Voziniotis-3 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Ε τι να πάρω φριτέζα; Μια πατάτα καθαρίζω μόνο κάθε φορά. Λες να συμφέρει; Επίσης έχω ακούσει οτι καλύτερα ελαιόλαδο, παρά τα άλλα δεύτερης κατηγορίας γιατί είναι αρκετά πιο βλαβερά για την υγεία.
zio10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Χωρίς να είμαι ειδικός, έχω ακούσει ότι το ελαιόλαδο έχει μεγάλη αντοχή και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα. Τώρα το πόσο είναι το αρκετές φορές και κατά πόσο ισχύει γενικά αυτό που λέω δεν ξέρω Άσε να σου πούνε καλύτερα τα παιδιά που ξέρουν σίγουρα
Toufas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Με μια κατσαρολα κανεις δουλεια, δεν θες φριτεζα, πρωτα τις κανεις σε χαμηλη θερμοκρασια, να μαλακωσουν σαν να ειναι βραστες (μπορεις να τις βρασεις κιολας) και μετα τις κανεις σε υψηλη θερμοκρασια για να κανουν κρουστα. Αν δεν καψει το λαδι δεν θα εχεις θεμα μεσα σε καποια λογικη παντα. Το φαγητο που τηγανιζεται δεν γινεται να απορροφησει λαδια αν τηγανιστει σωστα.
Voziniotis-3 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Έλα ρε φίλε μπέλας. Ενώ με το τηγάνι τσακ μπαμ. Για το τηγάνι έχεις κάποια συμβουλή όσων αφορά την θερμοκρασία; Επίσης για φριτέζα τι θα έλεγες;
zynif Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Το ελαιόλαδο στους πόσους βαθμούς πιάνει φωτιά;
Toufas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Έλα ρε φίλε μπέλας. Ενώ με το τηγάνι τσακ μπαμ. Για το τηγάνι έχεις κάποια συμβουλή όσων αφορά την θερμοκρασία; Επίσης για φριτέζα τι θα έλεγες; Δεν ειναι θεμα μπελα, ειναι θεμα να το κανεις σωστα. Οταν το μεσα ειναι μαγειρεμενο το εξω θα ειναι παραμαγειρεμενο και η πατατα θα εχει απορροφησει λαδι. Φριτεζα δεν χρειαζεται, κατσαρολα και τρυπητή κουταλα, θες βαθος γενικα http://aht.seriouseats.com/archives/2010/05/the-burger-lab-how-to-make-perfect-mcdonalds-style-french-fries.html
SpirtouLisS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Το λάδι στο τηγάνι, πόσες φορές το χρησιμοποιείτε; θα πεσουν να με φανε τωρα αλλα αν τηγανιζω πατατες και οχι τιποτα ψαρια ή μπριζολικια το χρησιμοποιω 3 φορες συστηματικά. Ειναι δυσκολοι καιροι.
black_rabBiT Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μια απορία: Σήμερα με 3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που μάλλον ΔΕΝ είναι αντικολλητικό και με δυνατή φωτιά, προσπάθησα να τηγανίσω μια χοιρινή. Μετά από 5 λεπτά τηγανίσματος (ψησίματος; ) πώς το λένε αυτό, άρχισε να βγάζει καπνούς και να μαυρίζει. Λέω, ας το γυρίσω από την άλλη πλευρά, το αφήνω γύρω στα 4 και πρόσθεσα λίγο λάδι ακόμα γιατί ο πάτος είχε μαυρίζει. Το κουνάω από εδώ και από εκεί το λάδι να πάει παντού και στο τέλος ντουμάνιασε το σπίτι, άνοιξα τα παράθυρα-μπαλκονόπορτες και λέω πάει η μπριζόλα νηστικός θα μείνω. Τέλος πάντων την βγάζω σε ένα πιάτο. Την αφήνω λίγο και μετά κόβω ένα κομμάτι να δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα ήταν κάπως έτσι: Ήταν αν όχι η καλύτερη, μία από τις καλύτερες μπριζόλες που έχω φάει ποτέ. Αυτή πώς λέγεται; Medium rare? Τι έκανα λάθος; Τι έκανα σωστό; Ζουμερή και καυλιάρικη μπριζόλα.
