Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

4 ατομα με ακριβο κρασι (και 180$ μονο τουφα). Δεν θελω να πω, ντρεπομαι (πραγματικα).

• Super Moderators
Δημοσ.

4 ατομα με ακριβο κρασι (και 180$ μονο τουφα). Δεν θελω να πω, ντρεπομαι (πραγματικα).

Καλά ήταν μη μιλάς! Που θα ξαναφάς τόση τρούφα μαζεμένη?  :devil: (άρα 400+ άνετα!) 

Δημοσ.

180$ Τρουφα! Ποσο μ@λ@κ@ς! Και επρεπε να κανω τον ψυχραιμο, οτι και καλα συμβαινουν αυτα στη ζωη μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

180$ Τρουφα! Ποσο μ@λ@κ@ς! Και επρεπε να κανω τον ψυχραιμο, οτι και καλα συμβαινουν αυτα στη ζωη μου.

Anyway, για να γυρίσουμε ontopic, μπορείς να πειραματιστείς με την τρούφα και στο σπίτι σε διάφορες συνταγές με πολύ πιο φυσιολογικό κόστος. Οκ δεν θα είναι φρέσκια αλλά θα έχεις τουλάχιστον τη γεύση! :) 

Δημοσ.

Περιμενω να κλεισουν τα τραυματα πριν πειραματιστω (10 χρονια και ακομα ποναω). Περαν της πλακας, ειμαι απλος ανθρωπος (και) στο φαγητο. Μου φαινεται ως γευση καπως εξεζητημενη, δυσκολα θα εβρισκα την ισορροπια γευστικα. Τα απλα πραγματα μου αρεσουν. Μπορω και να τα φτιαχνω, οποτε ολα καλα. :rolleyes:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πετυχημένα από άποψη γεύσης, όχι τόσο όμως από υφή.

Μάλλον πρέπει να αλλάξω αλεύρι και να βάλω ελάχιστη μαγιά παραπάνω:

IMAG2531.jpg

IMAG2532.jpg

IMAG2534.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Συνειδητοποιησα πως ολοι μου τη ζωη χρησιμοποιω οτι μαχαιροπηρουνο βρω στη κουζινα. Θελω λοιπομ να αγορασω το πρωτο μου σετ απο κουζινομαχαιρα. Θελω να κοβω ψωμι, κρεας, λαχανικα, και το φαι που θα σερβιρω

Τι εχετε να προτεινεται σε οικονομικο-ποιοτικο

Δημοσ.

Ειχα παρει δωρο κατι Γιαπωνεζικα, ηταν πολυ ποιοτικα αλλα ηταν παλια και δεν θυμαμαι λεπτομεριες (ειδα οτι δεν σου απαντουσε κανεις και δεν θελω να μελαγχολησεις ψαχνωντας για μαχαιρι). :P

Δημοσ.

Σοκολατάκια με τρούφα και γκοφρέτα!

Υλικά

•2 μεγάλα πακέτα γκοφρετες των 175 γραμμαρίων, το ένα με γέμιση πραλινας και το άλλο με γέμιση σοκολάτας. (θα βρείτε διάφορες στο σούπερ, δεν θυμάμαι ποια μαρκα πηρα για τα συγκεκριμένα αλλα δεν παίζει μεγάλο ρόλο, παρ'τε οποίες σας αρεσουν)

•2 σοκολατες των 100 γραμμαρίων. Ισχύει το ίδιο όπως και για τις γκοφρετες, εγώ πήρα μια λευκή και μια γάλακτος. Καλό ειναι απλώς, να μην εχουν μεσα μπιρμπιλια γιατι θα βγει πολυ σφιχτό στη συνέχεια το μείγμα που θα φτιαχτεί.

•Τρούφα της επιλογής σας!

Παρασκευή

Θρυμματίζετε το ενα πακέτο γκοφρετες σε ενα μπολ και σε μπεν μαρι λιώνετε τη μια από τις δυο σοκολάτες. Την ρίχνετε λιωμενη στο μπολ και ανακατεύετε. Φτιάχνετε μπαλακια, τα οποία στη συνέχεια τα κυλατε στην τρούφα. Επαναλαμβάνετε ακριβώς το ίδιο με το δεύτερο πακέτο γκοφρετες και σοκολάτα. Τα αφήνετε να κρυώσουν 10 λεπτά, έτοιμα!

Όπως καταλάβατε, χωράνε πολλοί πειραματισμοί με διάφορες γεύσεις γκοφρετας σοκολάτας και τρούφας! Μονο οι ποσότητες πρέπει να ειναι σχετικά ακριβείς ώστε να μπορούν να πλαστουν εύκολα και να μην γινουν πολύ σκληρά ή πολύ μαλακά.

Τα είχα φτιάξει για παιδάκια κάποια φορά και είχαν ενθουσιαστεί :)

post-117701-0-57535400-1511131242_thumb.jpg

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...