SpirtouLisS Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 έστω ότι θέλω να ξεκινήσω να μαγειρεύω σοβαρά. Πέραν των ζυμαρικών τί άλλο απλό μπορώ να φτιάξω για να αρχίσω να νιώθω σιγά σιγά; ξεφυγε απο τα ζυμαρικά αλλα μερικως. προσπαθησε να φτιαξεις ενα παστιτσιο ακόμα και με ετοιμη μπεσαμελ (εμμεσα θα μαθεις πως μαγειρευεται και ο κιμας). Φτιαξε 3 οσπρια που προσωπικά τα θεωρω πολυ χρησιμα να τα ''εχεις'' σαν συνταγες. Φασολακια δροσερά και ξερα (σουπα δλδ) και φακές. Δεν ειμαι της αποψης οτι ολα ειναι ευκολα. Η μαγειρικη θελει μεράκι. Πχ τα φασολακια μια τοσο απλη συνταγη ειμαι σιγουρος οτι μπορω να ξεχωρισω απο την τελικη γευση αν τα εχει μαγειρεψει καλη μαγειρισα ή καποιος φοιτητης που απλα τα πεταξε ολα μεσα στο τσικαλι...
evabb Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 ξεφυγε απο τα ζυμαρικά αλλα μερικως. προσπαθησε να φτιαξεις ενα παστιτσιο ακόμα και με ετοιμη μπεσαμελ (εμμεσα θα μαθεις πως μαγειρευεται και ο κιμας). Φτιαξε 3 οσπρια που προσωπικά τα θεωρω πολυ χρησιμα να τα ''εχεις'' σαν συνταγες. Φασολακια δροσερά και ξερα (σουπα δλδ) και φακές. Δεν ειμαι της αποψης οτι ολα ειναι ευκολα. Η μαγειρικη θελει μεράκι. Πχ τα φασολακια μια τοσο απλη συνταγη ειμαι σιγουρος οτι μπορω να ξεχωρισω απο την τελικη γευση αν τα εχει μαγειρεψει καλη μαγειρισα ή καποιος φοιτητης που απλα τα πεταξε ολα μεσα στο τσικαλι... this is madness 4
katiepie Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 ξεφυγε απο τα ζυμαρικά αλλα μερικως. προσπαθησε να φτιαξεις ενα παστιτσιο ακόμα και με ετοιμη μπεσαμελ (εμμεσα θα μαθεις πως μαγειρευεται και ο κιμας). Φτιαξε 3 οσπρια που προσωπικά τα θεωρω πολυ χρησιμα να τα ''εχεις'' σαν συνταγες. Φασολακια δροσερά και ξερα (σουπα δλδ) και φακές. Δεν ειμαι της αποψης οτι ολα ειναι ευκολα. Η μαγειρικη θελει μεράκι. Πχ τα φασολακια μια τοσο απλη συνταγη ειμαι σιγουρος οτι μπορω να ξεχωρισω απο την τελικη γευση αν τα εχει μαγειρεψει καλη μαγειρισα ή καποιος φοιτητης που απλα τα πεταξε ολα μεσα στο τσικαλι... Thanks αλλά αυτό με τα όσπρια δεν, γιατί επειδή δεν τα πολυτρώω δεν πρόκειται και να αφοσιωθώ... Τώρα με κρέας δεν ξέρω, το φοβάμαι...
evabb Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Thanks αλλά αυτό με τα όσπρια δεν, γιατί επειδή δεν τα πολυτρώω δεν πρόκειται και να αφοσιωθώ... Τώρα με κρέας δεν ξέρω, το φοβάμαι... γιατι το φοβασαι; μην πανε χαμενα τα χρηματα που εδωσες για να το αγορασεις; αμα σου βγει λιγο αψητο πχ παντα μπορεις να το ψησεις λιγο παραπανω.
katiepie Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 γιατι το φοβασαι; μην πανε χαμενα τα χρηματα που εδωσες για να το αγορασεις; αμα σου βγει λιγο αψητο πχ παντα μπορεις να το ψησεις λιγο παραπανω. δεν ξέρω ποιες είναι οι safe συνταγές για να μη βγει πολύ χάλια κτλ...
SpirtouLisS Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 this is madness ναι οντως τωρα που το διαβασα τονισμενο ακουγεται προσβολή για το θέμα και οσους συμμετεχουμε απλα επειδη τη μπεσαμελ τη θεωρω το δυσκολοτερο σημειο (αναλογικα παντα) ειπα να αλαφρώσω λίγο το task!
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 δεν καιγεται το ζυμαρι στους 400+ γιατι εχει καποια υγρασια που βραζει ακαριαια και για το 1 λεπτο που μπαινει το ζυμαρι στο φουρνο διατηρει καπως σταθερη τη θερμοκρασια στο εσωτερικο δημιουργωντας και τις χαρακτηριστικες κοιλοτητες. Ειναι χαρακτηριστικο οτι η πιτσα στον ξυλοφουρνο ψηνεται απο κατω και μεσα προς τα εξω. Ο πατος δηλαδη του φουρνου παιζει το σημαντικοτερο ρολο στο ψησιμο. Η πιτσα παιρνει χρωμα απο πανω οταν ο πιτσαδορος για 2 δευτερολεπτα πριν βγαλει τη πιτσα την σηκωνει στο θολο οπου οπως γνωριζουμε παει ο θερμος αερας λογω του οτι ειναι ελαφρυτερος και εκει η θερμοκρασια ξεπερναει τους 500C κατα πολυ. Επισης αλλος ενας λογος που δεν καιγεται στους 400-500C ακαριαια ειναι οτι το ζυμαρι στον κυκλικο τομεα του πατου του ξυλοφουρνου που μπαινει εκει μενει. Και ο πιτσαδορος πρεπει να προσεχει οπως το στρεφει κυκλικα για να ψηθει για 1 λεπτο ομοιομορφα να μην παει το ζυμαρι πιο δεξια ή πιο αριστερα. Αν παει πιο διπλα καηκε ακαιριαια θα δημιουργησει καρβουνο καθως εκει δεν ειχε απορροφηθει θερμοκρασια και το ζυμαρι εχει ηδη χασει ενα μερος της υγρασιας που θα το βοηθουσε να μην καει. Γενικα φανταστειτε οτι πετατε μια βρεγμενη χαρτοπετσετα που εχετε κανει μπαλα μεσα στο τζακι. Αν δε στεγνωσει, δε θα παρει φωτια. Στο φουρνο του σπιτιου μας αυτες οι κοιλοτητες στο ζυμαρι απο υγρασια που εγινε ατμος υπαρχουν αλλα δεν ειναι τοσο χαρακτηριστικες για αυτο και το ζυμαρι μας εχει διαφορετικη υφη. Επισης η πιτσα στην κουζινα ψηνεται περισσοτερο απο πανω και προς τα μεσα και αυτο για περισσοτερο απο 10 λεπτα κατι που την ξεραινει και το ζυμαρι και το τυρι και αλλαζει τελειως γευση υφη και ποιοτητα στην πιτσα. επισης να σας πω οτι 400-500C για τον ξυλοφουρνο ειναι ευκολες θερμοκρασιες. αρκει να σας πω οτι οταν ενας ξυλοφουρνος ειναι καινουργιος και τον ''καις'' 1η φορα με πολλα ξυλα μεχρι να ασπρισουν τα τοιχωματα, βαζεις ενα γυαλινο μπουκαλι και λιωνει. αρα σιγουρα μιλαμε για θερμοκρασιες ανω των 800-1000 C μετα που θα καει ο ξυλοφουρνος δεν ξαναλιωνει το μπουκαλι Αυτά που λες δεν πάντως δεν είναι αυτά που είδα στο βίντεο. Στο βίντεο η πλάκα από κάτω είναι ζεστή και ψήνει τον πάτο αλλά τα πλαινά της πίτσας δεν ψήνονται από την θερμοκρασία που έχει πιάσει ο φούρνος αλλά κατευθείαν από την ακτινοβολία της φωτιάς. Επίσης το ότι μπορεί να πιάσει αυτές τις θερμοκρασίες με πολλά ξύλα δεν σημαίνει ότι και η θερμοκρασία είναι αντίστοιχα υψηλή όταν ψήνεται η πίτσα. Στο βίντεο πχ τα έχει κάνει στην άκρη τα ξύλα και η θερμοκρασία είναι σίγουρα πολύ πιο χαμηλή. Με αυτά και με αυτά με βάζετε στο τρυπάκι να φτιάξω πίτσα το βράδυ. Θα πάω να πάω ζύμη πιτσμπουρυ. Τι υλικά να βάλω; Κάτι απλό ε. Ένα τυρί και καναδυο άλλα
evabb Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 ναι οντως τωρα που το διαβασα τονισμενο ακουγεται προσβολή για το θέμα και οσους συμμετεχουμε απλα επειδη τη μπεσαμελ τη θεωρω το δυσκολοτερο σημειο (αναλογικα παντα) ειπα να αλαφρώσω λίγο το task! πρεπει να σας κανω ενα tutorial besamel σε βιντεο να δειτε ολοι ποσο ευκολο ειναι. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 πρεπει να σας κανω ενα tutorial besamel σε βιντεο να δειτε ολοι ποσο ευκολο ειναι. Τι τυρί να πάρω για την πίτσα;
gatokoritso Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 μοτσαρέλα; γκουντα. αυτα τα 2 + λιγο τριμμενο cheddar και εισαι κορυφη. 3
IOSTEFO Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μια ερώτηση πως το σβήνω αυτό με κόκκινο κρασί η με λεμόνι; ευχαριστώ.
fatals Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Τι τυρί να πάρω για την πίτσα; Edam και μοτσαρέλα. Προσοχή η μοτσαρέλα η τριμμένη μαυρίζει!
Toxo <3 lover Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Έλεος με τις πίτσες, παιδιά, πείνασα Μου δώσατε ιδέα για το Σάββατο όμως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα