Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα δοκιμασω, οταν μου τελειωσει η 65αρα. Θέλουν αλλη διαδικασία αυτές με περισσότερο δηλαδη για να γινουν ρόφημα;

 

νομιζω ειναι εντελως ακαταληλες. οταν την τρως δεν την νιωθεις καπως στεγνη; θελει το λιπαρο της η σοκολατα για να λιωσει σωστα.

Δημοσ.

Δεν ξερω, ειχα βρει ενα μαγαζι στο μοναστηράκι που είχε ρόφημα με σοκολάτα μέχρι 85% αν θυμάμαι καλά. Ισως βεβαια το φτιάχνουν με άλλο τρόπο. Θα πάρω 55αρα την επομενη φορά να δω. Πάντως με νερό που δοκιμαζα με τον τρόπο που ειχα πει πιο πριν, το αποτέλεσμα ηταν πολυ καλυτερο, υπήρχαν καποια κομματάκια, αλλα δεν τα ενιωθες καν.

Δημοσ.

Ε αφου δεν τα νοιωθεις και σου αρεσει η γευση ποιο ειναι το θεμα; Αισθητικα; Ισα ισα καταλαβαινεις οτι ειναι σοκολατα..

Δημοσ.

Ε αφου δεν τα νοιωθεις και σου αρεσει η γευση ποιο ειναι το θεμα; Αισθητικα; Ισα ισα καταλαβαινεις οτι ειναι σοκολατα..

Απλα ρωτησα αν κανω κατι λαθος. Αλλα θα θελα να πετυχω και με γάλα εστω και το ιδιο αποτελεσμα με τα κομματακια που δεν νιωθεις καν, γιατι με γάλα ειναι πιο ωραια απο οτι με νερο.

Δημοσ.

Να παρεις σοκολατα υγειας και να βαλεις γαλα μεσα; Χαζο μου φαινεται. Καντο κατευθειαν με σοκολατα γαλακτος..

  • Like 1
Δημοσ.

εχει δοκιμασει να κανει κανεις καραμελα βουτυρου(με το ζαχαρουχο) με την μεθοδο του μπεν μαρι????

 

Εχει καλο αποτελεσμα?? Ποση ωρα περιπου περνει ολη η διαδικασια???

Δημοσ.

εχει δοκιμασει να κανει κανεις καραμελα βουτυρου(με το ζαχαρουχο) με την μεθοδο του μπεν μαρι????

 

Εχει καλο αποτελεσμα?? Ποση ωρα περιπου περνει ολη η διαδικασια???

 

Στην κατσαρόλα 3,5 ώρες (κοίτα να είναι πάντα καλυμμένα με νερό τα γάλατα).

Στην χύτρα 45-50 λεπτά.

 

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Όχι σαν το original, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι μια χαρά. 

Δημοσ.

thnx αλλα λεω για το κλασικο μπεν μαρι δλδ με μια μπασινα πανω απο μια κατσαρολα με βραστο νερο.Θελω να αποφυγω την φασαρια με το βρασιμο των κουτιων που θελει μιση μερα συνολο

  • Super Moderators
Δημοσ.

εχει δοκιμασει να κανει κανεις καραμελα βουτυρου(με το ζαχαρουχο) με την μεθοδο του μπεν μαρι????

 

Εχει καλο αποτελεσμα?? Ποση ωρα περιπου περνει ολη η διαδικασια???

 

Νομίζω πως γίνεται και με βούτυρο, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.  Κάνε ένα search.

Δημοσ.

Οταν ριξεις το γαλα στα κομματακια σοκολατας, αστο ετσι οπως ειναι για 1-2 λεπτα, να παρει θερμοκρασια η σοκολατα.

Μετα ανακατευεις.

Λοιπόν δοκίμασα αυτό σημερα με μια μικρή παραλλαγή(εβαλα το γαλα σε δυο δοσεις ωστε να ειναι ζεστο για περισσοτερη ωρα) και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αλλά και παλι εχει καποια πολυ μικρα κομματάκια, οπότε ισως εχει να κανει και αυτο που ειπε η evabb για την περιεκτικοτητα σε βουτυρο κακαο. Γευστικά ειναι μια χαρά, οπότε who cares.

 

Ευχαριστώ για τα tips.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν δοκίμασα αυτό σημερα με μια μικρή παραλλαγή(εβαλα το γαλα σε δυο δοσεις ωστε να ειναι ζεστο για περισσοτερη ωρα) και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αλλά και παλι εχει καποια πολυ μικρα κομματάκια, οπότε ισως εχει να κανει και αυτο που ειπε η evabb για την περιεκτικοτητα σε βουτυρο κακαο. Γευστικά ειναι μια χαρά, οπότε who cares.

 

Ευχαριστώ για τα tips.

 

Δοκίμασε να πάρεις και την κουβερτούρα που είναι σε "σταγόνες" σε σακουλάκια (ΙΟΝ κλπ). Λιώνει καλύτερα.

  • Like 1
Δημοσ.

υλικά για παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιου αλεύρι
1 μπέικιν

Ποσο βγαζει αυτο; Εχω μια φορμα 2 λιτρα.

Δημοσ.

Καμιά καλή, δοκιμασμένη, ελαφριά συνταγή για τάρτα λεμονιού ή lemon pie ;(αν έχουν διαφορά). Ευχαριστώ πολύ!

Edit: Να τρώγεται κρύα από το ψυγείο αν παίζει σημασία κι αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...