Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators
Δημοσ.

εμεινε λιγο ζυμαρακι κ επειδη εγω ειμαι περιεργος κ δεν μου πηγε η καρδια να το πεταξω το πλασα μικρες μπαλιτσες.

 

Το κανε αυτο πριν καμια 10ρια χρονια μια τρομερη πιτσαρια που υπηρχε στο Γαλατσι(εβαζε ενα στρογγυλο  κομματι ζυμης στην μεση της πιτσας κ αυτο μετα φουσωνε κ ηταν γ@μ@το).Νοσταλγια φαση,μου χει μεινει κ το κανω κ εγω καμια φορα

Λαμπρινη, οχι Γαλατσι. Πιτσα Παπαγαλος. Με πεθανες.

  • Like 1
Δημοσ.

οσοι ξερουν απο γιαπωνεζικη κουζινα ας μου απαντησουν.

 

εχω miso soup, noodles (σκετα σαν μακαρονια), soy sauce, wasabi συμπληρωστε υλικα και πειτε μου κατι να φτιαξω. δεν εχω πειραματιστει ποτε με γιαπωνεζικη κουζινα οποτε να ειναι κατι ευκολο.

Δημοσ.

οσοι ξερουν απο γιαπωνεζικη κουζινα ας μου απαντησουν.

 

εχω miso soup, noodles (σκετα σαν μακαρονια), soy sauce, wasabi συμπληρωστε υλικα και πειτε μου κατι να φτιαξω. δεν εχω πειραματιστει ποτε με γιαπωνεζικη κουζινα οποτε να ειναι κατι ευκολο.

Επιβαλεται να παρεις και oyster sauce. Με γαριδες και αυγα μεσα ειναι φοβερη.

Δημοσ.
Μπατζίνα μια παραδοσιακή πίτα batzina.jpg




 

ΥΛΙΚΑ:

 

6 φλιτζάνια αλεύρι  

1 ποτήρι γάλα ή 1 ποτήρι τυρόγαλο 

250gr Φέτα 

1 κουταλιά σούπας Μαργαρίνη 

1 φλιτζάνι Λάδι

1 φακελάκι μαγιά

Αλάτι 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι από το τυρόγαλο, μαγιά, λίγο αλάτι [γιατί η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αλμυρή ήδη] και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα έξι φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι γύρω γύρω τον χυλό που σχηματίζεται. Αν μας φαίνεται στεγνό και βλέπουμε το αλεύρι προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρόγαλο. Μέσα στον χυλό τρίβουμε όλη τη φέτα. Αφήνουμε το μίγμα για μισή ώρα να φουσκώσει.

 

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, το βουτυρώνουμε στον πάτο και στα πλαϊνά τοιχώματα και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, ομοιόμορφα σε όλο το πλάτος του. Από πάνω ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.



  • Like 1
Δημοσ.

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ρε φιλε.

 

Για μερακληδες αυτη η συνταγη,καυτη οπως βγενει απ τον φουρνο με μια κομματαρα φετα απο πανω,TIΠΟΤΑ αλλο δεν θες

Δημοσ.

Cookingwithdog στο YouTube για να πάρεις ιδέες.

 

Όσο για μπατζινα με μαργαρίνη τι να πω...

 

ναι κι εγω το σκεφτηκα. θα το κοιταξω. μια ερωτησουλα ακομα η miso soup τρωγεται σκετη η ειναι η σουπα των ramen; μην κοροιδεψεις δεν ξερω τπτ απ αυτα.

 

οσο για την μαργαρινη θα συμφωνισω κι εμενα με ξενισε.

Δημοσ.

Εμεις την εχουμε και σκετη με tofu, wakame και πρασινο κρεμμυδι μεσα αλλα και σαν βαση για ramen. Η βαση εχει τα 2 miso της miso soup, miso απο βρωμη και mirin.

Δημοσ.

Εμεις την εχουμε και σκετη με tofu, wakame και πρασινο κρεμμυδι μεσα αλλα και σαν βαση για ramen. Η βαση εχει τα 2 miso της miso soup, miso απο βρωμη και mirin.

 

please bres μου μια συνταγή για ramen

Δημοσ.

ε?

Σε ramen bar δουλευω εδω και σχεδον 8 μηνες.

 

ΕΙχα βαλει εδω πιο παλια την συνταγη για τον ζωμο χοιρινου, αλλα ειναι δυσκολη.

 

Για τα μη χοιρινα ramen:

Κανεις εναν ζωμο κοτοπουλο. Εμεις τον κανουμε με φτερουγες ψητες και ωμες, λαιμους και πλατες απο κοτοπουλο. Ξαφρισμα συνεχεια, και μετα απο καποια ωρα βαζουμε αποξηραμενα shiitake, ginger, πρασα και kombu.

Μετα εχουμε μια βαση που ειναι βασισμενη στην ζαχαρη, στο mirin και στην σογια, μαζι με λιγο λιπος κοτοπουλου, βραζουμε τα noodles 20 δευτερολεπτα, μπαινουν στην σουπα, απο πανω ζεματισμενα bean sprouts, και μετα μπαινει μαριναρισμενο βραστο αυγο, bamboo τουρσι, mizuna, chashu χοιρινο, κρεμμυδι, nori και λαδι απο πρασσο.

 

 

Στο cookingwithdog εχει πιο ευκολη συνταγη.

Δημοσ.

ε?

Σε ramen bar δουλευω εδω και σχεδον 8 μηνες.

 

ΕΙχα βαλει εδω πιο παλια την συνταγη για τον ζωμο χοιρινου, αλλα ειναι δυσκολη.

 

Για τα μη χοιρινα ramen:

Κανεις εναν ζωμο κοτοπουλο. Εμεις τον κανουμε με φτερουγες ψητες και ωμες, λαιμους και πλατες απο κοτοπουλο. Ξαφρισμα συνεχεια, και μετα απο καποια ωρα βαζουμε αποξηραμενα shiitake, ginger, πρασα και kombu.

Μετα εχουμε μια βαση που ειναι βασισμενη στην ζαχαρη, στο mirin και στην σογια, μαζι με λιγο λιπος κοτοπουλου, βραζουμε τα noodles 20 δευτερολεπτα, μπαινουν στην σουπα, απο πανω ζεματισμενα bean sprouts, και μετα μπαινει μαριναρισμενο βραστο αυγο, bamboo τουρσι, mizuna, chashu χοιρινο, κρεμμυδι, nori και λαδι απο πρασσο.

 

 

Στο cookingwithdog εχει πιο ευκολη συνταγη.

 

χριστε μου αυτο δεν ειναι συνταγη, αυτο ειναι κατασκευη πυρηνικης βομβας. βασικα η πυρηνικη παιζει να ειναι και πιο ευκολη.

πρεπει μαλλον να κανω εφοδο στο κινεζικο/ασιατικο σουπερ μαρκετ εδω για να βρω ολα τα υλικα.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...