Toufas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Ειχες ζεστανει καλα το τηγανι απο μονο του απο πριν? Δεν θες αντικολλητικο για μπριζολα, αυτο που ειχες ηταν το σωστο. Και ναι, medium rare ειναι αυτο, αν και το χοιρινο το πανε στο medium πιο πολυ και το μοσχαρι παει σε πιο χαμηλες θερμοκρασιες. Τα πιο πολλα τα εκανες σωστα, και το οτι την αφησες να ξεκουραστει ηταν παρα πολυ σωστο. Το λαθος ηταν μαλλον οτι δεν ηταν αρκετο το λαδι για το τηγανι? Ισως παρα πολυ υψηλη θερμοκρασια για αυτο το λαδι? Την επομενη φορα βαλε κανα κλωναρι θυμαρι ή δεντρολίβανο και καμια σκελιδα σκορδο στο λαδι να παρει αρωμα, και στο τελος βουτυρο (οχι βιταμ) και θα εχεις στο πλαι το τηγανι και με ενα κουταλι θα "λουζεις" την μπριζολα. 1
black_rabBiT Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 6 Σκάλες έχει το μάτι. Στο 6 λοιπόν, ζέστανα τις 3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο. Μόλις άρχιζε να βγάζει καπνούς, την έριξα μέσα. Σε ποια σκάλα να το δοκιμάσω για το ίδιο αποτέλεσμα; Το ντουμάνι και το μαύρισμα γιατί έγινε; Επειδή δεν έβαλα πολύ λάδι; Δηλαδή πόσο παραπάνω να βάλω; Το θέμα είναι να μη βάλω και πολύ.
linuslost Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 θα πεσουν να με φανε τωρα αλλα αν τηγανιζω πατατες και οχι τιποτα ψαρια ή μπριζολικια το χρησιμοποιω 3 φορες συστηματικά. Ειναι δυσκολοι καιροι. Αντι για τηγανιτες τις πατατες τις βαζεις σε λαδοκολα στο φουρνο με ελαχιστο λαδι (1-2 το πολυ κουταλιες) και εχεις ακριβως ιδια γευση με τις τηγανιτες χωρις να ξοδευεις λαδι..! 1
Toufas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 6 Σκάλες έχει το μάτι. Στο 6 λοιπόν, ζέστανα τις 3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο. Μόλις άρχιζε να βγάζει καπνούς, την έριξα μέσα. Σε ποια σκάλα να το δοκιμάσω για το ίδιο αποτέλεσμα; Το ντουμάνι και το μαύρισμα γιατί έγινε; Επειδή δεν έβαλα πολύ λάδι; Δηλαδή πόσο παραπάνω να βάλω; Το θέμα είναι να μη βάλω και πολύ. Καντο στο 5, ασε το τηγανι χωρις λαδι να ζεσταθει καλα, βαλε το λαδι σου και βαλε το κρεας αφου το εχεις αλατισει. Το τηγανι θα ειναι χωρις καποια επιστρωση, με βαρυ πατο. Αν το κρεας ειναι χοντρο, χτύπα το να ανοιξει ή θα τελειωσεις το μαγειρεμα στον φουρνο.
therock Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Θελω να φτιαξω μακαρονια με τονο. Τον τονο τον βραζω μαζι με την σαλτσα που φτιαχνω, ή ετοιμαζω πρωτα την σαλτσα και ριχνω τον τονο μετα στο πιατο?
zio10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Θελω να φτιαξω μακαρονια με τονο. Τον τονο τον βραζω μαζι με την σαλτσα που φτιαχνω, ή ετοιμαζω πρωτα την σαλτσα και ριχνω τον τονο μετα στο πιατο? Εγώ τον ρίχνω μέσα στη σάλτσα. Ρίχνω και αλάτια, πιπέρια, ρίγανη, ίσως κάποιο άλλο μυρωδικό, λάδι ή βούτυρο, λίγο ταμπάσκο ή καγιέν, τα ζεσταίνω, ρίχνω μετά τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατεύω να πάει παντού και έτοιμα για σερβίρισμα! Μια χαρά βγαίνει, αλλά δεν ξέρω αν είναι ο πιο σωστός τρόπος
Voziniotis-3 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μακαρόνια με τόνο; Πρώτη φορά το ακούω. Για ρίξτε μια εύκολη συνταγή στα γρήγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα