Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, τι στυλ ζυγαριά κουζίνας προτείνετε; 

Link.png Site: αισθητήρεςστα ποδαράκια

 

Link.png Site: αισθητήραςαπό πάνω

Έχω πάρει την πρώτη τη BOMMAN  πρόσφατα.

Δεν θα την έλεγα και τέλεια.Στα λίγα γραμμάρια και μέχρι τα 500 περίπου είναι ακριβής και ζυγίζει ανά

γραμμάριο.

Σε πιο βαριά μπορεί να έχι απόκλιση κάποια γραμμάρια π.χ. το ένα κιλό να το δείξει 1005 ή 1007  γραμμάρια.

Το διαπίστωσα βάζοντας ένα κιλό ζάχαρη μετακινώντας τη σε διάφορα σημεία.Σε κάποιο σημείο την έδειξε

1000 γρ.Σημάδεψα με μαρκαδόρο να ξέρω που περίπου δείχνει ακριβώς.

Αν κάποιος τη θέλει για ακριβή μέτρηση σε πιο βαριά ντικείμενα μέχρι γραμμάριο ας πάει σε κάποια άλλη.

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν μερικοί που τις βράζουν πρώτα με λίγη μαγειρική σόδα στο νερό και μετά τις βάζουν σε προθερμασμένο φούρνο στο γκιλ, τέρμα θερμοκρασία, να τραγανίσουν. Υπάρχουν και άλλοι που τις κόβουν φέτες ή κυδωνάτες τις δίνουν χρώμα εξωτερικά σε καυτό τηγάνι και μετά τις βάζουν στον φούρνο για να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα μυρωδικά είναι ανάλογα με τι θα το σερβίρεις. Εγώ ανάλογα την περίπτωση βαζω λεμόνι, μουστάρδα, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λάδι και πιο νόστιμο γίνεται αν σπάσεις έναν ζωμό και το ανακατέψεις με το λάδι, φυσικά τα παραπάνω όχι όλα μαζί, αναλόγως τι θέλω και με τι θα το φάω.

 

Σόδα δεν χρειάζεται. Γενικώς αν βράσεις λίγο τις πατάτες πριν (5 λεπτά ας πούμε) και τις αφήσεις να κρυώσουν (τις κουνάς και λίγο μέσα στο τρυπητό για να "ξυθεί" λίγο η επιφάνειά τους), βγάζουν το άμυλο στην επιφάνειά τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα είτε τις τηγανίσεις είτε τις βάλεις στο φούρνο, να κάνουν αυτή την τέλεια τραγανή κρούστα και να μην παπαριάσουν. Αν τις θες για το φούρνο σε φαγητά με σάλτσες κλπ, προφανώς δεν θα κάνουν κρούστα αλλά θα βράσουν πιο εύκολα.

 

Αντίστοιχα για τέλειες τηγανητές πατάτες, αντί να τις βράσεις μπορείς να τις τηγανίσεις για λίγο (5λεπτά), να τις βγάλεις, να τις αφήσεις να κρυώσουν και μετά να τις ξανατηγανίσεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Ακούγεται μπελάς αλλά μόνο έτσι θα γίνουν τέλειες!

 

:)

 

PS: Έχω παιδικά τραύματα που γύριζα απο το σχολείο και η μάνα μου είχε τηγανίσει πατάτες πριν καμιά ώρα και τις είχε στο τραπέζι σκεπασμένες με πιάτο... Απορώ γιατί τις έλεγαν ...τηγανητές πατάτες! :P

  • Like 3
Δημοσ.

PS: Έχω παιδικά τραύματα που γύριζα απο το σχολείο και η μάνα μου είχε τηγανίσει πατάτες πριν καμιά ώρα και τις είχε στο τραπέζι σκεπασμένες με πιάτο... Απορώ γιατί τις έλεγαν ...τηγανητές πατάτες! :P

Ο λόγος που έμαθα να μαγειρεύω από 12 ετών :)

Δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου κρύο φαγητό.

  • Like 2
Δημοσ.

Σόταρε τες στο τηγάνι για εξωτερικό χρώμα και πριν τις βάλεις στο ταψί, άλειψε με λάδι, μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Έξτρα μπορείς να βάλεις ότι μυρωδικά σου αρέσουν. Το κοτόπουλο πως θα το ψήσεις; ολόκληρο; μερίδες, πεταλούδα; αν το κάνεις ολόκληρο σε παίρνει να κόψεις τις πατάτες λιγο πιο χοντρές, αν το κοτόπουλο το έχεις σε μερίδες κόψε τις πατάτες λεπτές φέτες ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με το κοτόπουλο, οπότε να μην χρειαστεί να τα αφήσεις παραπάνω ώρα και στεγνώσει.

 

Υ.Γ.: μουστάρδα μπορείς να βάλεις και στο κοτόπουλο. γενικά εγώ ότι μυρωδικά - μπαχαρικά βάζω στο ένα, βάζω και στο άλλο, έτσι κι αλλιώς στο ίδιο ταψί θα μπουν.

μπούτια κοτόπουλο
Δημοσ.

Έχει κάποιος να μου προτείνει συνταγή με λαζανια χωρίς κιμά (γιατί αυτός που βρίσκω εδώ δεν μου αρέσει στη γεύση), σπανακι και μελιτζάνες;

Δημοσ.

