Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις στα καταστήματα της Ευριπίδου. Στα "Καραμανλίδικα του Φάνη", λ.χ., βρίσκω κατά καιρούς διάφορα εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά Ιταλίας, αλλά κυρίως την περίοδο των γιορτών, τον υπόλοιπο χρόνο όλα αυτά τα καταστήματα δουλεύουν κυρίως με ελληνικά προϊόντα (έχουν κάτι Δραμινά λουκάνικα, άλλο πράγμα) αλλά δεν χάνεις τίποτε να ρωτήσεις.

 

Είχα βρει πρόσφατα μια εξαιρετική μορταδέλα, Ιταλική, νομίζω στα Καραμανλίδικα ή αλλιώς στο "Miran".

Στα Καραμανλιδικα ειναι και πολυ καλη περιπτωση να κατσεις για φαγητο .Αν δεν το χεις κανει το προτεινω ανεπιφυλακτα.Και παντα θα παρεις μετα κατι για το σπιτι ,καθως μπορεις να ψωνισεις επι τοπου .

Δημοσ.

ταλιατελες/πεννες με σαλτσα ροκφορ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ωραία φαίνονται, αλλά γιατί δύο διαφορετικά ζυμαρικά;

Δημοσ.

Ωραία φαίνονται, αλλά γιατί δύο διαφορετικά ζυμαρικά;

 

θελω να απαντησω «για να ρωτας» αλλα θα πω απλα οτι δεν εβγαινε δοση απο το ενα ειδος μονο.

  • Like 1
Δημοσ.

θελω να απαντησω «για να ρωτας» αλλα θα πω απλα οτι δεν εβγαινε δοση απο το ενα ειδος μονο.

Thanks, αυτό σκέφτηκα. Αλλά μετά λέω δεν μπορεί να είναι αυτό, για κάποιο άλλο λόγο θα το έκανε! :P

  • Like 1
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις στα καταστήματα της Ευριπίδου. Στα "Καραμανλίδικα του Φάνη", λ.χ., βρίσκω κατά καιρούς διάφορα εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά Ιταλίας, αλλά κυρίως την περίοδο των γιορτών, τον υπόλοιπο χρόνο όλα αυτά τα καταστήματα δουλεύουν κυρίως με ελληνικά προϊόντα (έχουν κάτι Δραμινά λουκάνικα, άλλο πράγμα) αλλά δεν χάνεις τίποτε να ρωτήσεις.

 

Είχα βρει πρόσφατα μια εξαιρετική μορταδέλα, Ιταλική, νομίζω στα Καραμανλίδικα ή αλλιώς στο "Miran".

 

Στο site τους πάντως και τα δύο, δεν αναφέρουν πεπερόνι.

Δημοσ.

Απορία περί ζυμαριού για πίτσα.

 

Σχετικά πρόσφατα αρχισα να φτιάχνω πίτσα(μηδέν εμπειρία με ζυμες) - τις πρώτες 2-3 φορές που έφτιαξα, οσο αφορά το ζυμάρι όλα ήταν κομπλε με τις αναλογίες της συνταγής. 3/4 φλιτζ νερο, 2 φλιτζ αλευρι, 1κγ μαγια, 2κσ ζαχαρη. Αφου αφριζε η μαγια εριχνα αλευρι, λαδι και αλατι, ανακατευα με τα χέρια και μετα απο λιγο ειχα τελεια ζύμη στα χέρια, δεν κολλαγε, καθαρά χέρια και όλα αψογα. Ζυμωνα και λιγο στο τραπέζι. 10 λεπτά.

 

Τώρα τελευταία με τις ίδιες αναλογίες πάντα(και τα ίδια φλιτζάνια ακομα) όσο και αν την ανακατέψω εχω απλα μια κολλώδη ρευστή ζύμη που αφού προσθέσω εξτρα αλευρι (ισως 1 φλιτζάνι ακόμα περιπου)  σιγα σιγα τότε αρχίζει να γίνεται ζύμη, και μετά απο αρκετό ζύμωμα στο τραπέζι σε σχέση με τις πρώτες φορές γίνεται σφιχτή και μη-κολλώδης. Τελικά η πίτσα βγαινει μια χαρά παντως.

 

Κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες φορές που εγινε αυτό η μαγιά δεν αφρίζει πολύ(συγκριτικά από ότι θυμάμαι τις πρώτες φορές) - το νερό 35-40C οπότε δεν νομίζω να την καίω. Ξηρή μαγιά όλες τις φορές, δεν είχε ληξει.

 

Η ερώτηση ειναι πως γινεται αυτό; - τι μπορεί να κάνω λαθος που δεν έκανα στην αρχή ;

Δημοσ.

Απορία περί ζυμαριού για πίτσα.

 

Σχετικά πρόσφατα αρχισα να φτιάχνω πίτσα(μηδέν εμπειρία με ζυμες) - τις πρώτες 2-3 φορές που έφτιαξα, οσο αφορά το ζυμάρι όλα ήταν κομπλε με τις αναλογίες της συνταγής. 3/4 φλιτζ νερο, 2 φλιτζ αλευρι, 1κγ μαγια, 2κσ ζαχαρη. Αφου αφριζε η μαγια εριχνα αλευρι, λαδι και αλατι, ανακατευα με τα χέρια και μετα απο λιγο ειχα τελεια ζύμη στα χέρια, δεν κολλαγε, καθαρά χέρια και όλα αψογα. Ζυμωνα και λιγο στο τραπέζι. 10 λεπτά.

 

Τώρα τελευταία με τις ίδιες αναλογίες πάντα(και τα ίδια φλιτζάνια ακομα) όσο και αν την ανακατέψω εχω απλα μια κολλώδη ρευστή ζύμη που αφού προσθέσω εξτρα αλευρι (ισως 1 φλιτζάνι ακόμα περιπου)  σιγα σιγα τότε αρχίζει να γίνεται ζύμη, και μετά απο αρκετό ζύμωμα στο τραπέζι σε σχέση με τις πρώτες φορές γίνεται σφιχτή και μη-κολλώδης. Τελικά η πίτσα βγαινει μια χαρά παντως.

 

Κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες φορές που εγινε αυτό η μαγιά δεν αφρίζει πολύ(συγκριτικά από ότι θυμάμαι τις πρώτες φορές) - το νερό 35-40C οπότε δεν νομίζω να την καίω. Ξηρή μαγιά όλες τις φορές, δεν είχε ληξει.

 

Η ερώτηση ειναι πως γινεται αυτό; - τι μπορεί να κάνω λαθος που δεν έκανα στην αρχή ;

 

άλλαξες τύπο αλευριού;

 

εγώ βάζω αλεύρι 00 και βγαίνει πάντα άψογη.

Δημοσ.

άλλαξες τύπο αλευριού;

 

εγώ βάζω αλεύρι 00 και βγαίνει πάντα άψογη.

 

Όχι δεν άλλαξα, το 1 του αγιου γεωργίου εβαζα απο την 1η φορα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...