nickmanak Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Βαλε πελτε ντοματας, αλατοπιπερο,ελαιολαδο.
papoys1 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα και πάλι, τι στυλ ζυγαριά κουζίνας προτείνετε; Site: αισθητήρεςστα ποδαράκια Site: αισθητήραςαπό πάνω Έχω πάρει την πρώτη τη BOMMAN πρόσφατα. Δεν θα την έλεγα και τέλεια.Στα λίγα γραμμάρια και μέχρι τα 500 περίπου είναι ακριβής και ζυγίζει ανά γραμμάριο. Σε πιο βαριά μπορεί να έχι απόκλιση κάποια γραμμάρια π.χ. το ένα κιλό να το δείξει 1005 ή 1007 γραμμάρια. Το διαπίστωσα βάζοντας ένα κιλό ζάχαρη μετακινώντας τη σε διάφορα σημεία.Σε κάποιο σημείο την έδειξε 1000 γρ.Σημάδεψα με μαρκαδόρο να ξέρω που περίπου δείχνει ακριβώς. Αν κάποιος τη θέλει για ακριβή μέτρηση σε πιο βαριά ντικείμενα μέχρι γραμμάριο ας πάει σε κάποια άλλη. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Υπάρχουν μερικοί που τις βράζουν πρώτα με λίγη μαγειρική σόδα στο νερό και μετά τις βάζουν σε προθερμασμένο φούρνο στο γκιλ, τέρμα θερμοκρασία, να τραγανίσουν. Υπάρχουν και άλλοι που τις κόβουν φέτες ή κυδωνάτες τις δίνουν χρώμα εξωτερικά σε καυτό τηγάνι και μετά τις βάζουν στον φούρνο για να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα μυρωδικά είναι ανάλογα με τι θα το σερβίρεις. Εγώ ανάλογα την περίπτωση βαζω λεμόνι, μουστάρδα, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λάδι και πιο νόστιμο γίνεται αν σπάσεις έναν ζωμό και το ανακατέψεις με το λάδι, φυσικά τα παραπάνω όχι όλα μαζί, αναλόγως τι θέλω και με τι θα το φάω. Σόδα δεν χρειάζεται. Γενικώς αν βράσεις λίγο τις πατάτες πριν (5 λεπτά ας πούμε) και τις αφήσεις να κρυώσουν (τις κουνάς και λίγο μέσα στο τρυπητό για να "ξυθεί" λίγο η επιφάνειά τους), βγάζουν το άμυλο στην επιφάνειά τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα είτε τις τηγανίσεις είτε τις βάλεις στο φούρνο, να κάνουν αυτή την τέλεια τραγανή κρούστα και να μην παπαριάσουν. Αν τις θες για το φούρνο σε φαγητά με σάλτσες κλπ, προφανώς δεν θα κάνουν κρούστα αλλά θα βράσουν πιο εύκολα. Αντίστοιχα για τέλειες τηγανητές πατάτες, αντί να τις βράσεις μπορείς να τις τηγανίσεις για λίγο (5λεπτά), να τις βγάλεις, να τις αφήσεις να κρυώσουν και μετά να τις ξανατηγανίσεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Ακούγεται μπελάς αλλά μόνο έτσι θα γίνουν τέλειες! PS: Έχω παιδικά τραύματα που γύριζα απο το σχολείο και η μάνα μου είχε τηγανίσει πατάτες πριν καμιά ώρα και τις είχε στο τραπέζι σκεπασμένες με πιάτο... Απορώ γιατί τις έλεγαν ...τηγανητές πατάτες! 3
Highlander Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 PS: Έχω παιδικά τραύματα που γύριζα απο το σχολείο και η μάνα μου είχε τηγανίσει πατάτες πριν καμιά ώρα και τις είχε στο τραπέζι σκεπασμένες με πιάτο... Απορώ γιατί τις έλεγαν ...τηγανητές πατάτες! Ο λόγος που έμαθα να μαγειρεύω από 12 ετών Δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου κρύο φαγητό. 2
speedman_26 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Σόταρε τες στο τηγάνι για εξωτερικό χρώμα και πριν τις βάλεις στο ταψί, άλειψε με λάδι, μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Έξτρα μπορείς να βάλεις ότι μυρωδικά σου αρέσουν. Το κοτόπουλο πως θα το ψήσεις; ολόκληρο; μερίδες, πεταλούδα; αν το κάνεις ολόκληρο σε παίρνει να κόψεις τις πατάτες λιγο πιο χοντρές, αν το κοτόπουλο το έχεις σε μερίδες κόψε τις πατάτες λεπτές φέτες ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με το κοτόπουλο, οπότε να μην χρειαστεί να τα αφήσεις παραπάνω ώρα και στεγνώσει. Υ.Γ.: μουστάρδα μπορείς να βάλεις και στο κοτόπουλο. γενικά εγώ ότι μυρωδικά - μπαχαρικά βάζω στο ένα, βάζω και στο άλλο, έτσι κι αλλιώς στο ίδιο ταψί θα μπουν. μπούτια κοτόπουλο
frozex Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 δεν νομίζω να χρειαστεί παραπάνω από μισή ώρα για να ψηθούν. 180 προθερμασμένος
mary Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Έχει κάποιος να μου προτείνει συνταγή με λαζανια χωρίς κιμά (γιατί αυτός που βρίσκω εδώ δεν μου αρέσει στη γεύση), σπανακι και μελιτζάνες;
frozex Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 δεν τα έχω δοκιμάσει τα παρακάτω αλλά φαίνονται αρκετά νόστιμα. https://www.youtube.com/watch?v=AFdgqJkAzGc https://www.youtube.com/watch?v=6Ehqyrw0eD4 1
