Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Bραστο σε ζωμο βοδινου. Στο τελος ριχνεις βουτυρο ή παρθενο ελαιολαδο με μερικες σταγονες απο λεμονι. Αντι για λεμονι μπορεις να ριξεις στο τελος τριμμενο κεφαλοτυρι ή πεκορινο να λιωσει.

ομολογώ πως δεν έχω φάει ποτέ ρύζι με κάποιο τυρί από πάνω.

 

Οταν λες στο τελος ?

όταν είναι έτοιμο βρασμένο το ρύζι και το βγάλεις από την φωτιά ρίχνεις και το ανακτεύεις ή όταν το σερβίρεις ρίχνεις από πάνω. (λογικά)

 

Και μια που πιασαμε το ρυζι, για πειτε καμια καλη συνταγη για ρυζι με καρι :)

δες το παρακάτω. ότι πιο εύκολο πιστεύω 

 

 

 

 

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ιδέες για τούρτα γενεθλίων plz! 
θέλω να έχει σίγουρα σοκολάτα και να είναι συμπαγής ας πούμε , κάτι με μπισκότο δηλαδή 
έψαξα για νήμα ζαχαροπλαστικής αλλα δεν βρήκα οπότε είπα να το ρίξω εδώ  :-D 

σκεφτόμουν για τούρτα μωσαϊκό , αυτή η συνταγή πως σας φαίνεται? έχετε να προτείνετε κάποια καλύτερη ? (συνταγή ή ιδέα) 

thxx 

  • Super Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασμένη, βγαίνει κανονικά (τη φτιάχνω σε μικρότερο-ψηλότερο τσέρκι για να να μην απλώνει τόσο όσο στη φωτογραφία, σε αυτές τις ποσότητες υλικών που δίνει).

 

Γενικά, οι συνταγές της Ναϊτζέλα βγαίνουν και δεν είναι κάτι τρομερά εξεζητημένο: μόνο μην πας σε light Philadelphia (που δεν νομίζω να γράφει κάτι τέτοιο), θέλει πλήρες για να βγει σωστό το icing. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπιτικό Μπέικον

 

Για κάθε ένα 1 κιλό πανσέτα χρησιμοποιώ τα παρακάτω:
Αλάτι χονδρό 90 gr
Ζάχαρη 60 gr
15-20 ολόκληρους κόκκους πιπεριού
1 κ/σ μαραθόσπορο
2-3 φύλλα δάφνης
3-4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

 

Εδώ να σημειώσω πως τα μπαχαρικά είναι θέμα γούστου.

Ζεσταίνω τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπρίκι με νερό για να λιώσουν.
Περιμένω να κρυώσει το μίγμα και και το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπωλ.
Τοποθετώ μέσα τις πανσέτες και αδειάζω όλα τα μπαχαρικά.

Edit: Γεμίζω με νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Το αφήνω 1 έως 2 ημέρες στο ψυγείο, αλλά γυρίζω τις πανσέτες πάνω κάτω ανά 8 ώρες.

 

IMAG1131.jpg

Στη συνέχεια σειρά έχει η αγαπημένη μου weber.
Με κάρβουνα μόνο στο ένα καλαθάκι και έχοντας ξυλάκια καπνίσματος από ένα φίλο που τα εισάγει καπνίζω τις πανσέτες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 59-60 βαθμούς.
Μαζί με τα ξυλάκια, βάζω και κομμάτια από ξερό ξύλο λεμονιάς και κλωναράκια από χλωρό δεντρολίβανο.

 

IMAG1136.jpg

 

Το πάω στο χασάπη μου και μου το κόβει φέτες με αντίτιμο μερικές φέτες από το μπέικον.

 

IMAG1137.jpg

 

Η γεύση είναι απερίγραπτη και καλώς ή κακώς σε όσους έδωσα να δοκιμάσουν θέλουν να τους φτιάξω για το σπίτι τους.
 

Edit2: Προσθήκη εικόνων

Επεξ/σία από Highlander
  • Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

Σπιτικό Μπέικον

 

Για κάθε ένα 1 κιλό πανσέτα χρησιμοποιώ τα παρακάτω:

Αλάτι χονδρό 90 gr

Ζάχαρη 60 gr

15-20 ολόκληρους κόκκους πιπεριού

1 κ/σ μαραθόσπορο

2-3 φύλλα δάφνης

3-4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

 

Εδώ να σημειώσω πως τα μπαχαρικά είναι θέμα γούστου.

 

Ζεσταίνω τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπρίκι με νερό για να λιώσουν.

Περιμένω να κρυώσει το μίγμα και και το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπωλ.

Τοποθετώ μέσα τις πανσέτες και αδειάζω όλα τα μπαχαρικά.

Το αφήνω 1 έως 2 ημέρες στο ψυγείο, αλλά γυρίζω τις πανσέτες πάνω κάτω ανά 8 ώρες.

 

Στη συνέχεια σειρά έχει η αγαπημένη μου weber.

Με κάρβουνα μόνο στο ένα καλαθάκι και έχοντας ξυλάκια καπνίσματος από ένα φίλο που τα εισάγει καπνίζω τις πανσέτες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 59-60 βαθμούς.

Μαζί με τα ξυλάκια, βάζω και κομμάτια από ξερό ξύλο λεμονιάς και κλωναράκια από χλωρό δεντρολίβανο.

 

Το πάω στο χασάπη μου και μου το κόβει φέτες με αντίτιμο μερικές φέτες από το μπέικον.

Η γεύση είναι απερίγραπτη και καλώς ή κακώς σε όσους έδωσα να δοκιμάσουν θέλουν να τους φτιάξω για το σπίτι τους.

 

 

Μερακλής! :)

Δημοσ.

Δοκιμασμένη, βγαίνει κανονικά (τη φτιάχνω σε μικρότερο-ψηλότερο τσέρκι για να να μην απλώνει τόσο όσο στη φωτογραφία, σε αυτές τις ποσότητες υλικών που δίνει).

 

Γενικά, οι συνταγές της Ναϊτζέλα βγαίνουν και δεν είναι κάτι τρομερά εξεζητημένο: μόνο μην πας σε light Philadelphia (που δεν νομίζω να γράφει κάτι τέτοιο), θέλει πλήρες για να βγει σωστό το icing. 

εννοείται πως οχι , δεν τις πειράζω τις συνταγές , καθημερινά μπορεί να τρώω καθαρά γιαυτό που κάνω αλλα όταν τρώω για ευχαρίστηση το κάνω σωστά . Εδώ τον 15Αύγουστο που γιόρταζαν τα αδέρφια μου έφαγα τη μισή τούρτα παγωτό κ ηταν κ βράδυ , το light με μάρανε  :-D  

ωραίο site πάντως, έχει πολλές συνταγές για να δοκιμάσω  B)

Δημοσ.

Ρωταω τιμη στηθος κοτοπουλο στο κρεοπωελιο του σουπερ μαρκετ μου λενε 8 το κιλο, κοιταω στο ψυγειο μετα συσκευασμενο και λεει 50% δωρο επιπλεον ποσοτητα, και απο 14,5ε ειχε 9 (975γρ). Πως γινεται το συσκευασμενο και σε προσφορα να ειναι πιο ακριβο

 

Εν τελει αυτο πηρα επειδη θεωρησα πως θα ειχε λιγοτερα κομματια κοκαλο και θα ναι λιγοτερο απαχο απο οτι στο κοβουν συνηθως απο παγκο. Ποια ειναι ομως η γνωμη σας

Δημοσ.

Δεν συγκρινεται η τιμη, απο ποιοτητα ομως προελευση αγνωστου? Γενικοτερα μια μεση τιμη κιλου ποσο παει να εχω το νου μου να μη κοιταζω αυτες τις δηθεν προσφορες

Δημοσ.

Υπαρχει περιπτωση η μαριναρα που χρησιμοποιηθηκε σε ωμο κρεας, η το αυγομειγμα που βουτας κοτοπουλο πριν αλευρωσεις να χρησιμοποιηθει επειτα για αλλους σκοπους? Περισσευει παντα μπολικο και με πιανει ψυχαναγκασμος να βλεπω το υπολοιπο να πετιεται

Δημοσ.

αν το κρέας δεν χοιρινό ή κοτόπουλο (ή κάτι άλλο που δεν τρώγεται ωμό) μπορείς να το ξαναχρησιμοποιήσεις. τώρα για τα αυγά δεν ξέρω αλλά το λογικό είναι πως θα χαλάσουν κιόλας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...