Κριθαρότο γαρίδας

 

Υλικά

 

300 γραμμάρια γαρίδες

1 κρεμμύδι ξερό

1/2 πιπεριά πράσινη

100γρ κριθαράκι χονδρό

2 ντομάτες στον τρίφτη

Ελάχιστο μαϊντανό

Νερό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βγάλουμε το έντερο που έχουν στη ράχη τους.

Στο κατσαρολάκι βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τα κέλυφη.

Αφού τα τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει και έχουμε τη φωτιά στο τέρμα.

 

IMAG1095.jpg

 

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με την πιπεριά και αυτή ψιλοκομμένη.

Βάζουμε αλάτι & πιπέρι.

Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σχεδόν αμέσως, ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο απο το ζωμό από τα κεφάλια και τα κέλυφη που ήδη βράζουν.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι, ώστε να μην έχουμε ανεπιθύμητα κομματάκια.

Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά.

 

IMAG1096.jpg

 

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ελάχιστον λάδι, μέχρι να πάρουνε χρώμα.

Δεν θέλουν πάνω από 1-2 λεπτά.

 

IMAG1097.jpg

 

Τις μεταφέρουμε στο κριθαράκι που ήδη βράζει, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και είμαστε έτοιμοι.

Σερβίρουμε σχεδόν αμέσως, γιατί είναι ένα από τα φαγητά που αλλάζει πολύ αν κρυώσει.

 

IMAG1098.jpg

  • Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κριθαρότο γαρίδας

 

Υλικά

 

300 γραμμάρια γαρίδες

1 κρεμμύδι ξερό

1/2 πιπεριά πράσινη

100γρ κριθαράκι χονδρό

2 ντομάτες στον τρίφτη

Ελάχιστο μαϊντανό

Νερό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βγάλουμε το έντερο που έχουν στη ράχη τους.

Στο κατσαρολάκι βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τα κέλυφη.

Αφού τα τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει και έχουμε τη φωτιά στο τέρμα.

 

IMAG1095.jpg

 

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με την πιπεριά και αυτή ψιλοκομμένη.

Βάζουμε αλάτι & πιπέρι.

Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σχεδόν αμέσως, ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο απο το ζωμό από τα κεφάλια και τα κέλυφη που ήδη βράζουν.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι, ώστε να μην έχουμε ανεπιθύμητα κομματάκια.

Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά.

 

IMAG1096.jpg

 

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ελάχιστον λάδι, μέχρι να πάρουνε χρώμα.

Δεν θέλουν πάνω από 1-2 λεπτά.

 

IMAG1097.jpg

 

Τις μεταφέρουμε στο κριθαράκι που ήδη βράζει, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και είμαστε έτοιμοι.

Σερβίρουμε σχεδόν αμέσως, γιατί είναι ένα από τα φαγητά που αλλάζει πολύ αν κρυώσει.

 

IMAG1098.jpg

 

 

Τις γαρίδες μπορείς να τις βάλεις απευθείας μέσα στο κριθαράκι 2 λεπτά (αυστηρά γιατί μετά γίνονται ...μαστίχες γαρίδας) πριν γίνει. Στα 2 λεπτά σβήνεις τη φωτιά και τα αφήνεις όλα μαζί 2-3 λεπτά να ηρεμήσουν. 

 

Επίσης προς το τέλος μπορείς να βάλεις μέσα και λίγο τυρί (από κατσικίσιο μέχρι παρμεζάνα) και λίγη καυτερή πιπερίτσα που του πάει.

 

Χθες το βράδυ έκανα ένα κριθαρότο κι εγώ με γαρίδες Νο 0 που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη! Δεν έβαλα φρεσκιες ντομάτες αλλά λιαστές που έκοψα σε λωρίδες. :) 

  • Like 2
Δημοσ.

Τις γαρίδες μπορείς να τις βάλεις απευθείας μέσα στο κριθαράκι 2 λεπτά (αυστηρά γιατί μετά γίνονται ...μαστίχες γαρίδας) πριν γίνει. Στα 2 λεπτά σβήνεις τη φωτιά και τα αφήνεις όλα μαζί 2-3 λεπτά να ηρεμήσουν. 

 

Επίσης προς το τέλος μπορείς να βάλεις μέσα και λίγο τυρί (από κατσικίσιο μέχρι παρμεζάνα) και λίγη καυτερή πιπερίτσα που του πάει.

 

Χθες το βράδυ έκανα ένα κριθαρότο κι εγώ με γαρίδες Νο 0 που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη! Δεν έβαλα φρεσκιες ντομάτες αλλά λιαστές που έκοψα σε λωρίδες. :)

Οι συγκεκριμένες ήταν μεγάλες και ήρθαν όπως πρέπει στο βράσιμο.

Παρόλα αυτά, έχεις δίκιο, οι γαρίδες είναι είναι πολύ ευαίσθητο υλικό και θέλουν προσοχή.

Δημοσ.

Bραστο σε ζωμο βοδινου. Στο τελος ριχνεις βουτυρο ή παρθενο ελαιολαδο με μερικες σταγονες απο λεμονι. Αντι για λεμονι μπορεις να ριξεις στο τελος τριμμενο κεφαλοτυρι ή πεκορινο να λιωσει.

Δημοσ.

Bραστο σε ζωμο βοδινου. Στο τελος ριχνεις βουτυρο ή παρθενο ελαιολαδο με μερικες σταγονες απο λεμονι. Αντι για λεμονι μπορεις να ριξεις στο τελος τριμμενο κεφαλοτυρι ή πεκορινο να λιωσει.

Οταν λες στο τελος ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...