Highlander Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Κριθαρότο γαρίδας Υλικά 300 γραμμάρια γαρίδες 1 κρεμμύδι ξερό 1/2 πιπεριά πράσινη 100γρ κριθαράκι χονδρό 2 ντομάτες στον τρίφτη Ελάχιστο μαϊντανό Νερό Λάδι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βγάλουμε το έντερο που έχουν στη ράχη τους. Στο κατσαρολάκι βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τα κέλυφη. Αφού τα τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει και έχουμε τη φωτιά στο τέρμα. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με την πιπεριά και αυτή ψιλοκομμένη. Βάζουμε αλάτι & πιπέρι. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σχεδόν αμέσως, ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο απο το ζωμό από τα κεφάλια και τα κέλυφη που ήδη βράζουν. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι, ώστε να μην έχουμε ανεπιθύμητα κομματάκια. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ελάχιστον λάδι, μέχρι να πάρουνε χρώμα. Δεν θέλουν πάνω από 1-2 λεπτά. Τις μεταφέρουμε στο κριθαράκι που ήδη βράζει, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και είμαστε έτοιμοι. Σερβίρουμε σχεδόν αμέσως, γιατί είναι ένα από τα φαγητά που αλλάζει πολύ αν κρυώσει. 6
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Κριθαρότο γαρίδας Υλικά 300 γραμμάρια γαρίδες 1 κρεμμύδι ξερό 1/2 πιπεριά πράσινη 100γρ κριθαράκι χονδρό 2 ντομάτες στον τρίφτη Ελάχιστο μαϊντανό Νερό Λάδι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βγάλουμε το έντερο που έχουν στη ράχη τους. Στο κατσαρολάκι βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τα κέλυφη. Αφού τα τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει και έχουμε τη φωτιά στο τέρμα. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με την πιπεριά και αυτή ψιλοκομμένη. Βάζουμε αλάτι & πιπέρι. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σχεδόν αμέσως, ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο απο το ζωμό από τα κεφάλια και τα κέλυφη που ήδη βράζουν. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι, ώστε να μην έχουμε ανεπιθύμητα κομματάκια. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ελάχιστον λάδι, μέχρι να πάρουνε χρώμα. Δεν θέλουν πάνω από 1-2 λεπτά. Τις μεταφέρουμε στο κριθαράκι που ήδη βράζει, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και είμαστε έτοιμοι. Σερβίρουμε σχεδόν αμέσως, γιατί είναι ένα από τα φαγητά που αλλάζει πολύ αν κρυώσει. Τις γαρίδες μπορείς να τις βάλεις απευθείας μέσα στο κριθαράκι 2 λεπτά (αυστηρά γιατί μετά γίνονται ...μαστίχες γαρίδας) πριν γίνει. Στα 2 λεπτά σβήνεις τη φωτιά και τα αφήνεις όλα μαζί 2-3 λεπτά να ηρεμήσουν. Επίσης προς το τέλος μπορείς να βάλεις μέσα και λίγο τυρί (από κατσικίσιο μέχρι παρμεζάνα) και λίγη καυτερή πιπερίτσα που του πάει. Χθες το βράδυ έκανα ένα κριθαρότο κι εγώ με γαρίδες Νο 0 που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη! Δεν έβαλα φρεσκιες ντομάτες αλλά λιαστές που έκοψα σε λωρίδες. 2
Highlander Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Τις γαρίδες μπορείς να τις βάλεις απευθείας μέσα στο κριθαράκι 2 λεπτά (αυστηρά γιατί μετά γίνονται ...μαστίχες γαρίδας) πριν γίνει. Στα 2 λεπτά σβήνεις τη φωτιά και τα αφήνεις όλα μαζί 2-3 λεπτά να ηρεμήσουν. Επίσης προς το τέλος μπορείς να βάλεις μέσα και λίγο τυρί (από κατσικίσιο μέχρι παρμεζάνα) και λίγη καυτερή πιπερίτσα που του πάει. Χθες το βράδυ έκανα ένα κριθαρότο κι εγώ με γαρίδες Νο 0 που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη! Δεν έβαλα φρεσκιες ντομάτες αλλά λιαστές που έκοψα σε λωρίδες. Οι συγκεκριμένες ήταν μεγάλες και ήρθαν όπως πρέπει στο βράσιμο. Παρόλα αυτά, έχεις δίκιο, οι γαρίδες είναι είναι πολύ ευαίσθητο υλικό και θέλουν προσοχή.
speedman_26 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Ρύζι πως το κάνουμε νόστιμο για σερβίρισμα γαρνιτουρας;
nickmanak Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Bραστο σε ζωμο βοδινου. Στο τελος ριχνεις βουτυρο ή παρθενο ελαιολαδο με μερικες σταγονες απο λεμονι. Αντι για λεμονι μπορεις να ριξεις στο τελος τριμμενο κεφαλοτυρι ή πεκορινο να λιωσει.
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Και μια που πιασαμε το ρυζι, για πειτε καμια καλη συνταγη για ρυζι με καρι
speedman_26 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Bραστο σε ζωμο βοδινου. Στο τελος ριχνεις βουτυρο ή παρθενο ελαιολαδο με μερικες σταγονες απο λεμονι. Αντι για λεμονι μπορεις να ριξεις στο τελος τριμμενο κεφαλοτυρι ή πεκορινο να λιωσει. Οταν λες στο τελος ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα