750 γρ ζάχαρη. Αυτό αν τα βερίκοκα είναι γλυκά. Αν είναι ψιλοξινά, παραπάνω. Κόβεις τα φρούτα σε μέτρια κομάτια (ας πούμε στα 4 αν είναι μικρά), βγάζεις κουκούτσια εννοείται, και βάζεις σε μια λεκανίτσα ή τάπερ κομμάτια φρούτου και ζάχαρη σε στρώσεις. Σκεπάζεις και βάζεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, κατά την διάρκεια του οποίου ανακατεύεις 2-3 φορές. Την άλλη μέρα τα βάζεις σε καλή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βράζεις, αρχικά δυνατά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, μετά χαμηλώνεις την φωτιά και ξαφρίζεις. Ανακατεύεις σχεδόν συνέχεια. Θέλει περίπου 25 λεπτά για να σφίξει. Τα φρούτα θα λιώσουν από μόνα τους με το βράσιμο και ανακάτεμα, δεν χρειάζεται να τα λιώσεις εσύ, εκτός αν το θες εντελώς πουρέ. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνεις χυμό από μισό λεμόνι (ανά κιλό φρούτου ασπούμε) και βράζεις για αλλα 2-3 λεπτά. Υπόψιν ότι όταν κρυώσει θα σφίξει κι άλλο, οπότε μην την αφήσεις να γίνει στόκος. Έχεις ξεπλύνει με καυτό νερό τα βαζάκια σου (1 κιλό φρούτο + 750 γρ ζάχαρη θα δώσει λίγο λιγότερο από 1 κιλό μαρμελάδα, οπότε υπολόγισε), τα έχεις αφήσει να στεγνώσουν καλά, βάζεις μέσα την μαρμελάδα καυτή μέχρι περίπου μισό εκατοστό πριν ξεχειλίσει, κλείνεις σφιχτά το καπάκι και γυρνάς το βάζο ανάποδα για κάνα 10λεπτο. Όταν τα ξαναγυρίσεις θα πρέπει το καπάκι να έχει κυρτώσει προς τα μέσα, οπότε το βάζο έχει σφραγίσει και μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι για 1 χρόνο και βάλε. Αν ανοίξεις το βάζο, στο ψυγείο. Δοκιμασμένη συνταγή, μόλις προχθές έφτιαξα. Thanx! δηλαδή δεν χρειάζεται νερό; Βγάζουν τα φρούτα μόνα τους το βράδυ με τη ζάχαρη στο τάπερ;
Toufas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Εγω για ενα φεγγαρι εφτιαχνα αρκετες μαρμελαδες σε ενα μαγαζι, αλλα δεν θυμαμαι τις αναλογιες
leftermann Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Thanx! δηλαδή δεν χρειάζεται νερό; Βγάζουν τα φρούτα μόνα τους το βράδυ με τη ζάχαρη στο τάπερ; όχι. Δεν βάζεις καθόλου νερό. Έχουν μπόλικο τα φρούτα 1
REDODIN7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 μα τι λες, μονο με πλαστικουρα ψωμι του "τοστ" γινεται. Γιατι να παρω κατι με προζυμι που θα μοσχοβολαει, που και σκετο με λιγο καλο λαδι για βουτηγμα και μια ντοματα ζουμπηγμενη μεσα στο λαδι ειναι ανετα ενα τελειο βραδυνο, και δεν θα παρω ψωμι του τοστ που θα το βαλω και στο ψυγειο μιας και η θεση του ψωμιου ειναι εκει για να ειναι "φρεσκο" (lol!) για να φαω μαζι με τυρι του τοστ και παριζα. Αφου δεν μπορω να κοΑυτά είναι χαζά french toast κανεις με ότι ψωμί γουστάρεις πιτσιρικάδες κάναμε με μπαγιάτικο ψωμί για να μην το πετάξουμε. το ψωμι φετες και να το βαλω στην καταψυξη και οποτε θελω ζεστο ψωμι θα το βαλω σε μια φρυγανιερα Αυτά είναι χαζά french toast κανεις με ότι ψωμί γουστάρεις πιτσιρικάδες κάναμε με μπαγιάτικο ψωμί για να μην το πετάξουμε. Πάντως χωρίς να θέλω να στο παίξω ειδικός νομίζω ότι το σωστό (μιλάμε θεωρητικά γιατί δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα) french toast γίνετε με brioche
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα