Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Έχει μια πολύ καλή σειρά "Cooked" με 4 επεισόδια έως τώρα στο Netflix. Το "air" που έχει να κάνει με ψωμί κλπ έχει πολλές απαντήσεις περί γλουτένης κλπ.
frozex Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Σκέφτομαι αύριο να αγοράσω υλικά για να κάνω ένα ιδιαίτερο ψωμί, Θα ήθελα αν έχετε κάποια εμπειρία να μου πείτε δοσολογίες και ώρες ψησίματος. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι: αλεύρι ντίνκελ ολικής, σκληρό χωριάτικο αλεύρι (πολύ μικρή ποσότητα, για την υφή), λιναρόσπορό, ηλιόσπορο, βρώμη, αλάτι, νερό, το σκέφτομαι για αμύγδαλα και μαγιά και τέλος λάδι ίσα ίσα στο σκεύος που θα ψηθεί για να μην κολλήσει. Επίσης σκέφτομαι αν βρω από κάποιν φίλο να βάλω και λίγο σκόνη πρωτείνης. Σκέφτομαι να βάλω από το προηγούμενο βράδυ το αλεύρι, το νερό και την μαγιά μαζί, ώστε να ξινίσει το μύγμα (σαν προζύμι) και την επομένη που θα βάλω το ψωμί να ψηθεί, να αλέσω όλα τα στερεά μαζί να τα βάλω μέσα και να συμπληρώσω έξτρα νερό αν χρειαστεί. Το αφήνω καμιά ώρα μετά την ανάμυξη να ξαναφουσκώσει και το βάζω στον φούρνο. Θα πασπαλήψω με λίγη βρόμη και σουσάμι. Πως σας φαίνεται και σαν ιδέα; Λέτε να πετύχει;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Σκέφτομαι αύριο να αγοράσω υλικά για να κάνω ένα ιδιαίτερο ψωμί, Θα ήθελα αν έχετε κάποια εμπειρία να μου πείτε δοσολογίες και ώρες ψησίματος. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι: αλεύρι ντίνκελ ολικής, σκληρό χωριάτικο αλεύρι (πολύ μικρή ποσότητα, για την υφή), λιναρόσπορό, ηλιόσπορο, βρώμη, αλάτι, νερό, το σκέφτομαι για αμύγδαλα και μαγιά και τέλος λάδι ίσα ίσα στο σκεύος που θα ψηθεί για να μην κολλήσει. Επίσης σκέφτομαι αν βρω από κάποιν φίλο να βάλω και λίγο σκόνη πρωτείνης. Σκέφτομαι να βάλω από το προηγούμενο βράδυ το αλεύρι, το νερό και την μαγιά μαζί, ώστε να ξινίσει το μύγμα (σαν προζύμι) και την επομένη που θα βάλω το ψωμί να ψηθεί, να αλέσω όλα τα στερεά μαζί να τα βάλω μέσα και να συμπληρώσω έξτρα νερό αν χρειαστεί. Το αφήνω καμιά ώρα μετά την ανάμυξη να ξαναφουσκώσει και το βάζω στον φούρνο. Θα πασπαλήψω με λίγη βρόμη και σουσάμι. Πως σας φαίνεται και σαν ιδέα; Λέτε να πετύχει;Για τόσα πολλά και "βαριά" υλικά, μάλλον το αλεύρι ολικής πρέπει να είναι λιγότερο από το κανονικό (το 1/3 περίπου), γιατί δεν θα φουσκώσει σωστά και θα σου βγει τούβλο (αλλά θα είναι νόστιμο σίγουρα). Χρειάζεσαι το σκληρό αλεύρι που θα έχει περισσότερη γλουτένη και είναι η ουσία που επιτρέπει στις φυσαλίδες που δημιουργούνται μέσα στη ζυμη να είναι ελαστικές και να κρατάνε μέσα τον αέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ψωμιά χωρίς γλουτένη, έχουν υφή σαν κέικ χωρίς τρύπες μέσα κλπ. Πάντως θέλει υπομονή και αρκετές ώρες για να φουσκώσει σε σχέση με ένα τυπικό απλό λευκό ψωμί. Εγώ όταν δεν βαριέμαι κάνω σχεδόν κάτι παρόμοιο με αυτό που περιγράφεις στον αρτοπαρασκευαστή που έχει σχετικό πρόγραμμα (ολικής με ξηρούς καρπούς, ελιές κλπ) και συνολικά το ετοιμάζει σε 4 ώρες + !
Getta Robo Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έχει μια πολύ καλή σειρά "Cooked" με 4 επεισόδια έως τώρα στο Netflix. Το "air" που έχει να κάνει με ψωμί κλπ έχει πολλές απαντήσεις περί γλουτένης κλπ. Δεν γνωριζα την εκπομπη, θα την κοιταξω στη πρωτη ευκαιρια. frozexΕνδιαφερουσα η συνταγη σου, δοκιμασε να προσθεσεις και μια κουταλια μαγειρικη ξανθανη αν θες να δωσεις επιπλεον ογκο στο ψωμι σου.
speedman_26 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Χάλια τα Barilla χάλια και τα Μισκο... Ποια παίρνεις;
frozex Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 frozex Ενδιαφερουσα η συνταγη σου, δοκιμασε να προσθεσεις και μια κουταλια μαγειρικη ξανθανη αν θες να δωσεις επιπλεον ογκο στο ψωμι σου. δεν ξέρω αν έγραψες κάτι λάθος, αλλά αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν ξέρω τι είναι και πως να το χρησιμοποιήσω.
Getta Robo Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 δεν ξέρω αν έγραψες κάτι λάθος, αλλά αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν ξέρω τι είναι και πως να το χρησιμοποιήσω. Ετσι λεγεται στα Ελληνικα, το πουλανε επισης ως xanthan gum. Θα το βρεις σε καταστηματα με ειδη μπαχαρικων και μαγειρικης, δεν ειναι ακριβη και χρειαζεσαι πολυ μικρη ποσοτητα. Για τις ιδιοτητες που εχει, δες εδω: https://www.youtube.com/watch?v=N8N_VNmXNb4 Υγ. Προσοχη να παρεις μαγειρικη και οχι την ξανθανη που θα βρεις σε καταστηματα καλλυντικων! 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 δεν ξέρω αν έγραψες κάτι λάθος, αλλά αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν ξέρω τι είναι και πως να το χρησιμοποιήσω. Πρακτικά προσπαθεί να παίξει το ρόλο της γλουτένης σε ζύμες που δεν την έχουν ή το βάζεις για να "δέσεις" σάλτσες κλπ. Τις κάνει πιο ελαστικές ώστε να κρατάνε τον αέρα μέσα και να κάνει το ψωμί φυσαλίδες στο εσωτερικό του. Αν κανεις ψωμί με κανονικά αλευρια δεν θα σου χρειαστεί. 1
Speculoos Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Βέβαια αν δούμε στο σούπερ μάρκετ ένα ψωμί/σάλτσα/ζαμπόν που στα συστατικά γράφει Ε415 θα αρχίσουμε τα "πω πω τίγκα στα στα έψιλο και τα συντηρητικά μας ταΐζουν..." 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Καλά η xanthan gum δεν είναι ούτε επικίνδυνη ούτε έχει κάποια σχέση με τη συντήρηση της γεύσης.
evabb Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 εφτιαξα προχθες σουτζουκακια , βγηκαν πολυ ωραια αν και δεν ειχα ολα τα υλικα (μπαχαρι και μαυροδαφνη, αλλα εβαλα ροζε κρασι) http://www.argiro.gr/recipe/soutzoukakia-me-ruzi/ 5
frozex Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έψαξα σήμερα για την ξανθάνη, σε καταστήματα με μπαχαρικά, σε ξηροκαρπάδικα και σε Super Market, τίποτα πουθενά. Δεν ξέραν καν τι είναι.
Speculoos Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Καλά η xanthan gum δεν είναι ούτε επικίνδυνη ούτε έχει κάποια σχέση με τη συντήρηση της γεύσης. Δεν είπα τι είναι και τι δεν είναι, αλλά περιέγραψα την αντιμετώπιση από τον μέσο καταναλωτή.
mouxaxa Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έψαξα σήμερα για την ξανθάνη, σε καταστήματα με μπαχαρικά, σε ξηροκαρπάδικα και σε Super Market, τίποτα πουθενά. Δεν ξέραν καν τι είναι.Ψαξτην ως κομμι. Υπάρχει και το κομμι γκουαρ που κάνει την ίδια δουλειά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα