Toxo <3 lover Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 για cake flour τι εβαλες? Πήγα στο super market και έψαχνα τις περιεκτικότητες σε γλουτένη να βρω ό,τι υπήρχε πιο κοντά στις αντίστοιχες των cake/bread. Τελικά πήρα βιολογικά άλευρα, μαλακό και σκληρό 9.7% και 11.5% αντίστοιχα. Pastry το λες, όχι cake Ούτε και το σκληρό ήταν σωστό από μια αναζήτηση που έκανα όταν τα έψαχνα. Δούλεψε πάντως κι έτσι μια χαρά! Προς τι η απορία;
Chrisxxx Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Λοιπόν θα ρωτήσω εδω, ψάχνουμε επιτραπέζιο μιξερ. Μάλλον πάμε για κάτι τέτοιο http://www.amazon.co.uk/Kenwood-Prospero-KM283-Stand-Mixer/dp/B006WYVF6Q/ref=sr_1_2?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1397126719&sr=1-2&keywords=kenwood+mixers κοιτούσα και τα andrew james http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Electric-Stunning-Includes/dp/B006VSAPA0/ref=sr_1_5?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1397126828&sr=1-5&keywords=Andrew+Jamesαλλά ενώ εχουν καλό rating φοβάμαι λίγο το service τους αν χαλάσει κάτι κλπ.. Καμια άλλη πρόταση;
Toufas Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Πήγα στο super market και έψαχνα τις περιεκτικότητες σε γλουτένη να βρω ό,τι υπήρχε πιο κοντά στις αντίστοιχες των cake/bread. Τελικά πήρα βιολογικά άλευρα, μαλακό και σκληρό 9.7% και 11.5% αντίστοιχα. Pastry το λες, όχι cake Ούτε και το σκληρό ήταν σωστό από μια αναζήτηση που έκανα όταν τα έψαχνα. Δούλεψε πάντως κι έτσι μια χαρά! Προς τι η απορία; Απλα δεν ηξερα τι να βαλω για να τα φτιαξω Ποσο ενοχλητικες οι συνταγες με ογκομετριση γαμω! 2
Anorymous Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Τιποτα συνταγες με νηστισιμα οχι γαριδες και τετοια πιο πολυ με μακαρονια λαχανικα κλπ
Toxo <3 lover Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Με ταλαιπωρεί η συνταγή που έχω, αλλά χαλάλι τους. Μέσα έβαλα gianduja, τη βλέπετε στην άκρη. 5
Voziniotis-3 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Καναν οδηγο για φοιτητες κτλ εχουμε? Για να μην ρωταω εδω συνεχεια τα βασικα.
evabb Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 βραχάκια (οχι βρακάκια) με ξερα φρουτα ας με σταματησει καποιος, εχω φαει ηδη 4 3
Chrisxxx Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Με ταλαιπωρεί η συνταγή που έχω, αλλά χαλάλι τους. Μέσα έβαλα gianduja, τη βλέπετε στην άκρη. Συνταγή; Γαμάτο φαίνεται.
Toxo <3 lover Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Χωρίς πλάκα, όφειλα να βγάλω μια αξιοπρεπή φωτογραφία για να φανεί όσο ωραίο είναι γευστικά. Να σας πω δύο κουβέντες πριν δώσω τη συνταγή. Γευστικά είναι υπέροχο χωρίς αμφιβολία. Παραμένει μαλακό για ημέρες (αν μείνει), είναι τόσο τρυφερό που θέλει προσοχή όταν το κόβεις με το μαχαίρι γιατί οι ίνες που κάνει είναι ελαστικές και μπορεί να τραβήξεις καμία κατά την προσπάθεια. Για να γίνει όμως έτσι μας ταλαιπωρεί μια αρκετά υγρή και κολώδης ζύμη η οποία δεν θέλει να πάρει άλλο αλεύρι. Απλώς βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και τα χέρια τακτικά ώστε να μην κολλάει. Θα το δείτε, το γράφει και μέσα. Είναι πολύ βοηθητική η συνταγή και αν ακολουθήσει κανείς τις οδηγίες όπως δίνονται, έχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Εμφανισιακά μπορεί να μην πετύχουν με την πρώτη γιατί όπως είπα η ζύμη είναι λίγο ζόρικη στο χειρισμό, αλλά η γεύση δεν απογοητεύει ποτέ! Έχω κάνει με ξηρή και φρέσκια μαγιά, με τη φρέσκια είδα διαφορά, έγινε πιο όμορφο. Επίσης εκεί που λέει 400 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος έβαλα 100ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και τα υπόλοιπα 300ml γάλα πλήρες. Τα αρώματα είναι θέμα γούστου, βάζω πάντα μαχλέπι - μαστίχα, τσουρέκι χωρίς μαχλέπι δεν νοείται. Τα κορδόνια θέλουν ζύμωμα. Απλώνουμε σε κορδόνι ένα μέρος της ζύμης, διπλώνουμε στη μέση και ανοίγουμε ξανά. 3-4 φορές. Έπειτα βάζουμε λίγο αλεύρι και το κορδόνι στέκεται. Μην κάνετε τα κορδόνια μπάλες! Ταλαιπωρήστε τη τη ζύμη, είναι ωραία στην αφή ούτως ή άλλως. Πλέκω πάντα αυτό με τα τέσσερα κορδόνια (δύο είναι ουσιαστικά). Συνταγή εδώ. Στο site έχει κι ένα mini guide οργανωμένο που λέει ωραία πράγματα για τα τσουρέκια, δώστε λίγη σημασία. Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε! Και χρόνια πολλά! 5
tehAllantin Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 λεπον, συνταγή για τα πχιο τέλεια πανκεικς ΕΒΕΡ! 280γρ. "aunt jemima" pancace mix (τι;;; δεν μπορείς να το βρείς; πρόβλημά σου!!!) 330μλ γάλα 2 αυγά 15ml σπορέλαιο (εγώ γουστάρω βούτυρο κλαριφιέ (καθαρό βουτυρο για τους μανγκλς της μαγειρικής) γιατί έτσι) πολλή αγάπη! 'μάει μάνες!
gatokoritso Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 280γρ. "aunt jemima" pancace mix (τι;;; δεν μπορείς να το βρείς; πρόβλημά σου!!!) 330μλ γάλα 2 αυγά 15ml σπορέλαιο (εγώ γουστάρω βούτυρο κλαριφιέ (καθαρό βουτυρο για τους μανγκλς της μαγειρικής) γιατί έτσι) πολλή αγάπη! 'μάει μάνες! 3
tehAllantin Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 κοιτα, δοκίμασα να βάλω αλεύρι/μπέικιν/λιγη αχνη/λιγο αλάτι/λιγη βανιλινη αλλά δεν είναι το ίδιο. ΔΕΝ ξερω τι χημείες έχει το συγκεκριμένο θεικό σκεύασμα.. Αλλά τα 500γρμ εδώ κάνουν 7μιση ευρώ
evabb Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 κοιτα, δοκίμασα να βάλω αλεύρι/μπέικιν/λιγη αχνη/λιγο αλάτι/λιγη βανιλινη αλλά δεν είναι το ίδιο. ΔΕΝ ξερω τι χημείες έχει το συγκεκριμένο θεικό σκεύασμα.. Αλλά τα 500γρμ εδώ κάνουν 7μιση ευρώ απλα μαλλον ή δεν εχεις καλη συνταγη ή τα υλικα που χρησιμοποιεις δεν ειναι καλα. παντως αυτο που ποσταρες δεν ειναι συνταγη.
tehAllantin Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 οριστε; αντί του aunt jemima μια φορα προσπάθησα να φτιάξω "δικο μου μειγμα" και δεν ηταν ανάλογα καλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα