alimentas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Τι οχι?? Ειναι δυσκολο δηλαδη να κανεις μια δεμενη μακαροναδα με Light αντι για κρεμα με φουλ λιπαρα???Προφανως κ δεν εφταιγαν τα λιπαρα στην περιπτωση του φιλου. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2013 από alimentas
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μόλις έφαγα τορτελίνια. Έβαλα την μισή κρέμα γάλακτος(σε αντίστοιχα μισή ποσότητα τορτελίνια) μέχρι να βράσει πολύ δυνατά σε σημείο που φούσκωσε, και μετά έριξα μέσα τα τορτελίνια βγάζοντας την κατσαρόλα από το μάτι. Ανακάτευα συνεχώς για 2-3 λεπτά και μετά τα σέρβιρα. Σούπα δεν ήταν αλλά και πάλι θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο δεμένα. Τι σκατά κάνω λάθος; Και αυτό το λάθος που κάνω είναι στον συγχρονισμό θερμοκρασίας της κρέμας και τορτελινιών με το ανακάτεμά τους; Τόσο λεπτομέρεια χρειάζεται πια;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδή για σάλτσα βάζετε σκέτη κρέμα γάλακτος???
evabb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δεν τα ξεπλένω λέμε, απλά τα σουρώνω. Η κρέμα είναι 35% και βάζω ένα κουτί(200ml) σε ένα πακέτο τορτελίνια(250g). Θα δοκιμάσω να την βράσω περισσότερο, και να την αφήσω περισσότερο. Επίσης τι μπορώ να κάνω για να βγει πιο καλή η γεύση; Έχω βάλει καναδυο φορές μέσα πιπεριές. Μπαίνει τίποτα εύκολο; να ξερεις οτι το λιπος καθεται κατω κατω στο κουτι οποτε αν ειναι χαρτινο σχιστω καλα στο τελος και ξυσε οτι λιπος εχει κατσει στον πατο. αν ειναι μπουκαλι με κουταλακι οτι παρεις. Τι οχι?? Ειναι δυσκολο δηλαδη να κανεις μια δεμενη μακαροναδα με Light αντι για κρεμα με φουλ λιπαρα???Προφανως κ δεν εφταιγαν τα λιπαρα στην περιπτωση του φιλου. ναι, οι light κρεμες κοβουν. αναλογα την συνταγη εγω κινουμε στο 20%-35%. τραβα βρασε light κρεμα η προσπαθησε να την χτυπησεις σε σαντιγη να δεις την διαφορα. Μόλις έφαγα τορτελίνια. Έβαλα την μισή κρέμα γάλακτος(σε αντίστοιχα μισή ποσότητα τορτελίνια) μέχρι να βράσει πολύ δυνατά σε σημείο που φούσκωσε, και μετά έριξα μέσα τα τορτελίνια βγάζοντας την κατσαρόλα από το μάτι. Ανακάτευα συνεχώς για 2-3 λεπτά και μετά τα σέρβιρα. Σούπα δεν ήταν αλλά και πάλι θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο δεμένα. Τι σκατά κάνω λάθος; Και αυτό το λάθος που κάνω είναι στον συγχρονισμό θερμοκρασίας της κρέμας και τορτελινιών με το ανακάτεμά τους; Τόσο λεπτομέρεια χρειάζεται πια; η σαλτσα σου ειναι ζεστη!!! την σιγοβραζεις και την αφηνεις να κρυωσει λιγο και μετα την βαζεις στα ζυμαρικα. οσο πιο ζεστη ειναι τοσο πιο νερουλη ειναι απλη φυσικη.
adi32 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Κανε το με φιλαδελφεια ειναι σουπερ http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3914&Itemid=49
evabb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδή για σάλτσα βάζετε σκέτη κρέμα γάλακτος??? εγω προσωπικα ποτε. η ασπρη σαλτσα μου με μανιταρια και κρεμμυδια (και μερικα αλλα μυστικα υλικα) εχει κανει πολυ κοσμο να χαλασει διαιτες Κανε το με φιλαδελφεια ειναι σουπερ http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3914&Itemid=49 επισης και με μασκαροπονε το οποιο για μενα ειναι κρεμα κι οχι τυρι
mouxaxa Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Πάνω από τους 40 βαθμούς στην κρέμα γάλακτος χαλάει το γαλάκτωμα και δεν επανέρχεται. Όποτε καλό είναι να μην την πολύ ζεσταίνουμε αν θέλουμε και αυτή να βοηθήσει στο δέσιμο της σάλτσας εκτός από την καραγενάνη και το άμυλο(συνήθως οι light) που έχουν κάποιες μέσα.
evabb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Πάνω από τους 40 βαθμούς στην κρέμα γάλακτος χαλάει το γαλάκτωμα και δεν επανέρχεται. Όποτε καλό είναι να μην την πολύ ζεσταίνουμε αν θέλουμε και αυτή να βοηθήσει στο δέσιμο της σάλτσας εκτός από την καραγενάνη και το άμυλο(συνήθως οι light) που έχουν κάποιες μέσα. οι νορμαλ κρεμες βραζονται ανετα. οι λαιτ παλι οχι.
kuzko21 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μόλις έφαγα τορτελίνια. Έβαλα την μισή κρέμα γάλακτος(σε αντίστοιχα μισή ποσότητα τορτελίνια) μέχρι να βράσει πολύ δυνατά σε σημείο που φούσκωσε, και μετά έριξα μέσα τα τορτελίνια βγάζοντας την κατσαρόλα από το μάτι. Ανακάτευα συνεχώς για 2-3 λεπτά και μετά τα σέρβιρα. Σούπα δεν ήταν αλλά και πάλι θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο δεμένα. Τι σκατά κάνω λάθος; Και αυτό το λάθος που κάνω είναι στον συγχρονισμό θερμοκρασίας της κρέμας και τορτελινιών με το ανακάτεμά τους; Τόσο λεπτομέρεια χρειάζεται πια; δοκιμασε μολις βαλεις την κρεμα στα τορτελινια να βαλεις λιγο τριμενη παρμεζανα μεσα στην κατσαρολα οσο ανακατεβεις ωστε να σου δεσει λιγο ακομα. εναλλακτικα βαλτην μολις βγαλεις την κρεμα απο τη φωτια και ανακατατεψε λιγακι ισα-ισα να λιωσει.
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 να ξερεις οτι το λιπος καθεται κατω κατω στο κουτι οποτε αν ειναι χαρτινο σχιστω καλα στο τελος και ξυσε οτι λιπος εχει κατσει στον πατο. αν ειναι μπουκαλι με κουταλακι οτι παρεις.Damn... Εχθές χρησιμοποίησα την μισή κρέμα οπότε αν ισχύει αυτό που λες έβαλα μόνο το άχρηστο μισό. η σαλτσα σου ειναι ζεστη!!! την σιγοβραζεις και την αφηνεις να κρυωσει λιγο και μετα την βαζεις στα ζυμαρικα. οσο πιο ζεστη ειναι τοσο πιο νερουλη ειναι απλη φυσικη.Αφού σιγά σιγά στο ανακάτεμα κρυώνει. Τι ρόλο παίζει το πότε θα βάλω τα ζυμαρικά μέσα; Πολύ μπλέξιμο για απλά τορτελίνια και αντικρουόμενες απόψεις... Ελπίζω να είναι αυτό με το κουτί που είπε η εβα αλλιώς δεν βγάζω άκρη μου φαίνεται
alimentas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Εισαι σιγουρος οτι κανεις τα απλα αλλα πιο σημαντικα πραγματα σωστα????? Δηλαδη το βρασιμο κ το σουρωμα των ζυμαρικων. Δεν υπαρχει απολυτως καμια περιπτωση να φταιει το οτι δεν ξυνεις τα λιπαρα απ τον πατο του κουτιου!!!!!!!!!!!!!!
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Τι δηλαδή πρέπει να κάνω στο βράσιμο και τι στο σούρωμα(!) ?
alimentas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Nα τα βρασεις σωστα,στο βαθμο κ στον χρονο που πρεπει. Αν εσυ τα βγαζεις παραβρασμενα πως θα εχουν μετα το περιθωριο να τραβηξουν την σαλτσα που τους βαζεις. Στο σουρωμα επισης στα ειπανε κ τα παιδια,ποτε δεν τα ξεπλενεις με κρυο νερο κ αν θες να τα χρησιμοποιησεις αρκετη ωρα μετα κρατας ενα ποτηρακι απ το νερο που τα εβρασες ωστε να βοηθησει στο δεσιμο. Δεν γινεται να κανεις σωστα αυτα τα 2-3 βηματα κ να μην σου βγαινει σωστο το αποτελεσμα.
evabb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Damn... Εχθές χρησιμοποίησα την μισή κρέμα οπότε αν ισχύει αυτό που λες έβαλα μόνο το άχρηστο μισό. Αφού σιγά σιγά στο ανακάτεμα κρυώνει. Τι ρόλο παίζει το πότε θα βάλω τα ζυμαρικά μέσα; Πολύ μπλέξιμο για απλά τορτελίνια και αντικρουόμενες απόψεις... Ελπίζω να είναι αυτό με το κουτί που είπε η εβα αλλιώς δεν βγάζω άκρη μου φαίνεται μεσα σε τρια λεπτα δεν κρυωνει. αν τα αφησεις ομως 10 θα σφιξουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα