Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, δυο ερωτήσεις; η "sirloin steak" είναι η κόντρα χωρίς το κόκαλο; Την New York Strip steak πως την ζητάμε από τον κρεοπώλη;

Δημοσ.

Καλησπέρα, δυο ερωτήσεις; η "sirloin steak" είναι η κόντρα χωρίς το κόκαλο; Την New York Strip steak πως την ζητάμε από τον κρεοπώλη;

Εδώ δεν ξέρουν το T-Bone steak... 

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα, δυο ερωτήσεις; η "sirloin steak" είναι η κόντρα χωρίς το κόκαλο; Την New York Strip steak πως την ζητάμε από τον κρεοπώλη;

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28471&subid=2&pubid=63774372

 

Η πίσω πλευρά, από το τελευταίο (13ο) κόκαλο του θώρακα και μετά αποτελεί το κόντρα. Αυτό μας δίνει το περίφημο New York steak ή strip loin.

  • Like 1
Δημοσ.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28471&subid=2&pubid=63774372

 

Η πίσω πλευρά, από το τελευταίο (13ο) κόκαλο του θώρακα και μετά αποτελεί το κόντρα. Αυτό μας δίνει το περίφημο New York steak ή strip loin.

 

Εσύ αυτό στον κρεοπώλη πως θα το ζητούσες;

Δημοσ.

Πήγα σήμερα και πήρα μία κόντρα χωρίς κόκαλο (1,5 με 2 δάχτυλα πάχος). Στο ψησίμο την πέτυχα medium - rare όπως την ήθελα αλλά η γεύση της δεν μου άρεσε πολύ. Έβαλα αλάτι πιπέρι αλλά δεν καταλαβαίνα το κρέας. Δεν ξέρω αν είναι έτσι τα μοσχάρια στην Ελλάδα ή εγώ έτοιχα σε αυτήν, συνήθως τρώω χοιρινό (λαιμό, σουβλάκι, γύρο κ.α.),μοσχάρι παίρνω κυρίως για κιμά. Εσείς από κρέατα τι τρώτε; Πως το προτειμάτε ψημένο; Στο παρακάτω το βίντεο δείχνει τη διαφορά που κάνει το σίτεμα στο κρέας και αργότερα πόσο σημαντίκη είναι η ξεκούραση μετά το ψήσιμο.

 

 

 

μετά το 1:10 λέει για το σίτεμα

μετά το 12:44 λέει για την ξεκούραση

 

https://www.youtube.com/watch?v=l1tsOOtgmFA

 

 

  • Super Moderators
Δημοσ.

Πήγα σήμερα και πήρα μία κόντρα χωρίς κόκαλο (1,5 με 2 δάχτυλα πάχος). Στο ψησίμο την πέτυχα medium - rare όπως την ήθελα αλλά η γεύση της δεν μου άρεσε πολύ. Έβαλα αλάτι πιπέρι αλλά δεν καταλαβαίνα το κρέας. Δεν ξέρω αν είναι έτσι τα μοσχάρια στην Ελλάδα ή εγώ έτοιχα σε αυτήν, συνήθως τρώω χοιρινό (λαιμό, σουβλάκι, γύρο κ.α.),μοσχάρι παίρνω κυρίως για κιμά. Εσείς από κρέατα τι τρώτε; Πως το προτειμάτε ψημένο; Στο παρακάτω το βίντεο δείχνει τη διαφορά που κάνει το σίτεμα στο κρέας και αργότερα πόσο σημαντίκη είναι η ξεκούραση μετά το ψήσιμο.

 

 

 

μετά το 1:10 λέει για το σίτεμα

μετά το 12:44 λέει για την ξεκούραση

 

https://www.youtube.com/watch?v=l1tsOOtgmFA

 

 

 

Δύσκολα θα βρεις σιτεμένο κρέας (εκτός αν έχεις κολλητό χασάπη) και αν το δοκιμάσεις μόνος σου δεν θα πετύχει... Αυτό όμως κάνει τη διαφορά σε συνδυασμό με το σωστό κομμάτι κρέατος. Το καλύτερο που έχω πετύχει είναι σε black angus το οποίο όμως ξεφεύγει υπερβολικά στην τιμή (για φιλέτο ας πούμε φτάνει τα 60 ευρώ το κιλό...). Αλλά το ψήνεις ελάχιστα το ρημάδι και είναι τόσο τρυφερό που το κόβεις με το πηρούνι... :P

 

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη και κάνει όλη τη δουλειά. Για ένα χοντρό κομμάτι (ας πούμε 4-5cm) το περνάω ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο καυτό τηγάνι και το τελειώνω 2-3 λεπτά  στο φούρνο. Μετά κάθεται σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για κάνα 5λεπτο τουλάχιστον. 

 

Φτιάχνεις και μια σως πιπεριών ή με ροκφόρ αν είναι πιο τολμηρός, ετοιμάζεις και καμιά πατάτα τηγανητή ή στο φούρνο και είσαι άρχοντας. Πείνασα! 

  • Super Moderators
Δημοσ.

H φάρμα Μπράλου που αναφέρει στο video πάντως πουλάει σιτεμένα κομμάτια, όχι φτηνά όμως :P

  • Super Moderators
Δημοσ.

H φάρμα Μπράλου που αναφέρει στο video πάντως πουλάει σιτεμένα κομμάτια, όχι φτηνά όμως :P

 

Επισήμως απαγορεύεται το σίτεμα πάντως... :P

H φάρμα Μπράλου που αναφέρει στο video πάντως πουλάει σιτεμένα κομμάτια, όχι φτηνά όμως :P

 

Εγώ βρίσκω και στον Δρακούλη στη Ν.Σμύρνη. 

 

(το οποίο κρεοπωλείο παίζει συνεχώς δυνατή μουσική μπιτάτη και έχει και φωτορυθμικά...) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη και κάνει όλη τη δουλειά. Για ένα χοντρό κομμάτι (ας πούμε 4-5cm) το περνάω ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο καυτό τηγάνι και το τελειώνω 2-3 λεπτά  στο φούρνο. Μετά κάθεται σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για κάνα 5λεπτο τουλάχιστον. 

 

Δες αυτό και την αλλη φορά αν θες κάνε την διαφορετικά, πες εντυπώσεις.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CnuFrNjAgyM

 

 

 

Επισήμως απαγορεύεται το σίτεμα πάντως...  :P

 

 

Όπως απαγορεύονται τα έντερα κι έτσι στην ΕΕ?  :P

 

 

Ναι!   :ph34r:

 

πέθανα....  :-D

 

 

 

 

EDIT: για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να διαφημήσω την φάρμα μπράλου, απλώς ανέφερα την διαφορά που φαίνεται (στο χρώμα πιο πολύ) του σιτεμένου κρέατος

Επεξ/σία από frozex
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δες αυτό και την αλλη φορά αν θες κάνε την διαφορετικά, πες εντυπώσεις.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CnuFrNjAgyM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πέθανα.... :-D

 

 

 

 

EDIT: για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να διαφημήσω την φάρμα μπράλου, απλώς ανέφερα την διαφορά που φαίνεται (στο χρώμα πιο πολύ) του σιτεμένου κρέατος

Έχω κάνει χιλιάδες δοκιμές. Καμία δεν είναι ο απόλυτος τρόπος μιας και όλα εξαρτώνται από την πρώτη ύλη. Συνήθως βλέπω το κρέας πρώτα, το αφήνω ώρα έξω από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανάλογα μετά επιλέγω αν θα το κάνω μόνο στο τηγάνι ή θα μπει και φούρνο. :)

 

Το χειρότερο είναι όταν πέφτεις σε πολύ φρέσκο κρέας, το οποίο είναι λάστιχο ακόμη κι αν το φας ωμό...

 

Για τη φάρμα που λες έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...