Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλεος με τις πίτσες, παιδιά, πείνασα  :P Μου δώσατε ιδέα για το Σάββατο όμως!  :D

εγω αυριο παιρνω τη μοτσαρελα. εχω βρει μονιμη προσφορα σε τοπικο κρεωπολειο μοτσαρελα 5 ευρω το κιλο και συχνα παιρνω μισοκιλα και τα ξυνω μονος. με το μισο κιλο φτιαχνω 3 πιτσες αλλα συμπληρωνω και λιγο γκουντα ή ενταμ ετσι για τη γευση γιατι η μοτσαρελα ειναι ψιλοαδιαφορη γευστικα. αλλα λιωνει φοβερα γινεται σα κρεμα!

εχω και στη καταψυξη ψητο κοτοπουλο που ειχε περισεψει λογικα θα το σωταρω στο τηγανι σε κυβακια με λιγη ριγανη λιγο λαδακι και λιγο βαλσαμικο και καπνιστη παπρικα και μαζι με μανιταρια θα συνοδευσει την πιτσα του ch leage!!!

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έλεος με τις πίτσες, παιδιά, πείνασα  :P Μου δώσατε ιδέα για το Σάββατο όμως!  :D

Πάρε λίγο κιμά, αλάτισε τον, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, κανονικά όπως κάνεις τους κεφτέδες και βάλτο πάνω στην πίτσα. Αλάτισε και λίγο κρεμμύδι από την προηγούμενη μέρα μαζί με ελαιόλαδο και άστα στο ψυγείο. Βάλτα πάνω στην πίτσα μαζί με τον κιμά, σάλτσα και κασέρι γευστικά θα είναι αλλού..

  • Like 2
Δημοσ.

μάγκες σπάστε κανα αυγό από πανω απο τι πίτσα μετράει άσχημα. αλλά να το βάλεις προς το τέλος ώστε να ειναι runny.

10 κιλά ουμάμι να ούμε.



π.ς ρε μάγκες τι κίτρινα τυριία στη πίτσα...πολύ λιπαρότητα. γινετε masive. μια καλή μοτσαρέλα (αυτή στα κυπελάκια σε μπαλίτσες παρα είναι μια χαρά και acceptable)

γενικα χρύσο κανόνα για τη πίτσα έχω 2-3 max toppings τυρί ουτε πάρα πολύ ούτε παρα πολύ λίγο.

Δημοσ.

μάγκες σπάστε κανα αυγό από πανω απο τι πίτσα μετράει άσχημα. αλλά να το βάλεις προς το τέλος ώστε να ειναι runny.

 

10 κιλά ουμάμι να ούμε.

 

 

 

π.ς ρε μάγκες τι κίτρινα τυριία στη πίτσα...πολύ λιπαρότητα. γινετε masive. μια καλή μοτσαρέλα (αυτή στα κυπελάκια σε μπαλίτσες παρα είναι μια χαρά και acceptable)

 

γενικα χρύσο κανόνα για τη πίτσα έχω 2-3 max toppings τυρί ουτε πάρα πολύ ούτε παρα πολύ λίγο.

Μπορείς επίσης να κάνεις μείγμα τυρί φέτα μαζί με αυγό όπως κάνουν για τις τυρόπιτες και να το ρίξεις από πάνω. Άσε...

Δημοσ.

ε ηρέμησε βραδιάτικα, αν και δεν τραβάω ζόρια έχω 24ώρο τέσκο δίπλα μου χαχαχαχα να ξεκινησω το ζύμωμα.

Δημοσ.

Χμμ, τώρα πήρα ρεγκάτο. Επίσης δεν είχε ζύμη για πίτσα και πήρα ζύμη για κρουασάν. Well δεν θα είναι ακριβώς πίτσα αυτό που θα φάω αλλά θα αξίζει.

 

Ρεγκάτο και μπέικον. Σάλτσα δεν πήρα. Να βάλω καμιά τομάτα; Κανα κρεμμύδι;  Ξαφνικά μου φαίνεται φτωχή :mellow:

Δημοσ.

Χμμ, τώρα πήρα ρεγκάτο. Επίσης δεν είχε ζύμη για πίτσα και πήρα ζύμη για κρουασάν. Well δεν θα είναι ακριβώς πίτσα αυτό που θα φάω αλλά θα αξίζει.

 

Ρεγκάτο και μπέικον. Σάλτσα δεν πήρα. Να βάλω καμιά τομάτα; Κανα κρεμμύδι;  Ξαφνικά μου φαίνεται φτωχή :mellow:

Κόψε ντομάτα σε κομματάκια, πάτησε την λίγο με κάτι, ρίξε λίγο λαδάκι ρήγανι και αλάτι και έτοιμη η σάλτσα...

  • Like 1
Δημοσ.

εγω αυριο παιρνω τη μοτσαρελα. εχω βρει μονιμη προσφορα σε τοπικο κρεωπολειο μοτσαρελα 5 ευρω το κιλο και συχνα παιρνω μισοκιλα και τα ξυνω μονος. με το μισο κιλο φτιαχνω 3 πιτσες αλλα συμπληρωνω και λιγο γκουντα ή ενταμ ετσι για τη γευση γιατι η μοτσαρελα ειναι ψιλοαδιαφορη γευστικα. αλλα λιωνει φοβερα γινεται σα κρεμα!

εχω και στη καταψυξη ψητο κοτοπουλο που ειχε περισεψει λογικα θα το σωταρω στο τηγανι σε κυβακια με λιγη ριγανη λιγο λαδακι και λιγο βαλσαμικο και καπνιστη παπρικα και μαζι με μανιταρια θα συνοδευσει την πιτσα του ch leage!!!

 

πώς ξυνεις την μοτσαρελα; ειναι υγρη και μαλακια :mellow:

  • Like 1
Δημοσ.

πώς ξυνεις την μοτσαρελα; ειναι υγρη και μαλακια :mellow:

την παιρνω σε τακουνι αφυδατωμενη σε μορφη κασεριου. οποτε ξυνεται.

Δημοσ.

Είναι ωρα να ξαναπάρω βάση κοπής.
Ειχα ξύλινη μέχρι  τώρα. Θα μου προτείνατε να ξαναπάω σε ξύλινη ή ειναι πιο "καθαρές" οι πλαστικές (λόγω των βακτηριδίων).
Και αν πάω σε πλαστική βάση να προσέξω κάτι;

(Προβλήματα που έχει ο κόσμος....)

Δημοσ.

Είναι ωρα να ξαναπάρω βάση κοπής.

Ειχα ξύλινη μέχρι  τώρα. Θα μου προτείνατε να ξαναπάω σε ξύλινη ή ειναι πιο "καθαρές" οι πλαστικές (λόγω των βακτηριδίων).

Και αν πάω σε πλαστική βάση να προσέξω κάτι;

 

(Προβλήματα που έχει ο κόσμος....)

 

οι αποψεις διίστανται νομιζω.

  • Like 1
Δημοσ.

Πήγαινε κανα πρακτικερ, πάρε μια τέτοια:

8C0705D3C726BE3B267FF1F650F4AF5E.jpg

Τι και αν έχει παραπανω μικροβια; Ζήσε τη ζωή σου επικίνδυνα!!! 

  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρες :)

 

Έχω βάλει στον ξυλόφουρνο αναλογικό θερμόμετρο που μετράει μέχρι 350c και δεν το πρόλαβα και έλιωσε.

 

Δεν έχει τύχει να βρω ψηφιακό infrared να δοκιμάσω πόσο ψηλά φτάνει.

 

Παρόλα αυτά όπως έχω ξαναγράψει εγώ λειτουργώ έτσι:

 

http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4068

 

Η πίτσα μένει μέσα 1-2 λεπτά ανάλογα τη θερμοκρασία που έχει ο φούρνος εκείνη τη στιγμή.

 

ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο τρόπο ψησίματος από όσα έχω δοκιμάσει.

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Είναι ωρα να ξαναπάρω βάση κοπής.

Ειχα ξύλινη μέχρι  τώρα. Θα μου προτείνατε να ξαναπάω σε ξύλινη ή ειναι πιο "καθαρές" οι πλαστικές (λόγω των βακτηριδίων).

Και αν πάω σε πλαστική βάση να προσέξω κάτι;

 

(Προβλήματα που έχει ο κόσμος....)

 

 

οι αποψεις διίστανται νομιζω.

Απο την μία λένε ότι το πλαστικό καθαρίζει πιο εύκολα λόγω της λείας επιφάνειας από την άλλη υπάρχει η άποψη πως από την στιγμή που γίνουν οι χαρακές στο μεν πλαστικό ίσως δεν φτάνει το απορυπαντικό-απολυμαντικό στις εγκωπές και θα δημιουργηθούν βιοϋμένια ενώ στο δε ξύλινο με τους πόρους που έχει το ξύλο, έχουμε διαβροχή του υλικού και καθαρίζεται κάπως καλύτερα. 

 

Διαλέγεις και παίρνεις. Με την στοιχειώδη οικιακή καθαριότητα είσαι καλυμένος (καθάρισμα πάντα μετά από την χρήση με απορυπαντικό + ξύδι αν μπορείς). Τα παραπάνω αναφέρονται σε κλίμακα μη οικιακή. Ποτέ δεν θα περάσουν τόνοι κρέατος από την επιφάνεια κοπής σου

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ψάχνω να πάρω ένα ραβδομπλέντερ, και βλέπω αυτά που έχουν και 2-3 ανταλλακτικά και γίνονται και σαν-μούλτι, και σαν-χτυπητήρι, κλπ. Πχ. Κάνουν δουλειά, ή πρέπει να ξηλωθώ χοντρά, πχ, για να είναι της προκοπής;

 

Αυγολέμονο κάνουν αυτά τα χτυπητήρια; :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...