evabb Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 ταλιατελες/πεννες με σαλτσα ροκφορ και γλυκακι φαβλα με νουτελα (αγοραστη) 6
Fotis13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις στα καταστήματα της Ευριπίδου. Στα "Καραμανλίδικα του Φάνη", λ.χ., βρίσκω κατά καιρούς διάφορα εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά Ιταλίας, αλλά κυρίως την περίοδο των γιορτών, τον υπόλοιπο χρόνο όλα αυτά τα καταστήματα δουλεύουν κυρίως με ελληνικά προϊόντα (έχουν κάτι Δραμινά λουκάνικα, άλλο πράγμα) αλλά δεν χάνεις τίποτε να ρωτήσεις. Είχα βρει πρόσφατα μια εξαιρετική μορταδέλα, Ιταλική, νομίζω στα Καραμανλίδικα ή αλλιώς στο "Miran". Στα Καραμανλιδικα ειναι και πολυ καλη περιπτωση να κατσεις για φαγητο .Αν δεν το χεις κανει το προτεινω ανεπιφυλακτα.Και παντα θα παρεις μετα κατι για το σπιτι ,καθως μπορεις να ψωνισεις επι τοπου .
Soulseeker Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Συμφωνω. Ηταν πολυ καλα αλλα δεν αγορασα δυστυχως κατι γιατι γινοταν χαμος ( Σαββατο μεσημερι)
archimidis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Κάνε μία προσπάθεια εδώ BENITO DELICATESSEN. Είναι deli στο παλαιό Φάληρο με πολά ιταλικά προϊόντα.
zio10 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 ταλιατελες/πεννες με σαλτσα ροκφορ Ωραία φαίνονται, αλλά γιατί δύο διαφορετικά ζυμαρικά;
evabb Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Ωραία φαίνονται, αλλά γιατί δύο διαφορετικά ζυμαρικά; θελω να απαντησω «για να ρωτας» αλλα θα πω απλα οτι δεν εβγαινε δοση απο το ενα ειδος μονο. 1
zio10 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 θελω να απαντησω «για να ρωτας» αλλα θα πω απλα οτι δεν εβγαινε δοση απο το ενα ειδος μονο. Thanks, αυτό σκέφτηκα. Αλλά μετά λέω δεν μπορεί να είναι αυτό, για κάποιο άλλο λόγο θα το έκανε! 1
Vassilis_24 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις στα καταστήματα της Ευριπίδου. Στα "Καραμανλίδικα του Φάνη", λ.χ., βρίσκω κατά καιρούς διάφορα εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά Ιταλίας, αλλά κυρίως την περίοδο των γιορτών, τον υπόλοιπο χρόνο όλα αυτά τα καταστήματα δουλεύουν κυρίως με ελληνικά προϊόντα (έχουν κάτι Δραμινά λουκάνικα, άλλο πράγμα) αλλά δεν χάνεις τίποτε να ρωτήσεις. Είχα βρει πρόσφατα μια εξαιρετική μορταδέλα, Ιταλική, νομίζω στα Καραμανλίδικα ή αλλιώς στο "Miran". Στο site τους πάντως και τα δύο, δεν αναφέρουν πεπερόνι.
Toxo <3 lover Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 evabb, στη μαγειρική να μας δώσεις συνταγή αν γίνεται!
evabb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 ελα μωρε την βρισκεις στο ιντερνετ δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
bnvdarklord Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Απορία περί ζυμαριού για πίτσα. Σχετικά πρόσφατα αρχισα να φτιάχνω πίτσα(μηδέν εμπειρία με ζυμες) - τις πρώτες 2-3 φορές που έφτιαξα, οσο αφορά το ζυμάρι όλα ήταν κομπλε με τις αναλογίες της συνταγής. 3/4 φλιτζ νερο, 2 φλιτζ αλευρι, 1κγ μαγια, 2κσ ζαχαρη. Αφου αφριζε η μαγια εριχνα αλευρι, λαδι και αλατι, ανακατευα με τα χέρια και μετα απο λιγο ειχα τελεια ζύμη στα χέρια, δεν κολλαγε, καθαρά χέρια και όλα αψογα. Ζυμωνα και λιγο στο τραπέζι. 10 λεπτά. Τώρα τελευταία με τις ίδιες αναλογίες πάντα(και τα ίδια φλιτζάνια ακομα) όσο και αν την ανακατέψω εχω απλα μια κολλώδη ρευστή ζύμη που αφού προσθέσω εξτρα αλευρι (ισως 1 φλιτζάνι ακόμα περιπου) σιγα σιγα τότε αρχίζει να γίνεται ζύμη, και μετά απο αρκετό ζύμωμα στο τραπέζι σε σχέση με τις πρώτες φορές γίνεται σφιχτή και μη-κολλώδης. Τελικά η πίτσα βγαινει μια χαρά παντως. Κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες φορές που εγινε αυτό η μαγιά δεν αφρίζει πολύ(συγκριτικά από ότι θυμάμαι τις πρώτες φορές) - το νερό 35-40C οπότε δεν νομίζω να την καίω. Ξηρή μαγιά όλες τις φορές, δεν είχε ληξει. Η ερώτηση ειναι πως γινεται αυτό; - τι μπορεί να κάνω λαθος που δεν έκανα στην αρχή ;
γροσερισοπ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Απορία περί ζυμαριού για πίτσα. Σχετικά πρόσφατα αρχισα να φτιάχνω πίτσα(μηδέν εμπειρία με ζυμες) - τις πρώτες 2-3 φορές που έφτιαξα, οσο αφορά το ζυμάρι όλα ήταν κομπλε με τις αναλογίες της συνταγής. 3/4 φλιτζ νερο, 2 φλιτζ αλευρι, 1κγ μαγια, 2κσ ζαχαρη. Αφου αφριζε η μαγια εριχνα αλευρι, λαδι και αλατι, ανακατευα με τα χέρια και μετα απο λιγο ειχα τελεια ζύμη στα χέρια, δεν κολλαγε, καθαρά χέρια και όλα αψογα. Ζυμωνα και λιγο στο τραπέζι. 10 λεπτά. Τώρα τελευταία με τις ίδιες αναλογίες πάντα(και τα ίδια φλιτζάνια ακομα) όσο και αν την ανακατέψω εχω απλα μια κολλώδη ρευστή ζύμη που αφού προσθέσω εξτρα αλευρι (ισως 1 φλιτζάνι ακόμα περιπου) σιγα σιγα τότε αρχίζει να γίνεται ζύμη, και μετά απο αρκετό ζύμωμα στο τραπέζι σε σχέση με τις πρώτες φορές γίνεται σφιχτή και μη-κολλώδης. Τελικά η πίτσα βγαινει μια χαρά παντως. Κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες φορές που εγινε αυτό η μαγιά δεν αφρίζει πολύ(συγκριτικά από ότι θυμάμαι τις πρώτες φορές) - το νερό 35-40C οπότε δεν νομίζω να την καίω. Ξηρή μαγιά όλες τις φορές, δεν είχε ληξει. Η ερώτηση ειναι πως γινεται αυτό; - τι μπορεί να κάνω λαθος που δεν έκανα στην αρχή ; άλλαξες τύπο αλευριού; εγώ βάζω αλεύρι 00 και βγαίνει πάντα άψογη.
bnvdarklord Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 άλλαξες τύπο αλευριού; εγώ βάζω αλεύρι 00 και βγαίνει πάντα άψογη. Όχι δεν άλλαξα, το 1 του αγιου γεωργίου εβαζα απο την 1η φορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα