Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με πιρουνι στην αρχη κ στο τελος με το χερι ανετα,Ο πατος γενικα κραταει αν ενοουσες αυτο,δεν παπαριαζει.Την πιο βαρια-κλασικη εκδοχη με το λαδι κυριολεκτικα να σταζει απ τα 2-3 κιλα μοτσαρελας δεν θα αντεξεις ουτε να την δεις να φανταστω ε???

Δημοσ.

με πιρουνι στην αρχη κ στο τελος με το χερι ανετα,Ο πατος γενικα κραταει αν ενοουσες αυτο,δεν παπαριαζει.Την πιο βαρια-κλασικη εκδοχη με το λαδι κυριολεκτικα να σταζει απ τα 2-3 κιλα μοτσαρελας δεν θα αντεξεις ουτε να την δεις να φανταστω ε???

 

αχεμμμμ ναι οντως μονο που το σκεφτομαι με πιανει αναγουλα. πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια στην ποσοτητα τυριου, σαλτσας, αλαντικων και ζυμης. εδω η ισορροπια εχει φυγει απο το παραθυρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι θεμα ισορροπιας,ειναι ετσι το στυλ της,δεν ειναι ''κανονικη'' πιτσα για να την κρινεις ετσι.

 

Ειναι μπανικη τρως ενα κομματι κ σε κραταει

 

http://4.bp.blogspot.com/-LFh_c_9xVKs/T_8yqHMAELI/AAAAAAAAGqU/QUHG8KzEMho/s1600/IMG_8825.JPG

 

 

Επισης αυτο που λες για ''ισορροπια'' στο ισως πιο versatile φαγητο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ δεν ισχυει σε καμια περιπτωση.

 

Η μαργαριτα δλδ που δεν εχει αλαντικο δεν ειναι ισορροπημενη???

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 3
Δημοσ.

Όχι βέβαια...  :) Source.png Πηγή: Εδώ τη βρήκα.

 

Για να βοηθήσω και λίγο παραπάνω έκανα τις μετατροπές σε γραμμάρια με βάση κάποιες αντιστοιχίες και βγήκαν 600g αλεύρι, 75g ζάχαρη, 75g βούτυρο (όχι μαργαρίνη), 340g γάλα και 80g νερό. 

 

Φοβήθηκα τη μαγιά μην μυρίσει έντονα και έβαλα 10g. Όσο ήταν ζεστά την καταλάβαινες. Άλλη φορά μπορεί να δοκιμάσω και ένα φακελάκι μόνο. Μοσχοκάρυδο επίσης έβαλα ένα κουταλάκι. Κατά τα άλλα ό,τι λέει. 

 

 

Τελεια!!!Θα τα κανω την Κυριακη το πρωι με βοηθους τα 2 μου πιτσιρικια....τα οποια θα ειναι και οι τελικοι (και αμειλικτοι) κριτες!!

Δημοσ.

Λεπτη πιτσα > την πιτα που λετε εσεις πιτσα

 

δεν ειπε κανεις ρε παιδια οτι ειναι καλυτερη απ την παραδοσιακη-κλασικη λεπτη

Δημοσ.

Τελεια!!!Θα τα κανω την Κυριακη το πρωι με βοηθους τα 2 μου πιτσιρικια....τα οποια θα ειναι και οι τελικοι (και αμειλικτοι) κριτες!!

Προβλέπεται αλευροπόλεμος κατά το ζύμωμα, προσοχή!  :lol: Καλή τύχη! Να μας ενημερώσεις και για το αποτέλεσμα. 

Δημοσ.

Alimentas,αυτες οι ασπρες μπαλιτσες πανω πανω τι ειναι? :shifty:

 

εμεινε λιγο ζυμαρακι κ επειδη εγω ειμαι περιεργος κ δεν μου πηγε η καρδια να το πεταξω το πλασα μικρες μπαλιτσες.

 

Το κανε αυτο πριν καμια 10ρια χρονια μια τρομερη πιτσαρια που υπηρχε στο Γαλατσι(εβαζε ενα στρογγυλο  κομματι ζυμης στην μεση της πιτσας κ αυτο μετα φουσωνε κ ηταν γ@μ@το).Νοσταλγια φαση,μου χει μεινει κ το κανω κ εγω καμια φορα

Δημοσ.

alimentas φοβερη!!!βεβαια τα υλικα μαλλον εκατσαν λιγο και σου επεσαν ελαχιστα λιγα! μιαμ ομως!!!!μου αρεσει η σικαγο style αλλα βεβαια στην ελλαδα δε τη βρισκεις πουθενα...

 

παιδια μια συμβουλη. εχω 2 μεγαλα κομματια χοιρινο φουρνου που μου περισσεψαν απο κυριακη. Το θεμα ειναι οτι το χοιρινο μυριζε αρκετα και ετσι οπως ειναι αποκλειεται να καταναλωθει. Δε ξερω γιατι μυριζε τοσο ασχημα αλλα και οταν ψηνοταν βρωμισε η κουζινα.

Αν εχετε καμια συνταγη πχ πιτα με μυρωδικα κτλ ευπροσδεκτη. δε μου κανει καρδια να το πεταξω. σκεφτομαι και να το ψιλοκοψω, τσιγαρισμα με βαλσαμικο και παπρικα και να κανω γιαουρτλου με πιτακια γυρου...δικη μου συνταγη την ειχα κανει παλιοτερα

  • Like 1
Δημοσ.

ΓΑΜΑΤΗ!!!! Όχι έπρεπε να κάνεις τις φλώρικες που έχουν 4 φέτες μπέικον 2 κουταλιές σάλτσα και 17 γραμμάρια τυρί να είναι ισορροπημένη και να θες 3-4 πίτσες να σε πιάσουν. Αλλα θα είσαι ψαγμένος μετά

  • Like 3
Δημοσ.

alimentas φοβερη!!!βεβαια τα υλικα μαλλον εκατσαν λιγο και σου επεσαν ελαχιστα λιγα! μιαμ ομως!!!!μου αρεσει η σικαγο style αλλα βεβαια στην ελλαδα δε τη βρισκεις πουθενα...

 

 

δικια μου βλακεια αυτη που δεν την γεμισα μεχρι πανω,τα υλικα επειδη τα περισοτερα ηταν σοταρισμενα(κρεμυδι,μπεικον,μανιταρια,πιπερια) δεν εκατσαν.Ηθελα να κανω αυτη του pizza making(τσεκαρε το αν δεν το εχεις τσεκαρει ηδη) που εχει ενα ''μπιφτεκι'' στην βαση αλλα εγινε ξαφνικα κ δεν ειχα κιμα ευκαιρο.Την επομενη φορα να γινει κομπλε.

 

 

Γιαουρτλου αγαπημενο,συν απο μενα γι αυτο

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...