Toufas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 http://livinghealthywithchocolate.com/desserts/healthy-homemade-nutella-1259/ 1
Getta Robo Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 http://livinghealthywithchocolate.com/desserts/healthy-homemade-nutella-1259/ Φτιαχνω αντιστοιχος αυτο εδω που μου αρεσει πολυ: Με σκονη κερωνιας/χαρουπιας αντι για κακαο κτλ. Δεν μπορω να βρω ομως λιγοτερο παχυρευστο μελι, μου ειπανε πως φετος ηταν περιορισμενη η παραγωγη και βγαλανε λιγο απο τα ανθη, οπου ειναι το περισσοτερο υγρο.
Highlander Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Πείτε κάποιος πως να ζητήσω αυτό το κομμάτι από το χασάπη: Όπως λέει και ο πρώτος στο YT "Sweet baby Jesus. I have got to try that."
Toufas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 κοντρα φιλετο θες, αλλα και να το βρεις θα ειναι λογικα κατω του μετριου απο θεμα γευσης, μιας και στην ελλαδα δεν σιτευουν καθολου το μοσχαρι.
Highlander Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Πριν το καλοκαίρι, είχα πάει στο χωριό της μάνας μου (κοντά στην Παραμυθιά) και ένας "βλάχος" (έτσι λένε αυτούς που έχουν πολλα ζώα) έσφαξε ένα μοσχάρι κοντά στα 80-90 κιλά. Το πήραμε με τα αδέρφια μου όλο. Τέτοια γεύση δεν έχω ξαναφάει ΠΟΤΕ, πραγματικά ΠΟΤΕ. Ταυτόχρονα είχα δοκιμάσει Blank Angus και η γεύση του μου ήταν αδιάφορη. Είχα ακούσει τόσα πολλά που απογοητεύτηκα. Αν λοιπόν ξαναπάω στο χωριό θα πάρω πάλι. Επειδή παίρνω από γνωστούς που έχουν γελάδια (οι περισσότεροι στα βουνά), η γεύση δεν έχει καμία μα καμία σχέση με του χασάπη. Στο τηγάνι σκέτο να το βάλεις έχεις απίστευτη γεύση. Το κακό με αυτούς είναι ότι σφάζουν 1-2 φορές το χρόνο. Αν είχα χώρο στο σπίτι θα έβαζα μοσχάρια. Για την ώρα έχω μόνο κοτόπουλα.
Toufas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 μοσχαρι στα 90 κιλα πρεπει να ηταν γαλακτος, αρα δεν γινεται να το συγκρινεις με κανονικο μοσχαρι.
Highlander Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Από ένα φίλο που παίρνω στο βουνό η ράτσα η συγκεκριμένη φτάνει τα 120-130 κιλά. Τα έχω δει live και είναι μικρά σε μέγεθος σε σχέση με αυτά που βλέπουμε στο δρόμο καμιά φορά. Δεν ξέρω τι ράτσες έχουμε.
Toufas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Καταλαβα περιπου τι λες στο θεμα ρατσας, αλλα και παλι το σιτεμα θα εκανε τρελλη διαφορα. Τα angus που ειναι στην ελλαδα, ειναι απο την αυστραλια. Σαν ρατσα απο μονο του δεν μπορει να πει κατι, μιας και αλλο κρεας εχει το angus που εχει φαει μονο χορταρι, αλλο αυτο που εχει φαει πιο πολυ σπορο (καλαμποκι, βρωμη, κριθαρι) και αλλαζει εντελως η γευση του αναλογα το σιτεμα που εχει. Στην ελλαδα, η βασικη εταιρια που φερνει τα angus, κανει wet aging, που ειναι εντελως διαφορετικο απο το dry aging που ειναι κατα πολυ καλυτερο. H τιμη το 2012 για χονδρικη αγορα 400 κιλων+ απο τον προμηθευτη σε αυτο που θελεις ειχε 17 ευρω το κιλο. Το ribeye του ειχε 18 ευρω. Για να μπορεις να συγκρινεις, η τιμη εδω στην αγγλια για ribeye σιτεμενο 4 βδομαδες απο τον προμηθευτη που παιρνει κρεας το μαγαζι μου ειναι 17.55 λιρες το κιλο, και το κρεας ειναι ντοπιο. Αν εισαι αθηνα, παρε ενα τηλεφωνο στο N. Καμπανός & Σία Ο.Ε. Λ. Βάρης 73, 210/8994514-5 Τιμές: Rib eye Hereford: € 14,5/kg. black angus: € 15/kg. strip loin Hereford: € 15/kg. black angus: € 15,5/ kg (τιμες 2006)το strip loin ειναι αυτο που θες, ισως εισαι τυχερος και το βρεις. Επισης παιζει πολυ μεγαλο ρολο το μαγειρεμα που θα κανεις να ειναι σωστο. Πχ δεν κοβεις το κρεας αμεσως που βγει απο την φωτια, θες θερμομετρο για να μην το παραψησεις, σωστο κοψιμο οταν το φας κλπ κλπ. Και μακαρι στην ελλαδα καποια στιγμη να αποκτησει λιγο επαγγελματισμο ο κλαδος των ατομων που ασχολουνται με το φαγητο, και να μην σε κοιτανε λες και κατεβηκες απο τον αρη οταν ξερεις ακριβως τι θες. Και φυσικα να αλλαξει ο νομος για το σιτεμα, για την παρασκευη αλλαντικων κλπ κλπ.
adi32 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μια παραλλαγη σε μια συνταγη που ειχα δωσει παλιοτερα (λιωσιμο του βουτυρου με ζεστο γαλα) ΚΕΙΚ Υλικά1 Φαριναπ1 πακέτο βούτυρο τύπου Βιτάμ2 ποτήρια ζάχαρη4 αυγά1+1/4 ποτήρι γάλα1 κουταλάκι μπέικιν1 βανίλιαΞύσμα πορτοκαλιού Σοκολατα σκονη 2 κουταλιες Νουτελα4 καπακια του μπουκαλιου κονιακΕκτέλεση Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά στο μιξερ Ριχνουμε τη ζάχαρη το ξύσμα το κονιάκ το μπέικιν και τη βανίλια συνεχιζοντας το χτυπημα Σε κατσαρολακι ζεσταινουμε το βουτυρο με το γαλα ωσπου να λιωσει το βουτυρο Κατοπιν το ρίχνουμε κι αυτο στο μιξερ Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να ενσωματώνεται στο μείγμα καθώς χτυπιέταιΠαιρνουμε καμια 10αρια κουταλιες απο το μιγμα σε ενα βαθυ πιατο και το ανακατευουμε με 4 κουταλιες σκονη σοκολατα ή κακαο και 2 κουταλιες νουτελα Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 175 βαθμους ακριβώς (στο πάνω-κάτω, ΟΧΙ στον ΑΕΡΑ προσοχή) και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή (από καουτσούκ προτιμότερο) Πρωτα τη μιση ποσοτητα μετα μια στρωση του μιγματος με τη σοκολατα και απο πανω την αλλη μιση ποσοτητα Ψήνουμε για 1ωρα και 25 λεπτά ακριβώς στους 175 βαθμούς (η σχάρα στην πρώτη θέση από κάτω) χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο ούτε να βάζουμε μαχαίρια μέσα (Μάνο αν δούμε ότι έχει αρπάξει από πάνω μπορούμε στη 1 ώρα περίπου να βάλουμε με προσοχή ένα αλουμινόχαρτο από πάνω)
adi32 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Που δεν εβαλα ? Ειναι αυτο που λιωνεις με το γαλα ?
alimentas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 ειμαι εδω κ λιγο καιρο σε ερευνα αγορας για μιξερ γυρω στα 100 με 150Ε.Γενικα θελω να εχει γερη κατασκευη,μην τριζει οταν το βαζεις στο δυνατο κ να εχει γαντζο οποσδηποτε.Εχει κανεις να προτεινει κατι???
Toufas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 ειμαι εδω κ λιγο καιρο σε ερευνα αγορας για μιξερ γυρω στα 100 με 150Ε.Γενικα θελω να εχει γερη κατασκευη,μην τριζει οταν το βαζεις στο δυνατο κ να εχει γαντζο οποσδηποτε.Εχει κανεις να προτεινει κατι??? http://www.skroutz.gr/s/35283/Kenwood-KM260-Prospero.html ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα