Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίρνουν αρκετή ώρα αλλά αξίζουν..

Ναι αλλά η συνταγή?

   

ρε παιδες σκονη εσπρεσο(espresso powder) πουλανε εδω?δεν νομιζω να την εχω πετυχει σε σουπερμαρκετ.

Ειναι διαφορετικό απο αυτό που παίρνεις απο κάποιο καφεκοπτειο?
Δημοσ.

Ειναι διαφορετικό απο αυτό που παίρνεις απο κάποιο καφεκοπτειο?

Ναι.απο ότι έχω διαβάσει είναι σαν στιγμιαιος εσπρεσσο όπου διαλύεται κατευθείαν στο νερό. Δεν είναι για να πίνετε αλλά για γλυκά και τέτοια.

Δημοσ.

Ναι αλλά η συνταγή?

 

Στο περίπου για τέσσερα άτομα

 

Θα βάλεις νερό σε ένα μπρίκι του καφέ και θα το ζεστάνεις . Το νερό δεν θα πρέπει να γίνει καυτό.

Θα βάλεις σ 'εναν μπολ το μισό από αυτό. Θα βάλεις μέσα αλέυρι για πίτσα ( υπάρχει ένα σε πράσινη συσκευσία από μύλοι αγ. γεωργίου.) Μέσα στο νερό θα ρίξεις μαγιά. Θα το αφήσεις ένα δυο λεπτά. Μετά θα ρίξεις όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να γίνει χυλός.

ΑΛΛΆ όχι μέχρι να σφίξει. Το αφήνεις καμιά ώρα σε ζεστό μέρος και σκεπασμένο με πετσέτα για να φουσκώσει.

 

Μετα θα βάλεις αλάτι λάδι και αλέυρι μέχρι να γίνει ένα σφιχτό πράγμα. Θα το ζυμώσεις με τα χέρια σου και θα το αφήσεις πάλι να φουσκώσει.

 

Τώρα για την σάλτσα εγώ χτυπάω σε ένα μικρο γουδί ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα,λάδι,βασιλικό,αποξηραμένο τσίλι.

Μετά με τον πλάστη θα απλώσεις την πίτσα σε ένα κυκλικό ταψί αφού λαδώσεις την επιφάνειά του.

 

Aρχίζω να προθερμαίνω το φούρνο περίπου στους 220. Σε αντιστάσεις πάνω και κάτω (για να ψηθεί και το αποκάτω μέρος της πίτσας)

Μετά περνάω την σάλτσα από 'ενα σουρωτήρι με ψιλές τρύπες γιατί δεν θέλω τους σπόρους της ντομάτας. Αλείφω την πίτσα με την σάλτσα.

Ρίχνω πάνω σοταρισμένο bacon ψιλοκομμένες  ελιές και ρίχνω πάνω ένα τριμμένο κίτρινο τυρί είτε φρέσκοτριμμένο είτε συσκευασίας (νομίζω την τελευταία φορά χρησιμόποιησα ένα guda συσκευασίας) ,΄Βαζω μερικές πινελιές λάδι και ...

Μετά το γυρίζω στον αέρα βάζω την πίτσα και σε κάνα 45λέπτο είναι έτοιμη

 

Έχει ομως αρκετή φασαρία ,πατσαλιό και ορθοστασία. Ξεκινάω πχ από τις 18:30 και είναι έτοιμη κατά τις 21:30 -22:00

  • Like 1
Δημοσ.

εκανα αυτη τη κρεμα http://addapinch.com/cooking/2014/02/27/perfect-chocolate-buttercream-frosting-recipe/#axzz2wbEeVhOO

και κατι μου εχει βγει off στη γευση..δεν ξερω ισως φταιει το κακαο..τεσπα μπηκε τωρα πανω στη τουρτα.ωρα για φασινα :-(

Νομίζω έκανες λάθος στο πόσο βούτυρο έβαλες

Δημοσ.

εβαλα οσο ζηταγε η συνταγη και υφη/οψη ειναι σαν τις φωτογραφιες.την επομενη φορα θα δοκιμασω τη φραουλενια που εχει. :-D

Δημοσ.

εβαλα οσο ζηταγε η συνταγη και υφη/οψη ειναι σαν τις φωτογραφιες.την επομενη φορα θα δοκιμασω τη φραουλενια που εχει. :-D

 

παιζει ρολο η ποιοτητα του βουτυρου που εβαλες. δεν ειναι να λυπασε τα χρηματα οταν προκειται για βασικο συστατικο. παντως ξερω πολλους που δεν την τρωνε με τπτ την κρεμα βουτυρου.

Δημοσ.

λοιπον η τουρτα κοπηκε και ηταν πολυ ωραια.με το παγωμα ηρθαν και εδεσαν τα υλικα.καταλήξαμε οτι μου ξέφυγε ο εσπρεσο(εξου και η οφφ γευση) αρα βγηκε λιγο προς μοκα μερια.απο βουτυρο εβαλα αυτο:

%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8C-%CE%B2%CE

http://www.minervahorio.gr/el/product/voutiro-agelados-horio/

Δημοσ.

Το sticks απο τις αμερικανικες συνταγες δεν ειναι ενα κουτι απο τα ευρωπαικα

εννοειται.η κοπελια εξηγει τις ποσοτητες σε αλλο ποστ.

 

Απο ελληνικά βούτυρα πάντως το πιο ωραίο απο τα 3(κέρκυρας, χωριό, ηπειρος) που έχω δοκιμάσει ειναι το ήπειρος.

δεν το εχω δοκιμασει.το βαζω στα υποψη.
Δημοσ.

αντε και να μας κερασεις οταν κατεβουμε την αλλη φορα, μην το φας παλι ολο μονη σου

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...