Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγουρα δε παιζει προβλημα με τη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια να χτυπα στο τερμα το ωμο ασπραδι?

Για ποια ακτινοβολια μιλας;

Ψαξε καλυτερα πως ακριβως λειτουργει ο φουρνος μικροκυμματων και πως ζεσταινεται το φαγητο 

http://ellinikahoaxes.gr/2014/08/24/%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

• Like 4
Δημοσ.

Για ποια ακτινοβολια μιλας;

Ψαξε καλυτερα πως ακριβως λειτουργει ο φουρνος μικροκυμματων και πως ζεσταινεται το φαγητο 

http://ellinikahoaxes.gr/2014/08/24/%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

Κομπλε κατι τετοιο ηθελα και δε το βρισκα. Θελω να σταθω ομως σε 2 σημεια μιας και εγινε κουβεντα

Όμως   η μικροκυματική ακτινοβολία δεν συσσωρεύεται. Χάνεται σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο αφού κλείσει ο φούρνος. Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να τον ανοίξουμε.

Γιατι δε θα μπορουσαμε να ανοιξουμε το πορτακι του φουρνου αν εμενε μεσα ακτινοβολια τι εννοει εδω

το ψήσιμο σε ηλεκτρική σχάρα, τα μικροκύματα και ο κλασσικός φούρνος προκαλούν τις μικρότερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά, ενώ οι χύτρες ταχύτητας και το βράσιμο τις μεγαλύτερες. Με άλλα λόγια, το βραστό νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των θρεπτικών συστατικών στις τροφές και όχι τα μικροκύματα.

Οντως το βρασιμο που θεωρειται το πιο υγεινο προκαλει τις περισσοτερες απωλειες? Το τελευταιο καιρο παιρνω κοτοπ στηθος σε κυβακια και το βραζω κανα μισαωρο στη μεγαλυτερη αντισταση και το τρωω με ρυζι η μακαρονι. Δλδ τοσο καιρο το κανω λαθος

Δημοσ.

Γιατι ταλαιπωρεις τον εαυτο σου βραζοντας το κοτοπουλο καταρχην, πως τρωγεται αυτο το πραγμα.. :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατι ταλαιπωρεις τον εαυτο σου βραζοντας το κοτοπουλο καταρχην, πως τρωγεται αυτο το πραγμα.. :P

Άμα το σωτάρεις μετά σε λίγο βουτυράκι, σώζεται η κατάσταση! :P 

Δημοσ.

Ειναι οντως τραγικο, τι εχεις να προτεινεις γιατι ψαχνω νεα συνταγη. Εχω βρει μια που το κανεις στο φουρνο με τριμμενη φρυγανια και κανεις υγιεινα nuggets αλλα πρεπει να παραγγειλω σχαρα γιατι δε βρισκω ετοιμοπαραδοτη στις διαστασεις μου και προς το παρον μονο βραζω και τηγανιζω

• Super Moderators
Δημοσ.

Ειναι οντως τραγικο, τι εχεις να προτεινεις γιατι ψαχνω νεα συνταγη. Εχω βρει μια που το κανεις στο φουρνο με τριμμενη φρυγανια και κανεις υγιεινα nuggets αλλα πρεπει να παραγγειλω σχαρα γιατι δε βρισκω ετοιμοπαραδοτη στις διαστασεις μου και προς το παρον μονο βραζω και τηγανιζω

Κόψε το κοτόπουλο σε λωρίδες για να κάνεις nuggets και αν έχεις χρόνο άστο στο ψυγείο για μερικές ώρες ή καλύτερα απο το προηγούμενο βράδυ, μέσα σε ένα μπολ με γιαούρτι και ο,τι μπαχαρικά σου αρέσουν. Τα βγάζεις μετά, αφήνεις να φύγει το πολύ γιαούρτι και τα βουτάς σε φρυγανιά ή ακόμη καλύτερα σε πάνκο (πιο χοντρά τρίματα ψωμιού που θα το βρεις σε super market) ή αν είσαι πιο μερακλής μπορείς να τρίψεις στο μούλτι τα αγαπημένα σου κριτσίνια με γεύσεις κλπ (ακόμη και bake rolls!). Τα ψήνεις σε ένα ταψί με λαδόκολα κάπου στα 20-25 λεπτά και είσαι έτοιμος.

Αν θες το κλασικό πανάρισμα, ξεχνάς τα γιαούρτια και το ψυγείο και περνάς απλά τα κομμάτια πρώτα από αλεύρι, μετά από αβγό χτυπημένο και μετά από τη φρυγανιά και τα ψήνεις στον ίδιο χρόνο.

:)

• Like 2
Δημοσ.

Κοτοσουπα; Βραζεις καμια ωρα τα κοκαλα μαζι με καροτα σελινο κρεμμυδια, σουρονεις τον ζομο, βραζεις στο ζομο το κρεας απο το κοτοπουλο με μερικα καρε καροτου για ομορφια.

• Super Moderators
Δημοσ.

http://www.vicko.gr/el/product/Φουρνάκια-Ρομποτάκια---Τεπανιάκια/ΦΟΥΡΝΑΚΙ-ΑΕΡΟΣ--ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ--12L-1400W--VICKO--ΜΑΥΡΟ?prdId=867-4332

Λεω να παρω και αυτο για μπιφτεκια και διαφορα κρετα. Εχεις κανει εμπειριες;

Ναι, είναι άχρηστα και δεν ψήνουν ομοιόμορφα! Εκτος αν δεν έχεις καν φούρνο... :)

• Moderators
Δημοσ.

http://www.vicko.gr/el/product/Φουρνάκια-Ρομποτάκια---Τεπανιάκια/ΦΟΥΡΝΑΚΙ-ΑΕΡΟΣ--ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ--12L-1400W--VICKO--ΜΑΥΡΟ?prdId=867-4332

Λεω να παρω και αυτο για μπιφτεκια και διαφορα κρετα. Εχεις κανει εμπειριες;

Ναι, είναι άχρηστα και δεν ψήνουν ομοιόμορφα! Εκτος αν δεν έχεις καν φούρνο... :)

Ωστοσο ειναι φοβερα για ζεσταμα αν δεν εχεις φουρνο μικροκυμματων. Βεβαια εγω το χρησιμοποιω ενιοτε και για ψησιμο, αλλα ομολογω πως δε με λες σε καμια περιπτωση καλοφαγα οποτε δεν εχω απαιτησεις. :lol:

Δημοσ.

Φουρνο μικροκυματων εχω αλλα μη μου πειτε οτι κανεις και κει μπιφτεκια. Ουτε θελω να καιω φουρνο κανονικο για 2 μπιφτεκια.

Δημοσ.

Φουρνο μικροκυματων εχω αλλα μη μου πειτε οτι κανεις και κει μπιφτεκια. Ουτε θελω να καιω φουρνο κανονικο για 2 μπιφτεκια.

tigani-antikolitiko-kitchen-craft-cwfpbl

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...